Smart brengt prijzige iPhone-houder met navigatiesoftware uit

· Gonny van der Zwaag

smart cradleRijd je in een Smart, dan kun je voor €240 je auto voorzien van een passende iPhone-houder. Vervolgens koop je voor €9,99 de bijbehorende iPhone-applicatie, waarna je jaarlijks €49,99 overmaakt om ermee te kunnen navigeren. Met het systeem kun je bellen tijdens het autorijden of naar je eigen muziekcollectie luisteren. Er zitten ook een paar extra’s op, zoals een Car Finder waarmee je makkelijk je geparkeerde auto kunt terugvinden.

Mark Langenbrinck, hoofd sales en marketing van Smart vergelijkt zijn auto’s graag met de iPhone: “The smart fortwo and the iPhone are both lifestyle icons. This is why the smart drive kit is ideal for our smart community.” De basisversie van de applicatie toont kaarten met je huidige positie, zoals je ook bij Google Maps gewend bent. Via de meegeleverde database of via Microsoft Bing kun je interessante plekken in de omgeving vinden.

Wil je offline navigeren, dan kun je voor €49,95 per jaar de kaarten van Europa of de VS aanschaffen. De software leest straatnamen voor en waarschuwt bij verkeersopstoppingen. Vanuit de applicatie kun je je positie doorgeven als je hulp nodig hebt. De cradle voor de iPhone heeft een ingebouwde microfoon en kan de iPhone opladen, maar bevat geen extra GPS-chip, zoals bij de cradle van TomTom. De muziek wordt automatisch gedempt zodra er een telefoongesprek binnenkomt.

Volgens Smart is het de eerste navigatie-applicatie voor de iPhone, die door een automerk is ontwikkeld. Extra grote knoppen en grote letters zorgen ervoor dat je tijdens het rijden in het stadsautootje toch nog het scherm kunt aflezen. Voor volgende versies hebben de onderzoekers van Daimler AG (het moederconcern van Smart) ook al plannen gemaakt: via een camera zou je verkeersborden met snelheidslimieten kunnen detecteren, zodat de bestuurder wordt gewaarschuwd als hij/zij te snel rijdt. Zelf op de borden kijken hoeft dan niet meer. De genoemde prijzen zijn de Duitse adviesprijzen inclusief BTW en installatie. De oplossing komt deze zomer op de markt.

smart iphone

Via: Benzinsider
Tipgever: Frans

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.