Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps: Ice Rage, Smart Office 2 en meer

·

Tijdelijk-gratis-voor-de-iPhone-en-iPod-touchEr zitten deze week leuke apps deze lijst met tijdelijk gratis applicaties, maar vooral ook apps die flink afgeprijsd zijn. In totaal vind je bijna €20 aan kortingen in de lijst van vandaag, verdeeld over 8 applicaties. Eén van deze applicaties is Smart Office 2, een applicatie waarmee je Office-bestanden kunt maken en bewerken. Verder kun je bijvoorbeeld muziek maken met SunrizerXS Synth, of eerst oefenen met piano spelen met iLearnPiano.

ice rageIce Rage
Categorie: Game
Was: €0,79

Ice Rage is een 8-bits ijshockeygame, maar dan in de 21e eeuw. Kies uit de vele karakters die in 3D-graphics worden weergegeven en allemaal andere eigenschappen hebben. De universele app is op iPhone en iPad te spelen, in een kwaliteit tot 60 fps. Je kunt met z’n tweeën spelen of meedoen aan de toernooimodus in drie moeilijkheidsgraden: eenvoudig, gemiddeld of moeilijk. De scores publiceer je via Game Center. Sinds de laatste update is de compleet nieuwe multiplayer-spelmodus Rage-Off toegevoegd.

Ice Rage is 631 keer beoordeeld met een gemiddelde van 4,5 sterren

Recipe MasterRecipe Master
Categorie: Lifestyle
Was: €1,59

Ben je geen ster in de keuken? Of wil je gewoon eens wat nieuws proberen? Dan kun je met deze applicatie recepten importeren van bekende websites. Ook kun je simpel je eigen recepten en boodschappenlijstjes toevoegen, zodat je nooit meer vergeet hoe je iets maakt en wat je ervoor nodig hebt. Wat deze app echter onderscheidt van soortgelijke apps, is dat Recipe Master je de mogelijkheid geeft je recepten te synchroniseren tussen iPhone en iPad, waardoor je ze altijd bij de hand hebt. De app is universeel, waardoor je ze ook op allebei de apparaten optimaal kunt bekijken.

Recipe Master is 23 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

iLearnPianoiLearnPiano
Categorie: Muziek
Was: €1,59

Altijd al piano willen leren spelen, maar nooit de tijd of het geld ervoor kunnen vinden? Met deze applicatie wordt je in 50 lessen de basis van het pianospelen geleerd. Deze lessen zijn inclusief video, waardoor je kunt zien hoe het daadwerkelijk gespeeld dient te worden. Ook bevat de app een virtueel keyboard, waarmee je in een keer kunt gaan oefenen.

iLearnPiano is 83 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

SunrizerXS SynthSunrizerXS Synth
Categorie: Muziek
Was: €3,99

SunrizerXS synth verandert je iPhone in een synthesizer. Niet zomaar een synthesizer, de app bevat ontzettend veel mogelijkheden voor een app die verrassend genoeg nog geen 5 MB groot is, en überhaupt voor een iPhone-app. Zo bevat de app bijvoorbeeld verschillende afspeelmogelijkheden, effecten, vervormingen en kun je eigen geluiden opnemen. Hierdoor zal het voor zowel de beginnende muzikant, als voor een gevestigde naam leuk speelgoed zijn.

SunrizerXS is 55 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.

Smart Office 2Smart Office 2
Categorie: Productiviteit
Was: €7,99

Met Smart Office kun je Microsoft Office-bestanden maken, bewerken en delen. Ook kun je deze documenten direct draadloos printen bij printers die dit ondersteunen en kun je bestanden online opslaan in Dropbox of Google Docs. Ook kun je je bestanden in mappen onderbrengen. Bestanden uit mails kun je in de app laden en vervolgens weer in een mail plakken. De app ondersteunt Office-bestanden vanaf 1997 (Word, Powerpoint, Excel), fotobestanden als JPEG, PNG, GIF en BMP en Vector WMF en EMF diagrammen.

Smart Office 2 is 273 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Pixlr-o-matic PLUSPixlr-O-Matic PLUS
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Als je ervan houdt je foto’s te bewerken met effecten, dan kun je je met deze applicatie flink gaan uitleven. Behalve effecten kun je ook zogenaamde overlays en randen toevoegen. In totaal zijn er meer dan 2 miljoen combinaties mogelijk, dus kun je iedere foto uniek maken. Je kunt foto’s uit je fotobibliotheek gebruiken, maar ook een nieuwe foto maken en deze direct bewerken. Vervolgens kun je ook vanuit de app de foto delen op Facebook, Flickr of naar je e-mail sturen.

Pixlr-O-Matic PLUS is 56 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren.

HalftoneHalftone
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Het is niet bepaald de eerste keer, maar omdat de laatste keer dat de app gratis werd in november was, vonden we het toch de moeite waard je op de hoogte te brengen. De app bleek namelijk al eerder razend populair. Halftone is een app waarmee je een halftone-effect aan je foto’s geeft, waardoor ze een bijzonder vintage-uiterlijk krijgen. De app bevat 21 soorten papier, 9 layouts, twee stijlen voor bijschiften en zes verschillende spreekballonnen. Je kunt zelf het lettertype kiezen, waaronder het bekende lettertype dat je in stripverhalen ziet. Als je een foto hebt bewerkt sla je deze in het fotoalbum op of verstuur je het via e-mail. Delen met vrienden op Facebook en Twitter kan ook. Halftone ondersteunt alle functies van de iPhone-camera, zoals flitser, zoom, frontcamera en tap-to-focus. Je kiest de foto’s uit de fotorol of plakt ze vanuit het klembord. Voor mensen die van foto’s met speelse effectjes houden is het echt een aanrader. Halftone is een universele applicatie en dus ook optimaal te gebruiken op een iPad.

Halftone is 1312 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Wolfenstein 3D Classic PlatinumWolfenstein 3D Classic Platinum
Categorie: Games
Was: €1,59

Deze app behandelde we eerder deze week al op iPhoneclub, maar eigenlijk toch niet ontbreken. Als je het over first-person shooters hebt, dan hoort Wolfenstein namelijk zeker thuis in de erelijst van klassiekers. In 1992 verscheen Wolfenstein voor het eerst, maar we moesten tot maart 2009 wachten tot Wolfenstein 3D ook op de iPhone te spelen was. Tussentijds kwam een update uit, waarin alle levels uit het Spear of Destiny-uitbreidingspakket waren toegevoegd. Wie snel heeft meegerekend, snapt dat Wolfenstein dit jaar het twintigjarig bestaan viert en dat is wellicht de reden dat de iOS-game voor het eerst in de geschiedenis helemaal gratis is te downloaden. De bediening van Wolfenstein 3D via het touchscreen is goed te doen, vergeleken met andere FPS-games. In zes originele episodes met 60 klassieke levels moet je zien te ontsnappen aan Kasteel Wolfenstein tijdens de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s zijn je vijand en jij moet proberen om met gestolen nazischatten, health packs, ambo en wapens te overleven. Bijna een jaar geleden werd de app universeel, zodat je Wolfenstein 3D ook op de iPad kunt spelen.

Wolfenstein 3D Classic Platinum is 11106 keer beoordeeld en kreeg gemiddeld 4 sterren.

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

door Jeroen Wienen

Jeroen Wienen (1992) studeert Bestuurskunde. Hij houdt van politiek, sport, series en van schrijven, bijvoorbeeld over zijn iPhone.

20 reacties

 1. door Neptune

  Maar een woord wow

 2. door Bubbly

  De linkjes naar de eerste twee apps zijn incorrect. Verder bedankt!

 3. @Bubbly: Bedankt! Nu aangepast, er stond wat in de code niet goed.

 4. door Crippless

  Wat is het verschil tussen Pixlr-o-Matic en Pixlr-o-Matic Plus?

 5. @Crippless: Bij Pixlr-O-Matic Plus is de In-App Purchase van de normale, gratis versie al geactiveerd. Bij de niet-Plus versie moet je dus het Plus-pack nog kopen voor €0,79.

 6. door unoon

  Bedankt voor deze supertips! Scheelt me weer zo’n €20 :)

 7. door Kevin

  Die Ice Rage is echt wel niet eens 0,79 cent waard hoor. :D

 8. door Tinoe

  Origineel geplaatst door Kevin
  Die Ice Rage is echt wel niet eens 0,79 cent waard hoor.

  Ice Rage is best verslavend op de iPad hoor. Mist nog wel hier en daar wat maar is zekers zijn 0,79 waard!

 9. door Djgizbo

  Vooral blij met Smart Office 2!!! Thanks

 10. door Marnick

  Recipe Master is super!
  Wist niet dat er zo’n App bestond.
  Ik schreef nu al mijn recepten op in notities van Apple zelf. Maar nu ik deze app ontdekt heb kan ik eigenlijk al mijn recepten bijhouden op de manier dat ik het wil zoals ik neem zoveel gram suiker in plaats van zoveel. Ook handig om basisrecepten à la biscuit, soezendeeg, chocomousse enzovoort bij te houden op de wijze hoe ik het maak.

  Echt een soort verzamelmapje voor al je recepten.
  En dan nog gratis. Ik heb nog gedacht dit zou handig zijn maar zo’n app bestond blijkbaar gewoon.

  Handig voor iedere chef of hobbykok!

 11. door Sezgin

  Hoezo 20 euro?

 12. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Hoezo 20 euro?

  Was: €0,79
  Was: €0,79
  Was: €0,79
  Was: €1,59
  Was: €1,59
  Was: €1,59
  Was: €3,99
  Was: €7,99
  _________+
  €19,12

 13. door Peter Jansen

  Smart office is helaas niet meer gratis. Net te laat.

 14. door Roxybob

  Bij de apps : sunriser, smartoffice2 en recipe master staat gewoon de aangegeven prijs en niet Gratis… Je kunt er alleen maar achter komen of het misschien gratis is door op kopen te drukken….Rare bedoeling., je loopt zo het risico dat het alsnog voor de volle mep wordt afgeschreven.

 15. @Roxybob: Dit betekent dat de apps weer geld kosten. Vreemd genoeg zijn de internetpagina’s nog niet bijgewerkt, maar je dient altijd uit te gaan van de prijs zoals die vermeld is in de App Store. Helaas hebben wij geen invloed over de duur van aanbiedingen, dus kan het zijn dat kort na publicatie aanbiedingen al worden veranderd.

  In het artikel is nu aangegeven voor welke apps weer betaald moet worden. Check altijd goed voordat je een app koopt of de aanbieding nog geldig is.

 16. door Sezgin

  Origineel geplaatst door Bubbly
  Was: €0,79 Was: €0,79 Was: €0,79 Was: €1,59 Was: €1,59 Was: €1,59 Was: €3,99 Was: €7,99 _________+ €19,12

  Inderdaad, nooit erbij stil gestaan. Maar in de praktijk download je bijna nooit alle apps.

 17. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Inderdaad, nooit erbij stil gestaan. Maar in de praktijk download je bijna nooit alle apps.

  Ik wel.. Je weet nooit of je iets nodig zal hebben. Zo nu en dan download ik sowieso alles in de top 300 gratis apps wat ik nog niet op mijn ID heb staan.

 18. door Alex

  Iemand enig idee of smart office 2 nog een keer in de aanbieding komt?

 19. door Marnick

  @Alex: Ik had hem al gratis en dat was nog niet zo lang geleden. Zeker van dit jaar. Dus mss komt dit nog wel gratis als aanbieding.

 20. door mehmet

  Wie weet hoe je draadloos kan printen via smart office 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.