Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Rage Wars, Streetmate, Spin the Nut en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Jeroen Wienen

Tijdelijk Gratis iPhone- en iOS-appsMensen die graag foto’s maken met de iPhone of graag spelletjes spelen op hun iPhone hebben deze week geluk, zoals wel vaker. Je vindt namelijk diverse apps uit deze categorieën in de lijst. Neem bijvoorbeeld Streetmate, een app die zich richt op het maken van zwartwit-foto’s, of Rage Wars, een populaire game waarin meme’s de hoofdrol spelen.

Grocery MateGrocery Mate
Categorie: Productiviteit
Was: €1,59

Wie kent het niet: je komt in de supermarkt en bent vergeten wat je allemaal nodig had aan boodschappen. Eenmaal thuisgekomen blijk je iets vergeten en moet je weer terug naar de supermarkt. Dit kan natuurlijk allemaal voorkomen worden door gebruik te maken van een boodschappenlijstje. Deze applicatie verandert je iPhone in een slim boodschappenlijstje, waar je spullen die je in je mandje hebt kunt afvinken, makkelijk spullen kunt toevoegen en waar je zelfs lijstjes kunt synchroniseren met een website.

Grocery Mate heeft 47 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Law & Order legaciesLaw & Order: Legacies
Categorie: Games
Was: €2,39

Law & Order: Legacies is de eerste episode in een meerdelige game, gebaseerd op de populaire tv-serie. Je speelt in de game samen met de hoofdrolspelers en probeert de waarheid te ontdekken en het recht te laten zegevieren. Ondertussen sta je voor lastige morele dilemma’s. In Law & Order: Legacies moet je een brutale moord in een 5-sterrenhotel onderzoeken. Valt de eerste episode van de game in de smaak, dan kun je vanuit de app de andere episodes kopen. Er zijn in totaal 7 episodes uitgebracht. De app is met 160 MB vrij groot, mogelijk ook doordat de app universeel is.

Law & Order: Legacies heeft 808 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

TrollaroidTrollaroid
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Met Trollaroid kun je mensen in een foto een goede brede glimlach geven, sip laten kijken, of het hoofd van iemand de vorm van een alien geven. Absurdisme staat centraal in de app. Je hoeft hierbij zelf niet zo veel te doen, alleen een van de gezichten aan te tikken. Maximaal 20 gezichten kunnen per foto omgetoverd worden.

Trollaroid is 67 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Blux MovieBlux Movie
Categorie: Foto en video
Was: €2,39

Blux Movie is een app waarmee je 1080p video’s kunt opnemen, bewerken en waarmee je allerlei filters kunt loslaten op deze video’s. De app is alleen geschikt voor de iPhone 4s. De app bevat onder andere een split-screen weergave is mogelijk, waarbij je realtime kunt wisselen tussen de filters en de split-screen weergavemogelijkheden. Ben je van plan om je eerste muziekvideo op te nemen met je iPhone, dan is dat met deze app ook heel gemakkelijk te doen. Je kunt je eigen muziek afspelen tijdens het filmen. Ook zijn er drie instellingen voor de resolutie, er is een mogelijkheid om eigen filters te maken en je kunt video’s delen via Facebook en YouTube. Wil je de video’s naar de desktop exporteren, dan kan dat via Wi-Fi. De app ondersteunt ook AirPlay, waardoor je direct je video via Apple TV kunt afspelen.

Blux Movie is 14 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

StreetmateStreetmate
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Er zijn heel wat applicaties op de iPhone waarmee je een geschoten foto kan voorzien van een zwartwit-filter. Door de helderheid en het contrast van een foto aan te passen, kan een foto relatief eenvoudig sfeervol gemaakt worden. Zwartwit fotografie vereist soms echter zo’n afwijkend contrast voor een goed resultaat, dat fotobewerking achteraf wat ongelukkig is. Daarom richt Streetmate zich specifiek op het maken van zwartwit-foto’s. De filter, de scherpte en het contrast zijn al voor het maken van een foto in te stellen. Met een tik op het scherm verlegt de ‘viewfinder’ zijn focus op het punt dat je aanwijst en met een combinatie van deze factoren, moet je indrukwekkende, kleurloze foto’s kunnen maken.

Streetmate heeft 44 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 3 sterren.

Spin The NutSpin The Nut
Categorie: Games
Was: €0,79

Bij het eerst zien van Spin the Nut doet de app je waarschijnlijk denken aan Cut The Rope. In deze game gaat het over een eekhoorn die maar wat graag eikels verzamelt. In tachtig levels kun je op zoek naar deze eikels. Ze hebben in dit spel de eigenaardigheid om te kleven aan ronddraaide plateau’s waar je ze ook weer vanaf kan schieten. Door van plateau naar plateau te schieten houd je de eikel in controle voor de eekhoorn, maak je gebruik van allerlei objecten en probeer je de drie gouden eikels uit elk level te rapen. Het mechanisme van ronddraaiende plateau’s waarbij je moet wachten tot je schiet en de muziek onder het spel zorgen ervoor dat Spin the Nut nou niet echt een snel spel is. Met de inspiratieloosheid op het parcours en de saaie achtergronden kunnen we stellen dat dit niet de leukste Cut the Rope-achtige is, maar gratis nog steeds een prima spelletje.

Spin The Nut heeft 53 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Rage WarsRage Wars
Categorie: Games
Was: €0,79

In deze game kom je veel bekende internetmeme’s tegen, zoals je ook op bijvoorbeeld 9Gag en Reddit doet. Deze meme’s zijn de hoofdrolspelers in deze game en vormen je tegenstanders. Je kunt deze verslaan met wapens die je kunt verdienen, of kunt kopen in de app. Kogels tegenhouden kun je natuurlijk met de onverslaanbare Nokia 3310. Verder heeft de app verschillende modi en 30 levels.

Rage Wars heeft 682 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Eerder deze week behandeld op iPhoneclub

Silent Film DirectorSilent Film Director
Categorie: Foto en video
Was: €1,59

Met deze app kun je video’s bewerken tot een klassieke stomme film, inclusief ouderwetse pianoriedeltjes en teksten op schermen. Je hebt de keuze uit drie thema’s: het begin van de film uit de jaren ’20, ’60s home video en ’70s home video. De kleurenfilters beperken zich tot zwart-wit, sepia en ‘vintage sepia’. In de laatste zijn niet alleen de kleuren ouderwets bruin-geel, maar zie je ook allerlei vlekken en strepen in beeld. Het aantal bijgeleverde pianosoundtracks is drie, maar je kan zelf nummers toevoegen uit je iPod library of uit een gedeelde map op de pc of Mac. Tenslotte kunnen filmpjes vertraagd of versneld worden.

Silent Film Director heeft een gemiddelde van 4 sterren uit 1327 beoordelingen.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.