T-Mobile Oostenrijk begint met pre-orders iPhone 4

·

iphone oostenrijkIn Oostenrijk zijn operators T-Mobile en Orange begonnen met het aannemen van pre-orders voor de iPhone 4. Oostenrijk hoort samen met Nederland en België tot de landen die meegaan in de tweede ronde iPhone 4-lanceringen. Beide operators hebben ook al wat prijzen bekendgemaakt.

T-Mobile Oostenrijk biedt de 16GB iPhone 4 voor bestaande klanten aan vanaf €149 bij een verlenging van een Call & Surf-abonnement. Voor het 32GB-exemplaar moet je €100 extra betalen. Bestaande klanten kunnen sinds 15 juli een pre-order plaatsen. Volgens een Oostenrijkse krant zijn er momenteel driemaal zoveel pre-orders voor de iPhone 4 geweest, in vergelijking met de iPhone 3GS. T-Mobile zou al 20.000 pre-orders hebben verzameld.

Orange heeft nog weinig informatie over prijzen en abonnementskosten gegeven. Wel kunnen klanten alvast een pre-order plaatsen. Prijzen voor de Orange Bonus Club variëren van €79 (met abonnement) tot €749 (waarschijnlijk los toestel). Bij Orange is de witte iPhone 4 alleen met een capaciteit van 16GB te bestellen. De operators waarschuwen voor levertijden van vier tot zes weken.

T-Mobile is ook in Nederland en Duitsland de officiële operator voor de iPhone 4. Ter vergelijking: in Duitsland startte op 15 juni de voorinschrijving, 9 dagen voordat de iPhone in de verkoop ging. Gerekend vanaf 15 juli zou de start van de verkoop rond vrijdag 23 juli vallen. Dat is ook de dag waarop de iPad in Oostenrijk wordt verwacht. Andere geruchten spreken echter over 29 juli.

Update: de voorverkoop is inmiddels weer gestopt. Dit zou te maken hebben met onverwacht hoge vraag, waarop Apple niet was voorbereid.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

43 reacties

 1. door Rowin

  “Voor het 32GB-exemplaar moet je €100 extra verkopen” moet zijn “Voor het 32GB-exemplaar moet je €100 extra betalen” denk ik ;)

  Ben benieuwd wat ie hier gaat kosten!

 2. door Mark

  nou c’mon t-mobile nederland, huphup starten met die preorders!

 3. door Blankuzino

  1000 minuten voor 39 euro p/maand?? Da’s wel een heel ander tarief dan hier…

 4. Op de site van Optimus in Portugal kan je je ook inschrijven op de nieuwe iPhone. Levertijd staat daar op augustus.

 5. door Bomber

  Bijna, bijna, duurt niet lang meer voor ik hem heb…..
  Nice…..

 6. door Distrax

  Vandaag of morgen WTF !!!!! waarom belt t-mobile nog geen mensen op :P

  Maar dit wijst op iets anders boys >:
  Original text:
  Achtung: Aufgrund der überwältigenden Nachfrage musste die Vorbestellung des iPhone 4 eingestellt werden.

  dus hij word uitgestelt :|

 7. door WvB22

  Ik zou me niet al te veel verheugen op de nieuwe iPhone 4. Als uit de persconferentie inderdaad een recall volgt dan kon het wel eens december worden ;)

 8. door FenderRose

  @WvB22: dus je denkt dat het wel eens later zou kunnen worden…wann hebben we dan enig idee wanneer ze gaan pre orderen?

 9. door Bram

  Nee, december duurt me echt te land.. Ik hoop dat het niet na augustus is. Ik ben benieuwd wat ze vanavond gaan zeggen. Ik denk dat het gaat over die antenne en verder niks te maken heeft met een eventuele uitstelling van de lancering. Of misschien juist wel: alle iPhone worden opnieuw geproduceerd, dus duurt het langer. Maar dát denk ik niet, anders hadden ze geen update gemaakt.

 10. door FenderRose

  wil vandaag gewoon mijn bestelling kunnen plaatsen :) t-mobile nl zou gewoon wat duidelijkheid moeten geven…als ze in oostenrijk vandaag kunnen pre orderen waarom kunnen wij dat dan nu niet?

 11. door FenderRose

  dus jullie denken dat de pre ordering word uitgesteld?

 12. door nintendstroid

  aargh en ik ga morgen op vakantie en kom pas de 29ste terug!!! ik wil ook mijn iPhone 4

 13. door FenderRose

  ben benieuwd of we vanaf vandaag kunnen bestellen. want volgende week zou de uitlevering moeten zijn…wachten af wat er gaat gebeuren vandaag

 14. door kees

  Die iPhone 4 van ons krijgen we toch pas ergens in september. Niet zo ongeduldig, ik heb me er al bij neergelegd bij die waardeloze beloftes van Apple (dat hij in juli beschikbaar is).

  Ik geloof weer in dezelfde taferelen zoals precies twee jaar geleden bij T-Mobile. Van die belachelijk lange wachttijden.

 15. door Freak

  volgende week (20 of 21 juli) krijgen we meer info van T-Mobile.

 16. door Hansie

  Heb even op T-mobile.de gekeken. Hier staat een prijs indicatie die niet veel zal verschillen met NL denk ik. een 16 gig met abo (ongeveer gelijk aan I150/Relax 30, bij een 2 jarig abonnement?), zal ongeveer 300 euro gaan kosten en de 32 gig 400 Euro.

  http://www.t-mobile.de/iphone/tarife

 17. door Rutger

  Origineel geplaatst door kees
  Niet zo ongeduldig, ik heb me er al bij neergelegd bij die waardeloze beloftes van Apple (dat hij in juli beschikbaar is)…..

  Hoezo waardeloze beloftes? het is pas half juli!

 18. door JvdP

  Op zich ben ik eerder geinteresseerd in iPhone5 of iPhone4G. Ik zal de huidige skippen, teveel slechte reacties. Ik vertrouw nog steeds volledig op mijn 3GS…

  Echter wat mijn wenkbrouwen deed fronsen was de zin:
  “Tarif Call & Surf Austria für 199€, mit Call & Surf Europe 149€”
  Dus kun je een Europees abbonnement afsluiten (eindelijk)?!? Loop ik nu achter? Of loopt NL achter? Of is dit iets nieuws?

 19. door Daejji

  Als het echt september kun je haast net zo goed een paar maanden wachten op de iPhone 5 ;)

 20. door mambamambo

  23 juli zou ook de iPad in Belgie uitkomen en nu ook in Oosterijk.. ik speculeer dat dan ook de iPhone 4 uitkomt om en rondom de 23e vrijdag.
  *LET OP SPECULATIE ALERT*
  Maar NL denk ik ook rondom diezelfde datum of 2 weken later pas komt gezien de pre-orders zijn gecancelled, of T-mobile NL gaat vandaag opnieuw pre-orders aanbieden valt ook nog te bezien. Ik houd de T-mobile website in de gaten.
  Als er geen nieuws is wacht ik de pers co. af van Apple die naar alle waarschijnlijkheid aan gaat geven dat er toch een probleem is geconstanteerd dat men een toestel gekocht bij apple deze over een aantal weken mag omruilen en dat het ander “goed” nieuws is dat de iPad vanaf volgende week in 19 andere laden beschikbaar is.

  Leuk voor de Oosterijkers trouwens dat ze nu weten waar ze aan toe zijn ; )

 21. door Wes.

  Had geen zin om te wachten tot eind dit jaar of begin volgend jaar bij VF. Dus ben voor een BB 9700 gegaan. Fijn ding. Hoop dat alle bugs uit de 4 gaan voor ze goed gereleased word. Kijken we tegen die tijd weer eens of we weer gaan switchen.

 22. door Johan

  T-Mobile Zwijndrecht en Dordrecht hebben vorige week vrijdag al een sms gestuurd waarbij werd aangegeven dat je € 50,00 kon aanbetalen voor het bestellen van een nieuwe iPhone 4.

 23. @Johan – Fantastisch! Maar T-Mobile heeft later die week bekendgemaakt dat ze de reserveringen weer intrekken.

 24. door Mo

  Als er een antenneprobleem is of de levertijd wordt pas ergens in september ga ik morgen de Galaxy S bestellen.. Daar kan ik wel een jaartje mee verder.. daarna zie ik wel of ik terugkom naar iPhone of toch bij android blijf..

 25. door sdfasdf

  Als ze deze week ook starten met de pre-orders in Nederland en hier ook rekening moeten houden met levertijden van 9 weken zitten we t.z.t. al bijna in Oktober!!!
  Erg slechte zaak dit!
  Als hij er in Januari nog niet is wacht ik wel op de iPhone 5… helaas.

 26. door MrMaikey

  @ Gonny

  Nou ze zijn er mee gestopt maar volgens de T-Mobile shop zijn ze wel gewoon ‘geldig’. Dus niet ingetrokken zover ik het begrepen heb. Misschien dat er andere verhalen rond gaan? Let me know want ik heb ook 50 euro gedokt.

 27. door Patrick

  Origineel geplaatst door Hansie
  Heb even op T-mobile.de gekeken. Hier staat een prijs indicatie die niet veel zal verschillen met NL denk ik. een 16 gig met abo (ongeveer gelijk aan I150/Relax 30, bij een 2 jarig abonnement?), zal ongeveer 300 euro gaan kosten en de 32 gig 400 Euro.http://www.t-mobile.de/iphone/tarife

  Als je bij die site kijkt wat je voor een 3GS 16Gb betaald verwacht ik dat de Iphone 4 in NL toch wel wat goedkoper gaat worden….

 28. door Khaled

  T-mobile Breda heeft wel orders ingetroken van mensen die de 50 euro nog niet hadden betaald. Iedereen die dat wel heeft gedaan blijft staan !

 29. door sashimi

  Gewoon rustig de persconferentie van vanavond afwachten en dan weten we meer. En al die mensen die hier roepen dat ze “dan wel voor de iPhone 5 gaan”, moeten zich wel realiseren dat die ook weer met de nodige beloftes en vertragingen pas volgend jaar oktober er zal zijn… :-D

 30. door FenderRose

  zojuist gebeld met klanten service… konden niet vertellen wann ze werden geleverd. ze kon alleen vertellen in juli…. dus wordt het afwachten…

 31. door tj4d3

  @ Gonny: Als je doorklikt naar de site van macnotes.de zie je daar een screenshot van de oostenrijkse t-mobile site waarop je zowel de witte als de zwarte iPhone4 zou kunnen bestellen. Als je vervolgens doorklikt naar de oostenrijkse t-mobile site zelf, staat daar nu alleen nog maar het zwarte model op.
  Zou op de persconferentie in Cupertino zometeen misschien aangekondigd worden dat het witte model gediscontinueerd wordt, aangezien ze eerder al aangaven dat het productieproces moeilijker was dan verwacht?

 32. door Floris

  volgens mij komt de iPhone 4 inderdaad pas rond december november in Nl :S :P
  zoiezo vind ik het een hardware failure…
  blijf voorlopig lkker bij mun 3GS waarmee ik wel lkker bereik heb :D :P !!!

 33. door Kuhrtje

  Die prijzen in Duitsland zijn echt niet grappig!
  Bij een soortgelijk abo van 29euro hier, moet je gewoon 299 en 399 euro bijleggen…

  Zal hier toch ook niet zo worden?

 34. door Antoine

  Toestelprijzen in andere landen zijn altijd hoger dan bij ons. Bij ons is de concurrentiewerking beter. Overigens las ik op ‘t forum dat een T-Mobilemedewerker had gesteld dat de prijzen niet ver bij de huidige 3GS prijzen vandaan zullen liggen. Maar aangezien er nog niets offcieel bekend is gemaakt en iedereen wat anders zegt (zeeeeeer irritant) is het gewoon afwachten.

  Overigens klopt het niet wat Gonny zegt, de reserveringen met aanbetaling zijn (nog?) NIET ingetrokken. Een T-Mobile medewerker op ‘t IPC forum vertelde overigens dat dat ook niet zou gebeuren. Er zijn wel berichten dat reserverings-/interesselijsten (waarbij dus niet is aanbetaald) in de T shops zijn vernietigd. Mensen hebben hier bericht over gekregen van de betreffende shops. Dit laatste gebeurde ook bij de intro van de 3G in 2008 trouwens.

 35. door Kuhrtje

  Inderdaad, ze hebben gezegd dat de reservering waarbij je 50 euro hebt betaald gewoon blijft staan. Dus als de iPhone 4 er al is terwijl ik op vakantie ben, zijn ze verplicht om hem te laten liggen voor mij totdat ik terug kom na 2 weken o.i.d.

 36. door teun-v

  T-Mobile Oostenrijk begint met pre-orders iPhone 4

  en is ook al weer gestopt

  Aufgrund dieses Ansturmes muss ab sofort der Online-Shop geschlossen werden”, so T-Mobile in einer Stellungnahme. Allerdings sind Reservierungen über die Servicehotline und in den Shops weiterhin möglich.

  Via iphone-ticker.de Ook Orange is gestopt met de voor verkoop

 37. door sasf

  @Kuhrtje:

  Volgens mij was die aanbetaling om te voorkomen dat er onzin reserveringen binnenkomen. Als je nu al het hele bedrag had betaald voor de telefoon hadden ze er inderdaad 1 voor je achter kunnen houden na overleg, maar dat is niet automatisch zo bij deze aanbetaling..

 38. door minosvdb

  Vandaag nog even langs geweest bij Switch (Eiermarkt Antwerpen): “wij zijn gestopt met het noteren van reserveringen omdat de lijst anders te lang wordt. Volgende week of binnen 2 weken zou er van Apple een persconferentie komen met een lanceringsdatum, wij verwachten hem toch nog deze maand.”

  Dan maar even de Mobistar-shop (Huidevettersstraat) binnengestapt: “geen rerveringen mogelijk, wij weten nog van niets meneer, het kan ook nog altijd zijn dat de iPhone 4 zelfs niet uitkomt in België!”. En kunnen jullie mij eventueel al een microsim leveren? “wij weten van niets, daar hebben wij ook nog niets van gehoord, van zodra er iets in de media gecommuniceerd wordt, weten wij het ook.” Yeah right! pffff… arme Mobistar.

 39. door Berry

  Waarom kunnen sommige mensen hier nou niet het geduld opbrengen om even een paar weken te wachten? Moet je nou ECHT morgen al een nieuwe telefoon hebben? En als je wil wachten op de iPhone 5, wacht dan gewoon even op de iPhone 6, die wordt nog mooier en beterderder. (zucht)

 40. door Antoine

  @Berry:

  Even de hobbypsycholoog uithangen; omdat niet iedereen hetzelfde en is sommige mensen nou eenmaal heel ongeduldig zijn. Wat mij betreft geen negatieve eigenschap (ze hebben er zelf meestal meer last van dan de omgeving) en dus niks mis mee lijkt me, dit zijn gepassioneerde mensen die o.a. voor bedrijven heel waardevol kunnen zijn omdat ze snel en doelgericht zaken kunnen realiseren. Of was het toch een retorische vraag?? ;)

 41. door Antoine

  Ahum, bovenstaande was natuurlijk niet serieus. Natuurlijk moeten we wat geduldiger zijn maar ‘t is een liefhebbers site dus dan zie je dit soort dingen natuurlijk. Ik zou me er vooral niet aan storen en als je dat wel doet je gewoon beperken tot de nieuwsberichten en niet de reacties. :)

 42. door sasf

  @Berry:

  Je brengt het aardig simpel…. Ik heb al heel lang geduld gehad. Toen de 3GS uitkwam had ik zoiets van, nog even wachten het verschil vond ik niet groot genoeg om over te stappen. Ik heb toen een 1-jarig abonnement bij Telfort afgesloten. Die loopt binnenkort af en dan wil ik graag overstappen, zodat ik ook zo dicht mogelijk op de release van een nieuwe iPhone zit. Zodat ik om de 2 jaar de nieuwste kan krijgen bij mijn abonnement; zo snel mogelijk na aankondiging.

  Dus ik heb geduld genoeg gehad. Ik heb al een jaar gewacht op de iPhone 4 en had rekening gehouden met levering in juli, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt dat hem niet.
  Er gaan geruchten over augustus (vind ik nog niet zo erg). Maar in Duitsland schijnt de wachttijd op 9 weken te staan.
  Als de telefoon eind juli hier te reserveren is betekent dat dus dat we hem pas in oktober kunnen verwachten.
  Dat is 3 maanden later dan verwacht.
  Pardon me, maar dan verlies ik m’n geduld wel een beetje ja.
  Ik wou de iPhone graag zo snel mogelijk na launch, zodat ik m’n abo heb lopen volgens de launchcyclus. Dan zou ik eens in de 2 jaar direct de nieuwste iPhone kunnen hebben. Dat was mij veel waard.

  En ik had zo graag HD video opgenomen van de mooie zomerse taferelen. Dat kun je in oktober wel vergeten. Ik vind dit echt super slecht van Apple, teleurstellend zelfs. Als ik niet beter zou weten was ik zo ondertussen geneigd een Android toestel te nemen.
  Maar ik weet wel beter, Apple producten werken gewoon een stuk prettiger. Je betaalt daar ook voor en daarmee worden bepaalde verwachtingen gecreëerd bij de consument. Die komt Apple niet na. Ik vind het erg vervelend. Op de Magic Mouse heb ik destijds ook maanden moeten wachten.

 43. door Kuhrtje

  @ sasf

  Origineel geplaatst door sasf
  @Kuhrtje:Volgens mij was die aanbetaling om te voorkomen dat er onzin reserveringen binnenkomen. Als je nu al het hele bedrag had betaald voor de telefoon hadden ze er inderdaad 1 voor je achter kunnen houden na overleg, maar dat is niet automatisch zo bij deze aanbetaling..

  Ik heb het nog eens nagevraagd bij de winkel.. Ze zeiden voor de 3e keer tegen mij dat ze hem voor mij apart zullen houden.. Dat garandeerde ze… Hij staat namelijk op mijn naam en ze mogen hem 1 maand vasthouden op een reservering ofzoiets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.