Pop Video: goedkope projector voor de iPhone

· Bastiaan Vroegop

Pop Video projectorEr zijn op het moment een aantal projectors voor de iPhone verkrijgbaar, maar de meesten zijn dankzij een hoog prijskaartje niet voor iedereen een optie. De nieuwe projector Pop Video probeert zich meer op de mainstream markt te richten, met een prijs van slechts 100 dollar. Daarnaast kan deze pico-projector de iPhone’s volle retina-resolutie van 960 bij 540 pixels tonen, in plaats van de gebruikelijke 640 bij 360 pixels.

Je kunt de Pop Video-projector aansluiten om de 30-pin-connector van je iPhone, om vervolgens twee uur lang beelden van je iPhone op een muur te projecteren. De projector lijkt op dezelfde wijze als een televisie-connector te werken, wat betekent dat je alleen bepaalde dingen in een app kunt projecteren. Een speciale app van de fabrikant zorgt er echter voor dat je ook Twitter en YouTube kunt laten zien.

De Pop Video heeft een batterijduur van twee uur. Het duurt vier uur voordat het accessoire volledig is opgeladen. Om de projector op te laden, kun je de bijgeleverde micro-USB-kabel gebruiken.

Op het moment is de Pop Video nog niet verkrijgbaar. Hij is alvast te bestellen op de site van de fabrikant, maar alleen Amerikaanse en Canadese kopers komen hiervoor in aanmerking. Er lijken echter wel plannen te zijn om de projector buiten Amerika te verkopen: de handleiding op de site is alvast vertaald naar het Duits, Frans, Chinees en Japans.

Downloaden: Pico-projector (gratis, bijbehorende app)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6jNJOd3muQg

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.