Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Smile Alarm, Show Tracker en meer

· Jeroen Wienen

Tijdelijk-gratis-voor-de-iPhone-en-iPod-touchIn het lijstje van vandaag vind je een grote verscheidenheid in apps. Zo vind je een app die helpt met sneller wakker worden, een die je helpt met het bijhouden van je wielerprestaties en een app die je iPhone verandert in een usb-stick. Verder vind je 2 games in de lijst: Siege Hero, een gevestigde naam in de App Store, en Blade Dash, een relatief nieuwe retro game.

Smile AlarmSmile Alarm
Categorie: Productiviteit
Was: €2,39

Toen ik deze app tegenkwam werd ik meteen enthousiast. De app biedt namelijk hulp bij iets waar ik niet zo sterk in ben: opstaan. Althans, dat doet de app niet direct, maar de app biedt je 8 games aan, die je helpen wakker te worden in de ochtend. Deze apps zijn dan ook vooral bedoeld om je hersenen wakker te krijgen, door ze even te laten nadenken over bijvoorbeeld een som, route of patronen. De alarmklok zit tevens ingebouwd in de app, waardoor je kunt kiezen om wakker te worden met je eigen muziek.

Smile Alarm heeft 210 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Siege HeroSiege Hero
Categorie: Games
Was: €0,79

In deze game dien je dorpsbewoners te bevrijden die vastzitten in gekke bouwwerken van hout. Ondertussen kun je ook nog goud roven. Door een bouwwerk aan te raken vliegt het hout gedeeltelijk in de brand, waardoor je schatten of dorpsbewoners kunt bevrijden. In totaal zijn er 150 van deze bouwwerken, verdeeld over 2 omgevingen. Als je genoeg goud verzameld hebt kun je speciale levels vrijspelen.

Ruim 90.000 mensen kwamen tot de conclusie dat Siege Hero een topgame is en beoordeelden de game dan ook met het maximale gemiddelde van 5 sterren.

Cycle Tracker ProCycle Tracker Pro
Categorie: Gezondheid en fitness
Was: €2,39

Met deze app kun je je prestaties tijdens wielerritten bijhouden. Deze gegevens worden gedetailleerd opgeslagen; zo kun je je gemiddelde snelheid, duur en ook, met behulp van gps-locatie, zien welke route je gefietst hebt. De app is natuurlijk ook te gebruiken voor andere sportactiviteiten, zoals joggen. Je hebt aparte kopjes in de app voor hardlopen en wandelen.

Cycle Tracker Pro is 125 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

Show TrackerShow Tracker!
Categorie: Entertainment
Was: €0,79

Met deze applicatie kun je bijhouden wanneer een nieuwe aflevering van een tv-serie wordt uitgezonden. Je kunt de applicatie gebruiken als persoonlijke tv-planner, want je voegt zelf de series toe. Er staat ook een korte samenvatting bij iedere episode en je kunt per seizoen bij iedere aflevering aangeven of je deze al gezien hebt.

Show Tracker! is 120 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Skysafari 3SkySafari 3
Categorie: Onderwijs
Was: €1,59

Dit is de basisversie van SkySafari 3. De applicatie bevat gegevens over 120.000 sterren en 220 bekende sterrenclusters, nevels en sterrenstelsels. Met de applicatie kun je de hemel bekijken zoals ‘ie op de plek waar je staat 1 miljoen jaar geleden was, of 1 miljoen jaar in de toekomst zal zijn. Ook kan SkySafari je helpen sterren en planeten te identificeren, door de camera van je iPhone naar de hemel te richten. Er zijn nog twee andere versies van SkySafari 3: SkySafari 3 Plus (€7,99) en SkySafari 3 Pro (€23,99), die met respectievelijk 30% korting en 50% korting fors zijn afgeprijsd dit weekend. SkySafari 3 is een universele applicatie en is dus optimaal te gebruiken op zowel iPhone en iPod touch als op de iPad.

SkySafari 3 is 394 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.

Blade DashBlade Dash
Categorie: Games
Was: €0,79

De makers van Blade Dash vinden de games van tegenwoordig maar een te veel gedoe, doordat je op kleine stukjes scherm vaak ontzettend ingewikkelde en vaak onhandige dingen moet doen. Daarom zij ze met Blade Dash terug gegaan naar een design en een besturing die je vindt in oudere games. De uitkomst is een retro game, die wel gewoon ondersteuning heeft voor het retina scherm van de laatste iPhones en Game Center.

Blade Dash is 7 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

iStorageiStorage
Categorie: Diensten
Was: €0,79

Met iStorage verander je je iPhone in een opslagapparaat, zonder dat het hierbij nodig is bestanden uit te wisselen via iTunes. Je kunt je bestanden benaderen via een internetbrowser. In de app kun je alle soorten bestanden opslaan, maar documenten, muziek- en videobestanden zijn direct af te spelen vanuit de applicatie.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.