Steve Jobs belde Google op zondagochtend over een te geel logo

·

Jobs belde Gundotra over dit icoontjeHet afscheid van Steve Jobs als directeur van Apple levert hier en daar opvallende verhalen op van vooraanstaande personen en columnisten binnen het gadget-circuit. Topman Vic Gundotra van Google heeft een interessante anekdote van Jobs op zijn blog gezet. De senior vice-president van Google werd op zondag 6 januari 2008 gebeld in een kerkdienst. Toen hij later de gemiste oproepen bekeek, ontdekte hij dat Steve Jobs had gebeld. Het bericht dat op de voicemail was ingesproken luidde: “Vic, kun je me terugbellen? Ik moet iets belangrijks met je bespreken.

We hebben het gesprek dat volgt vertaald uit het Engels, omdat het zo grappig is – en misschien wel Steve Jobs tekent.

“Hee Steve, Vic hier. Sorry dat ik niet opnam. Ik zat in een kerkdienst en het nummer was onbekend, dus ik nam niet op.”

– “Vic, tenzij God je zelf belt, moet je nooit opnemen tijdens de kerkdienst. Vic, we hebben een belangrijke zaak, eentje die meteen opgelost moet worden. Ik heb al iemand van mijn team erop gezet om je te helpen en ik hoop dat je dit morgen kan verhelpen. Ik keek nog eens naar het Google-logo op de iPhone en ik ben niet blij met het pictogram. De tweede O in Google heeft niet de juiste gele kleurtint. Het klopt gewoon niet en ik laat Greg het morgen fixen. Ga je daar akkoord mee?”

Gundotra schrijft op zijn blog dat hij ‘natuurlijk’ akkoord ging met de aangedragen oplossing. Een paar minuten later die zondag kreeg de Google-frontman een mail van Steve met als onderwerp ‘Icon Ambulance’, waarin de kwestie werd voorgedragen aan Apple-medewerker Greg Christie die zich de volgende ochtend over het euvel zou buigen.

Op zijn blog kijkt Gundotra weemoedig terug naar het telefoontje dat hij van Jobs kreeg op een zondagochtend in januari. “Het was een lesje dat ik nooit meer vergeet: CEO’s moeten letten op de details. Zelfs op een gele tint. Op een zondag.”

Via MacRumors

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

20 reacties

 1. door Mauze

  Geweldig verhaal!! Steve Jobs is ook net een mens ;-)

 2. door Pascal

  Vraag me af of dit logo uiteindelijk wel ooit is gebruikt. kan me bij de eerste iPhone niet herinneren ooit dit icoontje te hebben gezien.

 3. door iDMi

  ik kijk naar zijn bio… ik verwacht meer van dit soort verhalen…

 4. door justin

  Perfectionist goeie man is het

 5. door PeterT

  Geweldig het perfectionisme van Steve, helaas was al aan OS-X Lion te merken dat Steve Jobs zich met de ontwikkeling veel minder heeft bezig gehouden. Er zijn best een hoop nieuwe features, maar een aantal dingen zijn het nog net niet. Als Steve zich hier echt ten volle mee bezig had gehouden, dan was dat niet zo geweest.

  Apple zal vast blijven bestaan en een goede lijn doorzetten, want Steve kan nooit alles in zijn eentje gedaan hebben. Ik vrees alleen wel een stukje verlies in details en perfectionisme.

 6. door Jasper

  Ik heb me daar inderdaad ook aan gestoord.

 7. door funk-e

  Zolang Steve nog leeft zal hij deze telefoontjes plegen. Ik geloof er niets van dat hij zich niet meer met Apple gaat bemoeien, al is het in het adviserende rol.

 8. door Robbin

  Ik denk dat het veel slechter met Steve gesteld is dan dat wij allemaal denken. Ik hoop het niet maar ik denk dat deze legende niet heel lang meer heeft.

 9. door Willem-Jan

  Nou zeg wat een ontzettend grappig verhaal! Echt, ik meen het, ik heb in jaren niet zo dubbel gelegen!

  Pfff

 10. door zonda

  Nou nou, onze Steve is niet alleen een perfectionist, geniaal en geweldig, maar ook een begenadigd cabaretier. Wat een dijenkletser.

 11. door Remco

  Nu je zegt, het is inderdaad wel een beetje te geel.

 12. door Sharkooon@gmail.com

  Dan zou ik dus ook al beroemd en rijk zijn. Ben het ook nog niet dus.

 13. door jasper

  @Willem-Jan: De sarcasme spat van het scherm.

  Maar inderdaad, hij heeft zich ook lopen bemoeien met hoe hard je moest drukken op de homeknop enz..

 14. door Rens

  Ik irriteer me al vanaf het begin aan die ‘glow’ op de icoontjes. Bij sommige lijkt het net of er een vage zweem overheen zit. Geef mij maar gewoon ‘clear’ icoontjes.

 15. door ottovdv

  (Red.) Respect voor elkaars mening en geloof a.u.b.

 16. door f

  Steve jobs, Bob dylan de grote levende Amerikanen.

 17. door peter

  Origineel geplaatst door Jasper
  Ik heb me daar inderdaad ook aan gestoord.

  Hahahaha!
  Edit: Sterk verhaal. Volgens mij iets aangedikt. En anders is Steve echt ziek. Dat je een logootje te geel vind, a la. Maar daar ga je toch op zondag / midden in de nacht niet over bellen? Dat doe je dan toch even rustig in je pauze op maandagochtend….

 18. door Sjoerd

  Welke lering kunnen we hier uit trekken?

  Als je in de kerk zit en je wordt gebeld met een onbekend nummer, altijd opnemen!Waarom? Het zou God kunnen zijn, want die geeft natuurlijk niet zo maar zijn nummer vrij – stel je voor! Als die het niet is, kan het Steve zijn met wellicht zijn laatste boodschap, die absoluut heel belangrijk is.

  Als je niet opneemt weet je bovenstaande niet en kun je hier geen verslag doen van doen en dat zou jammer zijn.

 19. door Mark Smit

  @peter: Dit soort 9-to-5 mentaliteit is nou precies wat Steve wist te voorkomen. Er is geen enkel excuus om een probleem niet op te lossen op het moment dat het efficiënt kán. Ik hoop dat Cook dezelfde hoge eisen aan zijn medewerkers en partners zal blijven stellen. Want middelmaat is er bij Apple’s concurrenten genoeg te vinden en het streven naar perfectie is nou precies wat Apple onderscheidend maakt.

 20. door God Himself

  A former collegue of Jobs said that Steve would be a “great King of France”

  Enough said.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.