Tieners verbannen uit Apple Store na iPhone-unlock

·

Tieners verbannenVier tieners uit Palo Alto (Californië) zijn uit de Apple Store verbannen omdat ze software van derden op een iPhone hadden geïnstalleerd. De manager van de plaatselijke Apple Store belde de politie nadat bleek dat highschool-student Daniel Fukuba de game Raging Thunder op de iPhone had geïnstalleerd om de mogelijkheden van de iPhone aan zijn vrienden te demonstreren. Na het verlaten van de winkel haalde de manager de jongens weer de winkel binnen en belde de politie.

De tieners beweren dat de manager ook foto’s van ze heeft gemaakt, maar de hiernaast getoonde foto ziet er wat ongeloofwaardig uit: gaan mensen zo tevreden lachend poseren als ze net zijn gesnapt en op de politie wachten (en waarom staan er eigenlijk maar twee personen op de foto in plaats van vier)? Het zou dan ook een broodje aap-verhaal kunnen zijn. Hoe dan ook, de tieners konden na 2,5 uur hun weg weer vervolgen en zijn niet gearresteerd, maar de manager heeft wel foto’s rondgestuurd naar Apple Stores in de omgeving, zodat ze daar niet ongemerkt binnen kunnen lopen.

Van een wereldwijde verbanning uit de Apple Stores, zoals sommige websites schrijven, lijkt niet echt sprake. De jongens zeggen wel dat dit het geval is, maar een Apple-woordvoerder ontkende dat. Eigenlijk is er niets nieuws aan de hand: toen het unlocken van iPhones zo simpel was geworden dat je alleen nog maar een URL in de browser hoefde in te tikken, ging er een unlockgolf door de Apple Stores. Maar een oproep om “die arme, onderbetaalde Apple Store-medewerkers het leven niet moeilijker te maken dan het al is” maakte er een einde aan.

Via: Wired.com

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

6 reacties

 1. door Nms

  Jees, komt er werkelijk waar politie opdraven, omdat iemand “oneigenlijk” software-matig gebruik maakt van het apparaat?
  Ik kan het me werkelijk niet voorstellen, zijn ze er dan niet om een andere reden uitgekeild?
  Dat de software van derden dan een bijkomendheid is?

 2. door Griffin

  ik denk dat ze dat bij de iphone van de winkel hebben gedaan en niet bij hun eigen ofzo als ze die hadden

 3. door Raymond

  In de iFactor winkel loopt het personeel allemaal met een gehackte iphone rond.

 4. door Silfer

  Ja dat klopt en in de aMac winkel vlakbij het station in Utrecht heeft ook elke werknemer behalve 2 ook een gehackte.

 5. door 4saus

  Dat mogen ze eigenlijk ook niet. Maar goed je kan niet verplichten welke telefoon iemand op zak heeft. Maar ze zouden ze op z’n minst in de kantine kunnen laten.

 6. door Yoram

  Was er geen sprake van wen jailbreak in plaats van een unlock? Dat is nogal een verschil vind ik en de Amerikaanse wetgever ook lijkt mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.