Automatisch synchroniseren met iTunes voorkomen bij iPhone, iPod en iPad

26 augustus 2009, 16:20 · Gonny van der Zwaag

Als je je iPhone aansluit op de computer, begint het synchroniseren van de iPhone met iTunes vanzelf. Maar er zijn ook momenten waarop je dat niet wilt. Er zijn meerdere manieren om het synchroniseren te voorkomen.

De meest radicale aanpak is om het synchroniseren voor elke iPod, iPhone en iPad uit te schakelen. Dit doe je in de voorkeuren van iTunes: ga naar het tabblad Apparaten en vink deze optie aan: ‘Voorkom automatische synchronisatie van iPods, iPhones en iPads’.

Voorkom automatische synchronisatie in iTunes

Wil je het automatisch synchroniseren voor één enkele iPhone uitschakelen (bijvoorbeeld wanneer een vriend regelmatig langskomt en daarbij even zijn/haar iPhone wil opladen, dan kun je dat ook per stuk aangeven. Wacht tot de iPhone in de bovenbalk (rechts) van iTunes verschijnt, klik erop en ga naar het scherm Overzicht en vink de optie ‘Synchroniseer automatisch wanneer deze iPhone wordt aangesloten’ uit.

iPhones, iPads en iPods in iTunes

Er is nog een derde manier om het synchroniseren tijdelijk te voorkomen: bij het aansluiten van je iPhone of iPod druk je een bepaalde toetscombinatie:

  • Windows: Shift+Ctrl
  • Mac: Command+Option

Houd deze toetsen ingedrukt voordat je de iPhone aansluit. Als de iPhone in iTunes is verschenen laat je de toetsen los.

Deze laatste methode is handig als je eenmalig een uitzondering wilt maken op het synchroniseren.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.