Politie neemt computers van Gizmodo-blogger Jason Chen in beslag

·

jason chenJason Chen, de Gizmodo-blogger die het verhaal over het iPhone-prototype publiceerde, heeft bezoek van de politie gekregen. Zijn computers zijn in beslag genomen toen hij niet thuis was. Er werden meerdere computers en servers meegenomen, in opdracht van de rechter van het Superior Court in San Mateo. Chen ging ‘s avonds met zijn vrouw uit eten en kwam rond 21:45 uur weer thuis, waarna hij opmerkte dat de garagedeur half open stond. Op dat moment kwam een agent naar buiten met de mededeling dat er een huiszoekingsbevel was afgegeven.

De agenten bleken al enkele uren bezig te zijn met het verzamelen van bewijsmateriaal en het registreren van de spullen die ze zouden meenemen. Omdat Chen op het moment van de huiszoeking niet thuis was, werd de voordeur opengebroken. Chen werd niet gearresteerd en krijgt een schadevergoeding om zijn voordeur te laten repareren, maar zal het voorlopig zonder computers moeten doen. Gawker, de uitgever van Gizmodo, is van mening dat het huiszoekingsbevel niet geldig was volgens de wetgeving in Californië, die expliciet verbiedt dat er bij journalisten huiszoeking mag worden gedaan en/of apparatuur mag worden meegenomen.

Als de vondst van een iPhone-prototype inderdaad een PR-stunt van Apple was, waarbij een Apple-engineer, de ‘eerlijke’ vinder en zelfs Gizmodo in het complot zou zitten (zoals sommige mensen denken), kan het Apple wel eens duur komen te staan. De vraag is alleen of dat uit het politieonderzoek naar buiten komt, waarin vooral naar strafbare feiten en niet naar complottheorieën wordt gezocht.

Hieronder het relaas van Chen:
jason chen

Voor het volledige verhaal: Police Seize Jason Chen’s Computers (Gizmodo.com)

Tipgever: @Jorgdegroot

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

77 reacties

 1. door Bigbrothers2000

  Jammer voor die gozer :(

 2. door chris

  Publiciteits stunt waarbij een deur wordt opgebroken en computers worden meegenomen ? Ik denk dat je die theorie nu wel achterwege kan laten. Helemaal in Amerika, ik kan me nu al een nieuwsbericht voorstellen “Man eist 3 milloen schade vergoeding vanwege uit de hand gelopen PR sunt”. Neuh daar kijken ze wel voor uit.

 3. door Alex

  Ben benieuwd hoe dit afloopt

 4. door Frank van Manen

  Ik weet niet wat ik er nu nog van moet denken. Het kan 2 kanten op. Of Apple en Gizmodo spelen het spelletje samen door ook allebei voor de makkelijke promotie te gaan in een soort van iPhone-soap die niemand wil missen, en anderzijds kan het net zo goed een RL-soap zijn met alle gevolgen van dien..

 5. door Ron Termeer

  Ze gaan wel erg ver. Maar wat kan Apple dat schelen. Ze verkopen toch wel.

 6. door BillSplate

  Hmm, Apple wilt dus Gizmodo over laten komen dat zij niet het toestel niet eerlijk gekocht hebbben oid?

 7. door Nils Veldhuis

  Apple.. come on…

 8. door Fresh

  Het blijft scoren, dat “nieuws” rond de “verloren” iPhone 4G. Het hoort nog net niet in de Privé, maar smullen blijft het wel.
  Ik geloof pas echt dat er een nieuwe iPhone komt als het NOS Journaal er aandacht aan besteedt.
  Er zal dit jaar toch wel echt een nieuwe iPhone komen, he? Ik kan het nog steeds niet geloven, hoor. DUHH!

 9. door Simon

  Zou dit in Nederland ook kunnen?
  Volgens mij kan het inderdaad in de VS niet, hier al helemaal niet dacht ik…

 10. door Jacco

  Eerst zien of er daadwerkelijk een huiszoeking is gedaan. Geloof echt geen bal van deze soap.

 11. @chris:

  Volgens mij snap je het niet helemaal? De politie zit natuurlijk niet in het complot maar doet onderzoek naar criminele activiteiten. Wellicht komt daarbij boven water of het een pr-stunt is van Apple.

 12. door iSponge

  Spannend.. ben benieuwd hoe dit gaat aflopen..

 13. door Prana

  Tsja…
  Ik denk niet dat het een pr-stunt was. Dan zouden ze niet alle specs al door laten lekken. Dan waren het vast weer een aantal vage foto’s geweest. Nu is het niet meer spannend wat ze gaan laten zien op de keynote, tenzij ze ze dan met nog genialere dingen komen. Dat zou echt smerig zijn.

 14. door Freek

  Triest dat een nieuw product waar wij dol op zijn enkele personen zo privé moet raken, ik hoop niet dat dit een publiciteitsstunt blijkt te zijn. Want dan is Apple echt te ver gegaan (en ik blijf nog steeds bij een stunt)

 15. door gserban

  Bah dat relaas van chen valt niet te lezen op ipc app :( zoom functie zou welkom zijn

 16. door 4saus

  wie gelooft dat die opgezette PR methodiek van Apple is die moet zich na laten kijken.

  Apple heeft het niet nodig.

  al verkoopt Apple de scheet van steve jobs als parfum dan verkoopt het nog.

 17. door boerke

  Ach jongens, er is gewoon een misdaad gepleegd…
  Gevonden voorwerpen geef je aan op het politiebureau, en verkoop je niet door!

  In dit geval gaat het dus waarschijnlijk over heling. Ging het over je eigen gestolen douchekop had je er geen probleem mee, maar een meer nieuwswaardige iphone is wat anders?

 18. door LEXY

  Zowel Apple als Gizmodo blijven hier wel bij varen. Nog meer (gratis) publiciteit voor beide.
  En ja, slechte reclame is nog steeds reclame = naamsbekendheid.

 19. door 4saus

  Origineel geplaatst door LEXY
  En ja, slechte reclame is nog steeds reclame = naamsbekendheid.

  waarom zou je bewust je goede naam te grabbel gooien voor slechte publiciteit?

 20. door AriGoldism

  Gizmodo gooit z’n eigen ruiten in, foto’s waren trouwens nep. (dat is toch geen iPhone, ziet er toch niet uit, die koelkast)

  Apple wast zijn handen in onschuld, terecht ?
  Zou Apple erachter zitten…

 21. door Indro

  Al eens eerder gezegd (door mij); ‘mark my words'; 22 juni word de nieuwe iPhone gelanceerd (of in ieder geval gepreseteerd). Las ik ook niet ergens dat er al een event is geboekt?. Overigens is mij dit verteld door een Apple medewerker.. Voor mij betrouwbaar genoeg.. Voor de slimmerikken ;-) : ga eens bij een Tmobile winkel langs en hou je van de domme maar slim genoeg om wat data te strooien over de release en je zal merken dat ze al meer weten.. (ook al gezien in de winkels dat ze de 3g aan het ‘dumpen’ zijn?) Groet inny

 22. door boerke

  @indro
  Maar dat is toch al algemeen bekend?
  jaar geleden eigenlijk al

 23. door Indro

  @boerke:

  ;-) yep.. Lijkt net of niemand dat snapt :-)

 24. door Indro

  Whaha.. Zie nu de andere artikelen over tmobile staan.. Zie mijn post maar als niet geplaatst.. Greetzzzzz..

 25. door Jasper

  Haha, dat sommige mensen nu nog denken dat het hele verhaal een publiciteitsstunt is vind ik echt hilarisch :D

 26. Origineel geplaatst door BillSplate
  Hmm, Apple wilt dus Gizmodo over laten komen dat zij niet het toestel niet eerlijk gekocht hebbben oid?

  Apple zal wel aangifte hebben gedaan van diefstal en het spoor leidde nogal opvallend naar een zekere Jason C van Gizmodo.

  Origineel geplaatst door Fresh
  Ik geloof pas echt dat er een nieuwe iPhone komt als het NOS Journaal er aandacht aan besteedt.

  Ik denk dat je rond het WWDC goede kans maakt dat het journaal iets erover doet. Maar ik denk dat je sneller bent als je gewoon de aankondigingen van Apple zelf volgt.

  Origineel geplaatst door Jacco
  Eerst zien of er daadwerkelijk een huiszoeking is gedaan.

  Alles is in scène gezet? Misschien kan iemand even bellen met die rechtbank, of zitten zij ook in het complot?

 27. door LEXY

  Origineel geplaatst door 4saus
  Origineel geplaatst door LEXYEn ja, slechte reclame is nog steeds reclame = naamsbekendheid.waarom zou je bewust je goede naam te grabbel gooien voor slechte publiciteit?

  Wat is goed en wat is slecht…?! Daarover kun je discussieren.
  Maar feit is dat de naam blijft hangen, het voorval vergeet men. Is niet mijn mening, maar is wetenschappelijk onderzocht.

 28. door René

  Ik denk dat die meneer van Gizmodo nooit had mogen inbreken bij Bill Gates. En dan ook nog eens zijn deur kapotmaken. Nee valt me tegen van deze Chen, misschien had hij beter bij Apple kunnen inbreken en het nieuwe prototype van de iPhone stelen, dat zou pas een stunt geweest zijn!

 29. door Orpheo

  ik had begrepen dat Gizmodo die 5000$ betaalde als ‘dank’, en niet om het in bezit te krijgen van de telefoon.

  Apple zelf heeft in het begin ook steken laten vallen; de vinder deed pogingen om het apparaat bij apple af te leveren, maar die strandden op niets uit. Als je dan gaat vragen bij een gerenomeerd techblog ‘hey ik heb iets gevonden dat heeel erg lijkt op iets wat de 4e generatie iphone zou kunnen zijn’, snap ik best dat die toko dat apparaat graag in handen wil hebben. Als apple er dan zelf al niks mee doet, had het inderdaad naar de politie moeten gaan, maar dat is niet gebeurd.

  2 partijen zitten dus, imho, fout.

  Wat KAN is dat het een ‘complot’ is, en dat iemand word opgeofferd als zondebok, alleen voor de buzz, maar als dat echt zo zou zijn, dan is apple echt fout en ziek bezig.

 30. door umut

  Apple heeft een hoop touwjes moetten trekken om dit voor elkaar te krijgen. Ze mogen niet zomaar iemand huis treden vooral presvrijheid speelt een rol hier.

 31. door //

  Ze kunnen Jason in principe niet veel doen.

  Als’t een complot is, dan gaat Apple waarschijnlijk niets eisen in een eventuele rechtzaak, en dan zullen ze bv Jason voor de gerechtskosten laten opdraaien (die ze wss terugbetalen achteraf int geheim).

 32. door Roy

  Damn, zelfs Obama zit dus gewoon in het complot. Dit gaat echt heel ver!

 33. door St.Jimmy

  overtredingen welke op zijn plek kunnen zijn:
  – diefstal, wie zegt dat het toestel echt gevonden is?
  – heling, het toestel schijnt doorverkocht te zijn?
  – aandelenhandel met voorkennis?

  Dit laatste kan ook nog als aanklacht verschijnen. Gezien Apple beursgenoteerd staat en alle R&D activiteiten de aandelen koers kunnen wijzigen, kan een lek leiden tot handel met voorkennis.

  De aandelen van Apple staan hoog, maar zullen alleen hoger worden als Apple de nieuwe iPhone lanceert. Dus je kan er snel wat geld aan verdienen.

 34. door jerry.w

  Waarom namen ze die spullen n

 35. door jerry.w

  ‘iPhone app reageer Butten op onhandige plek’ vervolg waarom nemen ze die gast z’n spullen mee ze konden veel beter de spullen van gizmodo meenemen, die heeft immers die iPhone uit elkaar gehaakt en gepubliciteert, die verslaggeven was alleen journalist, en die hebben toch vrijheid om nieuws te publiciteren??? Raar verhaal vindt ik dit

 36. door thumper_uk

  Bit strange taking the computers as all the photos are online , but its his own fault for opening mr jobs baby , as now the next keynote from steve will not get any wows( unless people are paid to do it ) the whole suprise of the look of the new iphone is gone , unless apple remake the iphone

 37. Bedrijfsspionage wordt in de VS niet simpel over gedaan…

 38. door Edwin

  Als Apple aangifte heeft gedaan van diefstal omdat dat volgens hun zo is, dan kan Apple er niks aan doen dat er bij gizmodo een huiszoeking is gedaan, de politie leid dat onderzoek, Apple kan niet zeggen “nee sla gizmodo maar over”

 39. Lees vooral Daring Fireball als je meer details wilt over de gang van zaken. Merk ook op dat Apple niet kan zeggen: “Hee, ga eens een inval doen!” Apple kan aangifte doen van diefstal, maar wat daar vervolgens mee gedaan wordt is niet aan Apple.

  Dit is trouwens verder ook geen zaak tussen Gizmodo en Apple, maar tussen Gizmodo en de openbare aanklager. Geen civiele zaak dus, maar strafrecht: stelen en helen mag niet, ook niet als je een journalist bent, en de politie zoekt nu uit of dat gebeurd is.

  Disclaimer: IANAL.

 40. door Ralph

  @gserban:

  je iPhone kantelen Dan is het prima te lezen ;)

 41. door Anna

  Origineel geplaatst door Nils Breunese

  Disclaimer: IANAL.

  Ik mag hopen dat Steve op 22 juni de nieuwe iPhone voorstelt, en niet de iAnal !

  ;)

 42. door Maikelw

  Moet je maar geen gestolen zooi kopen.

  Ze WISTEN dat hij van Apple was en zodoende dat hij gejat was, want op een andere manier kon en kan je er nog niet aan komen.

  Eigen schuld dikke bult zeg ik dan maar.

 43. door PeHa5772

  @Nils Breunese: Van stelen is geen sprake. En als er niet gestolen wordt wordt er ook niet geheeld. Het is gewoon zwaar overdreven van die Yanken. Had Apple maar beter op zijn spullen moeten letten. Ze mogen blij zijn dat het bij Gizmodo terecht gekomen is want die heeft het netjes teruggebracht, na publicatie.

 44. door Kareltje

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag.Alles is in scène gezet? Misschien kan iemand even bellen met die rechtbank, of zitten zij ook in het complot?

  De bron is toch Gizmodo zelf, documenten photoshoppen is niet moeilijk. Of is dit nieuws ook te vinden op een website van een instantie?

 45. Dit is echt geen publiciteitsstunt hoor. Die Apple engineer heeft gewoon teveel Duits bier gedronken en zijn testtoestel laten slingeren. Dat geeft anderen echter nog niet het recht om het toe te eigenen en te verkopen, en het geeft kopers ook niet het recht om er dan over te gaan schrijven, temeer omdat betreffende schrijver weet, of kan weten dat het inderdaad om een prototype gaat; het is immers een expert op dit gebied.

 46. door mark

  Ben ik de enige die de 4e alinea niet begrijpt?

  Over welke email gaat het?

  Gevonden, een email van zijn advocaat over de ongeldige grond van de huiszoeking

 47. door 4saus

  @Kareltje:

  Dan geloof jij zeker ook in aliens en andere complot theorieën.

 48. door pearlrox

  wat een verhaal .. ben benieuwd op het volgend internet deel.. wat spannend seg … lol Laf van appel..wat willen ze daarnu mee bewijzen ??

 49. @PeHa5772:
  Dat weet men niet zeker, daarom wordt er nu een onderzoek gedaan.

 50. door mark

  @wickedjv:
  Ik denk dat ze willen bewijzen dat heling een strafbaar feit is.
  Voor de wet hoort er geen verschil te zijn tussen het helen van een iPhone prototype aan een nieuwsdienst, of het helen van jou gestolen autoradio aan iemand anders.

 51. door Lesley Declercq

  Daarom denk ik ook niet dat dit een PR stunt is.
  Apple heeft de Iphone als gestolen opgegeven, anders kan er geen huisbezoekingsbevel zijn afgegeven.

  Ik vraag me ook af of apple er niet van baalt dat we de bijna af iphone al gezien hebben, sinds dit nooit eerder gebeurd is.
  Geruchten en publiciteit krijgen ze zowiezo wel.

  ps. ik lees nu net Gonny’s bericht hierboven

 52. door 4saus

  @mark:
  En terecht.

  Waarom zou een journalist wel gestolen waar mogen kopen? Puur omdat het nieuws waarde heeft voor een paar nerds als ons?

  ik ben benieuwd naar de uitkomst.

 53. door WvB22

  @4saus: Daar draait nu de hele zaak om. Gizmodo zal bij hoog en bij laag volhouden dat ze niet wisten (in eerste instantie) dat de iPhone van Apple was en ten tweede zullen ze stellen dat de iPhone niet gestolen was maar gevonden en dat de vinder genoeg heeft gedaan om de rechtmatige eigenaar te achterhalen (maar Apple niet geïnteresseerd was in eerste instantie).

  Wat er van die beweringen overblijft is maar de vraag maar er wordt in ieder geval een flink rookgordijn opgetrokken. De politie is alleen een onderzoek gestart waar Chen wel verdachte bij is maar hij is nog niet aangehouden of verhoord. Waarschijnlijk wil de aanklager eerst weten of hij een zaak heeft of niet.

  Daarnaast kan Apple altijd nog een civiele procedure opstarten. De bedragen die daar geëist worden kunnen soms nog hoger uitvallen dan in een strafrechtelijke zaak.

 54. door Drog

  Een prototype verlies je niet zo maar. Wellicht is de ‘eerlijke vinder’ door Gizmodo ingezet om de iPhone 4G in bezit te krijgen. Als we toch alle mogelijke complottheorieën op tafel willen hebben…

 55. door Ari Gold

  Gizmo gooit z’n eigen ruiten in..

  Apple stunt niet !

 56. door 4saus

  Origineel geplaatst door WvB22
  (maar Apple niet geïnteresseerd was in eerste instantie).

  Ik denk niet dat de telefoniste van apple weet dat er een test unit kwijt is. Dus die zal niet happen natuurlijk.

  wat de zaak betreft. Prima laat maar gebeuren.
  Alleen jammer van de complotdenkers

 57. door Kareltje

  Origineel geplaatst door 4saus
  @Kareltje:Dan geloof jij zeker ook in aliens en andere complot theorieën.

  Ik denk dat jij het woord hoax eens op moet zoeken. Of je bent nog nieuw op het internet en gelooft alles wat je leest. Jij gelooft zeker ook iedere nieuwe jailbreak die wordt aangekondigd?
  Wat complottheorieën en aliens hiermee hebben te maken is mij een raadsel.

 58. door 4saus

  Origineel geplaatst door Kareltje
  Wat complottheorieën en aliens hiermee hebben te maken is mij een raadsel.

  dit hele:”Het is door apple opgezet als een grote reclame stunt ding” als je daar serieus in gelooft ben je een complot theorie denker.

  Als dit echt een complot zou zijn is het net zo geloofwaardig als het bestaan van aliens. ;)

  snap je het nu?

 59. door Search Warrant

  Ook wel mooi dat bij de inventory warrant (website gizmodo) een Iphone 16GB staat….

 60. door Kareltje

  @4saus: en in welk gedeelte heb ik iets gezegd over Apple?

 61. door Orpheo

  De email waarover gesproken word, is een mail van de hoofdredacteur van gizmodo naar die chen, waarin staat dat het de politie STRIKT verboden is om bij journalisten beslag te leggen op spullen, als het gaat om werkapparatuur. Federaal en locale wetgeving zeggen dat; de politie en de rechter deden iets onwettigs!

  dat niemand daar over valt, en alleen maar huilt dat apple z’n primeurtje kwijt is…

  poeh poeh. Gizmodo zal maar wat graag de boete en de strafzaak tegemoet zien, al was ‘t alleen maar omdat ze op deze manier apple een enorme hak kunnen zetten, en de corporate structure krachtig in het hemd kan plaatsen.

 62. door WvB22

  @Kareltje: 4saus gelooft alles wat Apple en Steve zegt, maar in dit geval ben ik het wel met hem eens. Ik geloof ook niet dat dit een vooropgezet plan is geweest.

  Uiteindelijk zal het Gizmodo een zorg zijn. Dit heeft zoveel extra lezers opgeleverd dat ze best een juridische strijd willen aangaan om deze iPhone-soap voort te zetten. Ze lachen zich een deuk daar.

 63. door WvB22

  @Orpheo: Het zit echt wel iets ingewikkelder in elkaar. De advocaten van Gawker (het moeder bedrijf van Gizmodo) hadden al bij voorbaat een e-mail gemaakt dat een in beslag nemen van die spullen onwettig zou zijn. Ze voelden die huiszoeking natuurlijk al dagen aankomen. Helaas voor Gizmodo was dit deels bluf.

  Een journalist die strafbare feiten pleegt (in dit geval heling waarschijnlijk) met zijn apparatuur kan misschien wel beslag op worden gelegd. Ik kan eerlijk gezegd de Amerikaanse wet daar niet goed genoeg voor. Maar je kan natuurlijk niet alles zo maar doen als journalist.

 64. door 4saus

  Origineel geplaatst door Orpheo
  poeh poeh. Gizmodo zal maar wat graag de boete en de strafzaak tegemoet zien, al was ‘t alleen maar omdat ze op deze manier apple een enorme hak kunnen zetten, en de corporate structure krachtig in het hemd kan plaatsen.

  Als dat het motief is van Gizmodo dan zal dat voor hun niet gunstig zijn met toekomstig product revieuws (van apple) of gaan ze die dan ook op ze zelfde manier proberen te bemachtigen?

  De enige baat die gizmoo er bij heeft is het grote aantal bezoekers die smullen van dit soort nieuws.

  Origineel geplaatst door WvB22
  @Kareltje: 4saus gelooft alles wat Apple en Steve zegt, maar in dit geval ben ik het wel met hem eens. Ik geloof ook niet dat dit een vooropgezet plan is geweest.

  Ik geloof niet alles wat een bedrijf zegt omdat ik ook wel weet dat het bedrijf gel wil verdienen. Maar gezien de reputatie van een bedrijf als apple is al deze heisa om een product dat allang in de belangstelling valt niet nodig. Dit is niet de PR die de iPhone of apple als bedrijf verder helpt behalve dat de naam Apple genoemd word. Al dan niet negatief.

  Veel mensen denken Apple en hun marketing te kennen sinds de komst van de iphone. Maar wie al wat langer apple kent en gebruikt weet dat er aan de marketing geen klap veranderd is. apple vaart al jaren op eigen geregisseerde pers momenten en daar buiten word niks vrij gegeven.

  Dat maakt het voor blog sites interessant om te gaan speculeren water komt in de volgende versie van een product. Men gaat daarin heel ver. Fabrieken worden benaderd en spionage foto’s lekken uit. Omdat het voor jullie makkelijker te behappen is word dit allemaal weg geschoven onder de marketing van apple terwijl het de fans en tech sites zijn die zelf de hype aanwakkeren.

  je laat 1 foto los en je zit wat er allemaal los breekt op het internet. De oorsprong word niet naar gezocht men gaat er gelijk vanuit dat het apple zelf is.

  als je daar tegen in gaat schijn je alles te geloven wat apple zegt. en dat is het gekke nou juist. Apple heeft tot nu toe nogsteeds zijn mond gehouden. ze hebben alleen de iphone (onderdelen terug gevraagd) verder laat apple zich nooit uit over speculaties en product roddels.
  wat valt er voor mij dan nog te geloven dan? leegte stilte. het rumoer komt van de andere kant.

  Namelijk de Fans en technologieroddel pers.
  Ik blijf van mening dat Apple deze PR niet nodig heeft en het daarom nooit voor opgesteld kan zijn. en daar zijn WvB22 en ik het over eens blijkt. ;)

 65. door Jan

  Origineel geplaatst door Frank van Manen
  Ik weet niet wat ik er nu nog van moet denken. Het kan 2 kanten op. Of Apple en Gizmodo spelen het spelletje samen door ook allebei voor de makkelijke promotie te gaan in een soort van iPhone-soap die niemand wil missen, en anderzijds kan het net zo goed een RL-soap zijn met alle gevolgen van dien..

  Geloof ik nooit dat Gizmodo onder één hoedje speelt met Apple. Als dat zo is wordt Gizmodo nooit meer serieus genomen door haar lezers.

  Origineel geplaatst door Jeroen vd W
  Bedrijfsspionage wordt in de VS niet simpel over gedaan…

  Je beroepen op je onderzoeksrechten van journalist ligt natuurlijk anders als je vermoed dat Apple haar klanten belazerd en dat je dan betaald om aan documenten daarover te komen.

  Dit is gewoon om de scoop.

  Dat hele iPhone uit elkaar is geschroefd en dat nu al duidelijk is wat de functionaliteit en capaciteiten van de nieuwe iPhone is, is iets waar de concurrentie nu al op kan inspelen. Zij kunnen met nieuwe aangepaste modellen kom of nu al beginnen het ontwikkelen van marketing tegen de iPhone.

  Apple lijdt hier zeker schade door.

  Neemt niet weg dat ik Apple een arrogant bedrijf vind

 66. door WvB22

  Origineel geplaatst door 4saus
  Ik geloof niet alles wat een bedrijf zegt omdat ik ook wel weet dat het bedrijf gel wil verdienen

  En als ik me niet vergis jij ook. Werkte jij niet voor een APR?

 67. door 4saus

  @WvB22:
  werkte

  dat klopt.

  Maar dat maakt mij niet minder geloofwaardig.
  Ik heb er geen belangen bij door te melden wat ik hier meld.

 68. Ik hoop dat hij nog ergens een back-up heeft van al zijn bestanden en die foto’s van die nieuwe iPhone! ;(

 69. door 4saus

  @de_Surinamer: Als er verse info komt met nieuwe plaatjes en dergelijke dan blijkbaar wel ;)

 70. Op een van die plaatjes, die je vind als je de link in het artikel volgt, staat dat ze alle apparatuur mogen innemen waar iets op staat wat te maken heeft met het prototype van de iPhone 4G.

  Aangezien dit huiszoekingsbevel zou komen nadat Apple een aangifte o.i.d bij de politie heeft gedaan moet het dan ook kloppen dat de volgende iPhone de iPhone 4G zal heten.
  Want waarom zouden ze anders nu al met prototypes van een iPhone 4G bezig zijn als de volgende iPhone nog niet eens is uitgekomen?

  Heb ik gelijk of niet? ;)

 71. Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat het geen PR stunt is. Als de politie je spullen komt halen – dan is er aangifte gedaan door iemand.

  Lijkt me niet dat de cops op eigen houtje gaan uitzoeken “hoe het nu zit met die iPhone die zogenaamd gevonden was”…

  Toch?

 72. door Basje

  And the plot thickens.
  Mr. Burns

 73. door miel

  ik denk niet dat het een PR-stunt was. Maar apple haalt er wel veel voordeel uit uit die gevonden iphone

 74. door J

  Nou Apple, hoe kan je van positieve publiciteit (iedereen nieuwsgierig), negatieve publiciteit maken?? Grrr. Triest dit :@

 75. door Jan-Paul

  @Jan: Had mijn analyse kunnen zijn Jan.

 76. door stephan

  @gserban: als je op die link onderaan klikt kom je op die website (nog steeds in ipc app) en dan kun je uiteindelijk wel inzoomen ;)

 77. door Maxime

  Wie weet was die iPhone van Giz gewoon een soort van schaduwtaak om andere geruchten de grond in te boren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.