RTL Gemist: tv-programma’s kijken op je iPad en iPhone nu mogelijk [scoop]

·

rtl-nieuwsiPad Planet heeft ontdekt dat de tv-programma’s van RTL Gemist voortaan ook op de iPad te bekijken zijn. RTL heeft de website zodanig aangepast, zodat je de gemiste tv-programma’s via de QuickTime-speler van de iPad kunt afspelen. RTL Gemist bevat televisieprogramma’s van RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 in H.264-formaat. Het aanbod is op het eerste gezicht gelijk aan dat van de normale website.

ipad rtlVanavond kun je bijvoorbeeld naar gemiste afleveringen van de tv-programma’s Echte Gooische Meisjes, De Pfaffs, Goede Tijden Slechte Tijden en RTL Journaal kijken. Deze content werd sinds kort al aangeboden op IP-televisies, zoals de Philips Net TV en de hdtv’s van Samsung. Op de iPad waren de webpagina’s nog niet te bekijken, omdat de site gebruikmaakt van Silverlight-technologie van Microsoft. Het lijkt erop dat er aan de opmaak van de pagina’s nog wat gedaan moet worden; die is nog niet in de RTL Gemist-huisstijl.

De webpagina http://rtl.nl/service/gemist/device/ipad werkt ook op de iPhone 3GS, maar we kregen het niet werkend op een iPhone 3G.

En Uitzending Gemist dan?

De publieke omroep heeft onlangs voor HTML5 gekozen, maar de tv-programma’s van Uitzending Gemist zijn helaas nog niet via de browser op de iPad te bekijken. Wel kun je de applicatie Uitzending Gemist downloaden uit de App Store, maar die biedt de tv-programma’s alleen in iPhone-resolutie aan. De tv-programma’s van RTL Gemist zijn wel in volledige resolutie.

Via m.rtlgemist.nl was het al mogelijk om sommige tv-programma’s te bekijken, maar die zijn niet geoptimaliseerd voor de iPad en bovendien moet je per aflevering betalen (bijvoorbeeld €0,99 voor een aflevering van De Pfaff’s). Alleen Journaal en Weer zijn daar gratis te bekijken.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

59 reacties

 1. door JWVD

  Eindelijk! :D

 2. door Marcooo

  Ik kan niet anders zeggen als .. Whoehoe!! Langzaam maar zeker gaat de iPad uitgroeien tot DE gadget van 2010!!
  Wij early adapters zullen de kar moeten trekken, maar ik weet zeker dat als mijn omgeveving dit gaat zien dat er veel er ook 1 willen en zullen halen.
  Ik denk dat ik inmiddels zeker 12 mensen heb kunnen overhalen een iPhone te halen (eigenbelang nu ze ook skype en whatsapp hebben haha)

 3. door Koenvdvoort

  Yes Yes Yes! Helemaal top!

 4. door Melvin

  Video’s zien er goed uit, maar dit is denk niet te doen op het 3G netwerk. Het laden duurt al redelijk lang op m’n WiFi netwerk, wil niet weten hoe lang dit duurt op 3G.

 5. door Jo

  Waarom niet op iPhone 3G?

  Iemand een idee…?

 6. door Donstil

  Erg gaaf dat dit nu al werkt zeg. Laat maar weer goed zien dat de vooruitziende blik van Apple weer gaat uitkomen (flash de deur uit BV)

  Trouwens ook wel geinig hoe ze de dingen hebben genoemd. De (in nederland) nieuwe aflevering van spartacus heet ineens “sloerie” op de iPad site.

 7. door Jst

  Ziet er goed uit!

 8. door Ruben

  Op de iPhone 3G kun je http://www.rtlgemist.nl openen en kijken. Het aanbod is daar wel aanzienlijk minder. (Vandaag – Gisteren – Eergisteren)

  … en je moet daar betalen.

 9. door Ewoud

  Jammer dat het geen app is zoals uitzendinggemist, maar alvast een hele goede oplossing! Top.

 10. door joblamie

  Hulde aan RTL!

 11. door Anthony

  Dat RTL dit nog niet meldt op hun site…kende zowel de m.rtlgemist.nl site niet als de nieuwe iPad site.

  Heb zelf de oude iPod touch en iPhone 3G, jammer dat het daarop dan niet werkt.

  Wat zullen deze dan missen vergeleken met de iPhone 3Gs?

 12. door dannyy

  RTL gemist, ik kijk nooit programma’s op internet die al op tv zijn geweest. Dan trekt mij de TV die dan aanstaat meer en kijk ik het niet af. Voor wie vanavond RTL nieuws gemist heeft, presentator had niet door dat hij al op tv was:
  http://www.youtube.com/watch?v=m0SqL6CohCc

 13. door Remco

  Zelfs x-factor is gratis :) op de normale website moet je daarvoor betalen!

  Nu nog een iets betere lay-out, maar dit is een goed begin!

 14. door Max

  Helemaal top werkt super, goede kwaliteit en gratisss

 15. door Robertoo

  Klopt inderdaad dat het niet werkt op de 3G. Was te vroeg met reageren op iPhoneclub. Wel jammer, gewoon via rtlgemist.nl moet je overal voor betalen op de iPhone..

 16. door Robertoo

  Als je er met de computer heen gaat dan kun je ze ook gratis zien. Ook fijn om te weten aangezien ze voor sommige programma’s ook op de normale website al geld vragen. Het schijnt gewoon een mp4 bestand te zijn, raar dat de 3G deze niet opent!

 17. door Snader

  Origineel geplaatst door Melvin
  Video’s zien er goed uit, maar dit is denk niet te doen op het 3G netwerk. Het laden duurt al redelijk lang op m’n WiFi netwerk, wil niet weten hoe lang dit duurt op 3G.

  Ik heb net het weer bekeken van vanavond, over m’n 3G-netwerk, binnenshuis, snel geladen en haarscherp! Daar kan m’n Slingbox i.c.m. Slingplayer nog wat van leren!

 18. door Clint Reno

  Wow! Geweldig! Dit is echt een verrijking van mn 3GS.

  Kan niet wachten totdat de iPad hier te koop is :D

 19. door Normalis666

  Ziet er mooi uit ja echt een uit komst
  maar ik wil de vreugde steming een beetje temperen dit is waarschijnlijk de test.
  Waarna je ook hier voor kan gaan betalen:-(

 20. door Adby

  Betalen voor RTL crap? No thanks

 21. door Richard

  Woow heel vet! Gewoon als je in het buitenland ligt op het strand met WiFi even alle uitzendingen van RTL bekijken! Top top top!

 22. door Janskel

  Mankeert er wat aan je ogen?

  Origineel geplaatst door Adby
  Betalen voor RTL crap? No thanks

 23. door Maarten

  Hulde voor de iPhoneclub!

  Zonder dit nieuws, had ik dit niet geweten! Top post!

 24. door Willem

  Bij mij werkt het ook gewoon op m’n iPhone 2G :D NICE

 25. door gserban

  Origineel geplaatst door Jo
  Waarom niet op iPhone 3G?Iemand een idee…?

  Oud en achterhaalde techniek voor je commandore 64 kan je ook geen nieuwe games meer kopen

 26. door shorty007

  cool. jammer dat het niet een gewone app is.

 27. door peppijn

  Leuk allemaal dat dit kan, echter krijg ik het niet werkend op mijn 3GS. Na in typen http://rtl.nl/service/gemist/device/ipad krijg ik alleen de begin pagina na het kiezen van een programma krijg ik alleen maar tekst te zien. Dit zelfde bij m.rtlgemist.nl Doe ik iets fout of heb ik iets gemist?

 28. door ra(MONSTER)

  Werkt idd prima op een 3GS, zelfs via 3G :D
  Ook een aanrader om via je laptop deze site te gebruiken. Heb zelf een windows OS en die opent het programma dan in windows mediaplayer. En dit alles zonder irritante reclame filmpjes vooraf en halverwege het programma (zoals rtl sinds enkele weken heeft)

 29. door Paul

  @peppijn:

  Je moet deze link volgen:
  http://rtl.nl/service/gemist/device/ipad

  Deze staat ook in het bericht!

 30. door klarenbl

  Origineel geplaatst door Willem
  Bij mij werkt het ook gewoon op m’n iPhone 2G NICE

  Nou, bij mij werkt het niet op mijn iPhone 2G. Ik heb firmware 3.1.3. Willem, welke versie heb jij?

 31. door peppijn

  zoals ik al schreef heb ik deze link gebruikt op mijn iPhone 3GS met als resultaat alleen maar tekst, wat doe ik niet goed? @Paul:

 32. door Roeland

  @Snader:

  Ehm, waarschijnlijk omdat jij thuis een 1 mbit upstream hebt en RTL net even een ‘iets’ snellere upstream heeft? Als jij glasvezel krijgt thuis met een meesterlijke upstream, bijv. factor 30, dan is jouw slingplayer ook fantastisch :)

  On: ik hoop het vanavond te kunnen testen met mijn iPad die straks wordt geleverd! :D

 33. door Jeffrey

  Bij mij werkt het niet, ik krijg als ik op een programma klik een zwart scherm

 34. door bakman

  het is een beetje jammer dat ze die page niet wat gelikter hebben gemaakt – zo moeilijk is het niet. maar goed het werkt

 35. door Timon

  Werkt ook prima via Safari op een Mac. Handig!

 36. door Geeske

  NICE :) Hier ben ik blij mee!! Kan ik lekker ook RTL programma’s kijken op de iPad! Door de week werk ik in Duitsland en van dat Duitse synchroniseren word je niet echt blij!

 37. door Snader

  @Roeland:
  Daar heb je gelijk in. Krijg volgende maand glasvezel ;)

 38. door Bart

  Ik heb een iPhone 3GS met de FW 3.1.3. Als ik naar de website ga en ik een aflevering open, dan laad hij een poosje en uiteindelijk zegt die: de filmstructuur word niet ondersteund.

  Apart, iemand een idee?

 39. door Roeland

  Origineel geplaatst door Snader
  @Roeland: Daar heb je gelijk in. Krijg volgende maand glasvezel

  :( bofkont

 40. door Igor

  Goede stap RTL! zelfs reclame vrij!

 41. door Willem

  Origineel geplaatst door Adby
  Betalen voor RTL crap? No thanks

  Ach, het sluit aan op de doelgroep van zowel Ipad-eigenaren als RTL-kijkers: niveau nihil…

 42. door Dabbenvanger

  Origineel geplaatst door peppijn
  Leuk allemaal dat dit kan, echter krijg ik het niet werkend op mijn 3GS. Na in typen http://rtl.nl/service/gemist/device/ipad krijg ik alleen de begin pagina na het kiezen van een programma krijg ik alleen maar tekst te zien. Dit zelfde bij m.rtlgemist.nl Doe ik iets fout of heb ik iets gemist?

  @ Pepijn: ik had hetzelfde probleem. Maar omdat het via de add in browser van de ipc app wel werkte vermoedde ik al dat het aan Safari lag. Het is een kwestie van plugin’s enablen in je instellingen menu. Daarna werkt het!

 43. door peppijn

  Beste Dabbevanger, Heel erg bedankt voor je tip. Na enablen van de plugin’s werkt het. Wat een mooi beeld, heerlijk 07:00uur journaal in je auto tijdens de file @Dabbenvanger:

 44. door Davros

  De iPad-versie van RTL Gemist blijkt ook uitstekend te werken op de Playstation 3, via de ingebouwde browser van die spelconsole.

 45. door Frans

  Ja werkt inderdaad op de PS3. Maar hij heeft wel bufferproblemen waardoor die steeds even blijft hangen

 46. door Sebas

  Jammer dat het niet werkt met de 3G (had het voor de zekerheid ook nog even zelf getest). Merk je toch dat er duidelijk verschil zit tussen de 3G en 3GS.
  Handig voor de mensen waarbij het wel werkt!

 47. door Rob

  Gezien dat je nu moet betalen als je naar de officiele site gaat http://m.rtlgemist.nl ?

 48. door Giel

  Origineel geplaatst door Davros
  De iPad-versie van RTL Gemist blijkt ook uitstekend te werken op de Playstation 3, via de ingebouwde browser van die spelconsole.

  Werkt inderdaad prima. Bedankt voor de tip!

 49. door OSxMobile

  Voor de iPhone 3G bezitters met Jailbreak: op de een of andere manier werken de RTL Gemist streams wél wanneer je de Safari Download Plug-In hebt geinstalleerd via Cydia.

 50. door draquilla

  Origineel geplaatst door OSxMobile
  Voor de iPhone 3G bezitters met Jailbreak: op de een of andere manier werken de RTL Gemist streams wél wanneer je de Safari Download Plug-In hebt geinstalleerd via Cydia.

  Nope.. Heb een jailbroken 3G, maar kan alleen het bestand downloaden. Wanneer ik open in Mediaplayer doe, dan krijg ik na 10 sec. te zien dat de video niet afgespeeld kan worden.

 51. door TestHosting

  Jammer dat je geen uitzendingen van de weken hiervoor kan terug bekijken! Daar zouden ze nu zeker wat aan moeten doen! Of kan het misschien wel? Heeft iemand een idee of het wel mogelijk is om uitzendingen van eerder weken terug te bekijken of niet?

 52. door Jaap

  Ongelofelijk betalen voor xfactor wat een mafketels zeg dan gaan mensen die toch zelf erop zetten en dan downloaden hahaha weer klikken minder voor hun bizar man eerst betalen voor tv internet enz en dan dat ook nog eens hahahaha de gekste :)

 53. door TestHosting

  @Jaap:
  Helaas zijn er al meer programma’s bijgekomen waarvoor je moet betalen om ze te kunnen zien via RTLgemist.nl – schandalig!

 54. door Jolijn

  awww ik zie as the world turns er niet tussen D:

 55. door M1ch3l

  Awesome Voetbal International tijdens WK kijken..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.