Muziek op iPhone/iPod touch zetten zonder iTunes (Windows)

Laatst bijgewerkt:

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Wil je muziek vanaf je desktop synchroniseren met je iPhone, dan ben je normaalgesproken aangewezen op iTunes. Maar er is een alternatief: MediaMonkey. De gratis Windows-jukebox MediaMonkey kan muziekbestanden met iPhone en iPod touch synchroniseren.

Met de komst van diensten als Spotify is het niet meer nodig om alle muziek op de desktop te bewaren. En met Apple’s dienst iTunes in the Cloud hóef je muziek niet eens meer lokaal op te slaan. Maar we kunnen ons toch voorstellen dat je een grote hoeveelheid muziek nog lokaal thuis op een pc hebt staan. Je wilt het meenemen op je iPhone, maar bent niet zo dol op de Windows-versie van iTunes. MediaMonkey is dan de oplossing.

mediamonkeyJe kunt in MediaMonkey je muziekcollectie beheren zoals je in iTunes gewend bent, waarbij je ook albumhoesjes en ID3-tags kunt beheren, cd’s kunt branden en podcasts kunt downloaden. Extra in vergelijking met iTunes is de mogelijkheid om je eigen muziek in verschillende mappen te organiseren, naar eigen wens.

MediaMonkey is gratis te downloaden, maar er is ook een betaalde Gold-versie die $25 kost. Deze bevat extra functies zoals een sluimermodus en snellere brandmogelijkheden.

Meer info: MediaMonkey (gratis, alleen Windows)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!