Tolkien’s Lord of the Rings voor het eerst als ebook te lezen

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

tolkien
Er zijn boeken die je nooit als ebook op je iPhone zult kunnen lezen. De complete boekenserie van Harry Potter is een voorbeeld daarvan: schrijfster J.K. Rowling weigert om de rechten daarvoor vrij te geven omdat ze bang is voor illegale kopieën. De erfgenamen van Tolkien weigerden tot nu toe ook moeite om The Hobbit en andere Tolkien-titels als ebook uit te brengen. Plotseling is daar nu verandering in gekomen.

De LOTR-trilogie is voor $28,99 te koop en elk deel kost $9,99 tot $14,99. Net als bij Harry Potter, waar al heel wat illegale ebook-kopieën van circuleren is het ook bij Tolkien een beetje mosterd na de maaltijd. IJverige lezers hebben de boeken al lang met een scanner naar digitaal formaat omgezet. Zo is het via Stanza al veel langer mogelijk om LOTR en Harry Potter te lezen, door een (illegale) boekenrepository toe te voegen.

Volgens Scott Pendergrast van Fictionwise is Lord of the Rings de meestgevraagde serie sinds de oprichting van Fictionwise, op de voet gevolgd door Harry Potter. De eerste verkoopcijfers zijn “impressive”. Misschien heeft dat iets te maken met de kortingsactie: je krijgt 100% geld terug als je via Fictionwise koopt (dit is geen typefout: het aankoopbedrag wordt daadwerkelijk voor 100% gestort in je winkeltegoed). Fictionwise is er zo trots op, dat je bij het bezoeken van de site automatisch wordt doorgestuurd naar de promotiepagina van Tolkien. Wil je liever via eReader kopen, dan krijg je 15% korting (kortingscode TAXDAY, geldig tot 21 april). De boeken zijn op de iPhone, BlackBerry en andere mobiele telefoons te lezen. Via de Kindle-applicatie op de iPhone lezen kan ook: bij Amazon kost de digitale trilogie $15,94.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.