Nauwkeurig zoeken AirPods Pro

AirPods kwijt of gestolen? Zo kun je ze terugvinden!

Zoek mijn AirPods
Het gebeurt sommige mensen helaas regelmatig: je AirPods raken zoek of worden zelfs gestolen. In deze tip leggen we uit hoe je zoekgeraakte AirPods kunt terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken.

AirPods kwijt? Zo vind je ze terug

De AirPods zijn klein waardoor je ze gemakkelijk kunt kwijtraken. Liggen ze thuis tussen de kussens op de bank, of heb je ze in de sportschool laten slingeren? Misschien zijn ze wel gestolen (zoals in dit geval). Als jouw AirPods zoek zijn kun je ze met de tips uit dit artikel weer proberen terug te vinden!


De meeste tips in dit artikel gelden voor zowel de gewone AirPods als de AirPods Pro en AirPods Max. Het maakt dus niet uit welke AirPods je kwijt bent: met deze tips vind je ze weer terug. Het werkt ook voor de Powerbeats Pro en Beats Flex.

AirPods in het Zoek mijn-netwerk

De volgende modellen kun je terugvinden via het Zoek mijn-netwerk:

Je kon deze AirPods al langer in de Zoek mijn-app vinden, maar ze gedragen zich nu meer als een AirTag zodat anderen kunnen helpen om ze terug te vinden. Met Bluetooth-technologie kunnen andere iPhones anoniem de locatie van jouw AirPods doorgeven via het Zoek mijn-netwerk. Dat is mogelijk dankzij de koppeling met je Apple ID.

Het voordeel van deze functie is dat je niet langer hoeft te vertrouwen op de locatie waarmee jouw iPhone voor het laatst verbinding had met de AirPods. Dat kan bijvoorbeeld een trein zijn, maar die is natuurlijk allang weer vertrokken. Wil je de functie niet gebruiken, dan kun je het uitschakelen. Zorg dat je iPhone verbinding heeft met de AirPods en ga naar Instellingen > Bluetooth > Het i-symbool bij jouw AirPods en schakel Zoek mijn-netwerk uit.

Het traceren van je AirPods werkt ook als bijvoorbeeld een van je huisgenoten jouw oortjes heeft ‘geleend’ of wanneer je slachtoffer bent geworden van diefstal. Je kunt dan zien waar de AirPods zich bevinden, zodat je ze kunt proberen terug te krijgen. Een nadeel is dat er geen activatieslot op de AirPods zit, dus als iemand jouw oortjes vindt kan deze persoon de AirPods loskoppelen en zelf gaan gebruiken. Meer weten over ‘Zoek mijn objecten‘? Check onze gids!

Bekijk ook

Zoek mijn Objecten: deze voorwerpen kun je vinden met het Zoek mijn-netwerk

In de Zoek mijn-app kun je via het Objecten-menu geschikte voorwerpen en persoonlijke items terugvinden. Welke voorwerpen zijn geschikt en hoe voeg je een nieuw voorwerp toe? In deze gids lees je alles over Zoek mijn Objecten.

Nauwkeurig zoeken met de AirPods Pro 2022

Met de AirPods Pro 2022 kun je nog nauwkeuriger zoeken via het Zoek mijn-netwerk. Dit komt omdat er hierin een U1-chip is ingebouwd voor ultra wideband. Behalve Bluetooth kun je ook ultra wideband gebruiken voor het nauwkeurig bepalen van de locatie, afstand en richting waar je AirPods zich bevinden. Dit werkt veel beter dan alleen met Bluetooth.

Dit heb je nodig voor nauwkeurig zoeken:

Als je AirPods zijn verbonden open je de Instellingen-app en tik je op de AirPods, net onder je Apple ID. Blader omlaag en tik op Toon in Zoek mijn. Je ziet nu een kaartje van je AirPods waarop je kunt inzoomen om de exacte straat te zien. Tik op Zoek om er naartoe te navigeren.

AirPods nauwkeurig zoeken

Zijn je AirPods niet verbonden, dan ga je meteen naar de Zoek mijn-app en tik je in het tabblad Apparaten op jouw AirPods. Tik op Zoek om er naartoe te navigeren. Loop wat rond en volg de instructies op het scherm. Je ziet de geschatte afstand en naarmate je dichterbij komt voel je tikjes en hoorbare aanwijzingen dat je in de buurt bent. Het is mogelijk dat de AirPods op een andere verdieping liggen. Ben je voldoende dichtbij dan kun je met Speel geluid af een geluidje afspelen. Dit werkt op de AirPods Pro 2022 nog beter, aangezien er een speaker in zit.

Locatie van zoekgeraakte AirPods bekijken

Bij de overige AirPods is het terugvinden afhankelijk van het model. Heb je de eerste of tweede generatie AirPods, dan kun je alleen de locatie zien waar deze voor het laatst verbonden waren met je iPhone. Je kunt ook een geluid afspelen mits ze verbonden zijn. Heb je AirPods 3, AirPods Pro 2019 of AirPods Max, dan zie je een accuratere locatie en kun je ze nauwkeuriger zoeken. Maar deze hebben nog geen U1-chip aan boord en tonen geen groene pijl.

Volg deze stappen om zoekgeraakte AirPods terug te vinden:

  1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten.
  3. Tik op de AirPods en je ziet de locatie op de kaart, zodat je weet waar je moet beginnen te zoeken.
  4. Heb je geschikte AirPods? Tik op Zoek om nauwkeuriger te zoeken.

AirPods geluid afspelen en zoeken

Geluid afspelen op zoekgeraakte AirPods

Kun je de AirPods niet vinden, of weet je nog steeds niet waar je moet beginnen met zoeken? Dan kun je ook een geluidje laten afspelen:

  1. Ga in de Zoek mijn-app naar jouw AirPods.
  2. Kies de optie Speel geluid af.
  3. Zodra de AirPods verbinding hebben hoor je een geluid.
  4. Tik op Stop Geluid als je de AirPods gevonden hebt. Je kan het geluid van beide AirPods stoppen of alleen van de linker of rechter.

Onze ervaring met deze functie is niet zo heel goed bij de wat oudere AirPods. Vaak werkt het afspelen van het geluid niet goed of krijg je pas minuten later een melding, zoals hieronder te zien is. Je weet dan dat de AirPods in de buurt zijn, maar moet nog steeds alles overhoop halen om ze terug te vinden. Bovendien werkt het dus alleen als je iPhone al verbinding heeft met de AirPods.

Zoek mijn AirPods: geluidje afspelen en melding van locatie.

AirPods niet zichtbaar

Als de AirPods leeg of buiten bereik zijn, zie je mogelijk de tekst Geen locatie gevonden of Offline. Je kan dan geen geluidje afspelen. Mogelijk zie je wel de locatie van de laatst bekende locatie. Als de AirPods (Pro) in de oplaadcase zitten, zie je ook geen locatie.

De AirPods Max kun je tot 18 uur zien in de Zoek mijn-app als deze in de Smart Case zit. Als hij niet in de Smart Case opgeborgen is, kun je hem tot 72 uur lang bekijken.

AirPods écht kwijtgeraakt? Je kunt ze vervangen

Is het niet gelukt om met Zoek mijn Airpod het oortje terug te vinden en heb je geen idee meer waar je moet zoeken? Dan kun je eventueel een oortje of de oplaadcase laten vervangen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Dit is soms goedkoper dan een nieuw setje aanschaffen, maar als je een goede aanbieding kunt vinden kan het ook aantrekkelijker zijn om meteen maar alles nieuw te kopen. De genoemde kosten brengt Apple ook in rekening als er een reparatie uitgevoerd moet worden buiten de garantie. Je leest er meer over in ons artikel over AirPods-reparaties. Bij de AirPods Max kun je het beste informeren bij een servicemedewerker wat de prijzen voor vervanging zijn.

Bekijk ook

Zijn je AirPods kapot? Zo zit het met reparaties

Zijn je AirPods kapot gegaan en is een reparatie nodig? Of ben je een AirPod kwijtgeraakt? Op deze pagina lees je alles over AirPods reparaties, waar je terecht kunt bij een defect en wat je moet doen als je een oortje of het opbergdoosje kwijt bent.

Heb je een vervangend oortje gekregen (of gekocht) en wil je die koppelen met je bestaande oplaadcase, dan kan dat als volgt:

  1. Stop beide AirPods in de oplaadcase.
  2. Controleer of het lampje oranje knippert.
  3. Houd de knop achterop de case vijf seconden ingedrukt.
  4. Het statuslampje gaat nu wit knipperen.
  5. Pak de iPhone en ga naar het beginscherm.
  6. Open de case met daarin de AirPods en houd deze bij de iPhone.
  7. Er verschijnt een animatie op het scherm om te verbinden.
  8. Tik op Verbind en Gereed.

Voor de meest recente functies is het belangrijk dat je de nieuwste AirPods update hebt geïnstalleerd. Wat de meest recente versie is en hoe je kunt updaten, lees je in onze tip.

Bekijk ook

AirPods firmware: er staat een update voor AirPods Max voor je klaar

Een aantal keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro