Pop Video: goedkope projector voor de iPhone

·

Pop Video projectorEr zijn op het moment een aantal projectors voor de iPhone verkrijgbaar, maar de meesten zijn dankzij een hoog prijskaartje niet voor iedereen een optie. De nieuwe projector Pop Video probeert zich meer op de mainstream markt te richten, met een prijs van slechts 100 dollar. Daarnaast kan deze pico-projector de iPhone’s volle retina-resolutie van 960 bij 540 pixels tonen, in plaats van de gebruikelijke 640 bij 360 pixels.

Je kunt de Pop Video-projector aansluiten om de 30-pin-connector van je iPhone, om vervolgens twee uur lang beelden van je iPhone op een muur te projecteren. De projector lijkt op dezelfde wijze als een televisie-connector te werken, wat betekent dat je alleen bepaalde dingen in een app kunt projecteren. Een speciale app van de fabrikant zorgt er echter voor dat je ook Twitter en YouTube kunt laten zien.

De Pop Video heeft een batterijduur van twee uur. Het duurt vier uur voordat het accessoire volledig is opgeladen. Om de projector op te laden, kun je de bijgeleverde micro-USB-kabel gebruiken.

Op het moment is de Pop Video nog niet verkrijgbaar. Hij is alvast te bestellen op de site van de fabrikant, maar alleen Amerikaanse en Canadese kopers komen hiervoor in aanmerking. Er lijken echter wel plannen te zijn om de projector buiten Amerika te verkopen: de handleiding op de site is alvast vertaald naar het Duits, Frans, Chinees en Japans.

Downloaden: Pico-projector (gratis, bijbehorende app)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6jNJOd3muQg

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

7 reacties

 1. door skeptikus

  Doet tie t dan ook op een ipad?

 2. door vincefra

  Even op de site lezen en ja deze werkt met iPad maar gezien de omvang van iPad scherm een beetje overbodig (dit is geen beamen van op het werk om 3 meter breed te projecteren ).

 3. door taco

  Schijnt 15 lumen te zijn. Totaal waardeloos dus.
  Leuke gimmick. Behalve in ‘t pikdonker

 4. door MsysteM

  Nice! hoe zou de kwaliteit toch zijn ?? en jammer dat je het niet in landschap modus kan houden, voor bijv. met het spelen van een spelletje in je bed met je telefoon in landschap tegen het plafond xD

 5. door benBen

  Weet niet hoe deze beamer het zal doen, maar heb hier al tijdje een pocket beamer en die doet het boven verwachting goed (was wel 399 US dollar) nog geen moment spijt van aankoop gehad en gebruik hem regelmatig. En zeker niet alleen in het donker

 6. door rjj marks

  Origineel geplaatst door benBen
  …al tijdje een pocket beamer en die doet het boven verwachting goed …

  Welke heb je dan?

 7. door Bob de Graaf

  Volgens mij klopt er niets van die resoluties of ligt dat aan mij en gebeuren er nog rare dingen bij projectors?
  Retina-scherm is 640 x 960. En normaal is het 320 x 480…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.