Pic3D geeft elke iPhone een 3D-scherm

· Gonny van der Zwaag

pic3dJe hoort de afgelopen tijd steeds meer over 3D-technologie. Smartphonemakers zoals LG en HTC zijn ermee bezig en Nintendo heeft de 3DS gemaakt. Of het praktisch nut heeft, is een vraag waar nog niet iedereen het antwoord op heeft gevonden, maar de fabrikanten zien er in ieder geval wel brood in. En Apple dan? De iPhone heeft nog geen 3D-scherm, maar met Pic3D van Global Wave komt het toch een beetje in de richting. De Pic3D is een opplakscherm, dat eruit ziet als een dikke screenprotector.

Het scherm bestaat uit een lenssysteem waarmee twee afbeeldingen gecombineerd een 3D-beeld opleveren. De oplossing werd afgelopen week gedemonstreerd op de 3D & Virtual Reality Expo in Tokio. Afbeeldingen op het scherm bekijk je door de Pic3D-laag, zodat je bijvoorbeeld de 3D-filmpjes die al op YouTube te vinden zijn, kunt bekijken. Global Wave is echter van plan om een iPhone-app te maken, waarmee de mogelijkheden nog beter gedemonstreerd kunnen worden. De Pic3D-schermlaagjes gaan zo’n 25 dollar per stuk kosten. Wat vinden jullie: voegt 3D op een mobiele telefoon echt iets toe?

Via: Networknews

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Onderwerpen

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.