T-Mobile denkt aan goedkoper abonnement voor 29 euro per maand

·

Complete SDe Duitse mobiele operator T-Mobile ziet blijkbaar eindelijk in dat abonnementen van 49 euro per maand voor de doorsnee consument te duur zijn. Verschillende Duitsers melden dat ze voor een iPhone-enquête zijn benaderd door marktonderzoeksbureau INFO GmbH, in opdracht van T-Mobile. De uitnodiging voor de enquête lijkt te zijn verstuurd naar iedereen die zich ooit als potentiële iPhone-koper op de site van T-Mobile heeft aangemeld. In de enquête wordt gepeild hoe mensen denken over een goedkoper abonnement met de naam Complete S, dat 29 euro per maand moet gaan kosten, maar ook nogal wat beperkingen kent.

T-Mobile iPhone abonnementenBij dit goedkopere abonnement krijg je 50 belminuten per maand en 100 MB dataverkeer. In de tabel hiernaast zie je de verschillen met de al bestaande abonnementen. Voor elke extra belminuut betaal je 29 eurocent. Er zijn geen gratis SMS-berichten inbegrepen; voor elke SMS betaal je 19 eurocent. Verder krijg je ook geen gratis toegang tot WLAN, zoals bij de duurdere abonnementen, maar je betaalt daarvoor 10 eurocent per minuut. Overschrijd je de 100 MB dataverkeer, dan betaal je voor elke MB 35 eurocent. Echt riant is het abonnement niet, maar met 29 euro per maand ben je aanmerkelijk goedkoper uit. Die prijs is voor consumenten nog wel acceptabel.

Voor alle duidelijkheid: T-Mobile heeft nog niet aangekondigd dat ze het goedkopere tarief daadwerkelijk gaan invoeren. Het is op dit moment niet meer dan een optie in een enquête, maar het geeft wel aan dat T-Mobile erover nadenkt.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. door Carel

  Ik blijf me verbazen over het feit dat de marketingmensen van T-Mobile, maar ook van O2 en Orange, met droge ogen blijven verklaren dat de aanbieding concurrerend is en dat hun pakketten de toevoeging “complet” rechtvaardigen. Voor de “S” pakket mag je zo ongeveer bijna niets voor het niet misselijke bedrag van 29 euro. Het feit dat er over nagedacht wordt spreekt boekdelen. Zou de iPhone de gewenste klapper zijn, ondanks de dure contracten, zou niemand zich bezighouden met goedkopere varianten.

 2. door sIRwa2

  zijn de duitse abonnementen een vergeijking met wat we hier in nederland kunnen verwachten? gratis iphone bij 2jarig abonnement voor 30 euro per maand vind ik netjes.. of zal dit me meer gaan kosten?

 3. door Carel

  @ sIRwa2

  ook bij dit abonnement is de iPhone NIET gratis, kost nog ‘ns 399 euro.

 4. door Robin

  Veel mensen zien alleen de prijs en deze mogelijke actie zou veel van deze mensen kunnen ‘winnen’.
  Maar als we even naar het aanbod kijken dan is er geen ‘onbeperkt’ internet en is 50 belminuten voor 90% van de bevolking veels te weinig.

  Ze zouden met deze tariefen eigenlijk een 32gb 3G iphone moeten aanbieden incl een internet abbo dat daadwerkelijk de 3G snelheden ondersteund, een mens mag dromen…

 5. door sIRwa2

  maar, als ik het goed begrijp, je mag 400euro neertelen, plus een belachelijk ab. die je er bij af moet sluiten? terwijl die in de us 289,42(minimaal) kost? dan is oplaten sturen of meeaten nemen en aangeven bij de duane toch nog steeds goedkoper? (alleen die simlock nog, maar dat is een probleem voor later)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.