Video: iOS 5 even snel op iPhone 3GS en iPhone 4

·

iOS-5-Even-snel-op-iPhone-4-als-iPhone-3GSTen opzichte van de iPhone 4 wordt de iPhone 3GS niet beduidend langzamer onder de nieuwe versie van besturingssysteem iOS 5 dat aankomende herfst moet verschijnen. De Italiaanse site AppleRumors filmde de twee toestellen met iOS 5 erop tegelijk en voerde dezelfde basishandelingen uit op hetzelfde moment. Op de video is onder andere te zien dat fotobewerking niet mogelijk is op de iPhone 3GS en dat een internetpagina op de iPhone 4 sneller laadt. Op andere vlakken zijn er geen verschillen zichtbaar.

Om te voorkomen dat er eventueel geheugenverslindende apps open staan, worden de iPhone’s halvewege uit- en weer aangezet. Op beide toestellen staan slechts een minimaal aantal applicaties geïnstalleerd. Een ander nieuw detail is dat de waarschuwing voor het invoeren van de pincode subtieler is weggewerkt in iOS 5. De melding verschijnt nu in een balk onderaan de tijd- en datumgegevens.

Door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.