SmartPet: maak van je iPhone een bewegende robothond

· Bastiaan Vroegop

SmartPetDe SmartPet van Bandai maakt van je iPhone een Furby of Tamagotchi. Door je iPhone in het hoofd van dit digitale hondje te plaatsen en de bijbehorende app op te starten, loopt hij door je kamer heen als ieder ander huisdier. De camera op je iPhone zorgt ervoor dat je hond bepaalde commando’s herkent en uitvoert.

Het is ook mogelijk om opdrachten aan je SmartPet te geven via stemcommando’s of schermbewegingen. Naarmate je meer met het hondje speelt, zou hij je steeds beter leren kennen en meer commando’s leren. Een Bluetooth-verbinding laat je SmartPet ook met andere SmartPets spelen.

Het is nog even wachten totdat de SmartPet in Nederland te koop is: op het moment weten we alleen dat het speeltje pas op 24 april in Japan verkrijgbaar zal zijn. Daar zal hij 6.500 yen kosten, omgerekend ongeveer 59 euro. De bijbehorende app verschijnt op 31 maart al in de App Store, al weten wij nog niet of hij alleen in de Japanse store te downloaden zal zijn. De app is ook zonder SmartPet te gebruiken.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.