Vacatures wijzen op meerdere Nederlandse Apple Stores

·

apple storeUit informatie op de Nederlandse vacaturepagina van Apple is af te leiden dat er meerdere Apple Stores in Nederland zullen worden geopend. Zo is Apple op zoek naar een ‘Market Leader’ binnen de businessgroep ‘Netherlands Retail’, die als taak krijgt om meerdere retailwinkels aan te sturen. De functieomschrijving bij deze vacature spreekt van meerdere winkels: “Je genereert groei door talent en resources in te zetten in een groep winkels binnen een markt” en: “Je weet dat meerdere winkels die als één winkel samenwerken veel sterker zijn dan afzonderlijke, zelfstandig functionerende winkels”. Ook is Apple op zoek naar een ‘Store Leader’, iemand die een complete winkel kan aansturen. Het gaat daarbij om een andere winkel dan die in Amsterdam.

De Apple Store Amsterdam ging in maart 2012 open, na een lange voorbereiding. Dat had te maken met de uitgebreide verbouwing van het Hirschgebouw, waarin de eerste Nederlandse Apple Store is gevestigd. Met het werven van winkelpersoneel werd een halfjaar voor de opening begonnen. Voor managementfuncties begon het werven van personeel al veel eerder.

In welke Nederlandse stad de tweede Apple Store geopend zal worden, is nog de vraag. Na Amsterdam zouden Rotterdam, Utrecht of Den Haag aan de beurt kunnen zijn.

De vacatures zijn hier te vinden: Vacatures bij Apple.

apple store personeel

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

28 reacties

 1. door Louis

  Oude pand van Staffhorst / RAF aan het Vredenburg? Daar zit nu tijdelijk het informatiecentrum stationsgebied in, maar dat lijkt me een prima pand ;-)

 2. door michel

  Groningen is ook een optie heel veel studenten, qua bewoners leeftijd de jongste stad van Nederland.

  Maar ben bang dat het Rotterdam, Den Haag of Utrecht zal worden.

 3. door Nick

  Via insiders had ik dit al begrepen. Amsterdam is een winkel die absoluut blijft, maar wel als pilot gezien wordt.

 4. door René

  Doe maar Eindhoven dan!

 5. door Nicky

  Utrecht, ligt centraal in Nederland dus is meest logische keuze voor tweede winkel. Rotterdam en Den Haag komen later.

 6. door hoi

  Denk eerder dat het gaat om het besturen van toekomstige stores in België en Luxemburg (Benelux).

 7. door Luc P

  Maastricht lijkt me een veel verstandigere keuze, hier heb je niet alleen dat je heel zuid Nederland kunt bedienen, maar bovendien maak je van de unieke ligging t.a.v. onze omringende buurlanden gebruik. Belgie en Duitsland wordt dan opeens ook potentieel.

 8. door Cees

  In de media in Nijmegen wordt regelmatig gemeld dat er een Applestore komt op zeer korte termijn, en er wordt zelfs gesproken over de grootste van Europa?

 9. door Domtoren

  Origineel geplaatst door Louis
  Oude pand van Staffhorst / RAF aan het Vredenburg? Daar zit nu tijdelijk het informatiecentrum stationsgebied in, maar dat lijkt me een prima pand

  JA JA JA!

 10. door Coen

  Origineel geplaatst door Luc P
  Maastricht lijkt me een veel verstandigere keuze, hier heb je niet alleen dat je heel zuid Nederland kunt bedienen, maar bovendien maak je van de unieke ligging t.a.v. onze omringende buurlanden gebruik. Belgie en Duitsland wordt dan opeens ook potentieel.

  Er zit er een in oberhausen, die dekt die regio al redelijk denk ik.

 11. door nick

  In Nijmegen zou Xando de grootste winkel van europa gaan maken… Waarom dan niet meteen een officiële Apple store?

 12. door marco

  den bosch ligt nogt dichterbij dan oberhausen vanaf maastricht gezien.

  maastricht oberhausen scheelt niet zo heel veel meer op utrecht oberhausen.

  dus nee, ligt niet echt in de buurt.

  Maar dat is net zoiets als met de file informatie.
  Daar hebben ze het over het zuiden van het land ter hoogte van utrecht.

 13. of leiden zou ook een geschikt pand kunnen worden omdat daar veel studenten heen gaan is het aantrekkelijker om daar een winkel te openen

 14. door Beloved

  Origineel geplaatst door Louis
  Oude pand van Staffhorst / RAF aan het Vredenburg? Daar zit nu tijdelijk het informatiecentrum stationsgebied in, maar dat lijkt me een prima pand

  Ik zat eerder te denken aan het oude postkantoor aan het Neude. Maar het RAF gebouw ligt wel pal naast het centraal station (en binnen 20 jaar aan een gracht ;) )

 15. door Rens

  Ik hoop dat er 1 in Breskens zal komen, dat is goed voor me te doen vanuit Boerenhol.

 16. door Joost

  @Cees: Dit heb ik ook gehoord. Deze zou komen bij het pand van de Tempelier?

 17. door Thijs

  @Rens: Dat zou zeker nice zijn! Al zijn de prijzen om een winkel te starten op een dergelijke A-locatie niet mis!

 18. door Sven

  Almere !!!

 19. door Johan

  Toevallig laatst degene gesproken die over de bouw van al die winkels in Europa gaat.

 20. door Flieps

  Origineel geplaatst door Johan
  Toevallig laatst degene gesproken die over de bouw van al die winkels in Europa gaat.

  …en die zei? Of vroeg hij je of deze trein naar Overveen gaat?

 21. door Richard

  Het mag duidelijk zijn dat dat Den Haag gaat worden. Regeringscentrum et cetera. Toevallig is men toch al bezig met het voormalige pand van Marks & Spencer te verbouwen. Er zou daar een extensie op de Passage komen maar het zou zo maar kunnen dat dat pand geheel voor Apple beschikbaar komt!!

 22. door iPhonist von Gates

  Burger King uitkopen op de hoek van de Lijnbaan/Beurstraverse/Koopgoot te Rotterdam…..daar komen dagelijks zo’n 18 miljard mensen voorbij.
  Wat ook kan is de gehele 2de verdieping van de Bijenkorf Rotterdam leasen of Bijenkorf verzoeken om voor rekening van Apple een extra verdieping te plaatsen op het pand.

 23. door Jasper

  Laat die in Amsterdam maar de enige blijven.. Een Apple store op elke hoek maakt t er ook niet leuker op.. En als ze er dan toch 1 maken doe dan 1 in Assen of Groningen, Utrecht – Amsterdam is een piep stukje dus 1 in Utrecht zou niet logisch zijn..

 24. door Ilja

  Kwam paar weken geleden bij een apple store, mijn laatste generatie witte plastic macbook had scheurtjes bij de schanieren, ik heb even snel paar discussies er over laten zien op officiële apple forum, de hele scherm gedeelte werd gratis vervangen zonder ook maar enige terughoudendheid.
  zeer veel respect voor apple.

 25. door Jeroen Waardenburg

  Jullie zijn echt erg. Zelfs praten over vacatures bij een toekomstig winkel waarvan nog niks bekend is. Echt niks beters te doen?

 26. door dutchie

  Ik hoop echt dat ik er nog. Achter kom wanneer die in den haag komt. Dan ga ik gelijk solliciteren

 27. door Richard

  Origineel geplaatst door Jeroen Waardenburg
  Jullie zijn echt erg. Zelfs praten over vacatures bij een toekomstig winkel waarvan nog niks bekend is. Echt niks beters te doen?

  Grappenmaker zeker! Je realiseert je wel dat je zelfs reageert op de mensen die over vacatures in een toekomstige winkel praten. Wie is er erger?

 28. door Remco

  Weet iemand eigenlijk wat de salaris-indicaties zijn voor bijvoorbeeld een manager in een Apple Store? Vind daar specifiek niks over terug.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.