Sony kondigt iPad-concurrenten Sony S1 en Sony S2 aan

·

Sony presenteert iPad-concurrenten S1 en S2Electronicagigant Sony mengt zich in de strijd der tablets, waarin Apple voorlopig heer en meester is. Op een presentatie die op moment van schrijven nog bezig is, kondigde Sony maar liefst twee tablets aan: de S1 en de S2. De S2 heeft twee schermen en lijkt zich vooral op publiek te richten dat de Nintendo DS net is ontgroeid. De S1 wordt een tablet met een scherm van 9,4″ inch groot, ondersteunt Wi-Fi, 3G en 4G. Het draait op een snelle Nvidia Tegra 2-processor met besturingssysteem Android 3.0 en je kan er PlayStation-games op spelen.

“De S1 voelt alsof je een magazine vasthoudt”, zegt Kunimasa Suzuki in de presentatie die live is verslagen door de Wall Street Journal. Het apparaat is aan één lengtekant beduidend dikker dan de andere kant. Het apparaat kan als afstandsbediening voor andere Sony-apparaten fungeren, zoals volgens Kotaku de nieuwste lijn Bravia-televisies. De interface doet volgens Wall Street Journal denken aan die van Windows Mobile 7, met allerlei tegels waarop je bijvoorbeeld de laatste updates ziet van je Facebook-vrienden.

Sony S1 tablet concurrent voor iPad

De Sony S2 heeft de vorm van een opklapbare spelcomputer, maar biedt dezelfde functionaliteit als een tablet. Het huist twee touchscreen-schermen van 5,5″ inch en ondersteunt eveneens Wi-Fi, 3G en 4G. Bij toepassingen en games dient het onderste scherm voor de input. Als je mailt, staat de inbox in het onderste scherm en een geselecteerde mail is bovenin te zien. Het onderste scherm wordt een toetsenbord op het moment dat je een e-mail schrijft. Bij een oude PlayStation-game staan de knoppen onderin en de spelbeelden zijn bovenin te zien. Op de S1 zweven de knoppen op het spelbeeld, net als bij de iPad.

Sony S2 opklapbare tablet

Er worden om de haverklap nieuwe tablets met het Android-besturingssysteem aangekondigd, maar nog niet eerder mengde Sony zich in deze strijd. De S1 en S2 worden niet eens gelanceerd onder Sony Ericsson-merknaam, maar specifiek onder Sony. De apparaten richten zich volgens Sony op webbrowsen, mailen, entertainment, gamen en boeken lezen. Het volledige tablet-pakket dus. Beide moeten ze tegen het einde van het jaar verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn nog onbekend.

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

15 reacties

 1. door dannyy

  Ze zien er wel goed uit, maar toch denk ik niet dat ze een grote marktpositie met de tablet gaan innemen op de tabletmarkt.
  Het OS ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar de kracht van de iPad is dat het zo verschrikkelijk simpel is en ook simpel eruit ziet. Desondanks dat het zo simpel is, kan je nagenoeg wel bijna alles met de iPad(app store/cydia).
  Een tablet als komt completer uit de doos(qua software), maar bij de iPad is er bijna voor alles wel een app te downloaden.
  Het probleem bij bijvoorbeeld zo’n tablet is dat het te uitgebreid is. Mensen snappen de tablet niet. Als je er eenmaal aan gewent bent, is het misschien beter. Maar we leven een beetje in een ‘zapcultuur’, als het na paar minuten al niet bevalt dan zijn er veel mensen die dan al opgeven(vaak in de winkel dus al)

  Ik ben benieuwd bij de S2. Op de telegraaf stond dat bij een film kijken, de 2 schermen samen worden gevoegd, zodat je 1 scherm hebt.. Lijkt me niet ideaal met een zwarte balk tussen de 2 schermen!

  Ik kan me wel voorstellen dat de games hiervoor waarschijnlijk heel erg mooi worden. Sony staat natuurlijk bekend om zijn/haar mooie graphics.. Ik denk wel dat de prijs een hele belangrijke factor gaat worden en laat Sony nou niet zo goed zijn als het om prijzen gaat!

 2. door Josti

  Word er niet echt warm of koud van… :/

 3. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.

 4. door Ronald1959

  Vind ze wel heel mooi.
  Eindelijk een merk dat net als de iPad een mooi ontwerp heeft.

 5. door marcooo

  Ik zeg… FRAGMENTATIE. Weer een nieuw apparaat met een ander schermindeling. Het kan gewoon toch niet waar zijn dat je als ontwikkelaar 50x je applicatie moet herschrijven omdat het op ieder apparaat moet werken..
  Android wordt de Microsoft van de 21ste eeuw, de grootste maar werkt tenenkrommend.

 6. door Coen

  “De S1 voelt alsof je een magazine vasthoudt”, zegt Kunimasa Suzuki in de presentatie die live is verslagen door de Wall Street Journal.”

  Gelijk een beperking aan het apparaat.. toen ik dat las ben ik gestopt met lezen.. ik wil dat ik een tablet vasthoud anders kocht ik wel een magazine en het ding ziet er net uit als een netbook waarbij het scherm omgeklapt en neergelegd kan worden..

  wel een pluspunt is de tabletversie van Android.. iOS mag ook wel eens iets opgefleurd worden.

 7. door gino

  zo noemde ze de x10 ook een 3gs killer …

  nou mn vriendin heeft er een.. ik kan je zeggen ze heeft nog nooit zoveel spijt van een aankoop gehad als met dat onding.

 8. door vroem

  Wat een prachtding.
  Ben ook altijd al heel tevreden van sony, op alles wat ik al gekocht heb, niet het daarom altijd het allerbeste is maar nog nooit echt klagen over gehad.

 9. door Danny

  Vind die S1 toch wel heel erg mooi hoor! Die S2 is niet helemaal mijn ding, maar kan me voorstellen dat sommige mensen dit erg graag willen hebben. En het is weer eens wat anders…
  Verder ben ik het eens met Coen, ik zou erg graag sommige dingen uit de tablet versie van Android naar de iPad zien komen, heb toevallig vorige week even met de Xoom van een collega kunnen spelen, en je kunt het mooi vinden of niet, maar op de een of andere manier lijkt dat veel beter toegespitst te zijn op het gebruik van een groter scherm.

 10. door Maikel22

  Er zijn gelijk al 2 zaken waar ze de plank misslaan zonder naar het product te kijken.

  – gelijk al met 2 apparaten beginnen zorgt gelijk al voor 2x zo veel fragmentatie.
  – namen als S1 en S2 raken kant noch wal. De gewone consument zal dit soort termen niet aanspreken. (ik vond 3GS ook een slechte naam, al stond daar dan nog ‘iPhone’ voor)

 11. door Bryan

  @Maikel22: Fragmentatie en een keus aan je consumenten bieden dmv meerdere modellen zijn nog altijd 2 verschillende dingen.
  En die naam.. Het zouden nog codenamen kunnen zijn, maar gezien de telefoonlijn van Sony (Ericsson); X10, X8 enz, zou het best kunnen dat dit de echte namen blijven. Nokia doet dit ook al jaren, een naam met een cijfer. Vind ‘Sony S1′ in ieder geval beter klinken dan alle hip bedoelde namen waar bv HTC mee op de proppen komt, Thunderbolt, Sensation, Flyer, Incredible 4G. Dan klinkt S1 een stuk sterker.

 12. door Maikel22

  @Bryan: In mijn beleving kan je beter als bedrijf alle aandacht steken in de ontwikkeling van 1 optimale vormfactor ipv je aandacht te verdelen over 2 apparaten. Dat is voor iedereen makkelijker (fabrikant, softwareontwikkelaars) en ook consumenten hoeven niet te kiezen, want er is onderzocht wat de beste vormfactor is. Wat heb je liever; keuze in hardware of keuze in software? Het lijkt me niet dat alle apps die voor de S1 gemaakt zijn even goed en foutloos draaien op de S2.

  Galaxy, Incredible en zeker iPhone blijven lang hangen mij consumenten. Namen als S1, X10, X8, KU990i zeggen niet zoveel. Dat kunnen net zo goed een TV’s of een koelkasten zijn.

 13. door Maikel22

  7″ tablets heb ik nooit begrepen. Het is te klein om er echt iets mee te doen, maar te groot om makkelijk mee te nemen. Later bleek dat Android (vóór 3.0) toen geen grotere schermgroottes aankon. Dat verklaarde alles.

 14. door Erwin

  Vooral die S1 spreekt me aan. Toch wel heel aantrekkelijk dat het met tv’s en bijv. PlayStation samenwerkt… Dat mis ik wel bij een iPad / iPhone

 15. door Ilja

  Die S2 lijkt me een beter Netbook-substituut dan een iPad, dat weer wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.