‘Schermproductie 9,7-inch iPad bij Sharp nagenoeg stopgezet’

·

iPad en miniSharp heeft de productie van 9,7-inch iPad-schermen nagenoeg stopgezet en richt zich nu meer op displays voor de iPad mini. Dit heeft Reuters gehoord van twee aparte bronnen. Het is onduidelijk of de schakeling bij Sharp te maken heeft met de populariteit van de iPad mini ten opzichte van grote iPads, of dat er gewoon minder vraag naar 9,7-inch schermen is nu de feestdagen voorbij zijn.

Het stilleggen van Sharp’s schermproductie voor de 9,7-inch iPad betekent niet dat er helemaal geen schermen worden geproduceerd: Apple staat er om bekend met meerdere fabrikanten in zee te gaan voor bepaalde producten. Zo wordt het scherm van de iPad ook gefabriceerd door LG Display en Samsung. Het is niet duidelijk of de productie-aantallen bij deze twee fabrikanten ook zijn verlaagd.

Kiest Apple ervoor om in maart weer een nieuwe, 9,7-inch iPad te introduceren, dan bestaat er ook een kans dat Apple de productie van huidige panelen nu alvast terugschroeft om voor te bereiden op een nieuwe variant. Eerdere geruchten wezen al op een nieuwe en dunnere iPad, die waarschijnlijk ook een dunner scherm krijgt.

Er wordt al langer gespeculeerd dat de iPad mini hard op weg is om de populairste iPad te worden, al dachten de onderzoekers van Morgan Stanley in december nog dat het effect op de grote iPad niet overdreven groot zou zijn. Wat de verlaagde productie bij Samsung precies betekent voor de iPad, blijft daarom nog even de vraag. Een fabrikant die zich enkel op schermen voor de iPad mini hoeft te richten, kan wellicht wel gunstig uitpakken voor het productieproces.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door Jacques Schenk

  “Wat de verlaagde productie bij Samsung precies betekent voor de iPad, blijft daarom nog even de vraag. ”

  het ging toch om Sharp en niet om Samsung ?

 2. door Maurice

  Het is gewoon zo, al het geld is op van de afgelopen feestdagen. En mensen hebben nu geen geld meer voor iPads en al dat soort dingen. Ik heb net een iPhone 5 gekocht, speciaal voor gespaard. En nu heb ik ook even geen geld meer. Ach ja…… Verder sparen. Zo sla ik altijd de S toestellen over, en koop ik alleen altijd de op een volgende nummers.

 3. door Johan

  In de voorlaatste zin is er opeens sprake van een “verlaagde productie bij Samsung”, maar daar was juist niets van bekend.

 4. door Marc segers

  Apple moet dringen verbeteren!!!
  Beter ontvangst voor de iPhone !
  En veel vernieuwing !
  En ios7 zou moeten voor de iPad en iPhone een volledig nieuwe software brengen!

 5. door Errornl

  @Marc segers: soms kun je beter niets zeggen

 6. door Harry

  Origineel geplaatst door Marc segers
  Apple moet dringen verbeteren!!!

  Je wilt nog langere eijen voor de Apple store? :-)

 7. door Ron E

  @Harry
  Meer eien in de rijen? ;-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.