Slecht gerepareerde iPhone 4 veroorzaakt rook in Australisch vliegtuig

·

apple rookIn Australië veroorzaakte een oververhitte iPhone 4 flink wat onrust. De iPhone 4 produceerde rook en begon te gloeien, terwijl de eigenaar in een vliegtuig zat. Gelukkig was het vliegtuig al geland op de luchthaven van Sydney en kon het cabinepersoneel meteen maatregelen nemen. Het Australian Transport Safety Bureau heeft nu een onderzoek uitgevoerd en ontdekte dat er met de iPhone 4 was gerommeld. Een slecht uitgevoerde reparatie zou de oververhitting hebben veroorzaakt.

Na technisch onderzoek bleek dat een klein metalen schroefje niet goed was teruggeplaatst. Daardoor drukte de schroef een gaatje in de batterijbehuizing, waardoor kortsluiting ontstond. De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij. De ATSB geeft in het rapport aan, dat er risico’s zijn verbonden als niet-geautoriseerde partijen reparaties uitvoeren aan een apparaat waarin lithium-batterijen voorkomen. De eveneens Australische Civil Aviation Safety Authority raadt daarom aan dat apparaten met batterij in de handbagage moeten worden meegenomen en niet in koffers in het ruim. Het is alweer een paar jaar geleden dat er een ware epidemie was van iPhones die spontaan oververhit raakten. Sindsdien komt het slechts sporadisch voor.

iPhone-4-rook

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

20 reacties

 1. door WhizZz

  Gerepareerd door Apple?

 2. door Rikkert

  @WhizZz: Er staat duidelijk ‘De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij’. Niet door Apple of een van haar erkende reparatiecentra.

 3. Origineel geplaatst door WhizZz
  Gerepareerd door Apple?

  ‘De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij’

  Nee dus.

 4. door Mark

  @WhizZz: Lees het artikel nog eens door….

  De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij.

 5. door Ed

  Origineel geplaatst door WhizZz
  Gerepareerd door Apple?

  Hallo; NIET geauthoriseerde partij. Dus niet door Apple.

 6. door Alexander

  @WhizZz:

  De reparatie zou niet zijn uitgevoerd door een geautoriseerde partij. De ATSB geeft in het rapport aan, dat er risico’s zijn verbonden als niet-geautoriseerde partijen reparaties uitvoeren aan een apparaat waarin lithium-batterijen voorkomen.

  Lezen is ook moeilijk :)

 7. door Patrick G.

  Reparaties Beun de Haas.

 8. door Steven

  Eigenlijk weer typisch: 1000en slechte telefoons die dingen veroorzaken, 1 iPhone die wat rookt en wereldnieuws … zucht. Jaloerse mensen :)

 9. door dmr

  Wat overdrijven jullie nou weer. Als of het een noodsituatie veroorzaakt . Mocht het in brand vliegen vraag je een bekertje water en is opgelost.

  Mocht dit in een koffer gebeuren dan was het een ander verhaal geweest uiteraad.

 10. door sb

  @dmr: Naast jou zou ik niet willen zitten in een vliegtuig als de accu van je tel in de fik vliegt.
  ZOek maar eens op google wat de gevolgen zijn van water en zo een accu

 11. door WhizZz

  @Mark: @Ed: @Alexander: Las erover :p

 12. door jansen

  Lekker dit. Er wordt 4 x per vlucht omgeroepen dat telefoons uitgeschakeld dienen te zijn (ook niet in vliegmodus). Het wordt tijd dat mensen boetes krijgen voor telefoons die aanstaan. Vooral mensen met iPhones overigens…het schijnt dat ze echt niet weten hoe die uit moeten.

 13. door Harry

  Je kunt hem natuurlijk ook snel in je onderbroek stoppen, maar dan springt er misschien een Nederlander op je nek en word je gearresteerd wegens terrorisme…

 14. door Paulie

  @dmr: Het was in een koffer! Goed lezen

 15. door Peter

  Origineel geplaatst door Harry
  Je kunt hem natuurlijk ook snel in je onderbroek stoppen, maar dan springt er misschien een Nederlander op je nek en word je gearresteerd wegens terrorisme…

  +1 haha

 16. door Twan

  heb verschillende keren een iphone 4 gerepareerd en weer in elkaar gezet zonder dat ik schroefjes over hield, dan ben je echt een beun de haas.

 17. door Hank

  @jansen: Stel je toch niet zo aan! Ik heb vaak genoeg m’n iPhone gebruikt in een vliegtuig en er heeft nog nooit iemand iets van gezegd. Het heet niet voor niks VLIEGTUIGmodus ;)

 18. door Bubbly

  Origineel geplaatst door jansen
  Lekker dit. Er wordt 4 x per vlucht omgeroepen dat telefoons uitgeschakeld dienen te zijn (ook niet in vliegmodus). Het wordt tijd dat mensen boetes krijgen voor telefoons die aanstaan. Vooral mensen met iPhones overigens…het schijnt dat ze echt niet weten hoe die uit moeten.

  Onzin. Tenzij je dat hallucineert of droomt tijdens de vlucht misschien. Ze zeggen het eenmaal aan de begin van de vlucht en daarbij wordt niet vermeld dat de speciale vliegtuigmodus niet is toegestaan.

 19. door Steef

  Bij Emirates willen ze graag dat je belt tijdens de vlucht hebben ze zelf een eigen GSM zender in het vliegtuig dat je gewoon je mobiel kan blijven gebruiken op 10km hoogte @jansen:

 20. door Nickosss

  Origineel geplaatst door Paulie
  @dmr: Het was in een koffer! Goed lezen

  Er staat helemaal nergens dat hij in een koffer zat. Er staat: “De eveneens Australische Civil Aviation Safety Authority raadt daarom aan dat apparaten met batterij in de handbagage moeten worden meegenomen en niet in koffers in het ruim.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.