Trax: kleine gps-ontvanger verbindt met iPhone-app

·

Trax gps-ontvanger iPhoneiPhone-bezitters die liever niet hun kinderen of huisdieren uit het oog willen verliezen kunnen investeren in Trax, een Kickstarter-project dat een kleine gps-tracker wil maken dat je aan een kledingstuk of halsband kunt gespen. In het apparaatje zit ook een simkaart die verbinding maakt met een mobiel netwerk om constant aan een bijbehorende iPhone-app door te geven waar hij is. Deze simkaart werkt in een aantal landen, waaronder ook Nederland.

Naast Nederland werkt Trax ook in de België, Luxemburg, de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden.

De iPhone-app die bij Trax hoort laat zien waar de door jou gekochte gps-ontvanger zich op het moment ergens ter wereld bevindt. Hierdoor biedt het iPhone-accessoire een soort van Zoek mijn vrienden, maar dan zonder de vereiste dat de ander een iPhone heeft.

Voor 99 pond (116 euro) krijg je een Trax toegestuurd. Het project is in ieder geval al geslaagd: met nog drie dagen te gaan is de vereiste 50.000 pond al lang en breed binnen. Voor het aankoopbedrag mag je twee jaar lang de in het accessoire geleverde simkaart gebruiken om de gps-ontvanger traceerbaar te maken. Daarna zal er een vast bedrag per maand worden gevraagd om de Trax blijven te gebruiken.

Tipgever: Philippe

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

9 reacties

 1. door Kevin

  Nice project! Leuk om bijvoorbeeld mijn motor te kunnen tracken op het moment deze gestolen is :)

 2. door Ramon

  Verstop dit in je auto?

 3. door PaulS

  Nou, verstoppen … Is het niet zo dat juist een GPS een vrij zicht naar de hemel moet hebben om de juiste lokatie te kunnen bepalen ?

 4. door Frits

  Gaaf,

  kan je dat ook in je auto inbouwen
  Zodat je weet waar die is als hij gestolen word.
  Dan zijn de kosten niet zo hoog ;-)

  (Oeps ik had de vorige opmerkingen nog niet gelezen)

 5. door Peter

  Lijkt me niet handig om in de auto in te bouwen: batterijduur 2-4 dagen…

 6. door Melody

  Ik heb al een jaar een gps tracker voor mijn raskatten. Hier in kan je zelf een simkaart zetten. Mijn katten zijn wel groot, want voor een normale huiskat is de tracker te zwaar denk ik. Ik heb er een goedkope prepaid in. De installatie daarvan is even lastig, maar daar heb je wel een iets goedkopere tracker waarvoor je niet afhankelijk bent van een abbo. Je kunt deze ook goedkoop op de chinese sites kopen, maar ik wlde graag garantie en technische ondersteuning.
  Hierbij de link.

 7. door Onno

  Kijk ook eens naar http://www.beagle.me
  Direct te bestellen inclusief sim

 8. door Radar

  Ik heb een Trackster in de auto zitten….aangesloten op de accu en een batterij als back-up.

  Werkt hetzelfde.
  Je kan voor bijvoorbeeld een boot, een “fence” instellen: wanneer de boot dan bijv. 10 meter verplaatst, krijg je een email met Google Maps link (met locatie en ook de snelheid)

  De tracker kan in alles met een 12V accu….auto, motor, scooter, boot etc
  De ingebouwde accu doet het maar 24 uur.

  O ja….het GPS werkt prima in de auto, maar niet wanneer de auto in een parkeergarage staat.

 9. door Filip

  De alternatieven die hierboven opgesomd worden werken allemaal met een SIM-kaart waardoor je eerst naar de tracker moet bellen waarop die dan een SMS-terug stuurt met de coördinaten waarop hij zich bevindt.
  Als ik het goed begrepen heb toont de TRAX je in real-time op een app de juiste locatie. Toch een stuk gebruiksvriendelijker lijkt me.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.