Startup iRingerPro wil einde maken aan irritante ringtones

·

iRingProJoel Hladecek ergerde zich aan kinderachtige ringtones: de geluidjes waar je je voor moet schamen als de afgaan tijdens een vergadering. Daarom besloot hij een eigen collectie ringtones te maken die subtiel klinken. Of beter gezegd: een collectie ‘Luxury Ringers’, want Hladecek weigert ze ringtones te noemen. Geen popdeuntjes, dierengeluiden of babygehuil, maar nietszeggende geluidjes waar niemand zich aan stoort.

Hladecek maakte meer dan 250 ringers die aan de eisen voldeden: ze moesten makkelijk te negeren zijn maar de eigenaar toch voldoende waarschuwen. Volgens Hladecek moet een goede ringtone een kort hoorbaar gedeelte hebben: één seconde of minder, waardoor 90% van de ringtones afvallen. De meeste mensen horen hun telefoon al rinkelen op het moment dat de ringtone begint, dus de herrie daarna is niet nodig, redeneert de ringtonemaker. Volgende eis: de stilte tussen herhalingen moet minstens 4 seconden zijn. En ten slotte mag de ringtone geen liedje of een geluid uit de echte wereld zijn. Dus geen ‘old phone’ of geluid van een muziekinstrument.

Van de 250 ringers die Hladecek maakte bleven uiteindelijk 21 stuks over, die je voor $9,95 kunt kopen. Er zijn twee categorieën: MG (Meeting-Grade) voor vergaderingen en AG (Active-Grade) voor rumoeriger situaties. Je kunt kiezen uit versies voor iPhone of telefoons die mp3-bestanden ondersteunen.

Meer info: iRingPro Zen Collection

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

18 reacties

 1. door truckdiver

  pfff die geluiden haal ik wel van de piano van mijn 4jarige dochter.
  zker het geld niet waard

 2. door david

  Lijkt een beetje op een aantal standaard ringtone van Apple,
  Daarnaast is het altijd vervelend als je telefoon in een meeting begint te “leven”. Maar gelukkig kun je de iPhone met een simpele knop geluidsarm maken, dus lijkt me dit een beetje te duur voor een “paar” ringtones, die je volgens mij niet echt nodig hebt.
  Maar ja, ieder het zijne.

 3. door dennisd

  Doet me denken aan de “speciale aanbieding” deuntjes van de V&D.

 4. door Henri

  Goed bedoeld maar weinig bijzonder uitgevoerd. Deze ringtones zijn inderdaad erg simpel voor het geld dat eer voor gevraagd wordt.

  Misschien dat Brian Eno eens wat mooie ringtones kan maken ;)

 5. door hanky dussen

  @truckdiver : klinkt die piano van je dochter zó slecht…?

 6. door Erika

  Mooie site.. maar de ringtones zelf vallen wel wat tegen ja

 7. door Dromedaris

  in andere woorden: saaie vent ontwikkelt saaie ringtones

 8. door Jru

  Goed initiatief in ieder geval…

 9. door Chillum

  vooral die laatste ringtone is leuk… één ping… trilfunctie of je telefoon uit bij vergaderingen geen optie meer tegenwoordig?

 10. door Peter

  volgens mij hoor ik deze nooit als de iphone in mn zak zit, veel te stil

 11. door ruben

  Heb hem net gekocht, wel afgeschreven, maar het dmg.bz2 bestand opent niet…

  Genaaid dus…

 12. door ruben

  Hmmm, te vroeg gehuild…
  Even bz2 eraf gehaald en het werkt perfect!

  De teksten op de site waren zo creatief, dat ik me niet kon inhouden…

 13. door Michiel

  Ik vind die ringtones echt super mooi. Terecht dat mensen ze willen. Ik denk dat ik ze ook maar ga kopen, is toch weer leuk om je van de massa af te zetten.

 14. door Prullenbak

  Ik vind ze ook best aardig…Maar dan vooral het idee. Zelf iets maken in garageband is niet heel moeilijk!

 15. door ruben

  Update: heb nu al 3 keer een gesprek gemist en ik kan je zeggen, dat is heerlijk rustig! De geluidjes zijn zoooo fijn :)

 16. door MRJOKHOE

  Jeetje en dan hiervoor betalen pfff waar gaat het heen!

 17. door hurrah

  Dit zijn toch verreweg de mooiste geluiden voor je iPhone die je kan vinden! Goed over nagedacht en echt mooi. Je iPhone verdient de mooiste ringtones vind ik en dat zijn op dit moment deze.

 18. door crackzman

  inplaats van ringtone maken. Mogen ze best een app maken waar mee je gelijk je mp3 opje iPhone hebt gezet kan selecteren zoals gewoonlijk bij alle andere toestellen.
  Dat is wat ik nog een (-)punt is van iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.