‘Schrijver The Social Network benaderd voor script Steve Jobs-film’

·

The Social NetworkAl eerder bleek dat Sony interesse heeft in het verfilmen van de Steve Jobs-biografie. Hier zou het bedrijf tussen de 1 en 3 miljoen dollar voor hebben geboden. De LA Times beweert nu meer weten over de film: volgens hen probeert Sony nu Aaron Sorkin te verleiden om het scenario voor de film te schrijven. Sorkin zou zich hier prima voor lenen: hij was eerder ook al verantwoordelijk voor het schrijfwerk achter The Social Network, een film over Mark Zuckerberg’s leven en de opkomst van Facebook.

LA Times zegt met een bron te hebben gesproken die betrokken is bij de filmplannen. Zijn precieze rol is niet duidelijk, maar op basis van bijeen gesprokkelde informatie schrijft de site het volgende:

Sony neemt de nodige stappen om een film gebaseerd op Isaacson’s boek te maken. Een van de schrijvers die op het moment wordt verleid om hier aan mee te werken is Aaron Sorkin, een bekende Hollywood-schrijver.

Aaron Sorkin is geen onbekende met Steve Jobs zijn werk: Jobs zou hem eerder nog gevraagd hebben om een Pixar-film te schrijven, een aanbod dat hij uiteindelijk afwees. Hij zou niet in staat zijn om levensloze objecten te laten praten.

Officiële details over een verfilming zijn nog niet bekend en over de casting is ook niet gezegd. Waarschijnlijk zal het daarom ook nog een tijd duren voordat de eerste details naar buiten druppelen.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

10 reacties

 1. door Don_Grigori

  De een zijn dood is de ander zijn eten

 2. door ramon

  raar dat Laurene het zelf niet wil betalen. Maar er dan wel op toe ziet dat er alleen waarheden worden verteld.

 3. door Jeffrey

  Geen problemen mee; script The Social Network was prima.

 4. door Mark

  Sorkin is briljant. Sorkin kijktips:
  The West Wing
  A Few Good Man
  American President

 5. door Riwe89

  En Noah Wyle weer als Steve, en ik kan er weer kwijlend naar uit kijken! *Zet nog een keer Pirates of Silicon Valley op*

 6. door Vibe

  Vreemd. Ik geloof dat Steve Facebook verachte. Er was toch een reden waarom het niet in IOS 5 is gebakken.
  Zou vreemd zijn als dan de film een Facebook tintje zou hebben.

 7. door karel

  Mee liften op het succes van een ander is (helaas) niet nieuw getuige de film Social Network die mee lift op het succes van Facebook.

  Moeten we daarmee concluderen dat Steve Jobs succesvol dood gegaan is? Pff…

 8. door iphoontje

  Nou alleen nog een steve jobs game! En dan hebben we alles!

 9. door Lesley

  Prima, Sorkin kan dat wel. Het is wel zo netjes te melden dat ook The Social Network een adaptatie was van een boek: The Accidental Billionaires van Ben Mezrich. Het boek is bijna uitsluitend gebaseerd op Eduardo Saverin’s kant van het verhaal, wat verklaart waarom Zuckerberg in de film soms zo’n klootzak is.

 10. door Mark

  Laat pixar maar een animatie film maken over steve. Dat zou veel leuker zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.