Foto’s van websites opslaan op iPhone en iPad

05 november 2008, 02:02 · Gonny van der Zwaag

Foto’s die je in de Safari-browser ziet kun je lokaal opslaan op de iPhone en iPad. Dat is bijvoorbeeld handig als je een foto als wallpaper op de iPhone wilt gebruiken. Deze tip legt uit hoe het werkt.

safari-foto-opslaanDruk je met je vinger een paar seconden op een foto, zodat er een menu verschijnt zoals je hiernaast ziet. Je hebt daarin de mogelijkheid om met ‘Bewaar afbeelding’ de foto op te slaan. Vervolgens kun je de foto via de Instellingen-app gebruiken als wallpaper. Maar er zijn nog meer opties te zien:

  • Open: zorgt ervoor dat de afbeelding schermvullend verschijnt in hetzelfde browservenster.
  • Open in nieuwe pagina: zorgt ervoor dat de afbeelding verschijnt in een apart browservenster.
  • Voeg toe aan leestlijst: toevoegen aan de algemene leeslijst van Safari, zodat je er later nog eens naar kunt kijken. Werkt zowel op iOS als op de desktop, dus ook handig voor langere artikelen.
  • Kopieer: kopieert de foto naar het klembord, zodat je deze in een andere app kunt plakken. Dit kan bijvoorbeeld een app zijn waarmee je kunt bloggen, notities maken of foto’s bewerken.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten