Slecht gerepareerde iPhone 4 veroorzaakt rook in Australisch vliegtuig

· Gonny van der Zwaag

apple rookIn Australië veroorzaakte een oververhitte iPhone 4 flink wat onrust. De iPhone 4 produceerde rook en begon te gloeien, terwijl de eigenaar in een vliegtuig zat. Gelukkig was het vliegtuig al geland op de luchthaven van Sydney en kon het cabinepersoneel meteen maatregelen nemen. Het Australian Transport Safety Bureau heeft nu een onderzoek uitgevoerd en ontdekte dat er met de iPhone 4 was gerommeld. Een slecht uitgevoerde reparatie zou de oververhitting hebben veroorzaakt.

Na technisch onderzoek bleek dat een klein metalen schroefje niet goed was teruggeplaatst. Daardoor drukte de schroef een gaatje in de batterijbehuizing, waardoor kortsluiting ontstond. De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij. De ATSB geeft in het rapport aan, dat er risico’s zijn verbonden als niet-geautoriseerde partijen reparaties uitvoeren aan een apparaat waarin lithium-batterijen voorkomen. De eveneens Australische Civil Aviation Safety Authority raadt daarom aan dat apparaten met batterij in de handbagage moeten worden meegenomen en niet in koffers in het ruim. Het is alweer een paar jaar geleden dat er een ware epidemie was van iPhones die spontaan oververhit raakten. Sindsdien komt het slechts sporadisch voor.

iPhone-4-rook

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.