Provider Mobile Vikings deze maand beschikbaar in Nederland

·

Mobile VikingsDe Belgische provider Mobile Vikings zal deze maand ook beschikbaar zijn in Nederland. Hiervoor zal er gebruik worden gemaakt van het mobiele netwerk van KPN. Mobile Vikings is van oorsprong een Belgische virtuele provider die zich vooral richt op prepaid en klanten databundels en sms’jes laat opwaarderen. In Nederland zal Mobile Vikings voor 25 of 40 euro aan klanten 1,5GB data en 500 sms-berichten geven. De precieze tarieven zijn nog niet bekend. De bedragen komen wel iets hoger te liggen dan in België. Daar krijgen klanten voor soortgelijke bedragen 2GB data en 1.000 sms’jes.

Mobile Vikings leek al langer van plan te zijn om uit te breiden naar het buitenland. Dat er is gekozen voor Nederland is niet heel raar: in België maakt Mobile Vikings gebruik van het mobiele netwerk van KPN, dat daar onder de naam Base opereert. Hans Similon van Mobile Vikings vertelt aan De Standaard dat KPN in Nederland het snelst met ze mee wilde denken.

Mobile Vikings heeft in België een marktaandeel van twee procent, een percentage dat ze in Nederland ook ambiëren. Wanneer de provider precies van start gaat is nog niet bekend. Wel stelt de provider dat we pas in de tweede helft van december iets kunnen verwachten.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

25 reacties

 1. door Arnout

  Correctie: in België heb je voor 15 euro (en niet 25) 2 GB aan data + 1000 SMS’en. Een stuk goedkoper dus.

 2. door Borgqueenx

  Niks anders of speciaals dus…jammer. Hoop dat er snel een provider komt die de prijzen omgooit.

 3. door Mobile Viking freak

  Ten eerste kun je in Nederland niet voor €15 herladen (in België wel). En ten tweede krijg je minder sms’en en een lagere datalimiet.

  Dit is een totale uitholling van het MV aanbod, me dunkt.

  Ik ben een Belg en geniet van de Belgische tarieven. Maar ik vind het toch heel vreemd dat MV hogere tarieven hanteert in Nederland. Ik dacht dat de prijzen in de toekomst zouden dalen (ofwel grotere bundels voor hetzelfde geld), gelet op de toegenomen concurrentie (o.a. van Proximus Generation), maar nu krijg je minder voor meer geld?

  Ik kan mij niet voorstellen dat er geen interessantere providers zouden bestaan in Nederland.

  Conclusie: zeer zwak van Mobile Vikings!

 4. door FlorisVR

  Hmm, als Mobile Vikings de prijzen zou hanteren die ook voor België gelden. 2GB en 1000 SMS voor 15 euro, dan gaan er denk ik heel wat mensen naar Mobile Vikings switchen. Voor 1.5GB en 500 sms voor 25 euro blijft dat een beetje achter…

 5. door JPstyle

  Ik heb MV in belgie ivm werk. En het is dus 2GB data en 1000sms plus 1000sms naar andere MV klanten en elke dag een uur gratis bellen naar andere MV klanten. Dit alles voor 15,-! 25 of 40 geven je alleen lagere bel kosten per minuut.

 6. door MarcelXXX

  Leuke prijsvergelijking!!!
  Aldi NL via KPN 750 Mb €19,99
  MV Belgie via Base/KPN 2Gb 12,00
  Aldi Duitsland via KPN/Eplus 5Gb 14,99

 7. door Mark

  Origineel geplaatst door Borgqueenx
  Niks anders of speciaals dus…jammer. Hoop dat er snel een provider komt die de prijzen omgooit.

  Tja, we willen allemaal wel een provider die de prijzen omgooit (je bedoelt waarschijnlijk halveert), maar dat is net zo reeel als te verwachten dat we binnenkort allemaal een iPhone 5 voor 300 euro kunnen kopen.

 8. door Alfred

  Ik ben benieuwd of dat onze vastgeroeste telecommarkt weer een beetje in beweging weet te krijgen.

 9. door Jona

  Zat al een tijdje te wachten tot MV naar Nederland kwam, maar de tarieven waar ze nu mee komen zijn niet echt indrukwekkend. In Belgie kost het opwaarderen maar 15 Euro en krijg je meteen 2GB aan data voor een maand. In Nederland moeten we opeens 25 Euro betalen en krijgen we ‘maar’ 1,5GB aan data.

  Ik hoop dat de buitenbundeltarieven dan zo goed zijn dat het toch nog interessant wordt.

 10. door Pigeon

  Beter met Vodafone, tot eind januari 10GB data voor €45. Ik heb ook Vodafone maar helaas het oude abo van €50 voor 500MB data :(

 11. door Mobile Viking freak

  Neen, de beltarieven zijn niet goedkoper. Bij opwaarderen voor €25 is het €0,25/min en bij opwaarderen voor €40 is het €0,10/min. Zie http://comingsoon.mobilevikings.com

  In België bel je aan €0,24/min bij een herlading van €15, dus goedkoper dan de €0,25/min.

  Daarentegen bel je in België aan €0,14/min als je voor €40 herlaadt, terwijl je in Nederland voor een zelfde herlaadbedrag een beltarief van €0,10 hebt.

  Dus het Nederlandse tarief is enkel interessant voor de “veelbellers” die herladen voor €40, maar ook zij krijgen minder sms’jes en een lagere datalimiet.

 12. zou alleen maar interessant zijn als we geen roamingkosten hoeven te betalen,
  dus dat we met “de bundel” van NL naar B kunnen bellen, en vice versa (zonder extra kosten).

  dan zou Mobile Vikings de eerste europeese provider zijn

 13. door fanboy

  Origineel geplaatst door Borgqueenx
  Niks anders of speciaals dus…jammer. Hoop dat er snel een provider komt die de prijzen omgooit.

  Dan kan je lang wachten… alle telecombedrijven zijn al meerdere malen in aanraking gekomen met de NMA (prijskartels).

 14. door Mobile Viking freak

  Even off the record, maar vergeef me aub, mods.

  Toen ik de Belgische Mobile Vikings tarieven even wilde vergelijken met die van Base, botste ik op een nieuw tariefplan van Base. Zie http://www.base.be/nl/mobiel/base-check-15

  Het gaat dus om Base Check. Voor €15/maand heb je het volgende:

  – onbeperkt sms’en naar alle providers (MV = 1000 sms’en naar alle providers + 1000 sms’en naar andere MV klanten)
  – 1 GB internet (MV = 2 GB)
  – de €15 kun je opbellen aan €0,20/min naar alle netwerken (MV = €0,24/min)
  – MMS = €0,12/MMS naar Base en €0,25 naar andere netwerken (MV = €0,24/MMS naar alle netwerken)

  Dit is verdorie een zeer sterke concurrent voor Mobile Vikings (Belgium) !

  => Met Base Check 15 bel je goedkoper (0,20 i.p.v. 0,24)
  => Met Base Check zijn MMS’en naar Basenummers goedkoper. Voor andere netwerken is het prijsverschil €0,01/MMS in het voordeel van MV.
  => Met Base Check kun je onbeperkt sms’en (MV = 1000 + 1000)
  => Bij MV krijg je wel een grotere databundel: 2GB. Bij Base Check krijg je “maar” 1 GB.

  Mijn conclusie: voor MV-klanten die toekomen met 1GB/maand (dat zullen er een heleboel zijn), is Base Check interessanter!
  Ik zet er wel volgende 2 opmerkingen bij:

  – ik heb de roamingtarieven en de tarieven voor bellen/sms’en naar het buitenland (nog) niet vergeleken.
  – Bij Base Check zijn dit de tarieven voor een abonnement van €15/maand. Er is ook een prepaid formule, waarmee je voor €15/maand minder krijgt. MAAR: bij Base zijn abonnementen tegenwoordig opzegbaar zonder opzeggingstermijn, dus je bent ongebonden. Enige verschil met prepaid is dat je de factuur achteraf betaalt in plaats van vooraf, wat een voordeel zou moeten zijn. Ik ga er hierbij vanuit dat je volwassen bent en je je niet blauw zult bellen met dat abonnement :-)

  Voor de volledigheid: er is ook een Base Check abonnement van €25/maand. Daarbij krijg je 2GB internetvolume en bel je aan €16,66/minuut. Ook interessant voor degenen die vaker bellen en niet toekomen met de €15 belwaarde.

  Om de afweging MV vs. Base Check te maken kan ook het volgende meespelen: bij Base Check ben je klant van Base zelf. MV koopt minuten op bij Base. Ik lees dat Baseklanten een snellere 3G-verbinding dan MV-klanten hebben…

 15. door m

  als mv het zelfde doet met data hier in belgie maakt het niet uit of je 1,5/2gb hebt als je er over gaat rekenen ze het toch niet direct aan heb het nog maar 1x gehad dat ze het aan rekenen op 2jaar mv en ben er al heel wat keren over geweest ;)

 16. door ToMiKoN

  Ik vind het niet erg sterke tarieven die ze aanbieden in Nederland. In België zijn ze trouwens al niet meer de goedkoopste.

  Dit is volgens mij de goedkoopste:

  Mobistar Internet On Mobile:
  125 min (0.12ct/min)
  1000 sms
  2 GB
  € 15/maand prepaid

  Daarnaast heb je nog Telenet King en andere concurrentiële tarieven!

 17. door Mobile Viking freak

  Origineel geplaatst door ToMiKoN
  Ik vind het niet erg sterke tarieven die ze aanbieden in Nederland. In België zijn ze trouwens al niet meer de goedkoopste.Dit is volgens mij de goedkoopste:Mobistar Internet On Mobile:125 min (0.12ct/min)1000 sms2 GB€ 15/maand prepaid

  DAMN, dit is een zéér concurrentieel aanbod !!! Maar ik moet wel binnen de BASE familie blijven, aangezien 90% van mijn netwerk bij BASE zit. Zoniet zou ik onmiddellijk overstappen van MV naar dit product van Mobistar!

 18. door JLN

  MV is van BASE en draait dus op hetzeflde (trage) netwerk.
  In Belgie heb je nog de mogelijkheid om voor Proximus Generation Connect te gaan. 20 euro voor 2 GB, 80 min bellen en 2000 smsjes. Maar het grootste voordeel is dat je hiermee op het grootste en snelste 3G netwerk zit van Belgie. Proximus haalt al snel 5x de snelheid die BASE kan bieden => toch wel de 5 euro waard vind ik! :)

 19. door Sam

  Origineel geplaatst door ToMiKoN
  Ik vind het niet erg sterke tarieven die ze aanbieden in Nederland. In België zijn ze trouwens al niet meer de goedkoopste.Dit is volgens mij de goedkoopste:Mobistar Internet On Mobile: 125 min (0.12ct/min) 1000 sms 2 GB € 15/maand prepaidDaarnaast heb je nog Telenet King en andere concurrentiële tarieven!

  En ik ben zo’n internet on mobile gebruiker van Mobistar (Telenet is net zoals MV een virtuele provider maar gebruikt het netwerk van Mobistar). Voorheen was ik Mobile Vikings omdat ik dacht dat ik goedkoper zou af zijn met Mobistar en een beter netwerk zou hebben. VERGEET HET: Ik ben één maand mobistar en ik verhuis terug naar MV, omdat het netwerk van mobistar echt dramatisch is. Slecht bereik op verschillende plaatsen en zeer weinig 3G en als ik al 3G heb dan valt signaal snel weg, bijgevolg is het edge-netwerk nog aanzienlijk trager dan dat van Mobile Vikings/Base.

  Mobile Vikings weet kwaliteit aan te bieden en dit tegen een behoorlijke prijs. Ze doen tevens maandelijks updates aan hun netwerk. Tot voor kort had ik geen 3G in Brugge, sinds kort kreeg men daar een 3G-dekking met snelheden tot 3,8MB/s! Niet slecht!!

 20. door Belg

  Origineel geplaatst door Mobile Viking freak
  Ook interessant voor degenen die vaker bellen en niet toekomen met de €15 belwaarde.Om de afweging MV vs. Base Check te maken kan ook het volgende meespelen: bij Base Check ben je klant van Base zelf. MV koopt minuten op bij Base. Ik lees dat Baseklanten een snellere 3G-verbinding dan MV-klanten hebben…

  Ik kan met je akkoord gaan. Maar 1 zeer groot voordeel voor grote families met kinderen is dit: je belt gratis van MV naar MV. Bespaart dit geen kosten?

 21. door Mobile Viking freak

  Origineel geplaatst door Belg
  Maar 1 zeer groot voordeel voor grote families met kinderen is dit: je belt gratis van MV naar MV. Bespaart dit geen kosten?

  Ja, natuurlijk: als je veel mensen kent die MV hebben (bv. je kinderen), dan is dat 1u gratis bellen een zeer interessant voordeel bij MV. Dan zou ik ook bij MV blijven.

  @Sam: Serieus? Is het netwerk van Mobistar dan zo belabberd?

 22. door Sam

  @Sam: Serieus? Is het netwerk van Mobistar dan zo belabberd?

  Het is gewoon dramatisch … Mobistar bestaat al zoveel langer op de markt i.v.m. Base en je kan het je echt niet voorstellen …
  Jaren geleden waren we mobistar en omdat we toen gewoon geen bereik hadden thuis zijn we overgeschakeld op Proximus. (MV was nog niet geboren)
  En om eerlijk te zijn, het is misschien een fractie beter i.v.m. vroeger!

 23. door Steve

  Ik ben heel tevreden van mobile vikings belgie. Op de 5 maand dat ik mv ben heb ik nog maar 2x 15 euro moeten opladen. De rest was gratis omdat ik andere mensen heb doen overstappen naar mv.
  De 2mensen die ik het meest bel zijn ook MV dus deze zijn gratis. :)
  Ik zit nog met meer als 40euro krediet op mijn kaart. En elke maand staat er meer op :)
  Voor mij is mv het beste. :D

  Trouwen ik ben is blij dat belgie eens de Nederlanders in het zak zetten. Meestal is het anders om. :P
  Looooool grapje e!

 24. door maarten

  @Mobile Viking freak:

  Het grootste nadeel van de concurrenten t.o.v. MV vind ik dat je overal €15/maand kwijt zijt. Of je nu veel belt/sms’t/internet of niet. Ik doe nu vaak 1,5 maand tot 2 maand met 1 herlading van MV . Geen verplichtingen & geen opzeg.

 25. door Kivanc

  Het vervelende aan Base vind ik de 3G dekking in heel België… Nederland daartegen is VEEEL beter.

  Maar bon, ben zelf klant van Base (JimMobile) & mag niet klagen. Ookal gebeurt het 3G uitbreiding enorm traag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.