Topdesigner Samsung beweert ontwerpen Apple niet te kopiëren

·

Topdesigner Samsung beweert ontwerpen Apple niet te kopiërenEen van de grootste kritiekpunten van Apple op Samsung is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf haar ontwerpen schaamteloos zou kopiëren. Er worden wereldwijd rechtszaken gehouden, met verschillende resultaten. Een van de topdesigners van Samsung, de vicepresident design Lee Minhyouk, heeft tegenover Reuters laten weten dat hij het totaal niet eens is met de beweringen van Apple. Minhyouk zegt dat hij duizenden schetsen en honderden prototypes heeft gemaakt voor de diverse Samsung Galaxy-telefoons. Volgens hem is het raar om dit te doen, als hij alleen maar Apple zou kopiëren.

Minhyouk is er niet blij mee dat hij als designer wordt beschuldigd van het stelen van de ontwerpen van anderen. “Als designer is het een zaak van waardigheid. De Galaxy-producten zijn origineel vanaf het begin en ik ben diegene die ze gemaakt heeft. Ze zijn totaal verschillend, maken gebruik van een andere ontwerptaal en ook verschillende technologie.”

Volgens de topdesigner van Samsung is hij nog niet zo goed als Jonathan Ive, die onder meer de iPhone en de iPad heeft ontworpen. Wel denkt Minhyouk dat Samsung ooit ook iconische producten zoals Apple zou gaan maken. Hierbij is niet alleen alle moeite die wordt gedaan om van een product een succes te maken doorslaggevend, ook zou dit goed getimed moeten worden.

door Bert van Doorn

30 reacties

 1. door Swen

  Dan heeft die gast geen inspiratie, tunnelvisie mIsschien

 2. door waspoeder

  Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht

 3. door Korwin

  Nee hoor, het lijkt helemaal niet op elkaar. En anders heeft ie toevallig hetzelfde design gemaakt… En z’n neus groeit ook!

 4. door Frits

  Natuurlijk niet, net zoals mannen nooit vreemd gaan, drinkt de alcoholist niet stiekem, jokken we nooit en hebben we vroeger nooit iets weggehaald…natuurlijk heeft hij nooit gekopieerd.

 5. door Robbie

  Het kan zijn dat hij duizenden schetsen heeft gemaakt. Maar de directie hem uiteindelijk heeft gedwongen een iPhone clone te laten maken.

 6. door Edwin

  Wel grappig dat hij zegt dat producten van Apple er beter uit zien dan van Samsung

 7. door Peter

  Ik zie het ook niet hoor, Apple ziet spoken. Alleen de apps, met het dock, het vierkante toestel, de plek van de speaker, en de home button lijken maar op de iPhone. Al de rest is totaal anders!

 8. door Theo

  En om zich helemaal te onderscheiden, hebben ze hun woordbeeld op de voorkant gedrukt;-)

 9. door SJM

  klinkt als een kleuter die een snoepje gestolen heeft maar tegen mama zegt dat het echt niet zo is… terwijl het bewijs om zijn mond zit…

 10. door Peter

  Er staat immers Samsung op en geen Apple! Ies heel anders!

 11. door SoepGroente

  Ja hoor. En ik ben sinterklaas. Iedereen ziet toch dat de software als 2 druppels water op elkaar lijken.

 12. nee het lijkt er niet op hoor!!! het heeft alleen wel even veel apps op een pagina, ze hebben ook dat bolletjes idee op welke pagina je zit en dan ook nog de plek van de telefoonapp en hij is ook nog groen, heeft ook een homeknop op de zelfde locatie en dat ding boven(speaker ofzo) lijkt er totaal niet op

 13. door peidy

  De iphone lijkt inderdaad verdomd veel op de samsung.

 14. door Jasper

  Dat is dan 1 tegen de rest van de wereld (uitgezonderd de Android fanboys)

 15. door Steven

  Nee dat is pure toeval dat het als twee druppels water op elkaar lijkt.
  “Hebben jullie ook zo’n interface Apple? Nou wat toevallig, wij ook!”
  Beter goed gejat dat slecht verzonnen.

 16. door hij weer...

  Alsof een designer van een bedrijf dit zomaar zou mogen roepen. Beetje ongeloofwaardig bericht dit.

 17. door ik

  Oke. Ze lijken wel aardig op elkaar, maar argumenten als de speaker en home button zitten op de zelfde plek. Ja jongens dat is logisch. Dat is de meest logische plek dat je ze daar plaatst.

 18. door Michel

  Lol als je ze zo naast elkaar houdt.
  lijkt de samsung galaxy wel een chinese kopie.

 19. door Meggelenp

  Ik heb hier een duidelijk andere mening over. Mijn Apple 4s vind ik een stuk design, duidelijk herkenbaar en fraai.(heb ook een Galaxy S2 gehad) functioneel logisch in gebruik en goed op de telefoon afgestemde software!!

  De Galaxy is ook een smartphone, maar meer niet.

  Een ferrari heeft ook 2 deuren, 4 wielen en een stuur, maar er zal toch geen mens zeggen dat het ontwerp van de Hyundai coupe gestolen is van Ferrari?

 20. door Edwin

  De man die nieuwe ontwerp gemaakt bij Samsung had vast een iPhone gekocht

 21. door René

  Op zichzelf kan het zo zijn dat ontwerpen naar elkaar toekomen. Vaak is een bepaald ontwerp gewoon logisch. Maar Samsungs designmeneer maakt zich er wel heel makkelijk vanaf. Ik heb veel schetsen gemaakt dus heb ik het zelf bedacht. Als iemand een Jeep-achtig model moet tekenen doe je dat adhv het beeld wat in je hoofd zit. Maar dat is wel een Jeep!

 22. door AlbertTCB

  Maar heeft hij gezworen dat hij echt niet stiekem van Apple heeft afgekeken? Anders is ie misschien gewoon een stoute jokkebrok en dat mag niet ;)

  Wat een kul zeg. Dat hij duizend schetsen heeft gemaakt zegt werkelijk niets. Hij heeft de iPhone niet 1 op 1 willen kopiëren, maar heeft als opdracht van Samsung ongetwijfeld gekregen om een telefoon te maken die veel op de iPhone lijkt, maar er net genoeg van afwijkt.

  Dit wordt binnen alle branches al decennia gedaan. De A-merken investeren in een nieuwe markt en opvallende ontwerpen en de volgers profiteren hier binnen de marges van de wet zo optimaal mogelijk van (hiermee niet aangevend trouwens dat Samsung hardware-matig geen topmerk is)

 23. door Ben

  Bah mensen, kijk verder dan Apple, zij hebben toch echt hun ontwerp vel dik vet gestolen van de LG prada die in 2007 op de markt kwam. Ook revhthoekig, het scherm en de achterkant zitten ook ietsje “hoger/whatever” dan het grijze randje, de speaker was ook mooi samengevoegd en hier komt het beste argument van alle, er zat ook een homeknop op die in het midden zat.

 24. door jeroen

  Zei Vanilla Ice ook…

 25. door Nieuwe

  Hij heeft iphone na gemaakt en paar dingen aangepast zodat er verschillen tussen komen

 26. door Bubbly

  “Hmm.. Nu heb ik honderden prototypes liggen.. Die allemaal op de iPhone lijken. Welke kan ik doorontwikkelen als vlaggenschip om te proberen ermee weg te komen?

 27. door Rick Kerkhof

  Daarom koop ik nooit meer iets van Samsung, laatste was de Wave 525 en dat was de iPhone met een kleiner scherm…
  Samsung is gerunt door een stelletje jankers die zelf niets kunnen bedenken. Punt, dit artikel maakt het duidelijk.

 28. door Ben

  Ik vind eerlijk gezegd dat jullie best wel zielig bezig zijn, zoals ik eerder heb gezegd heeft Apple het design van de iphone veel harder afgekeken van de LG Prada dan Samsung doet van apple.
  Maar dat gaat er zeker niet in bij jullie, niks mis met het verdedigen van je merk maar dan moet je er wel voor zorgen dat je ook echt gelijk hebt.

 29. door Pat

  Ik denk eerlijk gezegd dat het meer een kwestie is van functionaliteit en logica! Hoe anders kan je een touchphone er uit laten zien als je het ook nog bruikbaar wil houden? Ik denk dat je dan allemaal uiteindelijk uit komt op een ontwerp à la iPhone/galaxy/Ipad etc…

  Het onderscheid moet meer gezocht worden op het vlak van onderhuidse techniek, gebruikte materialen en duurzaamheid.

  Ik heb zelf een iPhone 4S, daar heb ik zelf voor gekozen op basis van ervaring (3GS/Ipad) en smaak, maar als iemand anders liever Samsung of wat dan ook heeft is dat toch geen probleem?

 30. door Niels

  Inderdaad de prada heeft ook veel overeenkomsten. Knoppen structuur en besturingssysteem is echter totaal anders. Verder is het heel knap dat hij duizenden schetsen kan maken en dan nog op zo’n model uitkomen. Het is vrij simpel, je weet gewoon dat het basis model waar alle smarthphones op lijken het goed doet. Als je dan een ander ontwerp gaat maken ben je niet verzekerd van goede verkopen dus je moet als samsung zijnde minimaal 1 model hebben wat lijkt op de iphone om te concurreren met de iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.