Untethered jailbreak iOS 6.1 aanstaande zondag verwacht (jailbreak)

·

iOS 6 jailbreakNa een luwte van enkele maanden is de jailbreak van iOS 6 bijna een feit. De meest recente iOS-versie 6.1 blijkt volgens planetbeing kwetsbaar voor de exploits waarover de hackersgroep @evad3rs beschikt. Naast planetbeing bestaat de gelegenheidsgroep uit pod2g, pimskeks en MuscleNerd, die ernaar hint dat de universele untethered jailbreak aanstaande zondag verwacht mag worden. Onder de zinspreuk “Sunday is a funday!” werden jailbreaks van MuscleNerds’ iPhone Dev Team al eerder op zondag uitgebracht. Daarbij wordt over het algemeen Pacific Standard Time (GMT-8) aangehouden, oftewel zondag 3 februari om 15:00 tot maandag 4 februari 09:00 Nederlandse tijd.

Het is een tijdje stil geweest rond jailbreakniews op iPhoneclub. Dat had te maken met een aantal factoren, waaronder het feit dat er weinig gebeurde in de jailbreakscène. Lees hier meer over onze huidige jailbreakverslaggeving.

evad3rs: planetbeing, pimskeks, pod2g en MuscleNerdOp dit moment wordt het jailbreakproces op de diverse iDevices getest. Afhankelijk van de resultaten daarvan zou de jailbreak volgens planetbeing ook nog eerder of later kunnen volgen. In totaal zal de jailbreak drieëntwintig unieke iDevices ondersteunen, te weten de verschillende versies van de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad, iPad Mini en de 2e generatie Apple TV. Naast iOS 6.1 zal de jailbreak ook geschikt zijn voor de iOS-versies 6.0, 6.0.1 en 6.0.2. De 3e generatie Apple TV zal om de bekende redenen niet worden ondersteund.

Als je er van plan bent om voor het uitvoeren van de jailbreak iOS 6.1 te installeren, dan wordt het aangeraden om het toestel daarbij met behulp van iTunes te herstellen en vooral geen gebruik te maken van een OTA (Over The Air) update. Je kunt ondertussen ook de SHSHs (een per toestel unieke handtekening) voor iOS 6.1 opslaan, met behulp van Tiny Umbrella, waarmee je toestel eventueel ook op een later moment nog met deze firmwareversie hersteld kan worden. De SHSHs voor iOS 6.0.1 en iOS 6.0.2 kunnen inmiddels niet meer worden opgeslagen.

31 januari Inmiddels is bekendgemaakt dat de jailbreak Evasi0n zal heten en wordt aangeboden op evasi0n.com. Alles wijst nog steeds op een verschijning op zondag.
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

79 reacties

 1. door Arjan95

  Mooi, zondag mijn jailbreak maar weer eens untethered maken! Ben nu jailbroken op 6.0.1 via de tethered Redsn0w jailbreak (ipod touch 4g)

 2. door MikeMilian

  Super ben benieuwd! Wat zijn de gevolgen van OTA (Over The Air) wel gebruikt? En gaat dat weg als je hem alsnog via iTunes herstelt?

 3. door max Peters

  Super ! Blij dat deze snel op komst is !

 4. door ip5

  Eindelijk een jailbreak voor de iphone 5! Can’t wait

 5. door Diederik Lieftink

  Lekker! Heb gister me iphone over the air geüpdate. Wat moet ik doen??

 6. door N1mber

  “Het wordt aangeraden om het toestel daarbij met behulp van iTunes te herstellen en vooral geen gebruik te maken van een OTA (Over The Air) update.” Lekker dan…..ik gebruik gemaakt van de OTA update. Hopelijk kan ik nog wel jailbreaken.

 7. @MikeMilian, @Diederik Lieftink & @N1mber: je kunt een poging wagen om direct te jailbreaken, ondanks dat de OTA updated varianten niet of nauwelijks meegenomen zullen worden in de tests (aldus planetbeing). Je kunt natuurlijk ook alsnog herstellen met iOS 6.1 in iTunes om eventuele problemen te voorkomen of verhelpen.

 8. door N1mber

  @Paul Pols: oké herstellen in ITunes kan dus nog?! Nou dan moet het goed komen. Bedankt!

 9. door Tweade

  (Red.) Verkoopadvertenties zijn niet toegestaan. Gebruik hiervoor ons forum.

 10. door Dennis

  Het mocht tijd worden dat de jailbrake er komt.

 11. door Tweade

  Dat wordt hier exit ATV3, die staat hier maar stof te verzamelen. :-(

 12. door Ali

  Eindelijk, Na een lange tijd dat het geduurd heeft.

 13. door eddiemen

  Goed nieuws!, kan niet meer zonder Sbsettings!…

 14. door Roy

  Origineel geplaatst door Tweade
  - verwijderd.

  Gebruik gewoon Airplay en je kan xbmc ook afspelen! Ik doe het zelf via mijn ipad 2 met apple tv 3. Heb helemaal geen jailbreak nodig, ja alleen op mijn ipad.

 15. door Bob

  Er worden 22 iDevices ondersteunt en misschien de ATV2 als 23e als deze op tijd klaar zou zijn. Daarnaast kun je je SHSH blobs wel opslaan maar deze kunnen momenteel niet gebruikt worden om te downgraden naar een eerdere firmware.

 16. door Bob

  @Roy: `Dus als je iphone jailbreak is kan je ook xbmc gebruiken en dan gewoon airplay naar je atv 3???

 17. door silly

  Super dit! Ben benieuwd naar nieuwe en handige tweaks. Sbsettings come on apple, copy paste that shit!

 18. door Flieps

  iOS 6 is prima. Te veel moeite voor minimale tweaks…

 19. door Toon

  mooi.. eindelijk weer wat nieuw leven in ios 6.1 met een jailbreak

 20. door Emz

  Superrr! Cant wait!

 21. door Roy

  @Bob: Ja dat is gewoon mogelijk, je moet alleen je router dichtbij zetten zodat je geen happering hebt. Ik kijk vlekkeloos HD films op mijn ipad en die streamt het naar mijn televisie. Het is ook mogelijk met een iphone!

 22. door psvu2

  Goed nieuws wil het wel weer eens uitproberen op mijn 5, wat betreft de appletv3 geen probleem. Heb een mediaspeler voor video, wij thuis gebruiken de appletv wel dagelijks om muziek af te spelen via airplay icm itunes match ideaal!

  we wachten geduldig af.

 23. door F van den bogert

  Origineel geplaatst door Bob
  @Roy: `Dus als je iphone jailbreak is kan je ook xbmc gebruiken en dan gewoon airplay naar je atv 3???

  Ja

 24. door Rav3n

  Owh yeah … goed bezig die luitjes :)

 25. door Summer

  Al dat opmerkingen over appletv3 onnodig. Hij is en blijft mooi ding, ik koop huur wel eens films dus en je kan ook je films share via itunes naar appletv. Wat zijn we soms toch free diggers..

 26. door Werner

  Is de jailbreak maar voor een beperkte tijd uit te voeren omdat er staat : oftewel zondag 3 februari om 15:00 “TOT”maandag 4 februari 09:00 Nederlandse tijd.

  Ik ben maar een leek en jailbreak is nieuw voor mij.

 27. door Adelin

  Jailbreak eindelijk heb weer Siri op mijn iphone en 3D maps

 28. door Bubbly

  Origineel geplaatst door eddiemen
  Goed nieuws!, kan niet meer zonder Sbsettings!…

  NCSettings zul je bedoelen?

 29. door Cborg

  Ik hoop dat noet crashd de nieuwe jailbreak

 30. door barry55

  Eindelijk zeg, nu kunnen we het toestel weer optimaal benutten.!!

 31. door Paul

  Eindelijk weer flux kunnen installeren.

 32. door Maui

  Eindelijk, top guys! Kan ik eindelijk serieus overwegen mn 3GS in te wisselen voor een 5…hm..of toch de 5s afwachten?

  Hoe kan je met behoud van al je JB-tweaks en apps upgraden naar iOS 6.1 en jailbreaken? Dan is ‘m 3GS tenminste voorlopig ook nog bruikbaar!

 33. door tnoy

  Werd tijd

 34. door Steve

  Haaaaaa zalig dit is goed nieuws. Dan kan ik eindelijk de iPad 2 en iPhone 4S updaten naar iOS 6.1 want blijven hangen op 5.1.1 is ook niet zo leuk. Maar mijn jailbreak wou ik absoluut ni kwijt hebben.

  Den deze is in elk geval al blij om opnieuw wat positief nieuws te lezen over jailbreak’s :D

 35. door mit

  Origineel geplaatst door Maui
  Eindelijk, top guys! Kan ik eindelijk serieus overwegen mn 3GS in te wisselen voor een 5…hm..of toch de 5s afwachten?Hoe kan je met behoud van al je JB-tweaks en apps upgraden naar iOS 6.1 en jailbreaken? Dan is ‘m 3GS tenminste voorlopig ook nog bruikbaar!

  als het goed is kun je via cydia: aptbackup downloaden. of atpbackup… die gebruikte ik iig. heb al een tijdje geen jailbreak meer dus weet niet of die er nog steeds is

 36. door edklavertje

  Diepe buiging en respect voor de JB ontwikkelaars. Tuurlijk het heeft een tijdje geduurd maar Apple maakt het JB ook niet makkelijk. Ik ben er blij mee en kan eigenlijk niet wachten op deze JB. Hoe eerder, hoe beter. Aub jongens geef de JB vrij voor de wereld !

 37. door Steve

  Heb ik nu iets over het hoofd gezien of zo. Maar wat me net opvalt is dat dit artikel wel te lezen valt in de app iPc (iPhoneclub)
  Maar dat ik deze niet kan terug vinden in dr app iCulture. Dit is/was toch het zelfste?

 38. door Jos

  @Steve: Jailbreak-nieuws was dacht ik (nog) niet geactiveerd in die app.

 39. door Steve

  @Jos: haaaa oké bedank om te antwoorden. Dan zal ik de oude app ook nog maar goed bijhouden.
  Bedankt!

 40. door Sander

  Origineel geplaatst door Maui
  Eindelijk, top guys! Kan ik eindelijk serieus overwegen mn 3GS in te wisselen voor een 5…hm..of toch de 5s afwachten?Hoe kan je met behoud van al je JB-tweaks en apps upgraden naar iOS 6.1 en jailbreaken? Dan is ‘m 3GS tenminste voorlopig ook nog bruikbaar!

  PKGBackup

 41. door remco

  zolang er nog geen jailbreak is; via ifunbox kun je zonder jailbreak gewoon apps via de pc overzetten, mogelijk zelfs ifile en dergelijke.

 42. @Steve: De jailbreakcategorieën in de app waren (zijn) tijdelijk uitgeschakeld tijdens het reviewproces. Er ligt een verzoek bij onze ontwikkelaar om deze weer z.s.m. in te schakelen.

 43. door Rick

  @Paul Pols: ik heb ook OTA update gedaan. Als ik nu alsnog herstel met itunes naar 6.1, kan ik dan wel reservekopie terugzetten? Of werkt de jailbreak dan niet?
  En kan ik ook gewoon afwachten en kijken of het zo straks gewoon werkt?

 44. door Jos

  @Rick: Gewoon reservekopie maken en herstellen. Mag geen problemen geven.

 45. door Steve

  @Jean-Paul Horn: Thx voor de info!

 46. door Bubbly

  @Jean-Paul Horn: Categorieën uitschakelen = categorie blokkade? Woah. Dacht dat simpelweg het categorie’tje verdween en het nieuws gewoon zichtbaar was.

 47. door Bauke

  Moet ik perse ‘herstel iPhone’ doen of kan ik ook gewoon kiezen voor ‘werk bij’?

 48. @Bubbly: Dat zou niet logisch zijn. Als we in de reviewprocedure jailbreaknieuws plaatsen zou het dan toch zichtbaar zijn in de app. Dat is juist wat we liever niet hebben.

 49. door Aster

  @Adelin: hoe krijg je een werkende Siri op je 4?

 50. door Nico

  @Bauke: Dat zou ik ook wel willen weten…

 51. door MikeB

  Hurray! En lijk eens wat een hoeveelheid reacties iPhoneclub. Jailbreak is alive and kicking…

 52. door Nico

  Kun je nu in itunes gewoon op werk bij klikken? Of moet je hem echt herstellen?

 53. door ben

  voor de mensen die steeds roepen “werd tijd” of zal tijd worden . even het volgende, realiseer je wel dat deze mensen het voor niets doen en altijd gratis, ze zijn niets daar toe verplicht , en doen het voor ons. een beetje respect voor deze kanjers. als je eens wist wat er vooraf gaat om een JB te realiseren moet je blij zijn dat deze er aan komt !! en dit met de wereld willen delen.
  dus hou op met klagen dat het lang duurt !!!!

 54. door wierd

  Bedankt! Ik heb een vraag dus de IOS 6 jailbreak is ook voor IOS 6.1?

 55. door Steve

  @wierd: Uw vraag staat in het artikel.

  Na een luwte van enkele maanden is de jailbreak van iOS 6 bijna een feit. De meest recente –>iOS-versie 6.1<– blijkt volgens planetbeing kwetsbaar voor de exploits waarover de hackersgroep @evad3rs beschikt.

 56. door Dani

  Werd tijd ;-)

 57. door wierd

  O bedankt voor je 3 dezelfde antwoorden :D
  Nee maar serieus bedankt

 58. door Steve

  @wierd: Het was om zeker te zijn dat je het zou zien. Looool :)
  Neen iets mis gegaan ;)

 59. door coffeeandprozac

  Goed nieuws. Ben al jaren iOS gebruiker en heb vrijwel nooit mijn toenmalige toestellen gebruikt zonder er een jailbreak op te hebben staan. Ik heb sinds september de iPhone 5 en het was enorm wennen om het een tijdje zonder te doen. Desondanks ben ik dankbaar dat de jailbreak teams dit helemaal voor niks doen, dus mij zal je niet horen zeggen “Hé hé, ein-de-lijk. Zal eens tijd worden.” Deze lui verdienen op zijn minst een medaille.

  Wederom, goed nieuws. Kan niet wachten om mijn gebruikelijke tweaks weer op mijn iPhone te hebben.

 60. door Ferry

  Weet iemand of deze Jailbreak ook met Absinthe zal komen?

 61. door Justified

  Fantastisch nieuws! Kan ik eindelijk mijn iPhone 4 updaten naar iOS 6 en daarnaast mijn iPad Mini jailbreaken! Kijk hier ontzettend naar uit. De ontwikkelaars zijn helden!

 62. door NERD

  WOW!

  Super benieuwd naar deze jailbreak =)

  Kan niet wachten

  btw… ik hoop ik greenposi0n kan gebruiken veel veiliger =))

  en je kunt gewoon herstellen met OTA Update ^^

 63. door Bauke

  Maar kunnen we nu gewoon ‘bijwerken’ of moeten we echt kiezen voor ‘herstel iPhone’?? Ben erg benieuwd.

 64. door coffeeandprozac

  @Bauke: Het wordt vaak wel aangeraden dat te doen ja. Ik heb het een paar keer niet gedaan, verder ook geen problemen gehad maar ik doe het nu alsnog. Even reservekopie maken, herstellen die mik, reservekopie terugzetten. Klaar. Zoveel werk is het niet.

 65. door alex076

  Ik heb me ipad OTA geupdate.Als je dat hebt gedaan dan kan je hem niet meer updaten mar herstel ik dat dan op itunes?

 66. door f van den bogert

  de site is bekend

  http://evasi0n.com/

 67. door iPhone 4s

  Ik wacht op untethered van iOS 6.1 hopelijk komt het snel!

 68. door David

  waar blijft die jailbreak dan lol

 69. door Pfeffa-rah

  Hij kan nu ieder moment komen…
  ….
  wachten zuigt…..
  …..

 70. door Steve

  Plzzzz ik wil iOS 6.1 en ik wil jailbreak :)

 71. door David

  komop nou :)

 72. door FrenkyBoy

  Nog steeds 85% volgens de site… Haha, heel de dag voor niks de site zitten refreshen :) Morgenochtend maar even checken dus. Kan niet wachten!!

 73. door Fanakii

  ik ben ook gek aant worden pff kom op Jailbreak :D

 74. door Niels

  90% we zijn er bijna!! :D

 75. door Sn@rF

  Somethings happening… 95%

 76. door mine

  Vanavond mensen… 18.00 uur…!

  Staat vast.

  Volg de countdown: hier

 77. door rogier

  @Roy: Hoe speel je dat af? Ik heb wel een ATV3 en een iPad 2 met XBMC maar hoe stream je dan een film? Met Uitzending Gemist etc krijg je dat blokje van AirPlay, bij XBMC niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.