‘Schermproductie 9,7-inch iPad bij Sharp nagenoeg stopgezet’

18 januari 2013, 15:07 · Bastiaan Vroegop

iPad en miniSharp heeft de productie van 9,7-inch iPad-schermen nagenoeg stopgezet en richt zich nu meer op displays voor de iPad mini. Dit heeft Reuters gehoord van twee aparte bronnen. Het is onduidelijk of de schakeling bij Sharp te maken heeft met de populariteit van de iPad mini ten opzichte van grote iPads, of dat er gewoon minder vraag naar 9,7-inch schermen is nu de feestdagen voorbij zijn.

Het stilleggen van Sharp’s schermproductie voor de 9,7-inch iPad betekent niet dat er helemaal geen schermen worden geproduceerd: Apple staat er om bekend met meerdere fabrikanten in zee te gaan voor bepaalde producten. Zo wordt het scherm van de iPad ook gefabriceerd door LG Display en Samsung. Het is niet duidelijk of de productie-aantallen bij deze twee fabrikanten ook zijn verlaagd.

Kiest Apple ervoor om in maart weer een nieuwe, 9,7-inch iPad te introduceren, dan bestaat er ook een kans dat Apple de productie van huidige panelen nu alvast terugschroeft om voor te bereiden op een nieuwe variant. Eerdere geruchten wezen al op een nieuwe en dunnere iPad, die waarschijnlijk ook een dunner scherm krijgt.

Er wordt al langer gespeculeerd dat de iPad mini hard op weg is om de populairste iPad te worden, al dachten de onderzoekers van Morgan Stanley in december nog dat het effect op de grote iPad niet overdreven groot zou zijn. Wat de verlaagde productie bij Samsung precies betekent voor de iPad, blijft daarom nog even de vraag. Een fabrikant die zich enkel op schermen voor de iPad mini hoeft te richten, kan wellicht wel gunstig uitpakken voor het productieproces.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Jacques Schenk
  1 year

  “Wat de verlaagde productie bij Samsung precies betekent voor de iPad, blijft daarom nog even de vraag. ”

  het ging toch om Sharp en niet om Samsung ?

  Antwoord Quote

 • Maurice
  1 year

  Het is gewoon zo, al het geld is op van de afgelopen feestdagen. En mensen hebben nu geen geld meer voor iPads en al dat soort dingen. Ik heb net een iPhone 5 gekocht, speciaal voor gespaard. En nu heb ik ook even geen geld meer. Ach ja…… Verder sparen. Zo sla ik altijd de S toestellen over, en koop ik alleen altijd de op een volgende nummers.

  Antwoord Quote

 • Johan
  1 year

  In de voorlaatste zin is er opeens sprake van een “verlaagde productie bij Samsung”, maar daar was juist niets van bekend.

  Antwoord Quote

 • Marc segers
  1 year

  Apple moet dringen verbeteren!!!
  Beter ontvangst voor de iPhone !
  En veel vernieuwing !
  En ios7 zou moeten voor de iPad en iPhone een volledig nieuwe software brengen!

  Antwoord Quote

 • Errornl
  1 year

  @Marc segers: soms kun je beter niets zeggen

  Antwoord Quote

 • Harry
  1 year

  Origineel geplaatst door Marc segers
  Apple moet dringen verbeteren!!!

  Je wilt nog langere eijen voor de Apple store? :-)

  Antwoord Quote

 • Ron E
  1 year

  @Harry
  Meer eien in de rijen? ;-)

  Antwoord Quote

Comments are closed.