Props voorkomt dat je iPhone-oordopjes vallen

·

props oordopjesAls je je oordopjes even uit je oren haalt, blijven ze bungelen en soms vallen ze zelfs op de vloer. Fabrikant Quirky heeft daarvoor een oplossing bedacht, met de naam Props. Dit is een nekkoord van siliconenrubber en polypropyleen, waar je je oordopjes in kunt hangen. Tijdens het luisteren hangt het koord gewoon om je nek. Gebruik je de oordopjes niet meer, dan steek je ze door de openingen in de Props-houder, die voorkomt dat ze omlaag vallen.

Met een plastic ring in de nek kun je instellen op welke hoogte de Props hangt. Hoeveel deze uitvinding gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. Quirky is druk bezig om samen met investeringen van gebruikers het product te ontwerpen. Je kunt via de site quirky.com aangeven dat je wilt meedoen en hoeveel je bereid bent om te investeren.

Er zijn natuurlijk makkelijker manieren om te voorkomen dat je oordopjes omlaag vallen. De oordopjes in je shirt steken, over je oren hangen of de kabel over vrijwel de volle lengte aan de binnenkant van je shirt laten lopen, zijn oplossingen die veel goedkoper zijn en waarvoor je geen aparte accessoires hoeft mee te slepen.

props iphone

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

23 reacties

 1. door Guy

  Innovatief idee, gat in de markt? Nee denk niet dat dit nou veel verkoopcijfers gaat halen.

  Wel leuk bedacht.

 2. door Willem

  Origineel geplaatst door Guy
  Innovatief idee, gat in de markt? Nee denk niet dat dit nou veel verkoopcijfers gaat halen.Wel leuk bedacht.

  Juist omdat het te simpel voor woorden is zal denk ik voor veel verkoop gaan zorgen. Dit zijn van die dingen die je vaak onderschat denk ik.

 3. door Reindert

  Volgens mij kun je met een veter het zelfde doen aan beide einden een lusje maken en je hebt het zelfde gewoon door het lusje je oordopje en klaar is ook nog eens goedkoper

 4. door Chris

  Kansloos, als Apple nu gewoon de oordoppen had ontworpen zoals ze door andere fabrikanten zijn ontworpen dan was dit niet nodig. Gewoon een kant langer en achter je nek langs. Geen vallende oordoppen en de kabel mooi aan een kant van je lichaam.

 5. door Larss

  De beschrijving klopt niet, volgens mij is het idee dat je ze ook tijdens het luisteren hierin laat zitten (zie ook de tweede foto)

  Maar dat terzijde, volgens mij kan elk willekeurig brillentouwtje dezelfde functie vervullen.

  @Chris: Er is een reden dat slechts een minderheid van de oordopjes asymmetrisch is. Het is namelijk bloedirritant :D

 6. door Ryan

  Idd die asymmetrische oortjes zijn super irritant

 7. door Tyr

  Ziet er uit als iets wat m’n opa aan zijn bril doet om hem aan z’n nek te hangen. Steek die dingen gewoon ofwel in je oren ofwel in je broekzak, “probleem” opgelost.

 8. door bargman

  Bij mij vallen dit type oordoppen er altijd spontaan al uit….
  Toen die van Bose gekocht, precies hetzelfde. Hoppa weer zoveel Euro over de balk.

 9. door Kyhd

  Het handige is denk ik niet dat je ze op kunt bergen, maar het feit dat ze niet kunnen vallen. Bij mij vallen ze namelijk altijd haha. En in ear vind ik niet fijn:(

 10. door Ruben.cc

  Ik heb het snoer van mijn dopjes altijd onder mijn kleding hangen, werkt ook prima.

 11. door Max

  Mijn grootste ergernis met oordopjes is als ik een kledingstuk uit moet doen en daar is dit niet bepaald een oplossing voor.

 12. door Khaled

  Onder je shirt werkt prima vooral met in ear oordopjes. Als je die normale oordopjes hebt en ze vallen makkelijk (bij mij ook) dan is het irritant onder je shirt omdat ze dan soms omlaag worden getrokken doordat ze gaan plakken op je huid. Dan kan dit wel handig zijn opzich.

  Beste blijft gewoon in ear oordopjes vallen nooit en als je klaar bent in je zak of anders onder je shirt en dan over je kraag laten hangen :D

 13. door eiskoud

  Oplossing: Budfits

  kun je ze ook mee in je kleding haken als je ze niet gebruikt…

 14. door Matthijs

  Als je de Sennheisers met die rubberen opzetsdopjes hieruit probeert te halen, liggen ze er -denk ik- af. Niet handig dus.

 15. door Rian

  Ik gebruik kleine haarclipjes die je voor een paar euro bij elke drogist kunt kopen. Makkelijk aan elk kledingstuk te bevestigen.

 16. door job

  gewoon onder het shirt door, is bij mij standaard

 17. door David ;)

  Je kan er ook gewoon voor kiezen geen oordopjes in te doen, en je iPod/iPhone/iPad gewoon voluit te zetten ;D

 18. door ergoboy

  ik steek ze gewoon onder men shirt en gebruik ik ze even niet hang ik ze over mijn schouders nar achteren :p

 19. door Rikkie

  Ik ben voor de asymmetrische doppen

 20. door Bubbly

  Onder het shirt werkt prima en ze vallen nooit uit m’n oren (want ik gebruik natuurlijk kussentjes).

  Denk niet dat ik zo’n ding tegen m’n nek fijn zou vinden.

 21. door Sven

  Het ziet er gewoon niet cool uit.
  En dat willen we niet.
  Wat misschien een voordeel van deze vinding is dat niet de hele kabellengte in je oor hangt, maar dat het vrij hangt vanaf de bevestiging tot aan je oor.
  Maar,
  Ik hoef hem niet.

 22. door Stefan

  Ik vind dit er maar sullig uitzien hoor! Lijkt wel op een bejaarde man die een touwtje aan zijn bril heeft hangen zodat deze niet kapot valt. Draag mijn oortjes gewoon tussen 2 lagen kleren of tussen mijn jas en mijn kleren.

 23. door Jeroen

  @Ryan:

  Lol, probeer de ene kant eens via je nek naar je oor te krijgen. Al deze onzin hoeft niet als je gewoon netjes assymetrische hebt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.