Wi-Fi instellen op iPhone, iPad en iPod touch

Laatst bijgewerkt:

Als je thuis een draadloos netwerk hebt, is het wel zo slim om thuis al het internetverkeer op je iPhone, iPod touch en iPad via Wi-Fi te laten verlopen. Het is veel sneller, je bent niet afhankelijk van een (soms slechte) 3G-verbinding en je bent minder snel door je datalimiet heen. Deze tip legt uit hoe je een Wi-Fi-netwerk instelt op je iPhone.

Details van Wi-Fi-netwerkZo maak je verbinding met een Wi-Fi-netwerk:

  1. Ga naar Instellingen;
  2. Tik op Wi-Fi
  3. Er wordt nu automatisch gezocht naar beschikbare netwerken. Een hangslot geeft aan dat het netwerk beveiligd is met een wachtwoord (WEP of WPA). Commerciële hotspots zoals die van KPN en T-Mobile zien eruit alsof ze onbeveiligd zijn, maar zodra je naar de browser gaat moet je toch een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.
  4. De iPhone maakt verbinding, waarbij je eventueel je wachtwoord invoert. Ga vervolgens naar Safari, Mail of een ander programma om te testen of de verbinding werkt.

Als je op het blauwe pijltje achter de naam van het draadloze wachtwoord klikt, krijg je meer gegevens te zien. Je hebt hier onder andere de mogelijkheid om je IP-adres te zien. Dit IP-adres heb je bijvoorbeeld nodig wanneer je met speciale tooltjes vanaf je desktop verbinding wilt maken met je iPhone.

Op dit scherm kun je ook aangeven dat je een netwerk wilt vergeten. Dit is handig wanneer je iPhone steeds automatisch verbinding maakt met een bepaald netwerk, terwijl je dit helemaal niet wilt.

Als je de hele dag buitenshuis bent en geen gebruik gaat maken met Wi-Fi, kun je Wi-Fi gewoon uitschakelen. Omdat de iPhone niet naar netwerken hoeft te zoeken, gaat de batterij langer mee.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!