Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Qvoid, The Bird’s The Word, PhotoWall HD en meer

· Jeroen Wienen

Tijdelijk Gratis iPhone- en iOS-appsOok deze week hebben we weer de beste tijdelijk gratis apps voor je op een rijtje gezet. Deze week zijn er 3 games die eruit springen: Qvoid, The Bird’s The Word en Night of the Living Dead Defense. Verder vind je 2 apps waarmee je van verschillende foto’s een mooi geheel kunt maken, maar beide apps doen dat op hun eigen manier. Ook vind je Fluff in het lijstje, een app die een verhaal met tekeningen bevat, gericht op kinderen van 2 tot 6.

Bird's The WordBird’s The Word
Categorie: Games
Was: €0,79

Nee, deze game heeft niks te maken met de hit van The Trashmen en ook Family Guy heeft geen rol in dit spel. Bird’s The Word is een game voor liefhebbers van woorden. Je krijgt bij de start van een nieuw spelletje met 6 rijen van 6 letters per rij. Hierin moet je op zoek naar woorden, al staan de letters van een woord niet per se in de juiste volgorde. Door zo lang mogelijke woorden te maken en er zo veel mogelijk te vinden speel je nieuwe levels én nieuwe schattige vogeltjes vrij. Het spel bevat 4 modi: Classic, Timed, Word Worm en Challenge.

Bird’s The Word is 192 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Process Killer ProProcess Killer Pro
Categorie: Diensten
Was: €2,39

Met deze applicatie kun je onder andere achtergrondprocessen bijhouden en zien hoeveel geheugen je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld de CPU activiteit zien, zien hoeveel geheugen vrij is, je dataverbruik bijhouden en zien welke applicaties nog op de achtergrond actief zijn. Je kunt ook gegevens over je batterij krijgen, bijvoorbeeld hoe vol de batterij is en een schatting van hoe lang je je telefoon nog kunt gebruiken. De naam van de app is echter een tikkeltje misleidend, met de app kun je namelijk geen processen beëindigen, alleen bekijken welke actief zijn.

Process Killer Pro heeft 15 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 1,5 sterren. De nieuwste versie doet het echter een stuk beter met een gemiddelde van 3 sterren uit 5 beoordelingen.

Cut Cut Photo FramesCut Cut Photo Frames
Categorie: Foto en video
Was: €1,59

Eergisteren werd de prijs van deze app verdubbeld, van €0,79 naar €1,59. Gisteren werd Cut Cut Photo Frames gratis. Met deze applicatie kun je zelf frames ontwerpen voor je foto’s. Zo kun je een collage maken van verschillende foto’s die hierdoor een mooi geheel vormen. Deze app onderscheidt zich van soortgelijke apps door jou de mogelijkheid te geven een frame te ontwerpen en niet enkel voorgeselecteerde frames bevat. Ook kun je achterronden en kleuren toevoegen. Deze applicatie is universeel en dus ook optimaal te gebruiken op een iPad.

PhotoWall HDPhotoWall HD
Categorie: Foto en video
Was: €1,59

Een andere app waarmee je collages kunt maken van je favoriete kieken is PhotoWall HD. Deze applicatie is echter iets minder ‘zakelijk’ en meer gericht op het maken van leuke collages met berichten. Je kunt dan ook tekst toevoegen, eventueel met schaduw, net als achtergronden, randen en stickers. Dit is een universele applicatie en is dus optimaal te gebruiken op zowel iPhone en iPod Touch, als op een iPad.

PhotoWall HD heeft 22 beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

Night of the Living Dead DefenseNight of the Living Dead Defense
Categorie: Games
Was: €1,59

In deze game ga je op jacht naar zombies. Je gaat echter niet zelf op jacht, maar wacht je min of meer af tot de zombies langs jou komen. Dit is namelijk een tower defense game: je voornaamste doel is te zorgen dat de zombies niet van A naar B komen. Je kunt hiervoor 12 verschillende torens neerzetten, die je allemaal kunt upgraden.

Night of the Living Dead Defense is 265 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

QvoidQvoid
Categorie: Games
Was: €2,39

In deze game ga je puzzelen met blokken. Dit doe je door een blok over andere blokken te rollen om zo een puzzel op te lossen. Dit moet je proberen in zo weinig mogelijk stappen te doen. De puzzels die je moet oplossen worden steeds moeilijker, zodat ze je blijven uitdagen. In totaal vind je 120 puzzels in de game en kun je de game optimaal spelen op zowel iPhone als iPad.

Qvoid is 114 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

FluffFluff
Categorie: Boeken
Was: €0,79

Fluff is een app die gericht is op (ouders van) kinderen van 2 tot 6 jaar. De app bevat geïllustreerde verhalen die bijvoorbeeld voor het slapen gaan verteld kunnen worden. De app bevat een vertelfunctie, waarbij een stem het verhaal voorleest, maar deze is helaas in het Engels beschikbaar. Er is ook een modus waarbij je de plaatjes los kunt laten zien en je eigen verhaal erbij kunt vertellen. De app is universeel, maar let op, de app is ook meer dan 200 MB groot.

Fluff is 5 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Eerder deze week behandeld

Eerder deze week behandelde we ANWB Campinggids al. De app bevat de inhoud van het seizoen 2011, aangezien de campinggids 2012 pas half mei uitkomt als app. In deze ANWB Campinggids vind je informatie over meer dan 7.900 geïnspecteerde campings in 27 Europese landen. Alle informatie is ook offline te raadplegen en te doorzoeken, bijvoorbeeld op land, streek of type camping. Aan de hand van diverse criteria (aan zee, ANWB-erkend, etc.) kies je de camping uit die het best bij je past.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.