RIM zoekt iOS-ontwikkelaars om zakelijke iPhone- en iPad-apps te maken

·

RIM is op zoek naar iOS-ontwikkelaarsRIM, bekend van de BlackBerry-telefoons, is op zoek naar iOS-ontwikkelaars. Deze ontwikkelaars moeten ervaren zijn en tenminste enkele apps in iTunes hebben staan. RIM vraagt om ontwikkelaars die complexe bedrijfsapplicaties kunnen maken, geschikt voor de iPhone en de iPad. Het Canadese bedrijf heeft eerder haar servers al geschikt gemaakt voor de iPhone en heeft ook al speciale bedrijfssoftware, BlackBerry Mobile Fusion, ontwikkeld om iOS- en Android-apparaten te beheren. Nu lijkt RIM van plan te zijn om ook eigen iOS-apps te gaan maken.

Uit de vacature blijkt dat een ervaren ontwikkelaar wordt gezocht. Het zou kunnen gaan om een mobiele app voor BlackBerry Mobile Fusion. Dat zou systeembeheerders kunnen helpen in het beheren van iPhones en iPads op hun bedrijfsnetwerk.

Het kan ook zo zijn dat RIM van plan is BlackBerry Messenger naar iOS te brengen. Al tijdenlang gaat het geruchten dat het ‘pingen’ ook naar andere platformen toe zal komen. Nu Apple haar eigen iMessage heeft ontwikkeld kan dit beter eerder dan later. Hoewel de BlackBerry-telefoons niet zo goed meer verkopen als vroeger, blijft pingen zeer populair.

Voor het eerst in jaren is niet RIM de grootste producent van smartphones in Canada maar Apple. In 2011 wist RIM 2,08 miljoen smartphones te verschepen, Apple 2,85 miljoen. Dat is een grote klap voor RIM, aangezien ze nu niet meer de grootste producent is in eigen land. RIM heeft veel moeite om te concurreren met de iPhone en niet alleen consumenten maar ook bedrijven lijken in grote getallen te kiezen voor de producten van Apple. Het afgelopen jaar is het aandeel van RIM zo’n 75 procent gedaald en het einde lijkt nog niet in zicht te zijn.

door Bert van Doorn

10 reacties

 1. door Paul

  Tjaa.. If you can’t beat them, join them, zullen ze bij RIM wel denken!

 2. door ReDennis

  Tjah. Heb zelf een BB, maar pingen doe ik niet. Vind het mailsysteem zeer interessant en gebruik weinig Apps omdat dit op iOS beter werkt. Als ze t mailsysteem nou op iPhone konden krijgen…

 3. door Teun

  Eindelijk ik hoop zo dat ze nu een keer ping voor de iPhone gaan uitbrengen! Bijna al m’n vrienden hebben een Blackberry maar ik vind t niks behalve ping dan haha
  Ik wacht hier echt al heel lang op!
  Kom op RIM maakt ping voor de iPhone!

 4. door GastonM

  @Teun: Je kunt altijd ook nog WhatsApp’en, dat werkt op vrijwel alle platformen.

 5. door LOngjohn

  Ping ie zo’n lastige code. Geef mij maar iMessage en anders whatsapp.
  Whatsapp is ook veiliger dan pingen

 6. door Nieuwe

  Ping voor iPhone? Nee, dat wordt echt niks. Moet je nagaan elke seconden zoekt app naar nieuwe bericht en na een uur is batterij al leeg, laat apple ios verbeteren dat batterij stukje langer vol kan houden.

  Als ping voor iPhone dan zou dat 10x zo handiger zijn, maar nu is iPhone niet klaar er voor.

 7. door Danny

  @LOngjohn: Veiliger? In welk opzicht veiliger, sinds wanneer is smsen over mobiele data onveilig geworden? Wat kan er gebeuren?? :D

 8. door hoi

  @ReDennis: in welk opzicht is het mailsysteem beter op BB OS dan iOS? Wil graag het verschil weten, bij mij werkt het namelijk prima op me iPhone maar neem aan dat jij wat anders bedoelt.

  @hierboven: WhatsApp is/was niet zo veilig als je denkt, kort geleden was WhatsApp nog in het nieuws omdat het berichten onversleutelt verzend.

 9. door bragra

  wat zou deze app allemaal gaan kosten
  zoiets als een ping abbo die je voor blackberry moet er wel bij denk ik

 10. door dj razz junior

  Yesss eindelijk nieuws. Hoop dat Apple en Blackberry samen gaan werken. Verheug me al op het moment om blackberry messenger op je iPhone te hebben. Al mijn vrienden en kennisen hebben Blackberry, dus hoop dat het lukt en door gaat..

  En laat de blackberry messenger maar komen op iPhone ben benieuwd. Hoop dat ze het waar kunnen maken ….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.