Redeemcodes.com geeft vier apps per dag weg

·

Redeemcodes.comJe ziet op Twitter, Facebook en zelfs hier op iPhoneclub af en toe promocodes voorbij schieten. Ben jij de eerste die deze in de App Store invoert, dan download je gratis een app waar je normaal voor moet betalen. De website Redeemcodes.com probeert orde te scheppen in deze weggeefacties: vier keer per dag maak je op deze site kans op promocodes voor premium applicaties.

De promocodes worden beschikbaar gesteld door de app-ontwikkelaar zelf. Hij kan via de site een aantal codes naar de site toesturen, die in ruil daarvoor 24 uur lang een plekje op de website verzekert. Hoeveel codes er precies verloot worden bepaalt de ontwikkelaar zelf, zolang het er maar minimaal vijf en maximaal vijftig zijn. Iedereen mag zijn app kosteloos aanbieden. Er wordt iedere zes uur een nieuwe applicatie online gezet, waardoor het aanbod altijd rouleert. Bezoekers kunnen met een e-mailadres op de site registreren, waarna ze mee mogen dingen naar een van de promocodes door op de knop ‘Participate’ te drukken. Wanneer de 24 uur zijn verstreken worden de winnaars uit de deelnemerspot geloot.

Websites waarop gratis apps worden aangeboden zijn niks nieuws, maar Redeemcodes.com pakt het anders aan dan de concurrentie. Websites zoals FreeAppADay bieden bijvoorbeeld dagelijks een gratis app aan, maar doen dit door de ontwikkelaar zover te krijgen om het prijskaartje in de App Store een dag te verwijderen. Bij Redeemcodes.com blijft de prijs hetzelfde, maar wordt de app aan slechts een aantal bezoekers weggegeven. Dit is misschien lastiger voor de koopjesjager om gebruik van te maken, maar ontwikkelaars hoeven hierdoor niet een dag aan omzet te missen.

Redeemcodes.com is een Nederlands initiatief. De site werd opgezet door iOS-ontwikkelaars Paul van Dijk en Stephan Osseweijer, en online boswachters Mike van Hoenselaar en Anne Jan Roeleveld

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door Duncan

  Goed initiatief, maar desondanks is toch mijn eerste gedachte: een website die apps gratis weggeeft, maar geen app hiervoor heeft…

  Zelf iedere dag via Safari vind ik niet handig en denk dat ik na een paar keet zal afhaken. Misschien een tip?

 2. door prcko

  Teveel gedoe idd!
  Ennuh, ‘FreeAppADay’ kunnen ze beter ‘FreeGameADay’ gaan noemen !

 3. door Ruben.cc

  Ik denk dat er al snel een vast groepje van dezelfde iPhone fanaten zonder leven iedere dag de codes wegkaapt, of ze nu iets aan de app hebben of niet. Ik schat dit idee geen lang leven beschoren.

 4. @Ruben.cc – De promocodes worden verloot onder de deelnemers. Er valt dus niets weg te kapen.

  Bezoekers kunnen met een e-mailadres op de site registreren, waarna ze mee mogen dingen naar een van de promocodes door op de knop ‘Participate’ te drukken. Wanneer de 24 uur zijn verstreken worden de winnaars uit de deelnemerspot geloot.

 5. door iJeffa

  ik heb nog nooit een promotiecode hier gezien, terwijl ik alles toch wel lees…

 6. door Bubbly

  @Jean-Paul Horn: Wat Ruben bedoelt gaat verder op wat Duncan en Prcko zeiden: de meeste mensen haken af waarna 1 groepje redeemcodes.com fanaten overblijft en alles wint.

  Wegkapen zou ik het niet willen noemen.

  Maar loterijen zijn wel leuk bedacht :D

  De website Redeemcodes.com probeert orde te scheppen in deze weggeefacties

  Mits dat ze lukt :)

 7. door Whacko

  Als je de updates wilt volgen kan je natuurlijk ook volgen via twitter. Dan krijg je ze ook binnen. Moet je alleen wel nog via de website “participaten”

 8. Wij zijn op dit moment aan het inventariseren hoe we gesponsorde applicaties toe kunnen laten in ons platform. Dus dat ieder bedrijf een applicatie gratis aan kan bieden via Redeemcodes.

  Zijn erg benieuwd of jullienog suggesties hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.