Specificaties iPads vergeleken: iPad mini, iPad Retina en iPad 2

·

iPad miniNaast een kleinere iPad mini deed Apple ook de vierde generatie iPad uit de doeken, die door het leven gaat als de iPad Retina. De ene iPad heeft een kleiner scherm, terwijl de ander een snellere processor heeft. De introductie van beide iPads heeft echter ook gevolgen voor de iPad derde generatie, die eerder dit jaar op de markt verscheen: deze is namelijk vanaf nu niet meer in de online Apple Store verkrijgbaar. De iPad 2 is wel nog steeds te koop. Dit betekent dat je hernieuwde afwegingen moet maken bij de aanschaf van een nieuwe iPad.

Alle drie de iPads hebben het één en ander met elkaar gemeen. Zo hebben de iPad 2 en iPad Retina allebei een 9,7-inch display, terwijl de iPad mini en iPad 2 allebei gebruikmaken van een A5-processor. Ze worden wel alle drie voor een ander minimumbedrag verkocht: de iPad mini is Apple’s nieuwe instapmodel, terwijl de iPad Retina de duurste variant is. Je vindt alle details in onderstaande tabel. Wil je zeer specifieke details onder de loep nemen, dan kun je de drie iPads ook in de Apple Store bekijken.

 iPad miniiPad 2iPad Retina
ipad mini 2012ipad retina 2012ipad retina 2012
Vanaf€329€399€499
Capaciteit16GB / 32GB / 64GB16GB16GB / 32GB / 64GB
Scherm en resolutie7,9", 1024x768 pixels9,7", 1024x768 pixels9,7", 2048x1536 pixels (Retina)
Grootte
-- hoogte200 mm241,2 mm241,2 mm
-- breedte134,7 mm185,7 mm185,7 mm
-- diepte7,2 mm8,8 mm9,4 mm
Gewicht308 gram601 gram652 gram
ProcessorDual-core A5Dual-core A5Dual-core A6X
FrontcameraFacetime HD (720p video)Facetime (vga video)Facetime HD (720p video)
Camera (achterzijde)5-megapixel0.7-megapixel5-megapixel
Video1080p720p1080p
Wi-Fi802.11a/b/g/n802.11a/b/g/n802.11a/b/g/n
BluetoothBluetooth 4.0Bluetooth 2.1 + EDRBluetooth 4.0
Mobiele dataGSM, UMTS, 3G, 4G-LTE, GPSGSM, UMTS, 3G, GPSGSM, UMTS, 3G, 4G-LTE, GPS
SimkaartNano-simMicro-simMicro-sim
AansluitingLightning30-pinsLightning
Batterijduur10 uur10 uur10 uur
SiriJaNeeJa

Wil je écht een iPad derde generatie, dan kun je via de online Apple Store nog wel een gereviseerd model kopen. Voor een Wi-Fi-model met 16GB opslag betaal je dan 436 euro. Op het moment staat de gereviseerde iPad 3 al op Apple’s site, maar wel met het bericht dat hij nu (nog) niet beschikbaar is.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

65 reacties

 1. door Oxigel

  De mini kost 329,- euri..bevestigd op de Apple site.

 2. door Guillaume

  Waarom in vredesnaam de iPad 3 uit de schrappen?

 3. door Koen

  Waarom kost de iPad mini 16GB in de USA net zoveel als in NL? Onlangs de wisselkoersen?

 4. door Ronald

  @Guillaume: Te concurerend. En waarschijnlijk nog teveel iPad 2’s liggen

 5. door Martin

  Waarom krijgt de iPad mini wel Siri en de iPad 2 niet? Beetje raar!

 6. door Klikos

  Hmm. Geen Nano-sim in de iPad retina?

 7. door Borgqueenx

  Ben benieuwd de kosten van de nieuwe ipad met 4g en waarneer deze te bestellen zal zijn. Ik wil geen wifi model.

 8. door Danielle

  In 1 woord schandalig..

  Waarom de ipad 3 compleet uit de verkoop halen, poef! verdwenen

  Maar de ipad 2 wel nog gewoon verkopen?? Bizar..

 9. door Danielle

  Origineel geplaatst door Borgqueenx
  Ben benieuwd de kosten van de nieuwe ipad met 4g en waarneer deze te bestellen zal zijn. Ik wil geen wifi model.

  Eind november via de Apple website.

  Voor de dollarprijzen moet je € zetten, althans bij de wifi modellen zijn de prijzen gelijk aan de dollar prijzen

 10. door Danielle

  Origineel geplaatst door GuillaumeWaarom in vredesnaam de iPad 3 uit de schrappen?

  Ja, echt bizar..

  Alsof de ipad 3 nooit heeft bestaan lijkt het wel. Ineens van de aardbodem verdwenen..

  Had dan de ipad 2 geschrapt en de 3 iets goedkoper gemaakt ipv de 3 te schrappen en de 2 door te blijven produceren.

 11. door tijnv

  Origineel geplaatst door Danielle
  Origineel geplaatst door GuillaumeWaarom in vredesnaam de iPad 3 uit de schrappen?Ja, echt bizar..Alsof de ipad 3 nooit heeft bestaan lijkt het wel. Ineens van de aardbodem verdwenen..Had dan de ipad 2 geschrapt en de 3 iets goedkoper gemaakt ipv de 3 te schrappen en de 2 door te blijven produceren.

  Tuurlijk niet dit is veel logischer, tussen de ipad 3 en 4 zit te weinig verschil.
  De 4 is eigelijk gewoon de 3 maar dan wat opgefrist zodat ie beter in het rijtje iphone 5 en ipad mini past met de nieuwe connector.
  de ipad 2 is nu meer een instap model zoals de iphone 4(s) nu is en bovendien betaalbaarder te maken zonder retina.

 12. door Maarten

  Nou heel logisch eigenlijk, het materiaal kost van de iPad 2 veel minder, zonder het display en batterij van de iPad 3. Die processor zal een paar euro schelen. Connector is logisch dat het vervangen is. Zie het niet als een nieuw product maar als een upgrade zoals de mac series ook blijven vernieuwen. Apple is niet voor niks van de cijfers achter de devices aan het gaan…

  Ik heb 3 weken geleden een 3th gen gekocht maar wel voor 430 euro, scheelt me toch weer 70 euro en hoef er in de praktijk maar 1/5 van de snelheid op in te wisselen.

 13. door Nick

  @Danielle: simpel, het verschil tussen de 3 en de iPad retina is veel te klein. Als ze de 3 goedkoper zouden maken zou niemand voor de nieuwe kiezen.

  Wel een tegenvaller, al had ik nu nog geen nieuwe iPad verwacht er is niet veel bijzonders over te melden… Ik wacht met mijn 2 nog wel even met hem inruilen tot er echt een nieuwe komt.

 14. door Laurens

  Ik snap wel wrm de iPad 2 er nog is! En wat heeft het nou voor zin ik bedoel, wrm zou Apple de iPad 3 houden? De iPad 3/4 lijken vet veel op elkaar!

 15. door Mark

  Had ik dus toch gelijk, in het artikel over de ipad3 aanbieding bij de BCC en MM had ik al voorspeld dat er een ipad4 zou komen en dat de aanbieding was om voorraden weg te werken.

 16. door Ikj

  Is het mogelijk om je iPad3G in te wisselen bij de Apple store voor een iPad4G????

 17. door Sred

  Logisch dat The New iPad verdwijnt. Hebben ze vervangen door de iPad Retina omdat de new ipad een nutteloze 4G module heeft, niet bruikbaar in veel landen! Nu hebben ze het recht gezet met een wereldwijde LTE module te voorzien en hebben van de gelegenheid ook de processor en de connector vervangen! The new ipad hebben ze dan maar laten verdwijnen! Steve Jobs is er niet meer en het loopt fout!

 18. @Ikj: Alleen als je binnen 30 dagen geleden hebt gekocht (en volgens mij alleen bij de Apple Store)

 19. door Sred

  Omdat die een nutteloze 4G module heeft, mensen kochten een 4g toestel die ze niet konden gebruiken in heel veel landen. Daarom hebben ze deze maar snel vervangen door een ipad met een wereldwijde 4g functie. Uiteraard hebben ze dan ook de connector en processor vervangen om de verkoop te stimuleren.

 20. door Oraan57

  Okej, hoe zit het dan met mijn verzekering. Ik heb een iPad 2 32gb met 3G. Ik dacht altyd als er wat gebeurd krijg ik wel een ipad3 16gb 3G. Nu die er niet meer is. Krijg ik dan zo een kleine stomme iPad waar ik niks aan heb? Heb speciale toetsenbord, speciale iPad houders enzo gekocht en boxen. BELACHELIJK..!!

 21. door Sred

  @Ikj: Moet kunnen, enkele indien gekocht via apple

 22. door Mark

  @Sred: En waarom zou het fout gaan dan? apple is (waar ik al een vermoeden over had) al z’n producten in 1 event aan het stoppen (ik durf te wedden dat we volgend jaar 1 event hebben voor de macbooks, imacs, iphones en ipads)
  Persoonlijk vermoed ik ook dat dit veel grootser zal worden dan nu, vandaar ook de “uitending” via een live stream/apple tv, dit was gewoon een test voor Apple en akemai, ze wisten dat dit event gezien zou worden door weet-ik-hoeveel-miljoen-mensen en gebruikten dit als een “general repetition” voor toekomstige (nog grotere) events.

 23. door len

  als je nu een ipad 3 zou kopen, zou je dan problemen krijgen met nieuwe software updates of zou hij gewoon goed blijven werken omdat de ipad 2 er ook op moet kunnen werken?
  en de reviseerde ipad is toch gewoon de ipad 3 maar dan met andere naam?!

 24. door Tey

  Nou, dan hoop ik wel dat ze de iPad 3 wel nog blijven updaten. Heb deze net aangeschaft…

 25. door Caspar

  Wel raar dat zo’n nieuwe iPad 3 nu al weer vervangen is door een nieuw model. Ik denk dat ze dit doen door alle apparaten van 2012 te voorzien van een Lightning connector voor de accesoires.. Ipod, Iphone en dus ook Ipad met nieuwe connector. Meteen nieuwe processor erin en klaar.

 26. door Gert

  Ik heb ongeveer 2.5 week geleden the new ipad gekocht bij de Apple store . Zou ik deze dus kunnen inruilen voor the iPad met retina display?

 27. door Patrick

  Ik voel me behoorlijk genaaid met mijn 2 maanden geleden gekochte iPad 3 .

 28. door fred

  @Koen: In verband met invoerrechten, btw, etc

 29. door Cor van Kruchten

  Mij bekruipt toch heel erg het gevoel bedonderd te worden door Apple. Het gaat hun enkel om geld uit onze zakken te trekken. Net anderhalve maand gelden én een MAcbook Pro én een iPad3 gekocht in Apple Store. Geen letter over komende vernieuwing. Zit dus nu al met verouderd (duur) materiaal. Dan spreek ik nog maar niet over de in maart gekochte iPhones. Heb toch een nare bijsmaak in mijn mond.

 30. door Tim

  Apple krijgt een beetje Microsoft allures en we weten waar dat toe leidt…

 31. door remco

  hmm, ipad 3 verkopen voor 4 ??
  wel onlogisch om een 2 jaar oude ipad te blijven verkopen en een nog niet eens een jaar oude meteen uit de schappen te halen.
  is de A6 merkbaar sneller? ik denk dat een ipad 3 op marktplaats nu misschen nog wel wat opleverd,…

 32. door Flieps

  Waar ik van ben afgestapt is dat ik continu het nieuwste van Apple wil hebben. Dit is gewoon niet meer te doen. Ik ga pas weer vervangen als het OS niet meer te upgraden is. Nu is eerst mijn MacBook aan de beurt want ML is de laatste OS die daar op kan draaien. Mijn iPhone 4 werkt nog super onder iOS 6 en mijn iPad 3 is perfect (had wel liever de HD factimecamera gehad).

 33. door Anthony

  Ik baal er ook van dat er nu een nieuwe iPad is uitgekomen. Het is nog geen maand geleden dat ik een iPad 3 heb gekocht. Als ik het van tevoren had geweten, dan had ik nog wel even (tot eind november) gewacht.

  P.S. De retourtermijn bij Apple is 14 dagen (net als bij bijvoorbeeld de Mediamarkt). Helaas is het voor mij dus niet meer mogelijk de iPad te retourneren :-(

 34. door aspers

  Ik zeg niet graag ‘nu steve jobs weg is…’. Maar ga het nu toch wel even doen. Want dit is gewoon niet ‘des apple’s’. Een half jaar geleden een spiksplinter nieuwe iPad lanceren, en deze nu na een paar maanden helemaal upgraden!? Dat is eigenlijk zeggen dat de ipad die er een hald jaar geleden was, niet de ipad is die we eigenlijk wilde verkopen… toch!? Vind dit echt heel slecht… sorry… Ben best een redelijke apple fanboy (ja, dat geef ik gewoon toe). Maar dit kan toch niet…

 35. door AlexT

  Origineel geplaatst door aspers
  Ik zeg niet graag ‘nu steve jobs weg is…’. Maar ga het nu toch wel even doen. Want dit is gewoon niet ‘des apple’s’. Een half jaar geleden een spiksplinter nieuwe iPad lanceren, en deze nu na een paar maanden helemaal upgraden!?

  Wat is er naast de chipset HELEMAAL geupgrade dan? Scherm is hetzelfde, iOS is hetzelfde, het hele apparaat is qua uiterlijk precieshetzelfde. Ik verwacht ook dat de software support nog 2 jaar lang gelijk zal zijn. Kortom, een beetje overtrokken reactie.

  Daarnaast, doet het ook maar iets af aan het plezier dat je van je iPad gisteren had, door dat er vandaag een kleine upgrade op de markt is?

 36. door sander

  Origineel geplaatst door aspers
  Ik zeg niet graag ‘nu steve jobs weg is…’. Maar ga het nu toch wel even doen. Want dit is gewoon niet ‘des apple’s’. Een half jaar geleden een spiksplinter nieuwe iPad lanceren, en deze nu na een paar maanden helemaal upgraden!? Dat is eigenlijk zeggen dat de ipad die er een hald jaar geleden was, niet de ipad is die we eigenlijk wilde verkopen… toch!? Vind dit echt heel slecht… sorry… Ben best een redelijke apple fanboy (ja, dat geef ik gewoon toe). Maar dit kan toch niet…

  Je gaat hier veel te kort door de bocht. De iPad 4 is gewoon een kleine update van de iPad 3. Het is niet zo dat er een heel nieuw product is gelanceerd. Slechts enkele aanpassingen. Zie het als een app die wordt geupdate. Dan is de oudere versie ook niet meer beschikbaar, alleen de nieuwe. Zo is het hier ook. Want de prijs blijft gewoon 500 dollar voor de nieuwste iPad.

  Bovendien blijft de iPad 2 in dit geval het ‘budgetmodel’. Logische move van Apple dus.

 37. door eddy

  Dan hoop ik dat de voorraad snel opraakt en mijn ipad 3 binnen garantie nog kapot gaat… lol.. dan moeten ze wel de retina leveren :)

 38. door Boze Walter

  Excuseer mijn taalgebruik, maar ik voel me echt genaaid door Apple. Mijn iPad 3 is nog geen half jaar oud en deze is nu alweer outdated. Mij geeft het in ieder geval het gevoel dat Apple met pure geldklopperij bezig is. Natuurlijk was dit altijd al het geval, maar de gigant heeft het mijns inziens nog nooit zo op klanten geprojecteerd.

 39. door Robbedoes020

  ???Mijn iPad 3 is nog geen halfjaar oud en nu al een iPad 4 met een snellere processor! Ik vind dat Apple je de mogelijkheid moet bieden om je inmiddels “enorm verouderde” iPad 3 voor een minimaal bedrag te laten omwisselen/upgraden naar de iPad 4! Anders heb ik het gevoel dat deze straks met iOS updates en de te nog verschijnen apps buiten de boot gaat vallen en in de categorie iPad 2 terechtkomt!

 40. door eddy

  Origineel geplaatst door Gert
  Ik heb ongeveer 2.5 week geleden the new ipad gekocht bij de Apple store . Zou ik deze dus kunnen inruilen voor the iPad met retina display?

  Nee, je hebt toch dit produkt gekocht? ofwel je bent akkoord gegaan met wat je kreeg voor dat geld. En dat 2 weken voor een apple event, wat toen al bekend was… eigen schuld dus… en trouwens, de new ipad heeft ook retina scherm

 41. door Gert

  @eddy:

  Maar niemand had behalve een iPad mini nu al een nieuwe iPad verwacht neem ik aan. Maar bedankt voor de info ik begon te twijfelen aangezien mensen op het forum dat je hem kon inwisselen als je hem binnen 30 dagen geleden heb gekocht.

 42. door eddy

  Origineel geplaatst door Gert
  @eddy:Maar niemand had behalve een iPad mini nu al een nieuwe iPad verwacht neem ik aan. Maar bedankt voor de info ik begon te twijfelen aangezien mensen op het forum dat je hem kon inwisselen als je hem binnen 30 dagen geleden heb gekocht.

  dan is dat een speciale actie… die uitgesloten natuurlijk… maar sowieso, wacht op zulke korte termijn altijd een event af, mijn mening hoor… en klopt, normale ipad had niemand zien aankomen

 43. door AlexT

  Origineel geplaatst door Gert
  @eddy:Maar niemand had behalve een iPad mini nu al een nieuwe iPad verwacht neem ik aan. Maar bedankt voor de info ik begon te twijfelen aangezien mensen op het forum dat je hem kon inwisselen als je hem binnen 30 dagen geleden heb gekocht.

  Gert, Apple hanteert een 30 dagen omruilgarantie. Je hebt dus geluk: http://9to5mac.com/2012/10/23/apple-will-exchange-3rd-gen-ipads-purchased-within-the-past-30-days-for-a-shiny-new-4th-gen/

  Wel even snel contact opnemen.

 44. door Gert

  @AlexT:

  Heeeeeeel erg bedankt ! Ik ga zometeen even naar de Apple store voor het vragen van meer info !

 45. door eddy

  @Gert: Lucky bastard :P

 46. door Richard

  Origineel geplaatst door aspers
  Ik zeg niet graag ‘nu steve jobs weg is…’. Maar ga het nu toch wel even doen. Want dit is gewoon niet ‘des apple’s’. Een half jaar geleden een spiksplinter nieuwe iPad lanceren, en deze nu na een paar maanden helemaal upgraden!? Dat is eigenlijk zeggen dat de ipad die er een hald jaar geleden was, niet de ipad is die we eigenlijk wilde verkopen… toch!? Vind dit echt heel slecht… sorry… Ben best een redelijke apple fanboy (ja, dat geef ik gewoon toe). Maar dit kan toch niet…

  Is niet helemaal waar je hier zegt. Steve had zelf al een keer gehint, in een van z’n keynotes, dat Apple de productrefreshes zou verhogen. Tot nu toe was dat echter niet gebeurd. Maar goed, hier is er 1. Maar zoals velen al zeggen, de iPad Retina is gewoon de iPad3 maar dan een beetje opgepimpt. Als je al een 3 hebt, blijf er lekker bij!

 47. door Mellie

  @Koen: Wat dacht je van die geweldige BTW verhoging

 48. door rick

  Origineel geplaatst door AlexT
  Gert, Apple hanteert een 30 dagen omruilgarantie. Je hebt dus geluk. Wel even snel contact opnemen.

  dit is niet helemaal waar.. je kunt alleen je iPad terug brengen binnen 14 dagen na online aankoop.
  heb je hem in de winkel gekocht (zoals ik) dan kun je hem niet terug doen als de verpakking is geopend…
  ik koop dus ook maar niet meer bij de Xando als ik hem bij Apple had besteld had ik hem nu nog terug kunnen doen (geopend of niet!) maar nu heb ik gewoon pech..
  nouja niet dat hij het niet meer doet ofzo:P maar t is toch jammer

 49. door Gert

  @AlexT: @eddy: Ik ben zojuist bij de Apple store geweest. Eerst werd ik verkeerd geholpen toen heb ik het aan iemand anders gevraagd hij vertelde me dat je als je een product heb gekocht 30 dagen voor een Apple event wat is vernieuwd je dan hem mag terug brengen ongeacht gebruikt of jn doos. Je krijgt Dan een soort gegoed bon waarmee je de nieuwe iPad kan halen.

 50. door Bert

  @Gert: Ook als je de ipad niet direct via apple gekocht hebt?

 51. door KY

  De iPad 3 staat nu voor maar 379 euro op de Apple site? Goedkoper dan de iPad 2? Beetje vreemd, waarschijnlijk zal hij niet leverbaar zijn in 16GB.

 52. door Gert

  @Bert:

  Ik denk helaas van niet je kan het proberen.

 53. door Henk

  Origineel geplaatst door Koen
  Waarom kost de iPad mini 16GB in de USA net zoveel als in NL? Onlangs de wisselkoersen?

  Altijd zo geweest. Wij hebben veel hogere belastingen. En de risico’s zoals de wisselkoers t.g.v. het gedrag in Zuid Europa zal ook wel een rol spelen

 54. door Henk

  Origineel geplaatst door Oraan57
  Okej, hoe zit het dan met mijn verzekering. Ik heb een iPad 2 32gb met 3G. Ik dacht altyd als er wat gebeurd krijg ik wel een ipad3 16gb 3G. Nu die er niet meer is. Krijg ik dan zo een kleine stomme iPad waar ik niks aan heb? Heb speciale toetsenbord, speciale iPad houders enzo gekocht en boxen. BELACHELIJK..!!

  Voor garantiegevallen e.d. hebben ze waarschijnlijk nog wel genoeg ipad3’s en misschien ook nog wel ipad2 hoor. o.a. Refurbished. Maar de productielijn van de 3 is waarschijnlijk over gegaan naar de 4. Logisch want voor ongeveer hetzelfde geld geven de meesten toch de voorkeur aan een 4. NB. De ipad2 wifi hebben ze waarschijnlijk nog aangehouden omdat het een winstgevend instapmodel is.

 55. door Henk

  Op basis van bovenstaand overzicht zou ik zeggen dat de ipad2 het zwaar gaat krijgen. De ipad2 zou eigenlijk niet meer mogen kosten dan de mini. De mini heeft een betere camera, is veel draagbaarder en biedt voor mensen met goede ogen dezelfde functionaliteit. Ik zou voor de huidige prijzen gaan voor de mini. Je zou bijna concluderen dat de mini spotgoedkoop is. (althans in wifi uitvoering)

 56. door Geoffrey

  Heb mijn iPad op 29 september gekocht. Dus zit binnen de dertig dagen. Hoe kan ik nu de iPad 4 krijgen?

 57. door Gert

  @Geoffrey:

  Heb je de iPad bij de Apple store gekocht? Zo ja ga naar de Apple store vraag naar iemand met je verhaal dat je hem wilt terug brengen. Als deze persoon het niet weet vraag je naar ze leidinggevende ( heb ik ook gedaan). Je krijgt dan een Giftcard met het bedrag wat jj voor de iPad heb betaald hiermee kan je de wanneer de nieuwe iPad uit is kopen. Je zal waarschijnlijk wel iets bij moeten betalen aangezien de prijs van de iPad retina ong 20 euro duurder is.

 58. door Geoffrey

  @Gert: en dan lever je hem gewoon in? Nee bij dixons.. Moet t een Apple store zijn of is een premium reseller ook goed?

 59. door Gert

  @Geoffrey:

  Je levert hem gewoon in dan ja. En ik durf niet met zekerheid te zeggen of Het ook geld als je hem bij een premium Reseller heb gekocht ik dacht van niet ik zou Apple store even bellen anders

 60. door DJGizbo

  Origineel geplaatst door Martin
  Waarom krijgt de iPad mini wel Siri en de iPad 2 niet? Beetje raar!

  Inderdaad! Zelfde processor.

 61. door Henk

  Origineel geplaatst door DJGizbo
  Inderdaad! Zelfde processor.

  Hij heeft inderdaad dezelfde processor, maar wel een (veel?) sneller 4G netwerk. Of dat een rol speelt weet ik niet. Maar voor mij een reden te meer om de IPAD Mini te kiezen.

 62. door Alex

  Wat een irritante prijsstelling, te hoog beginnen, en steeds kleine stapjes. Als klant denk je dan als snel, voor die paar euro meer neem ik wel de beste…

  Slim, maar niet klantvriendelijk om altijd het onderste uit de kan te willen halen…

 63. door Henk

  @Alex: Nou Ik vind de kale IPAD Mini juist scherp geprijsd en vergelijk hem echt niet met de Kindle etc.
  Ik vind hem veruit superieur en dat niet alleen door de effectieve afmeting.
  Ik vind dat je juist voor de extra’s zoals 3G of 4G of extra opslag relatief veel extra moet betalen. Daarom heb ik gekozen voor de relatief lage 32 GB opslag. Terwijl ik achteraf wellicht voor 64 GB zou hebben gekozen.
  En dat hoge prijsbeleid voor de extra’s vind je bij alle merken. Kijk maar eens naar de goedkoopste en duurste Sony laptop. Voor een extra snelle processor betaal je m.i. veel te veel.

 64. door thomas

  Zit er ook gps op de iPad retina en iPad mini, want op de Apple-site kan ik er niks over vinden.

 65. @thomas: Staat gewoon op de pagina’s met technische specs. De 3G/4G-versie van de iPad mini en iPad 4 hebben GPS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.