Rechter: claims in rechtszaken Apple en Samsung moeten simpeler

·

Samsung AppleRechter Lucy Koh uit het noordelijke district van Californië geeft Apple en Samsung tot maandag om hun claims in de spelende rechtszaken over patentmisbruik te versimpelen. De claims zouden op het moment zo verwarrend zijn, dat een jury niet zou snappen wat er precies speelt. Op dinsdag zeiden Apple en Samsung nog bereid te zijn om sommige claims in de zaak te laten vallen. De twee partijen klaagden elkaar aan wegens het gebruik van elkaars patenten.

Zowel Apple als Samsung zouden bereid zijn om nog meer problemen op te lossen, maar daarvoor moeten de twee nauwer met elkaar samenwerken. Op het moment staan er 16 patenten, 6 handelsmerken en 37 producten op het spel in de rechtszaken in Californië. Ieder bedrijf krijgt 25 uur om de zaak aan de jury te presenteren. Gezien de gecompliceerde verhalen van beide partijen, wil de rechter echter dat de claims worden versimpeld. Volgens Koh zou het “een wrede en een ongebruikelijke straf zijn” om de jury de huidige claims uit te leggen. De bedrijven kunnen claims versimpelen door enkel de echt belangrijke feiten naar voren te dragen.

De uitspraak van de rechter is opmerkelijk, gezien er op het moment een groot aantal patentzaken tussen Apple en Samsung op verschillende locaties plaatsvinden. Ook in Nederland en Duitsland nemen de twee bedrijven het tegen elkaar op, vaak met verboden producten als gevolg.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door heethoofd

  Straks hoeft dat niet meer want wat ik net heb gezien bij de presentatie van de galaxy S3. pure innovatie en vrijheid.

 2. door Bubbly

  @heethoofd: “Siri Voice” of ja, S Voice is inderdaad knap gestolen. Dat wijst op vrijheid! :D

 3. door Roarzcorp.

  Ja laten we elkaar op internet gaan bestoken met welk type telefoon superieur is!

 4. door Jasper

  Inderdaad, men neme een iPhone 3G, maakt hem iets ovaler, doet er een camera in die, net als Apple, niet zoveel mogelijk megapixels heeft, maakt het scherm iets groter en voilà een s3.

  Ik blijf het knap vinden dat ze het voor elkaar krijgen een prachtig design te kopiëren en het er vervolgens goedkoop uit te laten zien.

 5. door heethoofd

  @Bubbly: Siri is gekocht. en voice commands waren er allang op een android toestel te vinden. Nu is het wachten welk innovatief idee Apple gaat kopen :)

 6. door robbert

  Eigenlijk zouden apple en samsung samen moeten gaan werken je zou dan waarschijnlijk een mega groot en succesvol bedrijf krijgen en geweldige telefoons

 7. door Berr13

  Voor dit soort burenruzie-makers: niet meer claims dan de rijdende rechter kan behappen.
  De rest afstrepen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.