Tijdelijk Gratis
Tijdelijk Gratis

Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Ice Rage, Smart Office 2 en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Jeroen Wienen

Tijdelijk-gratis-voor-de-iPhone-en-iPod-touchEr zitten deze week leuke apps deze lijst met tijdelijk gratis applicaties, maar vooral ook apps die flink afgeprijsd zijn. In totaal vind je bijna €20 aan kortingen in de lijst van vandaag, verdeeld over 8 applicaties. Eén van deze applicaties is Smart Office 2, een applicatie waarmee je Office-bestanden kunt maken en bewerken. Verder kun je bijvoorbeeld muziek maken met SunrizerXS Synth, of eerst oefenen met piano spelen met iLearnPiano.

ice rageIce Rage
Categorie: Game
Was: €0,79

Ice Rage is een 8-bits ijshockeygame, maar dan in de 21e eeuw. Kies uit de vele karakters die in 3D-graphics worden weergegeven en allemaal andere eigenschappen hebben. De universele app is op iPhone en iPad te spelen, in een kwaliteit tot 60 fps. Je kunt met z’n tweeën spelen of meedoen aan de toernooimodus in drie moeilijkheidsgraden: eenvoudig, gemiddeld of moeilijk. De scores publiceer je via Game Center. Sinds de laatste update is de compleet nieuwe multiplayer-spelmodus Rage-Off toegevoegd.

Ice Rage is 631 keer beoordeeld met een gemiddelde van 4,5 sterren

Recipe MasterRecipe Master
Categorie: Lifestyle
Was: €1,59

Ben je geen ster in de keuken? Of wil je gewoon eens wat nieuws proberen? Dan kun je met deze applicatie recepten importeren van bekende websites. Ook kun je simpel je eigen recepten en boodschappenlijstjes toevoegen, zodat je nooit meer vergeet hoe je iets maakt en wat je ervoor nodig hebt. Wat deze app echter onderscheidt van soortgelijke apps, is dat Recipe Master je de mogelijkheid geeft je recepten te synchroniseren tussen iPhone en iPad, waardoor je ze altijd bij de hand hebt. De app is universeel, waardoor je ze ook op allebei de apparaten optimaal kunt bekijken.

Recipe Master is 23 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

iLearnPianoiLearnPiano
Categorie: Muziek
Was: €1,59

Altijd al piano willen leren spelen, maar nooit de tijd of het geld ervoor kunnen vinden? Met deze applicatie wordt je in 50 lessen de basis van het pianospelen geleerd. Deze lessen zijn inclusief video, waardoor je kunt zien hoe het daadwerkelijk gespeeld dient te worden. Ook bevat de app een virtueel keyboard, waarmee je in een keer kunt gaan oefenen.

iLearnPiano is 83 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

SunrizerXS SynthSunrizerXS Synth
Categorie: Muziek
Was: €3,99

SunrizerXS synth verandert je iPhone in een synthesizer. Niet zomaar een synthesizer, de app bevat ontzettend veel mogelijkheden voor een app die verrassend genoeg nog geen 5 MB groot is, en überhaupt voor een iPhone-app. Zo bevat de app bijvoorbeeld verschillende afspeelmogelijkheden, effecten, vervormingen en kun je eigen geluiden opnemen. Hierdoor zal het voor zowel de beginnende muzikant, als voor een gevestigde naam leuk speelgoed zijn.

SunrizerXS is 55 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.

Smart Office 2Smart Office 2
Categorie: Productiviteit
Was: €7,99

Met Smart Office kun je Microsoft Office-bestanden maken, bewerken en delen. Ook kun je deze documenten direct draadloos printen bij printers die dit ondersteunen en kun je bestanden online opslaan in Dropbox of Google Docs. Ook kun je je bestanden in mappen onderbrengen. Bestanden uit mails kun je in de app laden en vervolgens weer in een mail plakken. De app ondersteunt Office-bestanden vanaf 1997 (Word, Powerpoint, Excel), fotobestanden als JPEG, PNG, GIF en BMP en Vector WMF en EMF diagrammen.

Smart Office 2 is 273 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Pixlr-o-matic PLUSPixlr-O-Matic PLUS
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Als je ervan houdt je foto’s te bewerken met effecten, dan kun je je met deze applicatie flink gaan uitleven. Behalve effecten kun je ook zogenaamde overlays en randen toevoegen. In totaal zijn er meer dan 2 miljoen combinaties mogelijk, dus kun je iedere foto uniek maken. Je kunt foto’s uit je fotobibliotheek gebruiken, maar ook een nieuwe foto maken en deze direct bewerken. Vervolgens kun je ook vanuit de app de foto delen op Facebook, Flickr of naar je e-mail sturen.

Pixlr-O-Matic PLUS is 56 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

HalftoneHalftone
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Het is niet bepaald de eerste keer, maar omdat de laatste keer dat de app gratis werd in november was, vonden we het toch de moeite waard je op de hoogte te brengen. De app bleek namelijk al eerder razend populair. Halftone is een app waarmee je een halftone-effect aan je foto’s geeft, waardoor ze een bijzonder vintage-uiterlijk krijgen. De app bevat 21 soorten papier, 9 layouts, twee stijlen voor bijschiften en zes verschillende spreekballonnen. Je kunt zelf het lettertype kiezen, waaronder het bekende lettertype dat je in stripverhalen ziet. Als je een foto hebt bewerkt sla je deze in het fotoalbum op of verstuur je het via e-mail. Delen met vrienden op Facebook en Twitter kan ook. Halftone ondersteunt alle functies van de iPhone-camera, zoals flitser, zoom, frontcamera en tap-to-focus. Je kiest de foto’s uit de fotorol of plakt ze vanuit het klembord. Voor mensen die van foto’s met speelse effectjes houden is het echt een aanrader. Halftone is een universele applicatie en dus ook optimaal te gebruiken op een iPad.

Halftone is 1312 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Wolfenstein 3D Classic PlatinumWolfenstein 3D Classic Platinum
Categorie: Games
Was: €1,59

Deze app behandelde we eerder deze week al op iPhoneclub, maar eigenlijk toch niet ontbreken. Als je het over first-person shooters hebt, dan hoort Wolfenstein namelijk zeker thuis in de erelijst van klassiekers. In 1992 verscheen Wolfenstein voor het eerst, maar we moesten tot maart 2009 wachten tot Wolfenstein 3D ook op de iPhone te spelen was. Tussentijds kwam een update uit, waarin alle levels uit het Spear of Destiny-uitbreidingspakket waren toegevoegd. Wie snel heeft meegerekend, snapt dat Wolfenstein dit jaar het twintigjarig bestaan viert en dat is wellicht de reden dat de iOS-game voor het eerst in de geschiedenis helemaal gratis is te downloaden. De bediening van Wolfenstein 3D via het touchscreen is goed te doen, vergeleken met andere FPS-games. In zes originele episodes met 60 klassieke levels moet je zien te ontsnappen aan Kasteel Wolfenstein tijdens de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s zijn je vijand en jij moet proberen om met gestolen nazischatten, health packs, ambo en wapens te overleven. Bijna een jaar geleden werd de app universeel, zodat je Wolfenstein 3D ook op de iPad kunt spelen.

Wolfenstein 3D Classic Platinum is 11106 keer beoordeeld en kreeg gemiddeld 4 sterren.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.