The Yellow Submarine: gratis en interactief Beatles-boek voor de iPad verschenen

·

Yellow SubmarineVandaag is het digitale prentenboek The Yellow Submarine gratis via iBooks te downloaden. In 2004 kwam dit boek voor het eerst uit, maar hij is nu speciaal voor de iPad en iPhone gevuld met animaties en interactieve elementen. Het e-book wordt waarschijnlijk gratis aangeboden ter nagedachtenis van Steve Jobs: bovenin het colofon zijn enkel de woorden ‘For Steve’ te vinden. Steve Jobs stond bekend als een fervent Beatles-fan.

The Yellow Submarine vertelt het verhaal van de gelijknamige film, die weer is gebaseerd op het bekende Beatles-album Yellow Submarine. Dit doet het boek aan de hand van tekst, illustraties, geluidseffecten en een aantal clips die rechtstreeks uit de film zijn gehaald.

The Yellow Submarine is gratis te downloaden met iBooks, Apple’s e-book-app. Deze app is beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch. Apple waarschuwt er wel voor dat je minstens iOS 5 en de laatste versie van iBooks nodig hebt om het boek te bekijken.

Downloaden: The Yellow Submarine (gratis)
Downloaden: iBooks (gratis)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

9 reacties

 1. door Martijn

  Werkt helaas niet
  Edit. Wanneer je handmatig zoekt op BEATLES Yellow submarine vind je hem wel.

 2. door Willem

  Helaas onvindbaar.

 3. Ik vind m niet :(

 4. door Titus

  Helaas niet kunnen vinden

 5. door appyhappy

  Via de App Store kan je hem zo downloden heb ik net gedaan.

 6. door akoni2011

  Ga eerst naar iBooks en kies winkel en daar staat het bijna recht voor je neus!
  Ik heb m al, eitje!

 7. door Joostdesuproost

  Gevonden!
  Als je in iBooks (!) in de winkel zoekt op ‘The Beatles Yellow Submarine’, dan kun je hem wel vinden.

  Ah, ik ben niet de enige die het gevonden heeft. :)

 8. door Steven

  Sinds een paar weken staat ook het eerste Nederlandstalige e-boek met luisterverhaal en meeleesfunctie in de iBookstore. Zie hieronder voor meer info. Tot 31/12/2011 kan je dit e-boek kopen aan lanceringsprijs van €9,99.

  e-Boek ‘Vos en Haas’ met audioverhaal en meeleesfunctie nu in de iBookstore
  In het allereerste e-boek van Vos en Haas kunnen kinderen hun geliefde figuren eindelijk ook horen. Dit e-boek bevat het verhaal uit het allereerste papieren boek van de Vos en Haas-reeks. Kinderen maken hierin kennis met Vos en Haas (die heerlijk kibbelen!), Uil en zijn ei, Tok en de nuffige Pluim die het bos op stelten zet voor een noot.

  Terwijl je luistert, kun je het verhaal ook volgen in het boek. Bovendien lichten de zinnen die worden voorgelezen gelijktijdig op. Zo oefenen kinderen spelenderwijs hun leesvaardigheid. De vlotte schrijfstijl van Sylvia Vanden Heede en de gekende illustraties van Thé Tjong-Khing maken het plaatje compleet.

  Dit bijzondere e-boek is het eerste Nederlandstalige digitale kinderboek in zijn soort. De primeur komt toe aan Uitgeverij Lannoo en de iBookstore* die het e-boek in de kijker plaatst. Een prettig leesbevorderingsproject!

  * iBookstore, de boekenwinkel van Apple, is recent geopend voor België en Nederland. Sinds de lancering is deze boekenwinkel op korte termijn uitgegroeid tot een belangrijk verkoopskanaal voor e-boeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.