Video toont grote overeenkomsten tussen iPad en Samsung Galaxy Tab

·

samsung galaxy tabBij toestellen zoals de Samsung Wave en Galaxy S kun je er niet omheen: de fabrikant heeft wel erg goed naar de Apple iPhone gekeken. Ook bij de binnenkort te lanceren Samsung Galaxy Tab is de overeenkomst met een Apple-product weer verbluffend: van de icoontjes op het startscherm tot de openingen aan de onderkant, de kleurstelling en de manier waarop je door schermen bladert: hier is goed gekeken naar Apple’s creatie. Wel is er één opvallend verschil: de Samsung Galaxy Tab is ongeveer half zo klein als de iPad. Samsung gaat de Galaxy Tab volgende week officieel aankondigen op de IFA-beurs in Berlijn.

Samsung wil de Galaxy Tab niet alleen als tablet maar ook als e-reader gaan verkopen. Intern vind je een 3,2 megapixel camera, een 3G-optie, Wi-Fi, Bluetooth en (in de Chinese versie) ook een tv-functie. Vorige week verscheen er al een (onscherpe) video van de Samsung Galaxy Tab.

De video die nu is verschenen is een stuk duidelijker en laat ook meteen het verschil in grootte met de Samsung Galaxy S zien. De Galaxy Tab is klein genoeg om in één hand te kunnen vasthouden, als een handcomputer. Het apparaat draait op Android 2.2 waarbij Samsung wat aanpassingen heeft gedaan om het meer op iOS te laten lijken.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

31 reacties

 1. door Sander

  Scrollen en zoomen gaat zoals we van android gewend zijn, langzaam en schokkerig.

 2. door Hein

  Neem een iPad en dan heb je een beter product dat het hetzalfde eruit ziet al een galaxy tab…

 3. door oxigel

  haha..ze hebben keihard alles gejat..slaat eigenlijk helemaal nergens op, maarjah het gebeurt.

  dus je hebt nu de orginele iPad en de neppe iPad.

 4. door vincent bos

  dat is gewoon een fake ipad hoe slecht kun je zijn!! het enige verschil is dat de ipad betere kwaliteit heeft… en in de volgende ipad komt waarschijnlijk toch een camera alleen dan betere kwaliteit en HD filmen natuurlijk :)

  ps .met al die extra’s van samsung camera etc. word de ipad toch beter verkocht omdat het betere kwaliteit is

 5. door okidoki

  nou nou, ik moet toegeven ziet er leuk uit (waar ken ik het van???) maar ik zweer al 22 jaar bij producten van Apple dus niks voor mij!

 6. door Tsjaap

  Ben benieuwd wat de prijzen zijn. Als deze USD 100 goedkoper is, zullen er een hoop mensen toch weer voor de prijs gaan. En dan toch weer iedere keer jaloers kijken naar de iPad die ze liever gewild hadden…

 7. door Willem

  Haha het is gewoon lachwekkend…
  Zelfs de toetsenbord-sounds zijn bijna het zelfde.
  Alleen loopt alles als dikke stront, als je dit ziet koop te toch gelijk een echte iPad :)
  Samsung #FAIL

 8. door Tim

  Zou em wel kopen als ie onder de 200 dollar zou kosten maar iPad is toch nog altijd veeeel beter

 9. door No

  Afgezien van de kwaliteit van de tablet en de gelijkenis met de iPad, maar als dit prutsvideootje met die B-muziek het eerste is wat de wereld te zien krijgt van de lang verwachte Samsung Galaxy Tab, dan heb je het Marketing stuk toch niet helemaal begrepen.

 10. door dannyy

  Ik vind toch dat deze tablets(ook de iPad) te veel op een ‘mobiel/iphone’ lijken. Ik zie liever echte multitasking, dus 2/3 programma’tjes tegelijk op het SCHERM draaien. Dus bijvoorbeeld de rekenmachine de internetbrowser en je muzieklijst..

 11. door Vince

  Mooi apparaat, schermverhouding vind ik origineel en eigenlijk best mooi. Hoewel ik erg blij ben met de huidige grootte van het bruikbare gedeelte van de iPad, kan de zwarte rand eromheen me gestolen worden. Dan zou hij kleiner en lichter kunnen zijn.

  Voor films is het Samsung formaat perfect, voor websites, kranten en tijdschriften het iPad formaat. En het gewicht lijkt me ook erg fijn, de iPad is voor langdurig gebruik soms toch echt aan de zware kant.

  Daarnaast is het goed als er heel veel tablets in omloop komen, zodat developers ook meer software voor deze devices gaan maken. Ik heb een beetje het gevoel dat er weinig nieuwe iPad applicaties uitkomen de laatste tijd.

 12. door Hans

  Met telefoon en een groot maar toch handelbaar formaat heb je hier meer aan dan een Ipad. Voor de Ipad verwijs ik naar hier:http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

 13. door Hans

  Met telefoon en een groot maar toch handelbaar formaat heb je hier meer aan dan een Ipad. Voor de Ipad verwijs ik naar hier:http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

 14. door Psycho

  Nounou, wat een hatelijke opmerkingen allemaal naar Samsung. Ik heb al een ipad en zie geen reden om deze Samsung te kopen. Ik zal er liever eentje willen draaiend op windows 7 of nog beter een aangepaste Windows 7 versie. Hopelijk dat er van de kerst 1tje komt dan gaat de ipad naar mijn vrouw, want 1 zo’n apparaat in huis is toch echt te weinig.

 15. door marcooo

  pure plagiaat.. en als er 1 bedrijf is die niets om zijn klanten geeft dan is het Samsung wel..
  Goodluck with it!!

 16. door Swoozy

  Soms snap je wel dat Apple overal een patent op vraagt. Niet normaal wat een look a like.
  Vind dat grote scherm van de iPad wel lekker eigenlijk vergeleken met die 7″ schermen.

 17. door Florens

  Van die mensen die hier af en toe langskomen zullen dit vast opvatten als fanboy gedrag, maarja. Feiten?

  Het is allemaal erg leuk dat die bedrijven ook een tablet proberen te maken, maar dit is natuurlijk volkomen fake. Maak dan iets compleet nieuws, maar dit is toch echt een beetje triest. Het namaak gedeelte, en de kwaliteit van het namaken. Als je het doet, doe het dan goed. Dat je zoiets moet verwachten van zon groot bedrijf met zoveel ervaring.. Moet ik dit nou tegen Samsung of tegen Goolge Android zeggen? Ze hebben in ieder geval beide ervaring. Dit ding doet me echt denken aan zon namaak iPadje dat een een of andere chinese fabrikant heeft gemaakt. Slecht dus.

 18. door Ksdj

  Wat een verschrikkelijk cheap ding, daar wil ik nog niet dood mee gevonden worden in de PC…

 19. door iSponge

  Weer erg origineel van Samsung en de marketing hebben ze ook weer goed voor elkaar met een super demo filmpje…. /sarcasme
  Neh, leuk geprobeerd, maar doe mij maar een iPad :)

 20. door JEEPEE

  Zou verboden moeten worden , wat een aanfluiting. Hoop dat Apple ze aanklaagt, toch niet normaal zo’n kopie! Vind het smakeloos , nu maar hopen dat ie flopt.

 21. door jp2010

  lol, plagiaat is hier niet echt van toepassing hoor, zoek maar eens op wat plagiaat betekent.
  Verder vind ik de overeenkomsten tussen de programmas op de ipad en op deze samsung enorm meevallen, vind sommige reacties hier overdreven. Maar wat wil je, je zit hier op een apple-georienteerde website, dus hoe objectief zal men hier over niet-apple producten zijn?

 22. door Vorst

  als je naar die video kijkt Lijkt het juist of die interface is ontwikkeld in het oostblock.Als Apple zo iets op de markt zou brengen zou de kritiek niet te overzien zijn.
  Als dit een copy is van de iPad dan is toch een slechte.
  Een paar duizend chineese een jaar laten werken en het zal Samsung wel lukken om het copy te verbeteren.

 23. door Piet

  EPIC FAIL

 24. Best wel falend ding, doe mij maar een iPad.

 25. door Eric

  Grappig, al die reacties van de I Pad aanhangers, met name van degenen die al een oordeel geven zonder het apparaat uberhaupt te kennen.

  Hoe dan ook, als deze goedkoper, handzamer, lichter en minstens even goed is als de ipad, dan ben je wel gek om zoveel meer voor een Ipad neer te tellen alleen omdat het een ipad is!

 26. door TouringJohn

  Het is een uit de kluiten gewassen Galaxy S, zelfde specs, groter scherm. De Galaxy S gaat over de toonbank voor 400+ euro…dit ding zou dus duurder moeten worden dunkt me. Zet dat naast de 499 die de instap-iPad kost. Hoe wil Samsung hier dan een succes van maken?

 27. door Leon90

  Specificaties van dit apparaat zijn zo slecht nog niet. Alleen jammer van de interface, ik had van Samsung wel iets originelers verwacht. Ik verwacht dat de verkoop tegen zal vallen, ben zelf ook niet van plan deze tablet aan te schaffen.

  Ik zit al wel te kijken naar een tablet, maar ik heb nog geen besluit genomen. De iPad is naar mijn iets te duur voor wat het kan. Dingen die ik mis zijn o.a.: een front-camera, een 16:9 scherm (het liefst 1280×720 resolutie vanwege hd films). Wellicht zit dit in een volgende generatie iPads.

  De iPad in huidige vorm zal ik in ieder geval niet aanschaffen. Ik wacht eerst wat de concurrentie aan gaat bieden kwa tablets. De Asus Eee Pad bijvoorbeeld ziet er ook veelbelovend uit.

  Origineel geplaatst door Psycho
  Nounou, wat een hatelijke opmerkingen allemaal naar Samsung. Ik heb al een ipad en zie geen reden om deze Samsung te kopen. Ik zal er liever eentje willen draaiend op windows 7 of nog beter een aangepaste Windows 7 versie. Hopelijk dat er van de kerst 1tje komt dan gaat de ipad naar mijn vrouw, want 1 zo’n apparaat in huis is toch echt te weinig.

  Als ik jou was zou ik de Asus Eee Pad 121 in de gaten houden. Deze heeft zeer nette specificaties en draait op Windows 7. Het heeft alleen een stevige adviesprijs, namelijk $1.000,- (USD). Rond maart 2011 beschikbaar.

 28. door Hansie

  Volgens mij gaan een aantal personen hier een liefdesrelatie aan met hun apparaatje genaamd Ipad en zien ze niet dat ie te lomp en te functieloos is. Bovendien is een tablet niet iets wat apple heeft uitgevonden dus plagiaat is het ook niet. De pretoogjes bij presentaties van apple producten alsof ze het derde wereldwonder hebben gezien is ook om te huilen.

 29. door Olga2000

  Hoewel ik al jaren iPhone heb en zeker onder de indruk van Apple producten ben, vind ik toch dat je niet blind naar alles van Apple moet staren.

  Grootste nadeel van iPad is dat die zwaar is. Ik vind het niet echt om dagelijks mee te nemen. En ik kan al van iOS 4 genieten op mijn iPhone, dus waarom niet even ook nog Android uit te proberen en dan nog op een kleinere en lichtere tablet? Dat er zo veel van Apple gejat is, nou, mooi meegenomen. Een goede gelegenheid om twee merken te vergelijken.

 30. Is het ook mogelijk om via de Galaxy Tab te bellen? Denk het niet he… de Dell Streak kan dit namelijk wel. Maar zal aanzienlijk duurder worden, is de exacte prijs trouwens al bekend van de Galaxy Tab?

  Ik vernam rond de 200 euro…

 31. door rickflits

  wat een mooi apperaatje en ook nog eens android 2.2 das lekker fijn teminste met flash 10.1! kan apple nog wat van leren, lekker klein maar groot genoeg en dan lekker mee bellen. via een sim kaart. en ook nog betaalbaar teminste niet overpriced dan apple. en een uitbrijdbaar geheugen xD ook wel handig zeg, zou toch bijna denken dat apple problemen gaat krijgen :P.

  o wacht ze hebben nu eindelijk concurentie xD.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.