Video: iOS 5 even snel op iPhone 3GS en iPhone 4

·

iOS-5-Even-snel-op-iPhone-4-als-iPhone-3GSTen opzichte van de iPhone 4 wordt de iPhone 3GS niet beduidend langzamer onder de nieuwe versie van besturingssysteem iOS 5 dat aankomende herfst moet verschijnen. De Italiaanse site AppleRumors filmde de twee toestellen met iOS 5 erop tegelijk en voerde dezelfde basishandelingen uit op hetzelfde moment. Op de video is onder andere te zien dat fotobewerking niet mogelijk is op de iPhone 3GS en dat een internetpagina op de iPhone 4 sneller laadt. Op andere vlakken zijn er geen verschillen zichtbaar.

Om te voorkomen dat er eventueel geheugenverslindende apps open staan, worden de iPhone’s halvewege uit- en weer aangezet. Op beide toestellen staan slechts een minimaal aantal applicaties geïnstalleerd. Een ander nieuw detail is dat de waarschuwing voor het invoeren van de pincode subtieler is weggewerkt in iOS 5. De melding verschijnt nu in een balk onderaan de tijd- en datumgegevens.

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

28 reacties

 1. door gino

  Dit duurt te lang! ik wil iOS 5 nu hebben!!

 2. door Tom

  Wow, dat ziet er zeker goed uit.

  Nog een reden om te wachten op de iphone 5 of 4S of hoe ze hem ook gaan noemen.

 3. door plootje

  Geen koppeling naar youtube

 4. door Mark

  Persoonlijk zie ik liever een vergelijking tussen een 3GS draaiend op iOS 4 en een 3GS draaiend op iOS 5. Volgens mij kun je dan pas vaststellen of iOS 5 op een 3GS zorgt voor een trager werkend systeem. Dit filmpje zegt mij niet zoveel. Ik vind het appels met peren vergelijken.

 5. door Bob

  Ik vind die verandering van het iPod icoontje naar een aparte voor video en music maar niets. Maar dat is maar een klein detail. Apple heeft een groot aantal zaken verbeterd die naar mijn mening moesten worden verbeterd. Ik hoop wel dat de iPhone 4S/5 snel wordt uitgebracht. Anders koop ik in september de 4 want anders kan ik mijn Abbott niet verlengen.

 6. door hellomcfly

  Bart, heb je enig idee hoe iOS 5 op de iPad 1 draait?

  Ik baalde flink toen bleek dat mijn iPhone 3G nauwelijks met iOS 4 overweg kon en vrees dat straks hetzelfde met mijn iPad gebeurt…

 7. door HIphone

  Vraag is alleen: wordt de 3GS sneller of de 4 trager?

 8. door franky

  Moet zeggen dat mijn 3gs toch beduidend trager is dan die uit het filmpje. De camera opstarten bv. Bij de eerste opstart duurt dat 5 à 7 sec. Bij de volgende opstarten beduidend sneller. Zou zoiets niet van toepassing kunnen zijn in filmpje hierboven?

 9. door Nick

  Fijn, had ik dus net zo goed een 3gs kunnen kopen. de iPhone 4 is 300 euro duurder en je hebt binnenkort geen verschil meer. sterker nog, in dit filmpje is de 3gs in de meeste gevallen sneller.

 10. door iRodney

  Origineel geplaatst door HIphone
  Vraag is alleen: wordt de 3GS sneller of de 4 trager?

  Lol idd, de 3Gs leek wel sneller te zijn dan de 4. Alleen websites openen met de 4 gaat uiteraard weer sneller dan de 3Gs.

 11. door Daan S.

  ziet er goed uit, alleen jammer van dat herhalende irritante liedje :P

 12. door DennisU

  @franky: Geef hierbij aub even aan of je ook ios 5 draait of niet.

 13. door dora96

  de 3Gs heeft beduidend minder geheugen in gebruik. Als de 3 afsluit duur het enkele seconden, als de 4 afsluit duurt het 4x zo lang. Die 3gs staat gewoon helemaal leeg.

 14. door rudeboy

  ik heb iOS 5 op mijn iPad 1G en het werkt prima, net zo snel als 4.x

 15. door dhr. a

  Waarom zijn de video en muziek icoontje apart en niet als iPod

 16. door iFajar

  Netjes van Apple! Ondanks de hardware verschillen.

 17. door Rene

  (Red.) Verzoeken voor UDID-registratie en/of plaatsen/vragen van links naar beta-firmware zijn niet toegestaan op onze websites.

 18. door Eric

  Wel heb ik opgemerkt dat iOS 5 op mijn 4G er voor zorgt dat de accu sneller leeg is. En het is zeker niet zo dat bijvoorbeeld foto’s maken nu sneller gaat. Integendeel.
  Als de de bugs er uit zijn dan wordt iOS 5 wel een fraaie release (upgrade t.o.v. 4).

 19. door wB

  Van welke app is dat berichtje wat in het begin van de film op de homescreen komt bovenin en weer verdwijnt? (notificatiemelding)

 20. door Gé

  @wB: wat dacht je van de hele bijzondere speciale exclusieve app genaamd……(tromgeroffel)…… Berichten! Aka sms… En of je soms bedoeld of dat een imessage was, dat zit in de normale sms applicatie ingebouwd. Mocht de contact persoon in iOS 5 gebruiker zijn dan word het “versturen” knopje blauw en de tekst balonnen van jou verstuurde berichten zijn ook blauw (normaal is het knopje en tekstbalon groen) Zo kun je het uit elkaar halen, dit was dus een normaal smsje, te zien aan het groene knopje

 21. door wB

  @ @: Kijk eens vanaf 1.09 tot 1.18 in de bovenstaande film. Die notificatie bedoel ik! Is dat ergens te downloaden via Jailbreak of zit het in de IOS5 alleen? (ik zie toch een Iphone 3G liggen)

 22. door Denneke

  Origineel geplaatst door wB
  @ @Gé: Kijk eens vanaf 1.09 tot 1.18 in de bovenstaande film. Die notificatie bedoel ik! Is dat ergens te downloaden via Jailbreak of zit het in de IOS5 alleen? (ik zie toch een Iphone 3G liggen)

  Beide telefoons draaien op IOS 5, die nu dus enkel uit is voor ontwikkelaars als beta versie.

  Het is dus ook een nieuwe optie in IOS 5, nieuwe vorm van notificaties.

  Zal best binnenkort als jailbreak add-on komen voor IOS 4.x

 23. door Evander

  Mij vielen twee dingen op:
  – Allereerst het muziek icoontje van de iPod Touch, waarom heeft Apple die weer gebruikt, ik vond het icoontje met de iPod veel mooier..
  – Daarnaast viel mij op dat in het begin van het filmpje(0:56) het scherm van de iPhone 4 veel geler was, weet iemand hoe dit komt, ik heb hier namelijk zelf ook last van..

 24. door kevin

  Die notifications kan je downloaden in cydia. Notify me van Peter Hajas. In mijn ogen is dat precies hetzelfde als het systeem in ios 5

 25. door franky

  @DennisU: Laatste ios 4 update.

 26. door hoiikbeneng

  Vind je het gek dat alles binnen een seconde opent, het stond allemaal al aan.. Hij had eerst ff een leeg multitaskbalkje mogen laten zien om mij te overtuigen.

 27. door Keetveter

  Niet zo gek dat de 4 sneller is met het laden van de website. Hij heeft namelijk Wi-Fi 802.11b/g/n en de 3GS Wi-Fi 802.11b/g.

 28. door Johnnie

  Origineel geplaatst door Keetveter
  Niet zo gek dat de 4 sneller is met het laden van de website. Hij heeft namelijk Wi-Fi 802.11b/g/n en de 3GS Wi-Fi 802.11b/g.

  En een snellere processor!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.