Siri krijgt pas vanaf 2012 ondersteuning voor meer landen

·

siri-iphoneVoor wie het had gemist: iPhoneclub heeft gisteren vier exemplaren van de iPhone 4S uit Oberhausen gehaald, die onze redacteuren de komende dagen flink gaan uitproberen. Bij één functie zal het behelpen zijn: Siri werkt op dit moment alleen in het Engels, Duits en Frans. Bovendien zijn er nog meer beperkingen voor mensen die buiten de VS. De dienst is nog in beta en heeft moeite om restaurants en hotels buiten de VS te vinden. Op korte termijn komt daar ook geen verandering in, want Apple heeft aangegeven dat er pas vanaf 2012 meer talen zullen worden toegevoegd. Ook wordt de ondersteuning voor lokale diensten pas vanaf dat moment vergroot. Een pizzeria in Amsterdam zoeken werkt trouwens prima, maar Siri levert minder goede resultaten dan wanneer je een pizzeria in Seattle zoekt.

Bij het zoeken naar restaurants in Nederland word je doorgestuurd naar zoekresultaten in de browser, terwijl je in de Verenigde Staten binnen de Siri-app zelf een mooi lijstje met de best gewaardeerde restaurants krijgt. De Yelp-integratie is nog niet aanwezig. Je krijgt bij het vragen naar een platenzaak, bloemenstal of andere nuttige plaats dan ook vaak de melding, dat bedrijven buiten de VS niet beschikbaar zijn. Ook kaarten en routebeschrijvingen werken voorlopig alleen in de VS. Vraag je ernaar, dan zul je de melding “I can only look for businesses, maps, and traffic in the United States” vaak in beeld krijgen. Wil je de vrouwelijke stem van Siri, dan zul je trouwens voor US Engels moeten kiezen. De Brits Engelse Siri-assistent praat alleen in een mannenstem.

Apple heeft een Siri-FAQ gemaakt waarmee je nog meer details over de dienst te weten komt. Zoals deze: “Maps and local search support will be available in additional countries in 2012.”

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

37 reacties

 1. door i

  In de FAQ zie ik de Nederlandse taal niet staan voor lancering in 2012. Dan wordt het dus eind volgend jaar of wellicht nog later…

 2. door john

  maar begint 2012 al niet over 2 1/2 maand :-) of ben ik nu te optimistisch ? ;-p

 3. door hvd007

  Ik heb een vraag over Siri. Kan ik mijn iPhone 4S instellen in het Nederlands maar dan wel Siri gebruiken in het Engels om afspraken, notities en reminders te zetten?
  Mijn moedertaal is namelijk Nederlands en zou graag mijn iPhone in deze taal houden. Maar ik studeer wel in Engeland dus al mijn noties, afspraken en dergelijke zijn wel in het Engels. Zou handig zijn als ik hier ook Siri voor kon gebruiken.

 4. door Tom

  Was eigenlijk ook wel een beetje te verwachten.

 5. door BekSide

  Mooi, blijft het voor mij nog even een S loze 4.

 6. door mark

  Dan blijven voorlopig alleen de 8MP camera en de A5 processor redenen om over te stappen vanaf een iPhone4.

 7. door HIphone

  …waarbij het verschil tussen 5 en 8 mpx nou ook niet direct Pietje Puk en Govert de Roos is, qua foto’s!

 8. door dutchie

  Tja eigenlijk dus een flopkoop… Eerder dat siri in nederland komt hebben we alweer een iphone 5

 9. door hmmmz

  Siri biedt sowieso geen toegevoegde waarde behalve dat het in een nieuw jasje is gestopt

 10. door manny

  Ja Maar waarom zal je een pizzeria in Seattle willen zoeken in Nederland, mischien ( ik heb de 4s niet) werkt siri ook met locatievoorzieningen en dat siri daarvan ook uitgaat dat je geen pizzeria in seattle nodig hebt

 11. door AJ

  Ik zie steeds meer redenen om geen iphone 4s te halen. Ik denk dat ik maar de iphone4 ga halen en volgend jaar maar hopen dat de iphone 5 uitkomt. Dit is gewoon slecht, voor de gemiddelde consument zit het verschil alleen in de 8 megapixel camera, en het verschil tussen de a5 en a4 is ook niet echt te zien op de iphone.

 12. door henk

  Hier lijkt iemand toch onder de indruk te zijn van de nieuwe foto capaciteiten.

 13. door Pim Brussee

  Dus maar niet in de rij gaan staan aan het eind van de maand. Hou het voorlopig nog even bij mijn 3GS die uitstekend werkt onder iOS5.

 14. door Daaf

  ik wacht wel op de iphone 5 dat moet wel een top telefoon worden,ze moeten nu bewijzen dat ze het zonder steve kunnen

 15. door Bram

  Waarom nou weer een flopkoop? Het is een heerlijke telefoon, die lekker snel is. Nee ik zou nooit overstappen van een 4 naar een 4s. Maar voor mensen vanaf een 3G ouzo is het heerlijk.
  Het is jammer dat Siri nog niet in het Nederlands werkt, maar het is net uit, en nog in Beta.

 16. door Bram

  Origineel geplaatst door hvd007
  Ik heb een vraag over Siri. Kan ik mijn iPhone 4S instellen in het Nederlands maar dan wel Siri gebruiken in het Engels om afspraken, notities en reminders te zetten?
  Mijn moedertaal is namelijk Nederlands en zou graag mijn iPhone in deze taal houden. Maar ik studeer wel in Engeland dus al mijn noties, afspraken en dergelijke zijn wel in het Engels. Zou handig zijn als ik hier ook Siri voor kon gebruiken.

  Ik heb mijn iPhone in het Nederlands staan, en gebruik Siri in het Frans (kan natuurlijk ook in het Engels). ;)

 17. door hmmmz

  De 4 was een flopkoop, de 4s is perfect

 18. door Nigel

  Is het trouwens mogelijk om de systeemtaal van je iphone op nederlands te zetten en Siri dan in het engels te gebruiken?

 19. door Someone

  Kan siri later ook gepoort worden naar 3GS ? maar ik heb nog en vraag over iphoneclub zelf: Elke keer waneer ik op een artikel klik word ik verwezen naar een mobile website dat best wel irritant is op een 21,5 inch scherm -.-“

 20. door Joop

  De 4 was wat mij betreft de beste telefoon ooit. De 4s is vast nog beter

 21. door jos

  Jammer dit, zal Siri überhaupt wel beschikbaar komen in het Nederlands? Want daar heb ik ze nog nooit wat over horen zeggen! Nana ik ga hem toch wel halen! Kan ik ook aan m’n Engels uitspraak werken :)

 22. door Cmac0801

  moet dat niet zijn een pizzeria zoeken in Seattle werkt prima maar een pizzeria in Amsterdam zoeken levert minder resultaten op

  dacht er gewoon aan :)

 23. door zonda

  @Pim Brussee: Dat vind in fijn om te horen; ik word ook niet warm van die 4s-hysterie. Wat me op dit moment alleen weerhoud van een upgrade naar iOS 5, is dat ik mijn JB niet kwijt wil.

 24. door orion

  Origineel geplaatst door hmmmz
  De 4 was een flopkoop, de 4s is perfect

  Als je nou eens argumenten gebruikt waarom je dit vindt dan zou je opmerking van waardeloos naar enigzins interessant kunnen gaan.

 25. door Carel

  Als je dit filmpje ziet kun je zien dat de 4S sneller is dan een 4…maar of het verschil een extra uitgave van meerdere honderden euro’s kan rechtvaardigen moet ieder voor zich maar bepalen.

  http://www.macrumors.com/2011/10/14/speed-comparison-video-of-iphone-4s-and-iphone-4/

 26. door Carel

  Origineel geplaatst door Nigel
  Is het trouwens mogelijk om de systeemtaal van je iphone op nederlands te zetten en Siri dan in het engels te gebruiken?

  Al zou het kunnen…je hebt er nog steeds niet veel aan.

 27. door hmmmz

  Antenneprobleem

 28. door Rick

  Nou en dan is de 5 dr. Nog beter!!

 29. door Swen

  Siri werkt leuk maak sms’en heb je niks aan ook kan hij niks met de locatie want dan zegt hij dat ie in Nederland niks kan zoeken.

 30. door Jaaaaa

  Ik lees in dit artikel dat er resultaten gevonden worden in Amsterdam. In Utrecht helemaal niets, Siri geeft zelfs aan dat in Nederland deze functionaliteit niet werkt. Dus… hebben jullie werkelijk in Amsterdam restaurants gevonden?

 31. door Herman

  Origineel geplaatst door Joop: De 4 was wat mij betreft de beste telefoon ooit. De 4s is vast nog beter

  Hier zit tegenstrijdigheid in.

 32. door Stephan

  Patience my pretty..

 33. door Bartje

  Mocht Siri in het nederlands beschikbaar worden. kan je dan deze versie downloaden?

 34. door Noëlle

  Nog een excuus om mijn telefoon te gebruiken tijdens de Engelse les :)

 35. door Jw

  Als je Siri in het Engels vraagt een mail te zenden dan kan hij de mail alleen in Engels, niet Nederlands schrijven… Helaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.