iPhone als wekker gebruiken

Laatst bijgewerkt:

De iPhone bevat een klokapp met handige functies zoals stopwatch, timer en wereldklokken. Maar er zit ook een wekkerfunctie in. De klokradio kan de deur uit!

Zo schakel je de wekkerfunctie in:

 1. Veeg onderin het scherm naar boven om het bedieningspaneel op te roepen. Onderin zie je een rij met vier knoppen. Tik op de tweede knop om de Klok-applicatie te activeren.
 2. Klok oproepen via bedieningspaneel

 3. Tik onderin op Wekker om de Wekkerfunctie op te roepen.
 4. Tik op het plusteken rechtsboven in het scherm om een nieuw alarm toe te voegen.
 5. Er verschijnt een scherm met een tijdroller. Kies het gewenste tijdstip.
 6. Wekker toevoegen

 7. Wil je dat het alarm op bepaalde dagen wordt herhaald, dan tik je op Herhaal. Vink aan op welke dagen het alarm moet klinken, bijvoorbeeld op werkdagen.
 8. Wekker herhalen

 9. Bij Geluid kun je het alarmgeluid instellen. De iPhone bevat een standaard lijstje met geluiden, maar je kunt gemakkelijk nieuwe alarm- en ringtonen toevoegen.
 10. Bij Label kun je instellen welke boodschap in beeld moet verschijnen, bijvoorbeeld “Wakker worden!” of “Goeiemorgen!”.
 11. Label instellen voor wekker

 12. Kom je moeilijk uit bed, dan kun je de Snooze-functie activeren, zodat je nog even kunt blijven liggen.
 13. Vergeet niet op de knop Bewaar te klikken om de alarmmelding op te slaan, anders gaat de wekker uiteindelijk niet af.
 14. Zodra de wekker afgaat klinkt de gekozen alarmtoon en verschijnt er een pop-up met de knop OK en eventueel een knop Snooze.

Sinds iOS 6 is het mogelijk om favoriete muziek als wekgeluid te gebruiken. Langzaam wakker worden met natuurgeluiden of muziek? Wij zijn fan van de apps Rise, Wake n Shake en Ik Slaap NOW. Met de laatste app doneer je geld voor AIDS-onderzoek. Alle tips hierboven gelden natuurlijk ook voor de iPod touch.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!