T-Mobile komt met gratis tethering voor de iPhone

·

iPhone HotspotT-Mobile zal rond de zomer meer bekend maken over een “gratis en klantvriendelijke” manier om te tetheren met de iPhone. Dit stelde een forum-moderator van T-Mobile, waarna de provider dit ook bevestigde tegenover iPhoneclub. T-Mobile-abonnees moesten lange tijd bijbetalen om gebruik te maken van de hotspot-functionaliteit.

Om bij T-Mobile te tetheren heb je de voordeelbundel MyHotspot nodig, die je als los abonnement of als toevoeging op je iSmart-abonnement of iAbonnement kunt afsluiten. Je betaalt voor de bundel €12,50 per maand. Heb je een ander abonnement, dan is het op het moment niet mogelijk om te tetheren. Volgens T-Mobile moderator Michel_1 kunnen we echter een nieuwe tethering-oplossing verwachten:

Zojuist een nieuw bericht gekregen omtrent tethering. T-Mobile werkt op dit moment aan een gratis en klantvriendelijke oplossing om de tethering functionaliteit voor iPhone beschikbaar te maken. Medio zomer verwachten we hier meer informatie over te kunnen geven.

Na navraag te hebben gedaan, zegt woordvoerder Liselore Stuut van T-Mobile het volgende:

Het klopt inderdaad wat de moderator zegt. Nadere details kan ik helaas op dit moment nog niet geven.

Gezien er geen verdere details bekend zijn, kunnen we alleen nog maar rekenen op de beloftes van Michel_1. Dit zou betekenen dat de nieuwe tethering-mogelijkheid in ieder geval gratis zal zijn en dat er in de zomer meer bekendgemaakt wordt.

Tipgever: Rian Huiberts

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

60 reacties

 1. door Joas

  Mijn ouders hebben een normaal T-Mobile abbo, samen met een Samsung Galaxy Ace. Hier kan je gewoon zonder extra kosten tethering gebruiken. Beslist Apple dit dan gewoon?

 2. door gox

  Origineel geplaatst door Joas
  Mijn ouders hebben een normaal T-Mobile abbo, samen met een Samsung Galaxy Ace. Hier kan je gewoon zonder extra kosten tethering gebruiken. Beslist Apple dit dan gewoon?

  Nee, bij andere providers gaat dat wel.

 3. @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

 4. door Julian

  Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.

  Ik denk dat ze vinden dat teveel klanten nog in oude abonnementen met ‘oude’ tarieven hangen. Het gratis maken van tethering is dan gewoon iets om klanten zoals ik over de streep te trekken en eigenlijk alsnog meer per maand te gaan betalen.

  500MB of 1GB per maand is niet verkeerd, en ik haal het vast niet, maar onbeperkt geeft mij gewoon een beter gevoel.

 5. door winwiz

  Origineel geplaatst door Marc Hoekstra
  @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

  Het is geen beperking maar gewoon uitgezet, net als bij Vodafone. Het gaat om de IPCC file

 6. door ASN

  Interessant.. Zou het misschien komen omdat je bij KPN nu mag tetheren met alle abo’s (zowel nieuwe als bestaande, ook die met de FUP nog).

  Denk dat Vodafone snel ook zal volgen…

 7. door Kay van aarssen

  Denk dat ze wel moeten ook na vodafone en kpn.
  En wat die nieuwe oplossing dan mag zijn. Ik ben benieuwd.
  Heb vorige week een nieuw ismart abbo afgesloten omdat me huidige in mei afloopt dus ben benieuwd.

 8. De meest simpele oplossing voor T-Mobile is om simpelweg gewoon de carrier bundle, het provider instellingen profiel* waar je eens in de zoveel tijd een update van krijgt (via iTunes of middels push op de telefoon zelf), te updaten en dus van de huidige versie “T-Mobile NL 11.0” waarin dus de Personal Hotspot-functie uit staat in een nieuwe versie, bijv.
  T-Mobile NL 12.0” aan te zetten…

  *te vinden via Instellingen > Algemeen > Info > Aanbieder.

 9. door WTF?

  Gewoon jailbreake en Tetherme installeren

 10. door mg90

  Tuurlijk kan dit! Hoe eerder je over je limiet heen gaat hoe beter voor hun! Pff sinds ik m’n iPhone 4s heb ga ik elke keer over mijn 1 gb limiet, met m’n 3GS zat ik gemiddeld op 700 mb. Spotify premium abbo heb ik zo ook niks aan trouwens, durf nieteens meer

 11. door rick

  Je kan je nummers met spotify premium offline beluisteren

 12. door Chrisl

  Origineel geplaatst door ASN
  Denk dat Vodafone snel ook zal volgen…

  Bij Vodafone kan het al. Gewoon via de website de tethering blox aanzetten. Is nog gratiesch ook….

 13. door Michiel

  Kan dit al vanaf het begin. Eerst door gewoon een ander profiel in te stellen en nu via tetherme :)

 14. door viermaal raden.

  Origineel geplaatst door Chrisl
  Bij Vodafone kan het al. Gewoon via de website de tethering blox aanzetten. Is nog gratiesch ook….

  Wellicht voor jouw abonnement maar niet voor iedereen.

 15. door Bubbly

  T-Mobile doet dit alleen maar omdat de Eerste Kamer op 8 mei gaat bekrachtigen dat netneutraliteit een consumentenrecht en providerverplichting is.

  Origineel geplaatst door Marc Hoekstra
  @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

  Niet waar. Dit is geen beperking van de iPhone. Dit is een keuze door de provider omdat ze iPhone-gebruikers willen uitmelken & liever hebben dat klanten een andere telefoon kopen (want daar kunnen zij meer winst over maken dan op Apple-producten).

 16. door yelloD

  Blij dat ik nog een oude iPhone abbo met onbeperkt internet kan doen en laten wat ik wil

 17. door chrisl

  @viermaal raden: Echt waar? Dacht gewoon voor alle abonnementen.

 18. door Alfred

  Ik denk dat dit een typisch iPhone “probleem” is omdat dat het enige toestel is waar de providers dmv. een aangepaste carrier bundle het tetheren kunnen blokkeren. Bij mijn weten kan dit oa. bij Android niet.

  Overigens heeft Android ook geen standaard hotspot mogelijkheid, tetheren moet dan via USB of Bluetooth. En dat werkt toch net iets minder gemakkelijk.

 19. door fgeer

  Als iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo.

 20. door AlexT

  Weer een reden minder om te jailbreaken. Ik juich het van harte toe!

 21. door jochem

  Gratis voor maar 12,50 p/m … Bezeikers!

 22. door Iwan

  @Alfred: Met Samsung Galaxy S2 kan je van je telefoon een wi-fi hotspot maken die te beveiligen is.

  Ik maak er zelf vaak gebruik van om met mijn iPad buiten de deur te internetten op plaatsen waar er geen beschikbare wi-fi hotspot is.

 23. door Jona

  Op zich wel logisch dat ze er nu mee komen. Onbeperkt internet gaat er uit met steeds kleinere databundels. Met onbeperkt internet verdienden ze niks met tetheren, maar als je een kleine databundel hebt ben je daar natuurlijk zo doorheen, waarna je per MB kan gaan betalen.

  Misschien wordt tetheren de nieuwe buiten-je-bundel cashcow, wat vroeger de belminuten waren.

 24. door Hugo

  Eindelijk, zeg!!!

 25. door Aygul

  @Bubbly: Denkje ?, dat ze dat willen om jou een ander toestel te halen?

 26. door Nino

  Is het zo dat er een jailbreaktweak nu is om hetzelfde te kunnen bereiken met een iPhone 4S met t-mobile abbo met iOS 5?

 27. door rutger

  Oke, allemaal even goed opletten: download tethetme!!!!!!!! Deze tweak uit cydia omzeilt de tethet beveiliging, scheelt je zo’n €12,50 per maand;) jullie mogen me later bedanken.

 28. door Roland

  Zou tijd worden.
  Heb het altijd al jammer gevonden dat de iPhone op dit gebied heiliger was dan de Paus (de enige telefoon waar deze macht bij de provider werd neergelegd).

 29. door Neptune

  Er gaan straks veel mensen flink na moeten betalen omdat ze boven hun bundel uitgaan.

 30. door justin

  Het mag wel tijd worden, ik heb een web ‘n walk plus vast internetabbo met nog echt onbeperkt internet, met mijn sim kaart in een willekeurig android toestel kan ik gewoon kosteloos gebruik maken van tethering maar in mijn iPhone werkt het niet! Hier moet een tethering abonnement voor worden afgesloten maar dat kan enkel bij speciale iPhone abonnementen.

 31. door Ruben.cc

  Origineel geplaatst door Julian
  Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.

  Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

 32. door Roel

  Beetje jammer dat vodafone het alleen open zet bij nieuwe abonnementen. Mijn abo net verlengd in februari. Helaas nog 1,5 jaar wachten ;-(

  Absurd, en dat voor mijn geld.

 33. door RvD

  Die beperking die T-Mobile mij oplegt vind ik heel negatief. Wat maakt het nou uit HOE ik door mijn MB’s vlieg op door MIJ AANGESCHAFTE apparaten? Ik ben eigenaar van het toestel én zou dit ook van de techniek moeten zijn… Heel klantonvriendelijk. Tijd voor verandering!

 34. door Draakje

  @DaveFlash: Ook als je ‘T-Mobile NL 12.0′ geinstalleerd hebt, kan je niet gratis tetheren.

  Dan krijg je namelijk het scherm wat bij het artikel staat (configureer personal hotspot) die je naar een web-site stuurt waar je een abonnement kan nemen.

  Om gratis te kunnen tetteren zal je op dit moment nog steeds moeten jailbreaken.

 35. door JD

  @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. ;)
  En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

 36. door Sezgin

  Origineel geplaatst door ruben.cc
  Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

  Hoezo zie je dat als afbetalen van je toestel?

  Ik betaal maandelijks 30 euro voor mijn abonnement. 15 euro voor de belminuten en 15 euro voor onbeperkt internet.

 37. door Moon

  Is er iemand die mij kan vertellen wat dit ‘tethering’ praktisch inhoudt?
  Ik hoop dat het betekent dat ik een abbo heb op mijn iphone en dat ik deze dan als hotspot/wifi kan gebruiken om te internetten buitenshuis met mijn ipad (zonder 3G)??

 38. door Sezgin

  Origineel geplaatst door JD
  @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

  Hoe bedoel je precies? Kun je je oude en niet bestaande abonnement dan wel verlengen met een toestel?

 39. door MrRedHead

  Origineel geplaatst door JD
  @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

  Zou het knap vinden om het abo in 2012 weer te verlengen incl. iPhone. Hou me dan aanbevolen!
  Gebruik nu nog mijn iPhone abo van 2008.

 40. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Aygul
  @Bubbly: Denkje ?, dat ze dat willen om jou een ander toestel te halen?

  Ja, op de iPhone maken zij vrij weinig winst. Ze krijgen geen korting van Apple om het te verkopen, zover ik weet ook niet als ze een grote bestelling iPhones doen, dus er is ook weinig sprake van het subsidiëren van de toestellen bij een abonnement (je maakt geen of nauwelijks voordeel bij een abonnement t.o.v. los kopen + sim-only).

  Dit is ook de reden dat je nergens op de T-Mobile homepage een prominente plaats ziet voor iPhones. De Galaxy S2 daarentegen heeft hun voorkeur (er wordt zelfs al reclame gemaakt voor de S3 op de homepage, vlak boven de S2 reclame). Als je naar de mobiele telefoonpagina gaat zie je dat BlackBerry en Sony worden gepromoot. Zelfs in het telefoonoverzicht is gekozen om de iPhone géén opzichtige plaats te geven. Pas als je scrollt naar het uitgebreide overzicht (3 op een rij) een witte iPhone 4S 16GB, scrollen voor de zwarte 16GB, verder scrollen zwarte 32GB, verder scrollen witte 32GB, scrollen zwarte iPhone 4 8GB, enzovoorts.
  Waarom denk ik dat dit met opzet is?

  Meest populair:
  1. SGS 2 zwart
  2. iPhone 4S 16GB zwart
  3. Sony Xperia S zwart
  4. SGS Plus zwart
  5. Nokia Lumia 800 zwart

  Volgorde telefoons in het overzicht:
  [hele rij:] SGS 2 wit
  [hele rij:] BB Bold 9900 wit + Sony Xperia S zwart
  [hele rij:] BB Bold 9900 zwart + iPhone 4S 16GB wit + SGS 2 zwart

  Niets is toeval ;) Providers maken meer winst op niet-Apple telefoons. Het enige wat Apple heeft bijgedragen waaraan ze echt winst maken is indirect: heel veel mensen gingen/gaan om van feature phones naar smartphones.

 41. door Meneer

  @Sezgin: Zonder telefoon zou je de helft betalen. Je betaalt dus 15,- per maand af.

 42. door Rens

  Werkt al lekker op m’n jailbreaked 3gs, ik hoef gelukkig niet te wachten hoe ze het gaan aanpakken.

 43. door Eric

  Weet niet waarom ik blij zou moeten zijn.
  Ten eerste doet T-mobile NOOIT iets voor niets. Betekent dus dat er abonnementswijzigingen aankomen die uiteraard hoger uitvallen. Zoals eerder hier aangegeven zullen ze wel weer komen zeuren met ‘een goed aanbod’ om mijn van mijn i150 af te krijgen. No way!

  Ik blijf lekker bij mijn i150 met onbeperkt internet. Daarnaast heb ik een jailbreak met Tetherme en en kan mijn iphone dus al als modem gebruiken voor bv een ipad of laptop.

 44. door Mrich

  Origineel geplaatst door Julian
  Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.Ik denk dat ze vinden dat teveel klanten nog in oude abonnementen met ‘oude’ tarieven hangen. Het gratis maken van tethering is dan gewoon iets om klanten zoals ik over de streep te trekken en eigenlijk alsnog meer per maand te gaan betalen.500MB of 1GB per maand is niet verkeerd, en ik haal het vast niet, maar onbeperkt geeft mij gewoon een beter gevoel.

  Helemaal mee eens! Hier ook een i-150 en reuze tevreden over…

 45. door Lyrix

  Ik gebruik al heel land PDAnet .. Werkt prima

 46. door Joop

  Het ergste bij TM is het slechte bereik, moet altijd KPN toestel van de zaak meenemen om bereikbaar te zijn. Ruben heeft gelijk, oude ABO laten doorlopen is ook duur, wij hebben hier 3 ABO, s van TM waarvan de eerste gelukkig nu afloopt.
  Ruben ik ben benieuwd naar je alternatief.

 47. door Klaas

  Gisteren contact gehad met Vodafone over personal hotspot. Mijn contract dateert nog uit augustus 2010 en hierdoor kom ik in aanmerking voor gratis personal hotspot op mijn iphone 4 Dit ook ivm met fair use policy. dus diegene die dit aangaat, doe hier uw voordeel mee

 48. door Sezgin

  Origineel geplaatst door Meneer
  @Sezgin: Zonder telefoon zou je de helft betalen. Je betaalt dus 15,- per maand af.

  15 euro is voor de belminuten en 15 euro voor 2000 MB data. En wat heb ik aan een abonnement zonder telefoon. Dus snap even niet waar je het over hebt?

 49. door Chantal

  Origineel geplaatst door Ruben.cc
  Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

  Ik had hetzelfde abonnement en heb dus verlengd naar een 75 minuten abonnement met 1000mb datategoed en een snelheid van 14,4 mb. Ik verbruik niet zo heel veel data, maar voor mij was dus echt de snelheid de reden om over te stappen. Heb overigens verlengd via een webshop en niet via T-Mobile, die waren veel duurder met de Iphone 4s.

 50. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Chantal
  Ik had hetzelfde abonnement en heb dus verlengd naar een 75 minuten abonnement met 1000mb datategoed en een snelheid van 14,4 mb. Ik verbruik niet zo heel veel data, maar voor mij was dus echt de snelheid de reden om over te stappen. Heb overigens verlengd via een webshop en niet via T-Mobile, die waren veel duurder met de Iphone 4s.

  Ze kunnen de snelheid bij 3,6 Mbps abonnementen al niet waarmaken; heb jij ooit de snelheid van 13/14 Mbps bereikt?

 51. door Windhoos

  Origineel geplaatst door fgeerAls iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo.

  Amen!

 52. door Frank

  Ik ben benieuwd tegen welke prijs deze “gratis tethering” komt. Het zal me niet verbazen als deze samenvalt met een nog verdere verhoging van de tarieven.

 53. door Brandon

  Toch gek want ik heb een i-300 uit 2008 en ik kan gewoon personal hotspot gebruiken zonder dat ik bijbetaal, de optie stond trouwens aan sinds dat ik in het buitenland een keer internet heb gebruikt!

 54. door kanhetwel

  Informatie uit betrouwbare bron weet mij te vertellen dat T-Mobile thetering waarschijnlijk niet gaat toestaan op Iphones met onbeperkt (FUP) internet abonnementen.

 55. door Max

  Nog nieuws hierover?

 56. door Goswinus Odekerke

  Helaas. T-Mobile biedt de dienst weliswaar gratis aan, maar zegt bij de aanvraag tegen bestaande abonnee’s gewoon “nee”. Ze worden dan wel gedwongen door een nieuwe wet, maar blijven gewoon zeggen dat ze het niet voor elkaar krijgen. En dus ben je machteloos.
  Je mag overstappen naar een nieuw abonnement dus kunnen ze je nog een keer uitmelken met een afkoop-boete. Ze trekken een lange neus naar hun klanten.

 57. door Silver

  Zelfde hier of het is toeva maar kan tethering gewoon gebruiken sinds ik in buitenland internet bundle van t-mobile gebruik heb.

 58. door Silver

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Origineel geplaatst door JD@Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.Hoe bedoel je precies? Kun je je oude en niet bestaande abonnement dan wel verlengen met een toestel?

  Als je verlengd met 1 toestel word je abo omgezet naar nieuw abo.. had onbeperkt.. heb nu steeds onbeperkt maar na 1gb gaat snelheid naar 64kbs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.