Redire: camera-snelkoppeling van iOS 5 in iOS 5.1 (jailbreak)

·

RedireiOS 5.1 maakt het nog makkelijker om de camera van je iPhone op te starten, door een snelkoppeling permanent als schuifknop op het beginscherm te zetten. Hoewel je hierdoor de camera sneller opstart, is niet iedereen hier blij mee: het zorgt ervoor dat de camera makkelijker per ongeluk activeert en dat het beginscherm minder symmetrisch is. Wil je de camera-functionaliteit van iOS 5 en iOS 5.0.1 wederom op je iPhone gebruiken, dan kun je de jailbreaktweak Redire installeren.

Redire zorgt ervoor dat er een gewone knop in plaats van een schuifknop verschijnt op je beginscherm. Hier hoef je alleen op te drukken om de camera te activeren.

Draai je nog iOS 5 of iOS 5.0.1 en wil je juist de cameraknop van iOS 5.1, dan is hier ook een jailbreaktweak voor: Camera Grabber zorgt ervoor dat de permanente schuifknop in iOS 5.1 ook onder oudere versies van iOS 5 te gebruiken is.

Redire is gratis verkrijgbaar via de repository van BigBoss

Via iDownloadBlog.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

14 reacties

 1. door Henri

  TIP! Locksliderz uit Cydia is een veel betere optie.

 2. door Hoi

  Maar er is toch nog helemaal geen jailbreak voor 5.1?

 3. door Nesvada

  Redire zorgt er dus voor dat je niet meer de home button twee keer hoeft in te drukken. Verder maken ze wel een heel lang filmpje voor een heel klein tweakje. Haha

 4. door Bubbly

  Hmm, ik was eerst blij, maar toen bleek dat jullie een fout hadden..

  Redire zorgt ervoor dat je wederom twee keer op de homeknop moet drukken om de cameraknop tevoorschijn te krijgen. Hierna hoef je er alleen op te drukken om de camera te activeren.

  In de video wordt duidelijk uitgelegd dat dit juist niet zo is..

 5. door AardappelLover69

  Kun je de camera knop in het beginscherm eigenlijk uitschakelen in een niet gejail breakte iphone?

 6. door Cborg

  Waneer kom de jailbreak voor IOS 5.1? Mij geduld raakt op

 7. @Bubbly: Helemaal gelijk, excuses. Artikel aangepast.

 8. door LilLocoMan

  Deze tweak bestaat al een hele tijd onder de naam “CameraLocker” uit de BigBoss repo.. Gebruik hem ook al vrij lang en is al meerdere malen super handig gebleken!

 9. door Donstil

  Dit soort dingetjes zitten allang in Spingtomize, zou eens een filter moeten komen in de Cydia store, er staat zoveel dubbele meuk in.

 10. door robert

  Jailbreak 5.1 is al uit..
  Alleen de tethered version ( betekent dat als je tel uitgaat je een pc nodig hebt om je telefoon weer aan te krijgen )

 11. door Paulpetrowiets

  Dacht ik ook dat er nog geen jailbreak voor 5.1 was.

 12. door Bubbly

  @Bastiaan Vroegop: Super ty :D

  @Cborg: Je geduld raakt op? Als jij er nou eens zelf aan gaat werken zul je misschien begrijpen waarom het zo lang duurt. Iedereen wilt het natuurlijk z.s.m., maar het is heus niet simpel om voor elkaar te krijgen. Wees blij dat ze er nog aan werken, ik vraag me af hoe dat met de volgende iPhone zal gaan..

  Origineel geplaatst door Donstil
  Dit soort dingetjes zitten allang in Spingtomize, zou eens een filter moeten komen in de Cydia store, er staat zoveel dubbele meuk in.

  Er is een optie om de knop altijd te laten zien & een optie om het geheel te verbergen, maar geen optie om het terug te schakelen naar hoe het in 5.0 & 5.0.1 was. Zo wel dan graag uitleg hoe je dat voor elkaar kan krijgen (als het kan wil ik dat graag weten voor ik naar 5.1 migreer :P).

  @robert: Hij heeft het over de untethered versie.. Je kan overigens semi-tethered gebruiken ;)

  @Paulpetrowiets: Die is er al vrij lang.

 13. door Jefferson

  @robert:

  Wees dan ook scherp dat dit niet opgaat voor de A5(X) devices, dus het is een ja en nee antwoord.

  Ja er is (alleen) een tethered JB voor 5.1 en alleen voor A4 idevices en lager.

  Nee er is geen tethered/unthered voor A5(X) idevices, dus niet voor iPhone 4S, iPad2 en iPad ‘3’.

  Deze ja en nee kunnen uiteraard ook weer omgehaald worden want de unthetered voor 5.1 en alle idevices is er wel degelijk al, maar de grote maar is, deze is niet publiekelijk uitgekomen, dus helaas voor ons (nog) niet beschikbaar.

 14. door Mohammed

  Ik heb daar nooit last van gehad, dat mn cemera per ongeluk van zelf activeert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.