Smart brengt prijzige iPhone-houder met navigatiesoftware uit

20 februari 2010, 11:38 · Gonny van der Zwaag

smart cradleRijd je in een Smart, dan kun je voor €240 je auto voorzien van een passende iPhone-houder. Vervolgens koop je voor €9,99 de bijbehorende iPhone-applicatie, waarna je jaarlijks €49,99 overmaakt om ermee te kunnen navigeren. Met het systeem kun je bellen tijdens het autorijden of naar je eigen muziekcollectie luisteren. Er zitten ook een paar extra’s op, zoals een Car Finder waarmee je makkelijk je geparkeerde auto kunt terugvinden.

Mark Langenbrinck, hoofd sales en marketing van Smart vergelijkt zijn auto’s graag met de iPhone: “The smart fortwo and the iPhone are both lifestyle icons. This is why the smart drive kit is ideal for our smart community.” De basisversie van de applicatie toont kaarten met je huidige positie, zoals je ook bij Google Maps gewend bent. Via de meegeleverde database of via Microsoft Bing kun je interessante plekken in de omgeving vinden.

Wil je offline navigeren, dan kun je voor €49,95 per jaar de kaarten van Europa of de VS aanschaffen. De software leest straatnamen voor en waarschuwt bij verkeersopstoppingen. Vanuit de applicatie kun je je positie doorgeven als je hulp nodig hebt. De cradle voor de iPhone heeft een ingebouwde microfoon en kan de iPhone opladen, maar bevat geen extra GPS-chip, zoals bij de cradle van TomTom. De muziek wordt automatisch gedempt zodra er een telefoongesprek binnenkomt.

Volgens Smart is het de eerste navigatie-applicatie voor de iPhone, die door een automerk is ontwikkeld. Extra grote knoppen en grote letters zorgen ervoor dat je tijdens het rijden in het stadsautootje toch nog het scherm kunt aflezen. Voor volgende versies hebben de onderzoekers van Daimler AG (het moederconcern van Smart) ook al plannen gemaakt: via een camera zou je verkeersborden met snelheidslimieten kunnen detecteren, zodat de bestuurder wordt gewaarschuwd als hij/zij te snel rijdt. Zelf op de borden kijken hoeft dan niet meer. De genoemde prijzen zijn de Duitse adviesprijzen inclusief BTW en installatie. De oplossing komt deze zomer op de markt.

smart iphone

Via: Benzinsider
Tipgever: Frans

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • leo van der meer
  4 years

  Wat een lelijke en dure oplossing!!!

  Antwoord Quote

 • Thomas11NL
  4 years

  lelijk vind ik wel meevallen, duur wel

  Antwoord Quote

 • rufus kohn
  4 years

  mensen die zo graag hun geld kwijt willen……
  giro 555

  Antwoord Quote

 • Prijs is waarschijnlijk zo hoog, omdat ze van te voren al aan zien dat niemand dit gaat kopen.

  Antwoord Quote

 • gserban
  4 years

  wow een mooi smart design Daimler AG, gelijk ff kopen voor mijn vrouw die is op 28 augustus jarig, die zal hier heel blij mee zijn

  Antwoord Quote

 • @gserban: Hmm, knappe jongen die dat doet. Het product is dan nog lang niet op de markt.

  Antwoord Quote

 • Muxje
  4 years

  Voor een oplossing van de autofabrikant zelf vind ik het inderdaad niet zo mooi. Die prijs vind ik dan weer niet zo vreemd… vergeet niet dat dit normale dealerprijzen zijn voor dergelijke accessoires, en dat je voor updates van de kaarten in een ingebouwd navigatiesysteem vaak nog meer dan die 49 euro neertelt. Wel nogal inhalig om je ook nog eens voor de app te laten betalen.

  Maar… in het algemeen zou ik graag meer autofabrikanten zien die een cradle maken, en dan liefst een beetje mooier dan een losse cradle. Maar ja… zelfs een simpele Aux-aansluiting is op veel ingebouwde autoradio’s nog steeds ver te zoeken.

  Antwoord Quote

 • Jan
  4 years

  Die craddle is wel mooi.
  Weet iemand waar ik deze kan vinden?

  Antwoord Quote

 • Jazzamataz
  4 years

  Lelijke oplossing in een lelijke auto :D

  Antwoord Quote

 • Flugel
  4 years

  Via een camera zien hoe hard je rijd en dan gewaarschuwd worden?

  Is dit iets fantastisch wat andere software niet kan? Met gps en een vastgestelde snelheid op de weg gaat dt toch ook?

  Antwoord Quote

 • Frans
  4 years

  Pff, die van mij zit in de dashboard ruimte achter het stuur, in de plastic houder uit de iphone verpakking. Gaat al 2 jaar perfect zo. Kosten 0,0. =Yaris

  Antwoord Quote

 • Franky
  4 years

  ik ben een superfan van de Smart ForTwo. geweldige auto. ik maak zelf gebruik va de X-tand Go houder. da’s pas handig en kost zo’n €30. scheelt een beetje.

  Antwoord Quote

 • En dan te bedenken dat je voor €315 ,= een originele BT carkitvan smart kan kopen, waarbij je klokje wordt vervangen door een TFT schermpje, en je je Iphone middels een jockdail geheel kunt bedienen.
  Een betere en goedkopere originele Smart oplossing.

  Antwoord Quote

 • Fsgsaa
  4 years

  Vergeet niet dat dit een inbouw houder is met lader etc etc etc, dus beter dan zo’n cheape oplossing..

  Antwoord Quote

 • sander
  4 years

  heb zelf houdertje vanm ong. 10 euro gekocht en op de achterkant van iPhone magneetje geplakt
  Die houder zit op dashbord net boven radio, iPhone zit prima

  Antwoord Quote

 • Ruud
  4 years

  Magneetje op Iphone lijkt me niet verstandig…

  Antwoord Quote

 • harald
  4 years

  de icoontjes lijken wel veel op MIO! :-)

  leuke maar dure optie …

  Antwoord Quote

 • Placer
  4 years

  Gewoon een brodit proclip en actieve houder…. Zou nog niet smart gaan rijden als kreeg ik geld bij. Hopeloos smurfenvoertuig.

  Antwoord Quote

 • sander
  4 years

  @sander: Magneet op iphone is niet zo slim, maakt de kans dat je harden schijf gewist/kapot gaat stukken groter..

  Antwoord Quote

 • Klaas
  4 years

  Harde schijf? Even de specs doorlezen van de iPhone!

  Antwoord Quote

 • R. Kaput
  4 years

  @Sander dan heb je waarschijnlijk een MrHandsfree-carkit

  Maar welke “idioot” plakt er nu een magneetje op een iPhone, de best gestylde telefoon op dit moment. Daar maak je de iPhone alleen maar verrekte lelijk mee.

  Antwoord Quote

 • R.J. van Kuppeveld
  4 years

  Een officiele Ipod aansluiting in een Honda kost ook al 350,- inclusief het inbouwen, dus dan is deze oplossing helemaal zo duur nog niet.

  Antwoord Quote

 • Hillechien
  4 years

  @Flugel:
  Mijn TomTom app toetert als ik te hard rijd en onderin is een balkje waar in staat hoe hard ik rijd en wat de max snelheid is. Erg handig.

  Het grote probleem met navigatie software is, en dat geldt ook vast voor de Smart Carkit, is dat je niet tegelijk kan bellen. De TomTom app start wel weer op als je op hangt, maar dan heb je de juiste afslag al gemist natuurlijk.

  Antwoord Quote

 • THERAPIST
  4 years

  @Franky:
  Een smart voor twee… Dat staat tegenover wat? Een smart waar maar één persoon in kan? Imho hoort de smart eigenlijk thuis in een arm socialistisch, Aziatisch land waar men geen echte auto’s kan veroorloven, Vietnam bijvoorbeeld.

  Antwoord Quote

 • Franky
  4 years

  hahahahahaha, ik zou bij in therapie gaan bij je.. hebben jullie tegenstanders van de smart er wel eens een proefrit in gemaakt? ik ben vanaf dag 1 onder de indruk van deze auto. en eindelijk heb ik er eentje. cabrio. ge-wel-dig. echt helemaal top. natuurlijk is tie klein, maar daarom wel reuze fijn. het is een lifestyle.ik heb daarnaast wel een grotere auto, maar die smart is echt top. zelden zo’n geinige auto gezien. een auto die qua kleur of interieur nooit kan vervelen. je verandert m zo in andere kleuren. doe dan maar eens me een andere auto.

  Antwoord Quote

Comments are closed.