iPhone als wekker gebruiken

Laatst bijgewerkt:

De iPhone bevat een klokapp met handige functies zoals stopwatch, timer en wereldklokken. Maar er zit ook een wekkerfunctie in. In deze tip lees je hoe je de wekkerfunctie gebruikt en bijvoorbeeld muziek als alarmgeluid voor de wekker instelt.

iPhone als wekker

iPhone als wekker

Zo schakel je de wekkerfunctie in:

  1. Open de Klok-app of start de Klok-app via het Bedieningspaneel onderin het scherm (zie afbeelding).

klok-app-iphone

  1. Tik onderin op Wekker om de Wekkerfunctie op te roepen.
  2. Tik op het plusteken rechtsboven in het scherm om een nieuw alarm toe te voegen.
  3. Er verschijnt een scherm met een tijdroller. Kies het gewenste tijdstip.

Wekker toevoegen op de iPhone Wekker instellen, tijdstip kiezen

  1. Wil je dat het alarm op bepaalde dagen wordt herhaald, dan tik je op Herhaal. Vink aan op welke dagen het alarm moet klinken, bijvoorbeeld op werkdagen.
  2. Bij Geluid kun je het alarmgeluid instellen. De iPhone bevat een standaard lijstje met geluiden, maar je kunt gemakkelijk nieuwe alarm- en ringtonen toevoegen.
  3. Bij Label kun je instellen welke boodschap in beeld moet verschijnen, bijvoorbeeld “Wakker worden!” of “Goeiemorgen!”.
  4. Kom je moeilijk uit bed, dan kun je de Snooze-functie activeren, zodat je nog even kunt blijven liggen.
  5. Vergeet niet op de knop Bewaar te klikken om de alarmmelding op te slaan, anders gaat de wekker uiteindelijk niet af.
  6. Zodra de wekker afgaat klinkt de gekozen alarmtoon en verschijnt er een pop-up met de knop OK en eventueel een knop Snooze.

Wakker worden met muziek

Het is ook mogelijk om je favoriete muziek als weggeleid in te stellen. Bovendien kun je met de functies Bedtijd en Waakmelding (nieuw in iOS 10) zorgen dat je op tijd naar bed gaat en voldoende uren slaapt.

Er zijn allerlei apps die zorgen dat je rustig in slaap valt, bijvoorbeeld met natuurgeluiden of muziek. Wij zijn fan van de app Rise. Kijk ook eens in ons overzicht met de beste wekker-apps voor iPhone en iPad.

BEKIJK OOK
Ik ga op vakantie en ik neem mee…een goede wekker! Met deze apps voor iPhone verslaap je je nooit meer voor belangrijke vluchten of dagtrips
1

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!