Review: Bose Mobile In-Ear Headset

05 oktober 2009, 18:39 · Gonny van der Zwaag

bose mobile in-earGizmodo publiceerde onlangs een artikel, waarin ze uitleggen waarom je voor minder dan 100 dollar geen fatsoenlijke oordopjes kunt kopen. De kwaliteit van een oordopje hangt samen met het aantal drivers (de belangrijkste component) en de technische eigenschappen daarvan. Het geluid dat uit een setje €10 kostende Sennheisers komt is nu eenmaal niet te vergelijken met Shure SE420 oordoppen van $400.

Oordopjes van een paar honderd euro liggen buiten het budget van de meeste mensen. Bose heeft een nieuwe set iPhone-oordopjes uitgebracht met een prijs van ‘maar’ €129 die ook sublieme kwaliteitsgeluid beloven. Dat lijkt een goede prijsklasse: duur genoeg om kwalitatief goede componenten te bevatten en de prijs is voor de meeste kopers nog net te overzien. De Bose Mobile In-Ear Headset is net op de markt verschenen, vandaar een review.

Bose bracht in oktober 2006 voor het eerst compacte oordopjes op de markt. Dit is inmiddels de vierde versie, waarin eerdere klachten over het losraken van de siliconen eargels en oordopjes die uit het oor vielen tijdens actieve sporten, zijn opgelost. Deze nieuwe headset is bedoeld voor mensen die goede geluidskwaliteit zoeken en er ook mee willen bellen.

Verpakking en compatibiliteit

Bose levert met de Mobile In-Ear Headset een reeks hulpstukken mee: drie verlengstukjes voor mensen die een ander toestel hebben, drie sets siliconen eargels, een optioneel nekkoord en een opberghoes. Daarnaast natuurlijk de gebruikelijke zaken: een handleiding, garantiebepalingen en een stukje papier met aanwijzingen hoe je de verlengstukken moet gebruiken. Er is geen adapter nodig voor de iPhone en enkele toestellen met 3,5 mm aansluiting van BlackBerry, LG en Motorola. Met de adapter kun je toestellen van Nokia, Palm, LG, Samsung en Motorola gebruiken (zo te zien zijn dat toestellen met een 2,5 mm hoofdtelefoonaansluiting). Met een iPhone ben ik helemaal klaar voor gebruik. De opberghoes is nogal fors uitgevoerd en niet zo geschikt om de headset dagelijks mee te slepen, maar je kunt er wel mooi alle losse meegeleverde onderdelen en documentatie in opbergen.

[flickr]set:72157622501743682[/flickr]

Uiterlijk en functionaliteit van de headset

De Bose Mobile In-Ear hoofdtelefoon heeft een opvallend zwart/wit kabeltje, met aan de ene kant de goudkleurige plug die in je iPhone gaat (ook geschikt voor eerste generatie iPhone), halverwege een verdikking met hologram (om namaak tegen te gaan), nog iets hoger een klikknop om de telefoon op te nemen en aan het andere einde de oordopjes zelf. Ik ben gewend om de standaard iPhone-oordopjes en de in-ear oordopjes van VModa te gebruiken. Deze oordopjes van Bose zijn toch wat anders van vormgeving. Ze zijn een compromis tussen de in-ear oordopjes die je gehoorgang volledig afsluiten (waardoor je verkeersgeluiden niet meer goed hoort) en de loshangende oordopjes van Apple, die makkelijk uit je oor vallen. De eargels zijn zo vormgegeven dat ze precies in je oor passen, met een uitpuilend gedeelte dat richting je gehoorgang gaat (maar niet zo diep als de meeste andere in-ear oordopjes). De Bose-oortjes zijn asymmetrisch, zodat je links en rechts niet moet verwisselen. De standaard voorgeïnstalleerde maat M is voor mij precies goed. In de verpakking vind je ook de maten S en L.

De eargels van andere oordopjes laten wel eens makkelijk los, waardoor je een stuk siliconengel uit je gehoorgang moet vissen. Door de constructie van deze eargels is de kans wat minder groot. De inline-microfoon met knop voor het opnemen van telefoongesprekken zit vlakbij je rechter oor en functioneert op dezelfde manier als de iPhone-headset van Apple: eenmaal klikken om een gesprek op te nemen, de muziek te pauzeren of om te schakelen van muziek luisteren naar een telefoongesprek, tweemaal klikken voor volgend nummer en driemaal klikken voor het vorige nummer. Halverwege de headset zit ook nog een klem om de headset aan je shirt vast te maken. Mensen die last hebben dat de headset steeds rondslingert, bijvoorbeeld tijdens het sporten of autorijden, kunnen het nekkoord bevestigen, zodat je de oordopjes snel even kunt uitdoen en ze toch altijd binnen handbereik hebt. Dit nekkoord werd ook al bij eerdere uitvoeringen geleverd en werd geïntroduceerd nadat kopers van de eerste versie hadden geklaagd dat de oordopjes wel erg snel uit het oor vielen.

[flickr]set:72157622377122547[/flickr]

Geluidskwaliteit

Ik ben geen audiofreak, die alleen genoegen neemt met oordopjes van een paar honderd euro, maar ik kan wel de geluidskwaliteit van een goed en een slecht oordopje onderscheiden. De kwaliteit is hoorbaar beter dan de oordopjes van Apple (maar dat mag ook wel, voor die prijs). Bose schijnt erom bekend te staan dat ze nogal wat nadruk leggen op goede basweergave, maar bij deze oordopjes is het geluid ook op hoge en middenfrequenties goed. Door de constructie met de oorgels hebben mensen in je omgeving ook minder last van stampende muziek, terwijl je tegelijk de geluiden uit je omgeving nog steeds een beetje hoort. Als iemand iets tegen je zegt, zul je echter wel de oordopjes moeten uitnemen: je hoort wel dat iemand iets zegt (of dat iemand claxonneert), maar je kunt het niet goed verstaan.

Bij het zien van de Bose In-Ear Headphones kreeg ik het idee dat de metalen roostertjes aan de buitenkant waren bedoeld voor één of andere vorm van ruisonderdrukking (een specialisme van Bose). Maar dat blijkt niet zo te zijn: dit zijn TriPort airducts (ventilatie-openingen), een vinding die de geluidsbereik zou moeten verbeteren. Met deze constructie zorgt Bose ervoor dat de lage tonen uit zo’n compacte headset toch goed klinken.

Conclusie

Iedereen heeft zo z’n voorkeuren als het om oordopjes gaat. Er zijn mensen die een hekel hebben aan Bose of alleen genoegen nemen met €500 kostende oordopjes van Ultimate Ears. Heb je wat realistischer wensen, dan zijn de oordopjes van Bose best een aardig compromis tussen de echte in-ear modellen die je behoorlijk ver in je gehoorgang moet klemmen en de oordopjes die losjes in je oor hangen. De siliconendopjes van Bose hebben een betere pasvorm dan de standaard meegeleverde oordopjes van Apple en leveren een stuk beter geluid. Eigenlijk zijn deze oordopjes in bijna elk opzicht een veilige middenweg: qua prijs, geluidsweergave en vormgeving. Ze zien er niet zo stoer uit als de V-Moda Vibes die ik eerder gebruikte en de zwart/witte kabel zal voor sommige gebruikers misschien ook even schrikken zijn, maar ik denk dat je er geen miskoop mee hebt.

Bose In-Ear Headset

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

59 reacties

 • Bouke Regnerus
  4 years

  En de in-ear oordopjes van Apple zelf dan? Die hebben toch ook 2 drivers per oor ofzo? Weet iemand de kwaliteit daar van, en zijn ze te vergelijken met deze van Bose?

  Antwoord Quote

 • Origineel geplaatst door Bouke Regnerus
  En de in-ear oordopjes van Apple zelf dan? Die hebben toch ook 2 drivers per oor ofzo? Weet iemand de kwaliteit daar van, en zijn ze te vergelijken met deze van Bose?

  Een review van die oordopjes kun je hier lezen.

  Antwoord Quote

 • Bouke Regnerus
  4 years

  @Jean-Paul Horn: Sorry, ik had inderdaad beter even kunnen zoeken.

  Antwoord Quote

 • Yannick Degroeve
  4 years

  ik heb die bose around ear en in het begin vond ik het maar sucken maar op de duur wen je aan al die details… alleen denk je dan van *** MP3′s want als je dan een wav file op je ipod afspeeld van dezelfde plaat dan is die 10keer beter!

  Antwoord Quote

 • Runaque
  4 years

  En waarom zou je geen goede oordopjes kan kopen onder de 100$? Ik heb me onlangs in Mexico Lenntex Sonix HD oordopjes aangekocht en in vergelijking tot de in ear oordopjes van Apple is deze set een stuk beter van geluid. Retail prijs is 99$, maar je vind ze gemakkelijk voor zo’n 20€ op Amazon.com, dus ja, is het een 100$ oortje of niet?

  http://www.amazon.com/SONIX-EARBUDS-BLACK-IPOD-MP3/dp/B001713AAI/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=hpc&qid=1254762614&sr=8-2

  Antwoord Quote

 • schumi
  4 years

  Zot zijn doet geen zeer.

  Antwoord Quote

 • Clarence
  4 years

  Kunnen jullie ook iets zeggen over de geluidskwaliteit van de Bose in verhouding tot de v-moda vibes?

  Alvast bedankt!

  Antwoord Quote

 • Chris
  4 years

  damn..ik had bose zonder mic, verkocht omdat ik de mic miste, Ultimate IE gekocht, eigenlijk een miskoop achteraf..die ga ik nu dus weer verkopen om deze boze te kopen want het waren toen wel de beste in-ears naar mijn idee

  Antwoord Quote

 • Purk
  4 years

  Bose is altijd top geluid. heb inmiddels al zo’n 3 setjes in 2 jaar versleten maar dat mag de pret niet drukken !

  Oja mochten mensen de Sennheisers dopjes gaan aan prijzen als alternatief. LAAT DAT !!! want die dingen komen niet eens in de buurt.

  Antwoord Quote

 • Alex
  4 years

  Ik heb deze ook, ik ben alleen al twee keer die siliconen dopjes verloren, die zitten nogal los.
  Maar na een telefoontje aan Bose kreeg ik keurig nieuwe in de brievenbus… en gratis…

  wel een prachtig geluid overigens, toch ook niet onbelangrijk.

  Antwoord Quote

 • R.J. van Kuppeveld
  4 years

  Gebruik zelf de in ear van Shure in combinatie met de shure iPhone addapter en deze geven een heel mooi en neutraal geluid. Alleen een beetje lang kabel.

  Antwoord Quote

 • Robert
  4 years

  Als je geluidskwaliteit wilt ben ik van mening dat een iphone niet de gepaste mp3speler is.

  Antwoord Quote

 • DutchDlite
  4 years

  Gooi er dan 2 tientjes bij, en ga voor de Beats Tour :)

  Antwoord Quote

 • Origineel geplaatst door Purk
  Bose is altijd top geluid. heb inmiddels al zo’n 3 setjes in 2 jaar versleten maar dat mag de pret niet drukken ! Oja mochten mensen de Sennheisers dopjes gaan aan prijzen als alternatief. LAAT DAT !!! want die dingen komen niet eens in de buurt.

  Ik vind die sennheisers toch een stuk mooier/compacter dan die bose. Geluidskwaliteit zou ik niet weten maar vind de sennheisers toch al een hele verbetering tegen over de orginele ipod oordopjes. En zijn ook een stuk (de helft) goedkoper.

  Kunnen jullie eens kijken of die dingen goed zelf open en dicht kunnen? Want ik ben verliefd op de iphone clicker en heb me vorige oordopjes (sennheisers) op de orginele iphone draad gesoldeerd :D.

  Antwoord Quote

 • Origineel geplaatst door Alex
  Ik heb deze ook, ik ben alleen al twee keer die siliconen dopjes verloren, die zitten nogal los.

  Ze zijn net op de markt en jij bent al 2x de dopjes kwijt? Volgens mij heb je dan een oudere uitvoering, want daar was het een veelgehoorde klacht (zie Wikipedia-artikel over Bose Headphones, onderdeel In-Ear Headphones.

  Antwoord Quote

 • Origineel geplaatst door Robert
  Als je geluidskwaliteit wilt ben ik van mening dat een iphone niet de gepaste mp3speler is.

  Misschien is het daarom ook wel een beetje onzin om schreeuwend dure oordopjes te kopen.

  Antwoord Quote

 • @R.J. van Kuppeveld: Zijn dat die Shure’s van $129? die heb ik op een beurs wel eens beluisterd en dat klonk ook best goed.

  Antwoord Quote

 • Pr4n4
  4 years

  @Yannick Degroeve:
  Wedden dat jij het verschil niet kan horen tussen wave files en mp3′s van 192 kbps?

  Btw, voor iedereen die beetje geluidskwaliteit waardeert, koop alsjeblieft geen oordopjes maar een koptelefoon. Oordopjes kunnen aan normale koptelefoons op geen enkele manier tippen.

  Antwoord Quote

 • 4 years

  Deze dopjes zijn echt bitter slecht voor die prijs. een probleem wat Bose overigens bij veel consumenten producten heeft! (Ik ben zelf erkend Bose dealer geweest).

  Voor dopjes rond de 100eu zou ik zelf de AKG-K324 aanraden. Ik ben zeer te spreken over deze in-ears!! Ik heb ze veelvuldig gebruikt in de professionele wereld alswel op mijn iphone! Top dingen , met een prijs van 89eu.

  groeten JXL

  @ PR4N4: ow echt wel dat je het verschil hoort. Kom maar eens langs in de studio, dan is die 192kbps echt te onderscheiden. Wat koptelefoon betreft ligt het er heeeel erg aan wat voor een koptelefoon. Met een sony dj serie ga je er niet komen. Dan moet je voor een correct geluid met juiste aansturing ook op 600euro voor een goede koptelefoon. En een iphone is niet in staat de grote drivers goed aan te sturen, dus een compleet goed geluid ga je met een grote headset niet krijgen op een iphone!

  Antwoord Quote

 • Johan
  4 years

  heb al geruime tijd, altec backbeat, bluetooth en ben er erg tevreden over, erg goed geluid, geen draden en gewoon telefoon beantwoorden middels knop op ht oortje.

  Antwoord Quote

 • Dromedaris
  4 years

  en toch heb ik iets tegen Bose…
  Zij hebben nu naam en faam, maar hun productie is verhuisd naar China, maar toch behouden ze hun hoge prijs.
  Als bv. Jays in-earphones uitbrengt met identiek dezelfde specificaties, dan kosten die gegarandeerd de helft minder.
  Dat weerhoudt mij ervan om Bose te kopen en daarom ben ik tevreden van mijn q-Jays :-)

  Antwoord Quote

 • Chrmos
  4 years

  Deze bose oortjes zag ik in de dixons folder staan voor 99 euro vroeg me al of het wat zou zijn. Kon daar geen demo horen. Heb wel de dock speakers gehoord van bose van 299 deze waren echt mooi van geluid zeker voor het compacte formaat.

  Antwoord Quote

 • Sanjeev
  4 years

  Ik wou al langer de headset van Bose of B&O aanschaffen maar wat mij tegen hield was dat headsets beide geen knopje had om de telefoon op te nemen en te switchen van muziek wat voor mij erg essentieel is.

  Toen ik in augustus in Miami was kwam ik deze headset voor 100 dollar tegen in de Bose Store en deze had wel dat knopje. Het geluid wat de Bose headset produceert is erg indrukwekkend in vergelijking met de standaard Apple headset. De bass van de Bose headset is erg goed en daarnaast zitten de oordopjes fijn in je oor.

  Het enige nadeel is dat de kabel naar mijn mening lang is.

  Ik ben erg tevreden met deze oordopjes dus als je het geld er voor over hebt en je houdt van goed geluid dan is deze headset een aanrader.

  Antwoord Quote

 • Thom
  4 years

  Ik heb deze maar gebruik ze niet meer, ze zitten eerst vreselijk maar uiteindelijk wel lekker. Ik had de 3e versie maar zo te zien is er aan de geluidskwaliteit niks veranderd. Ze claimen al 3 versies lang dat de dopjes niet meer los komen, misschien dat het nu wel lukt, maar bij mij leek er eerst niks aan de hand totdat ik ze een paar maanden gebruikte, de dingen kwamen al los als ik de oordopjes uit mn oren haalde.
  Dat + het ontbreken van een microfoon/knopje zorgde ervoor dat ik nieuwe ging zoeken. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op http://www.head-fi.org , en daar zitten de echte audio-freeks, de types die een kabel van 300€ vervangen door 1 van 500€ omdat ze het geluid net iets warmer vinden klinken.. Om een lang verhaal kort te maken, als je het over deze hebt willen ze je al niet meer kennen, ze bleken vreselijk te zijn, de in-ear oordopjes van Apple werden geprezen voor de prijs/kwaliteit, maar net iets te weinig bass. Uiteindelijk uitgekomen bij Nuforce NE-7M en die zijn echt goed! Ik probeerde ze en de muziek is zoveel duidelijker, in de Bose zit veeeel te veeeel bass en daardoor mis je details in de muziek, ik vind ze daarom ook zeker geen 8 waard. Bose is beter als de stock van Apple (de niet-in-ear) maar degene die ik nu heb vind ik veel beter dan Bose, Bose ligt dan nu ook in de kast en vind het zonde van mn geld. Ik heb de Nuforce gekocht via hifitogo waar ze echt een fantastische service hebben gegeven toen er iets fout ging met mn oordopjes, ik had binnen 1 dag vervangende thuis. Daarnaast zijn ze ook nog goedkoper als de Bose!

  Antwoord Quote

 • Mario
  4 years

  Ik heb de VModa Vibes gekocht voor de iPhone en voor de iPod Touch : prachtig geluid en knappe oortjes !
  Ik zoek nu nog naar een bluetooth exemplaar, maar tot nu toe mijn keus nog niet gevonden.

  Antwoord Quote

 • Borg Queen X
  4 years

  belachelijke prijzen. ik heb voor 25 euro oortjes van het merk soundmagic. een vriend van me heeft oortjes van 140 euro. en die van mij klinken echt hetzelfde als die van hem. (zelfde nummer afgespeeld, met een oortje van mij en die van me vriend in de ander)

  Antwoord Quote

 • Jst
  4 years

  <3 Apple in ear

  Antwoord Quote

 • cesaf
  4 years

  ik heb ze allebij zelf
  maar die van apple zij de hoge tonen beter te horen en bij bose de midde en lage tonen
  maar ik vindt die van bose beter omdat de bas erg goed is en ze lekker zitten.
  aleen die van bose hebben een nadeel en dat is dat de silicone dopjes redelijk snel loslaten
  @Jean-Paul Horn:

  Antwoord Quote

 • Broek-13
  4 years

  heb nou al ander half jaar de bose in-ear. en ze blijven gewoon fantastisch.

  Antwoord Quote

 • Bas
  4 years

  Dan wil ik jouw dopjes in de kast wel voor een klein prijsje overnemen ;) @Thom:

  Antwoord Quote

 • Tim
  4 years

  Mag ik een heel harde request doen naar meer oordop en headphones reviews? Ben dringent opzoek naar nieuwe.

  (Ik stel me ook beschikbaar om ze te schrijven, maar heb zelf geen prof foto studio ofc.. En niet het geld om er veel te kopen)

  Antwoord Quote

 • Tarumpi
  4 years

  Mijn iPhone 3GS default dopjes kunnen ook het volume harder en zachter zetten. Bij deze kan dat dus jammergenoeg niet :(

  Antwoord Quote

 • Adriaan
  4 years

  Volgens de Bose site zijn ze 99 euro?

  Antwoord Quote

 • 4 years

  Heb de nieuwe Bose Mobile In-Ear ook. Voelen erg lekker aan. Over geluidskwaliteit valt altijd wat te zeggen. Bij mij is het vooral de pasvorm. Mijn Apple iPhone dopjes kan ik geen 5 minuten in houden, of ze doen pijn of ze vallen eruit. Deze gaat al een stuk beter. En ja ik ben een bas liefhebber…TOP

  Antwoord Quote

 • 4 years

  @Adriaan: Er zijn twee versies namelijke de Bose In-Ear en de nieuwe Bose Mobile in-Ear. Deze laatste is voor mobiele telefoons en heeft dus ook een Mic. Die andere heeft dat niet.

  Antwoord Quote

 • R.J. van Kuppeveld
  4 years

  Ik heb de se310, en heb deze twee jaar geleden in New York gekocht voor rond de 300 dollar, maar toen stond de dollar extreem gunstig@Gonny van der Zwaag: @Gonny van der Zwaag: @Gonny van der Zwaag:

  Antwoord Quote

 • johan
  4 years

  kijk maar eens naar de altec Backbeat 903/906 fantastische draadloze phone

  Antwoord Quote

 • Studentje
  4 years

  Alleen erg jammer dat Bose toch het geluid vervormd, ze toveren soms lage tonen te voorschijn die op dat moment niet zo overdadig moeten zijn. Heb een paar maanden geleden de B&O oordopjes gekregen toen m’n ouders daarvan een nieuw systeem kochten. Vind deze toch een stuk beter en zeker mooier, hoogwaardige alluminium beugeltjes om je oren en gewoon een zwart kabeltje, niet raar zwart/wit.
  De kwaliteit van Bose is de laatste jaren zeker achteruit gegaan. Eigenlijk sinds ze met die 321 systemen een goedkopere markt wilden aanboren, zeer spijtig, daarvoor hebben we merken als Sony, Philips enz.
  (En ga aub niet zeggen dat die 321 systemen goed zijn, dat zijn ze echt niet).

  Antwoord Quote

 • Coelers
  4 years

  Ik heb ze zelf een tijdje, vind persoonlijk het volume te zacht. Verder is het geluid wel goed!

  Antwoord Quote

 • Tim
  4 years

  Ik heb ze nu ongeveer een maand of ander half, ik vind ze echt ideaal! Die nieuwe in-ear oortjes van apple vallen echt in het niets vergeleken met deze oortjes. Zeker voor de prijs, ze waren iets van 90 dollar in Miami.

  Antwoord Quote

 • Chris
  4 years

  offtopic: @ Studentje; waar basseer jij je op dat 321 niet goed is? toevallig een geheel nieuwe markt aangeboord en de beste in dat segment..

  OT: Iemand belang bij een setje Ultimate Ears met mic? Ik ga voor deze bose

  Antwoord Quote

 • Willem
  4 years

  Heb zelf (waarschijnlijk dan) de 3e serie (99,-) en ben er heel erg tevreden mee…
  Officieel bij de applestore gehaald, wel met een speciaal gemaakte (langere) iPhone Jack-plug.
  Hoor geluiden die met de standaard apple dopjes niet weer gegeven konden worden, plus dat het niet totaal in-ear is, zodat je toch nog wat hoort…
  Plus de lage tonen… Ken weinig oordopjes (geen koptelefoons) die dit na doen…
  Oordopjes van Bose zijn vanzichzelf wel wat zachter als de standaard apple dopjes.

  Ps. Persoonlijk heb ik Bose nooit echt goed gevonden qua hifi, maar deze dopjes zijn van erg goede kwaliteit, en reken maar dat je t hoesje gebruikt :p

  9/10

  Antwoord Quote

 • C.44
  4 years

  Mjah, als men eens de moeite name om eens goed op het net rond te zoeken dan kwam men ook redelijk snel tot de conclusie dat het kopen van kwalitatieve oordoppen in europa (Groot Brittanie in mindere mate), simpelweg gekkenwerk is.

  Over het algemeen zijn doppen in dit continent stukken duurder dan aan de overkant van de vijver, in de US.

  Er bestaat een forum dat eigenlijk gevuld is met audiofielen die ook ervaring hebben met een heel breed scala aan in-ears. De tweede-hands handel leeft daar ook enorm. Het forum waar ik ‘t over heb is uiteraard Head-Fi.org.

  Om even terug ontopic te komen, in grove lijnen is te stellen dat Bose flink te hoog geprijst is voor wat je krijgt. Ik kan zo 123 even geen modelnummer in het artikel vinden en ook niet of het hier nog steeds een single driver inear is.

  Feit is dat singledrivers gruwelijk beperkt geluid leveren. Het blijven compromisen qua geluid. Wat betreft die oorstukken, leuk en aardig dat ze voorgevormd zijn maar uiteindelijk slaat dat gewoon simpelweg nergens op. Elk oorkanaal is anders. Niet zodanig anders dat de ene persoon een recht oorkanaal heeft en een ander persoon een oorkanaal van het type 3 dubbele s-bocht met loopings, maar wel genoeg om dergelijke standaardvormen zinloos te maken.

  Een betere seal krijg je met foams. Deze kneed je “fijn” tussen twee vingers en breng je vervolgens in je oorkanaal aan. Daar zet de foam uit en past zich precies aan naar jouw oorkanaal.

  Er zijn wat dat betreft VEEL betere oplossingen die vaak ook nog goedkoper zijn dan wat Bose je kan bieden. Kwestie van eigen vooronderzoek doen en vooral niet op marketinggelul afgaan. Head-Fi is een goede bron van reviews.

  Om nog even Shure de grond in te boren, de SE110 en SE210 zijn ook niet om over naar huis te schrijven. De E500 of SE530 is dan een heel ander verhaal. Hangt ook ander prijskaartje aan maar goed, ieder voor zich.

  Antwoord Quote

 • 4 years

  Ik gebruik al een halfjaar de Sony inear xm300 (of iets met 300) die zijn 89,- advies en kan ik iedereen aanraden.

  Zijn zonder mic maar geluid is top. Athans ik luister alleen naar flac (op de iPod naar Apple lousless) en met mijn muziek smaak is het top.

  Antwoord Quote

 • Floa1512
  4 years

  Hoi allemaal , weet iemand voor mij een merk of waar ik een headphone waarmee ik ook gesprekken kan beandwoorden kan kopen. Wel een die je kan parten met de bleutooth funktie van de iPhone zelf dus geen blokje dat komt te hangen aan de telefoon . Vast bedankt.

  Antwoord Quote

 • Johan
  4 years

  @R.J. van Kuppeveld:

  Ik heb ook shures (SE110)… instapmodel voor €99,- destijds, maar ik zou nu echt geen andere meer willen. wat een topspul! :)

  Komend weekend kan ik eindelijk de 1 op 1 vergelijking gaan maken met de sennheisers (cx 400) omdat mijn schoonmoeder die heeft aangeschaft deze week. ben benieuwd…… tis niet helemaal eerlijk vergelijken omdat die maar de helft kosten maar wil nu toch eindelijk weten of het prijsverschil ook hoorbaar is :D

  Antwoord Quote

 • Ik wil met deze dopjes gaan hardlopen. Is dat aan te raden, of vallen ze nog steeds te makkelijk uit? Iemand ervaring mee?

  Ik heb nu clip-oordopjes die op zich wel goed blijven zitten, maar waarvan de geluidskwaliteit minder is.

  Antwoord Quote

 • Pascal
  4 years

  Ik ben zelf echt een muziek liefhebber en ik luister ook erg veel naar muziek op me iphone… En ik heb al aardig wat oordopjes versleten of het van apple is of niet… meeste gingen allemaal stuk… (vaak opgeblazen) maar ik was ook altijd een persoon van 2 a 3 tientjes uitgeven voor oordopjes.

  tot de laatste keer en zoiets had van ik wil echt goed spul, dus toen heb ik de Shure SE210 gekocht heb er ongeveer 140,- voor betaald. Maar het is het geld meer dan waard geweest, ongelovelijk goed geluid. oordopjes blijven vreselijk goed in je oor zitten. en het is echt top kwaliteit, zou het iedereen willen aanraden, er is alleen 1 nadeel aan voor sommige van jullie en dat is dat je er niet mee kunt bellen, ik persoonlijk mis die functie ook niet maar kan begrijpen dat anderen daar anders over denken.

  Antwoord Quote

 • HCHybrid
  4 years

  Wat ook nog steeds geen gek alternatief is (mits je geen bass-head bent): De Etymotic HF2

  Antwoord Quote

 • Kit Durango
  4 years

  Ik zeg: ETYMOTIC HF2!

  Perfect geluid, volkomen afgeschermd van buitengeluid, en met de goedkope dollar maar net even duurder dan Bose. Alleen met de doppen in en bellen moet je wel wennen aan je eigen stem (die doorklinkt in je hoofd). Tip: Als de telefoon gaat, 1 dopje eruit halen en alles is ok.

  Onvergelijkbaar mooi geluid!

  http://www.etymotic.com/ephp/hf2.aspx

  Antwoord Quote

 • Bob Walberg
  4 years

  jxl:

  @ PR4N4: ow echt wel dat je het verschil hoort. Kom maar eens langs in de studio, dan is die 192kbps echt te onderscheiden. Wat koptelefoon betreft ligt het er heeeel erg aan wat voor een koptelefoon. Met een sony dj serie ga je er niet komen. Dan moet je voor een correct geluid met juiste aansturing ook op 600euro voor een goede koptelefoon. En een iphone is niet in staat de grote drivers goed aan te sturen, dus een compleet goed geluid ga je met een grote headset niet krijgen op een iphone!

  Waarom zou een iphone dat niet kunnen? leg dat eens uit.

  Antwoord Quote

 • C.44
  4 years

  De standaard 3.5mm uitgang van de iPhone heeft een slechtere kwaliteit audio uitvoer dan de dockconnector. Als je dat op een Pico aansluit en daar een goede koptelefoon op, dan heb je best een leuke setup :)

  Antwoord Quote

 • Pieter
  4 years

  Ik heb zelf in-ear doppen van Sennheiser die op zich prima bevallen.
  Wat ik alleen een groot nadeel vind is dat je ieder tikje tegen het snoer zo goed hoort. Al blaast de wind er tegenaan dan hoor je dat al.
  Is dat bij alle in-ear doppen zo?

  Antwoord Quote

 • C.44
  4 years

  In principe wel. Gewicht van de kabel, stijfheid en frictiegevoeligheid spelen hierbij een grote rol. Hoe lichter en minder frictiegevoelig de kabel, hoe minder kabelruis je zult merken. Hou daarbij wel rekening met het feit dat lichte, “frictieloze” kabels erg breukgevoelig zijn. Je kunt dan gerust zeggen dat je setje naar de maan is. Tenzij je zelf handig bent en de kabel kan vervangen.

  Antwoord Quote

 • Thom
  4 years

  Origineel geplaatst door Bas
  Dan wil ik jouw dopjes in de kast wel voor een klein prijsje overnemen @Thom:

  Het zijn wel de soort zonder knopje, en de siliconen dopjes zijn ook niet alles meer. Nog interesse?

  Antwoord Quote

 • Wouter
  4 years

  Als je mij verteld waar ik voor 10 euri een paar Sennheisers (zie artikel…) kan halen ga ik ze NU halen!!!

  En dan nog even iets anders: De kwaliteit van het geluid van een iPod / iPhone zou al enorm verbeteren als Apple iets aan zijn electronische gedeelte deed. Vergelijk het geluid maar eens met bijvoorbeeld een Creative Mp3 speler, je weet niet wat je hoort!

  Antwoord Quote

 • Thom
  4 years

  Origineel geplaatst door Wouter
  Als je mij verteld waar ik voor 10 euri een paar Sennheisers (zie artikel…) kan halen ga ik ze NU halen!!!

  Voor de echte cheapass: MX160
  En hier voor de rest onder de 10€, je hebt keuze uit 10 Sennheisers! (incl een paar in-ear)

  Antwoord Quote

 • Stoklos
  4 years

  Persoonlijk lijken ze me wel ok qua pasvorm. Ik heb slechte ervaringen met in-ears (vreselijk gevoel, dat vacuum trekken van je oren, en op de fiets telkens open’klappen’), maar deze zijn soort van half-in-ears. Sony gebruikt ook deze pasvorm, o.a. bij de MDR-ED21PL. Tot voor kort dus geen te krijgen met microfoon annex afstandbediening. Nu wel. Wel prijzig, maar goed.

  Antwoord Quote

 • Runaque
  4 years

  Als ik de reacties hier zo lees zijn de meningen van deze oortjes verdeeld, dit heeft grotendeels te maken met hoe elke fabrikant geluid wil laten horen en die ervaring heb ik opgedaan in de tuning scene. Elke fabrikant legt zijn prioriteiten ergens anders en daarom is het van groot belang dat je oortjes of luidsprekers eerst aan het werk kan horen voor je deze koopt, want iedereen hoort en ervaart geluid ook anders.
  Ik vind bijvoorbeeld de “goedkope” oortjes die bij eender welk Sony product geleverd wordt stukken beter dan die bij de iPod en iPhones geleverd worden, maar vergelijk ik hem met een in ear van Philips (35€), dan hoor je al een serieus verschil, die Philips is dan weer inferieur tegenover de Apple in ear (79€) en de Apple in ear is dan weer minder dan een in ear setje van Lenntek. Uiteraard is dit mijn persoonlijke mening, iemand anders kan dit dan weer helemaal anders ervaren dan mezelf, dus het is een discussie waar iedereen en niemand gelijk heeft.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.