Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Wake N Shake, TIltShift Effect en meer

20 januari 2013, 20:00 · Jeroen Wienen

tijdelijk gratisIedere week zetten we in dit artikel de beste apps op een rijtje die tijdelijk gratis te downloaden zijn op dat moment. Vandaag zijn dat een boel verschillende apps. Zo staat er een app in waarmee je je auto kunt terugvinden nadat je hem ergens geparkeerd hebt, is er een app waarmee je een longbow kunt schieten en een app die je iPhone verandert in een handig boodschappenlijstje. Verder moet je met Wake N Shake je iPhone hard schudden voordat de wekker stopt met afgaan en maak je takenlijstjes met Taskulous.

Mission ParkMission: Park!
Categorie: Diensten
Was: €1,79

Ben je meer dan eens je auto kwijt, nadat je hem ergens in een onbekend straatje geparkeerd had? Behalve dat je dan een poosje onhandig zit te zoeken, kan je dit ook een boete opleveren, als je je auto te laat weer vindt. Misschien is deze app dan de oplossing voor jou. In deze app kun je snel een timer zetten om je te herinneren aan de tijd die je nog hebt, kun je meerdere auto’s in opslaan, GPS locatie opslaan en ook een foto en tekst toevoegen.

Mission: Park! is 11 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app werkt op de iPhone 3GS en later met minimaal iOS 4.3.

TaskulousTaskulous
Categorie: Diensten
Was: €0,89

Deze takenlijst-app draait om snelheid en een intuïtief design. Zo kun je nieuwe taken snel opslaan, ook als je nog niet weet wanneer je ze wilt gaan doen. Je kunt ze dan later inplannen. Dat inplannen gaat vrij simpel, zo kun je taken voor vandaag en later instellen en heb je een sectie waar taken komen te staan die je misschien nog een keertje doet als je er tijd voor hebt. Ook kun je snel en alarm zetten om je te herinneren aan een taak en kun je aan de app-badges zien hoeveel taken er voor vandaag ingepland staan.

Taskulous is 29 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. De app werkt op iOS-apparaten met iOS 5.0 of later.

Wanted Poster ProWanted Poster Pro
Categorie: Amusement
Was: €0,89

Of het nou is omdat je hond kwijt is, omdat je een grapje wilt uithalen met een vriend of omdat je gewoon even wilt spelen met een leuke app, met deze app kun je dan aan de slag. Met deze app kun je onder andere de bekende “Wanted: Dead or Alive”-posters maken en deze volledig naar eigen wens inrichten. De app bevat ook enkele andere ontwerpen om een poster te maken die volledig naar jou eigen wens is.

Wanted Poster Pro werkt op de iPhone 3GS en later met minimaal iOS 5.0.

Wake N ShakeWake N Shake
Categorie: Productiviteit
Was: €0,89

Heb je moeite met opstaan? Dan dwingt deze app je tot handelen, om je zo wakker te maken. Wanneer het wekkeralarm van deze app afgaat zul je namelijk je iPhone in de hand moeten nemen en er flink mee moeten schudden om het gebliep te laten stoppen. Ook snoozen zit er niet in. Behalve dit voegt de app ook een spelelement toe aan het uitzetten van je wekker. Zo kun je namelijk punten verdienen en deze vergelijken met je vrienden. Waar je wel op moeten letten: je mag het scherm van je iPhone niet handmatig uitzetten en je zult je iPhone dus op de kop naast je moeten leggen in bed. Het scherm zal dan automatisch worden uitgezet.

Wake N Shake vereist minimaal iOS 6.0, is 437 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

ListickListick
Categorie: Productiviteit
Was: €2,69

Ben je gewend om boodschappenlijstjes te maken op je iPhone? Dan zijn daar betere alternatieven voor dan de standaard notities-app. Eén van deze is Listick. Zo kun je verschillende lijstjes maken in deze app en worden lijstjes automatisch gesynchroniseerd tussen je verschillende iOS-apparaten. Zo kun je dus bijvoorbeeld nog even snel iets aan het lijstje toevoegen, terwijl je partner al op weg is naar de supermarkt, of op je iPad het lijstje maken en op je iPhone het in de supermarkt lezen. Ook bevat de app verschillende thema’s en kun je je uitgaven bijhouden.

Listick is 54 keer beoordeeld, heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en vereist minimaal iOS 4.3.

LongbowLongbow
Categorie: Games
Was: €0,89

In deze game neem je een Longbow in de hand en mik je op verschillende doelen. Deze staan niet op zomaar een baan, maar in, op en rondom kastelen. Ook staan er verschillende objecten die je mogelijk hinderen bij je schot; aan jou om daar een oplossing voor te vinden. De app bevat 3 moeilijkheidsgraen en en online leaderboard waarop je jouw scores kunt vergelijken met die van anderen.

Longbow is 10 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren. De app vereist iOS 3.1.3 en werkt op de iPhone 3GS en later.

toNOTEToNOTE
Categorie: Diensten
Was: €1,79

Deze app is eigenlijk gemaakt om Chinees mee te schrijven. Dat wil echter niet zeggen dat ‘ie niet bruikbaar is voor de doorsnee Nederlander die géén Chinees schrijven kan. In dat geval kun je de app gebruiken om echt iets te schrijven, in plaats van typen. Ook kun je je kleine tekeningen toevoegen, omdat de app toont wat je met je vingers tekent, of dat nou letters of tekeningen zijn. Het delen van de teksten kun je via Facebook of e-mail. Deze zal dan wel inclusief de achtergrond, die op een gekreukt schrift lijkt, zijn. De app is verder erg mooi ontworpen en biedt je de mogelijk om verschillende schriften vol te schrijven.

ToNOTE werkt op de iPhone 3GS en later en vereist iOS 5.0.

TiltShift EffectTiltShift Effect
Categorie: Foto en video
Was: €0,89

De titel van deze app beschrijft zichzelf al: je kunt hem gebruiken om een tiltshift-effect in je foto’s toe te passen. Je kunt Tiltshift Effect gebruiken om een eerder gemaakte foto het effect te geven, maar het is ook mogelijk om tijdens het maken van een foto de scherpe en onscherpe stukken te bekijken en te bepalen. Hierdoor kun je tijdens het maken van een foto direct aangeven welk onderwerp als enige scherp mag zijn. Er kleeft hier wel een nadeel aan: je kunt niet zoals gebruikelijk scherpstellen door op een onderwerp tappen. Je bent dus afhankelijk van autofocus naast het tiltshift-effect.

TiltShift Effectwerkt op de iPhone 3GS en later en vereist iOS 6.0.

runtastic-squats-icoonruntastic Squats Pro
Categorie: Gezondheid en fitness
Was: €0,89

Staat momenteel op #1 in de Nederlandse App Store. Erg populair dus, deze app waarmee je squats kunt oefenen. De app bevat een trainingsplan die je leert om uiteindelijk 150 squats (een soort kniebuigingen) achter elkaar te doen. De accelerometer in je iPhone meet automatisch het aantal squats en waarschuwt met een stem wanneer het tijd is om pauze te nemen. Runtastic Squats is onderdeel van een reeks sportapps, waarvan de hardloopapp van Runtastic de meest bekende is. Alle activiteiten kun je in je fitnessprofiel op de Runtastic-website opslaan.

Runtastic Squats Pro heeft een gemiddelde waardering van 5 sterren op basis van 121 beoordelingen. Je hebt voor deze universele app iOS 6.0 of hoger nodig.

Ook gratis in de App Store

 • Guess Film Title: probeer bekende films te raden aan de hand van cryptogram-achtige plaatjes.
 • Angry Birds Rio: Angry Birds, maar dan in een speciaal Rio-thema. Apple’s gratis app van de week.
 • Grid Lens: Fotocollages maken en voorzien van stempels en tekst.
 • Kiko: The Last Totem: Puzzelspel met een rollende kat en obstakels.
 • Cubed Rally Redline: Isometrisch slipperig racespelletje met blokkerige auto.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

door Jeroen Wienen

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 • Yellowfin
  1 year

  iPad game Road to Recovery is ook gratis vandaag. Leuke hidden objects game :-)

  Antwoord Quote

 • dominique
  1 year

  Je kan ook gewoon de “appsgonefree” app downloaden, driekwart van dit lijstje staat daar ook in en je krijgt een dagelijkse update van wat er gratis is.
  Ik vind het persoonlijk veel interessanter dan faad of andere “gratis apps apps” omdat appsgonefree meer toont dan enkel spelletjes.

  Antwoord Quote

Comments are closed.