Slide Over op de iPad: zo werkt het

Laatst bijgewerkt:

Slide Over op de iPad met Safari en YouTube.
Sinds iOS 9 kun je op de iPad gebruikmaken van meerdere multitasking functies. Eén daarvan is Slide Over, een functie waarbij je een app over een andere app kunt leggen. In dit artikel lees je alles over Slide Over en hoe je dit gebruikt.

iPads met Slide Over

Slide Over werkt op een breed scala aan iPad-modellen. Heb je één van de volgende iPads, dan kun je gebruikmaken van Slide Over:

  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPad mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Pro
BEKIJK OOK
Sommige iPads met iOS 9 kunnen gebruikmaken van de functie Split View. Maar wat is Split View precies en hoe werkt het? In dit artikel leggen we alles aan je uit.
17

Wat is Slide Over?

Slide Over is een eenvoudige manier van multitasking op de iPad. Dankzij deze functie schuif je een smalle kolom van een app over een andere app. De functie is vooral handig als je bijvoorbeeld snel even een bericht wil sturen in de Berichten-app, terwijl je een website aan het bekijken bent in Safari. Dankzij Slide Over hoef je niet tussen apps te wisselen, maar schuif je een app voor korte tijd over de huidige app.

Tijdens Slide Over is de app die je over de huidige gebruikte app schuift, actief. Dat wil zeggen dat je in deze app gebruik kunt maken van alle functies, terwijl de onderliggende app even op non-actief staat. Je kunt met Slide Over dus niet twee apps tegelijk gebruiken.

Hoe gebruik ik Slide Over?

Slide Over is heel eenvoudig te gebruiken. Start een willekeurige app op je iPad en veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar links. Je herkent de functie ook aan de hendel aan de rechterkant. Vervolgens kun je hier kiezen welke apps je wil openen. Dit is een verticale lijst van alle apps op jouw iPad die ondersteuning bieden voor Slide Over. Tik op een app om deze in Slide Over-modus te gebruiken. Wil je een andere app gebruiken, dan sleep je de hendel rechtsboven naar beneden, waarna de lijst opnieuw verschijnt. Om Slide Over af te sluiten, kun je deze weer opzij vegen.

Een app kiezen in Slide Over op de iPad.

Om een app in Slide Over-stand te kunnen gebruiken, moet deze aangepast zijn voor deze functie. Er zijn inmiddels een hoop apps die ondersteuning bieden voor deze functie. Het voordeel van Slide Over is dat het ook werkt met apps in combinatie met apps die niet bijgewerkt zijn voor Slide Over. Dat wil zeggen dat je een Slide Over-app kunt schuiven over een niet-Slide Over-app.

Slide Over op de iPad.

Naast Slide Over zijn er nog twee andere multitaskingfuncties voor de iPad: Picture in Picture en Split View. In aparte artikelen lees je meer over deze handige functies.

BEKIJK OOK
Sinds iOS 9 is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze Picture in Picture stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.
32
BEKIJK OOK
Sommige iPads met iOS 9 kunnen gebruikmaken van de functie Split View. Maar wat is Split View precies en hoe werkt het? In dit artikel leggen we alles aan je uit.
17

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!