The Icon: reservebatterij lijkt op icoon van iPhone-batterij

·

iphone-batterijExterne iPhone-batterijen zien er vaak wat saai uit. Het kan veel mooier met The Icon van Essential TPE. Dit is een reservebatterij die eruit ziet als het iPhone-batterijicoon. Tijdens het opladen zie je een animatie zoals de bij het opladen van de iPhone batterij op het lockscreen. De batterij levert drie uur extra spreektijd via 3G en 5,5 uur internetten via Wi-Fi.

The Icon was te zien op de designsite Yanko en meestal betekent dit dat het slechts om een concept van een nieuwe product gaat, maar de bedenkers hebben daadwerkelijk een productsite gemaakt en beweren dat The Icon in winkels in China, Hong Kong en Singapore verkrijgbaar is. De batterij meet 72 × 46 × 16 mm en is voorzien van Works With iPhone-logo.

icon-battery

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

22 reacties

 1. door Ralph

  Haha, jammer dat ik net een Mophie Juice Pack Air heb gekocht! Leuke vormgeving.

 2. door Johan

  Nou dat ziet er echt heel mooi uit hoor.

 3. door Ruben.cc

  Mooi maar onhandig. Ik hou het liever bij mijn huidige beschermhoes/batterij combi de er gewoon omheen gaat i.p.v. eronder bungelt. Dit ding kan je toch nooit zo in je broekzak steken?

 4. Wat een absurd groot ding zeg. Leuk bedacht, maar absoluut onhandig.

 5. door borgqueenx

  wel erg lage capaciteit hoor :(

 6. door Mike

  Origineel geplaatst door borgqueenx
  wel erg lage capaciteit hoor

  Dat komt omdat hij al zijn sap nodig heeft om de eigen display van stroom te voorzien.

 7. door Joris

  Ziet er grappig uit maa is niet erg functioneel… Hij gebruikt gewoon al heel veel stroom voor zijn LCD display waardoor er minder stroomoverblijft voor de iPhone. Toch leuk bedacht want erzijn zoveel nuttelloze dingen in de wereld. Herinneren jullie je die perforator waarmee je van je sim een micro sim kan maken? Toch ook geen ding wat je MOET hebben lijkt me…

 8. door Joris

  Ja ik weet dat er veel fouten in mijn reactie staan maar heb dat typen op m’n iPod touch toch nog steeds niet helemaal onder de knie…

 9. door Maarten

  Ik denk dat dit een hele dure reserve battery word! Liever een simpele voor 30 euro minder. (geen idee hoe duur een reserve batterij kost, nog nooit aan gedacht)

 10. door arjan

  ik zou graag een echte foto zien ipv deze opgepoetste renders. Ik kan me niet voorstellen dat het er in het echt net zo gelikt uitziet.

 11. door Joostmans

  Dan liever een auto-accu
  (op een hip karretje)

 12. door Bart

  @Maarten: hoe veel*

 13. door LC

  @Joris: Het display is met EL technologie gemaakt. Dat verbruikt maar heel weinig energie.

  Kijk maar eens op http://www.buttonworld.nl/el-panelen.html

 14. door Kadeya

  Origineel geplaatst door Joris
  Ziet er grappig uit maa is niet erg functioneel… Hij gebruikt gewoon al heel veel stroom voor zijn LCD display waardoor er minder stroomoverblijft voor de iPhone. Toch leuk bedacht want erzijn zoveel nuttelloze dingen in de wereld. Herinneren jullie je die perforator waarmee je van je sim een micro sim kan maken? Toch ook geen ding wat je MOET hebben lijkt me…

  Het is geen lcd, maar EL film dus waarschijnlijk kost dat niet veel stroom.

 15. vrijwel al die extra batterijen lijden aan het lichtjes-syndroom. Het MOET knipperen, flikkeren, verlopen of van kleur veranderen.

  Als er nu iets is wat je NIET wilt als je met je iPhone bezig bent, is een serie extra lichtjes.

  Daar wordt je toch gestoord van als je een filmpje kijkt of aan het surfen bent?

 16. door Jens Kortmeijer

  Ik ken alleen de rode variant.

 17. door faciliteren

  wat fijn dat er ook nog totaal niet bruikbare (past niet in mijn broek) en niet altijd functionele en toch wel absurde produkten worden gemaakt. En wat heerlijk al die overbodige lichtjes die zo af leiden dat je er zelfs gestoord van kunt raken ….

 18. door Monsta

  Ik vind em leuk bedacht :D maar gelukkig is de nieuwe batterij een stuk beter geworden. Hopelijk kan ik de iPhone 4 op zn minst een dag of 2 langer in mn zak houden zonder em te hoeven opladen.

 19. door Flugeltje

  Ga er maar gewoon van uit, dat de iPhone 4 ook elke dag opgeladen moet worden. ‘S avonds in het stopcontact en ‘s ochtends er weer uit.

  Net zoals iedereen dat nu ook doet.

 20. door Hette

  Ziet er gaaf uit en zal het binnenkort zeker nodig hebben voor mijn 3G. Batterij kan nog maar net een dag mee als ik helderheid op het laagst heb staan en nooit wifi gebruik.

 21. door Sabine

  Origineel geplaatst door Flugeltje
  Ga er maar gewoon van uit, dat de iPhone 4 ook elke dag opgeladen moet worden. ‘S avonds in het stopcontact en ’s ochtends er weer uit.Net zoals iedereen dat nu ook doet.

  die van mij kan wel 2 dagen mee…

 22. door Jeffa

  wel grappig, maar jammer dat de volle externe batterij maar tot 3 uur extra spreektijd oplevert..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.