PhotoFast i-FlashDrive: usb-stick voor je iPhone

·

PhotoFast iFlashDriveEen USB-stick die je aan kunt sluiten op je iPhone (of iPad). Onmogelijk? Zeker niet. Het enige wat er voor nodig is, is dat de USB-stick ook een 30-pins dock connector aan boord heeft. PhotoFast heeft hem ontwikkeld en brengt hem binnenkort op de markt. De i-FlashDrive heeft aan de ene kant een normale usb-plug zitten en aan de andere kant de welbekende brede platte connector, zodat hij zowel op je iPhone kan worden aangesloten als ook op je computer.

Om er vanaf je iPhone bestanden op te kunnen zetten, is een speciale app nodig. Deze zal gratis te downloaden zijn vanuit de App Store. De app zorgt voor bestandsbeheer op je iPhone en op de de i-FlashDrive. Daarnaast kun je er ook contacten en bestanden vanaf je iPhone mee backuppen en – erg handig – muziek afspelen die op de drive staat.

De PhotoFast i-FlashDrive komt in drie verschillende types op de markt: eentje van 8 GB, één van 16 GB en één van 32 GB. In Taiwan komt het apparaat deze maand nog uit, de VS zal daarna volgen en hopelijk laat Europa niet lang op zich wachten. De prijs in de VS ligt tussen de 95 en 180 dollar.

Engadget heeft hem al uitgeprobeerd:

Foto: Stone Ip

door Elger van der Wel

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

30 reacties

 1. door Kees Nooteboom

  Niet echt iets nieuws, of mis ik iets …. heb al bijna een jaar iets soortgelijks in de kast liggen …. ZoomIt of zoiets.

  Die dingen zijn alleen als tijdelijke “tussen” opslag te gebruiken. Standaard Apple apps lezen de data niet, voordat een copy lokaal geplaatst is.

  Interessant wordt het pas, als ze als geheugen uitbreiding zouden kunnen dienen.

 2. door Muppel

  Het was handiger geweest als de iPhone normaal met een geheugenkaart overweg had gekund.

 3. door Rick Kerkhof

  Ik ben het helemaal met Muppel eens. Mijn telefoon heeft wel een Micro SD opening en ik ben daar heel erg blij mee, dan hoef ik mijn muziek en video’s niet in mijn kleine (290 MB) telefoongeheugen te zetten, dan kan ik daar plaats maken voor mijn apps.

  Maar, als ik dit ding hier zo zie, dan vind ik hem nogal lomp :S Zou niet graag over straat lopen met zo’n ding onder aan me iTouch.

  Plus die van engadget mag wel wat aan z’n engels doen, kon de helft niet verstaan..

 4. door Alfred

  Leuk ding, jammer van de prijs.

 5. door hoi

  Hebben we dan echt niet genoeg aan 32 GB. Ik heb mijn 3GS nu bijna 2 jaar (over 2 weken) en heb nu 20 GB verbruikt. Wees blij dat je niet hoeft te priegelen met SD-kaartjes.

  Kijk hoe dat bij Android is, je hebt een intern en een extern opslag maar dat word niet als een opslag gezien, waardoor de gebruikerservaring achteruit gaat. En de gebruikerservaring staat bij Apple’s producten voorop.

 6. door MightyMaik

  Dit kan toch al met de camera connection kit? Die koop je voor €29 incl. verzending (namaak op Ebay voor een paar cent) in de Apple Store en dan kun je USB en SD op je iOS aansluiten…

 7. door Maxime

  Ik vind het een goed idee, zeker voor gewoon als muziek opslag te gebruiken. Mijn iPhone staat gewoon vol omdat ik teveel muziek heb. Met die flashdrive zou dat verandering brengen en zou ik meer Apps kunnen hebben. Maar een minpunt dat ik nu ookal zie is dat het niet echt mooi qua design is en dat ik er zo niet mee over straat zou lopen of mee op de bus zitten.

 8. door zzeekop

  eentje van 8 GB, één van 16 GB en één van 32 GB

  snel bestellen is dus de boodschap als je er één wilt :p :p
  wel een beetje groot en lomp…

 9. door jz

  Werkt die camera connection kit eigenlijk met iPhone? ( en dan bedoel ik niet iPhone koppelen aan iPad)

 10. door Whatever!

  Origineel geplaatst door Rick Kerkhof
  Ik ben het helemaal met Muppel eens. Mijn telefoon heeft wel een Micro SD opening en ik ben daar heel erg blij mee, dan hoef ik mijn muziek en video’s niet in mijn kleine (290 MB) telefoongeheugen te zetten, dan kan ik daar plaats maken voor mijn apps.Maar, als ik dit ding hier zo zie, dan vind ik hem nogal lomp :S Zou niet graag over straat lopen met zo’n ding onder aan me iTouch.Plus die van engadget mag wel wat aan z’n engels doen, kon de helft niet verstaan..

  Lekkere relevante reactie…
  Bij een iPhone heb je dat probleem niet omdat je meteen een toestel koopt met genoeg interngeheugen!
  Dus het argument dat je aanhaalt van 290Mb geheugen is hier helemaal niet van toepassing, snap niet wat mensen altijd hebben te klagen dan willen ze een iPhone met 32Gb geheugen dan hebben ze hem en dan moet er weer een 64Gb versie komen want het is nooit genoeg!
  Mensen zijn gewoon hebzuchtig en zijn nooit tevreden met wat ze hebben, wees blij dat je het gedoe niet hebt van microSD kaartjes dat is namelijk zo achterhaalt!
  En als je hier alleen maar komt om te klagen, ga dan lekker ergens anders heen!
  Fijn voor jou dat je een telefoon hebt met MicroSD, gelukkig heb ik een iPhone.

 11. door someone

  Ja :p al geprobeerd . En als je de iPhone aan de iPad hangt word de iPhone opgeladen :D

 12. door Kees Nooteboom

  Origineel geplaatst door someone
  Ja :p al geprobeerd . En als je de iPhone aan de iPad hangt word de iPhone opgeladen

  Dat werkt dus NIET !!

  Melding ” Dit accessoire is niet geschikt voor de iPhone”

  @ someone
  Gelieve geen foutive informatie geven, want het kan zijn dat mensen op basis daarvan een investering plegen waar ze naderhand niets aan blijken te hebben ……

 13. door jasper

  @hoi: Ik zou wel meer opslag willen want meer is altijd beter.. Alleen of het nodig is? Meer geheugen is meer gemakzucht dan noodzaak..

  Helaas zegt de gemiddelde android gebruiker: haha wij hebben micro sd en jullie niet (terwijl ze dan 8 gig intern geheugen hebben en een 8 gig kaartje omdat groter te duur is..)

 14. door Roy

  Totaal onnodig dit en lomp, binnenkort iCloud!
  SD opening? gast het is 2011!

 15. door hiker

  (Red.) Verwijderd: schreeuwen.

 16. door Steven

  @MightyMaik: Wel scherp blijven he, op eBay zijn die van een paar cent biedingen. Die kosten nog 10 euro ofso op eBay.

 17. door Kath

  Origineel geplaatst door hoi
  Hebben we dan echt niet genoeg aan 32 GB. Ik heb mijn 3GS nu bijna 2 jaar (over 2 weken) en heb nu 20 GB verbruikt. Wees blij dat je niet hoeft te priegelen met SD-kaartjes.Kijk hoe dat bij Android is, je hebt een intern en een extern opslag maar dat word niet als een opslag gezien, waardoor de gebruikerservaring achteruit gaat. En de gebruikerservaring staat bij Apple’s producten voorop.

  Waar jij deze uitspraak op baseert weet ik niet.

  Als ik het zo lees heb jij nog nooit met een Android telefoon gewerkt met micro-sd uitbreidings kaart.
  Of het moet er één van een paar jaar geleden zijn :)

  Je merkt er nl. helemaal niks van als je telefoon de micro-sd kaart aanspreekt om apps of bestanden te laden/gebruiken.

  Ik gebruik de 16GB SGS met een 16GB micro-sd kaart en die is in gebruik van apps en (muziek/film)bestanden net zo snel en soepel als m’n iPhone 4 :)

  En dan heb je natuurlijk het grote voordeel van de losse micro-sd kaart dat je makkelijk extra geheugen kan plaatsen zonder eerst te moeten synchen met iTunes :(

  Wat je schrijft over priegelen: die micro sim in m’n iPhone 4.
  Dat is pas priegelen om ‘m er in te zetten of uit te halen.
  Kan niet eens zonder ‘gereedschap’ ;)

  Origineel geplaatst door jasper
  @hoi: Ik zou wel meer opslag willen want meer is altijd beter.. Alleen of het nodig is? Meer geheugen is meer gemakzucht dan noodzaak..Helaas zegt de gemiddelde android gebruiker: haha wij hebben micro sd en jullie niet (terwijl ze dan 8 gig intern geheugen hebben en een 8 gig kaartje omdat groter te duur is..)

  Dat is weer zo’n typische fanboy uitspraak!
  Als je je een beetje zou verdiepen in andere OS-en dan zou je weten dat er maar heel weinig andere telefoons zijn die meer dan 16GB intern geheugen hebben.

  Het gaat niet omdat ‘het te duur is’ en omdat alleen Apple gebruikers dat kunnen betalen.
  Punt is dat andere fabrikanten het niet aanbieden of een veel goedkoper alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid om een micro-sd kaart te plaatsen ;)

  En dan KAN je bij andere OS-en dus makkelijk en vrij goedkoop meer extra geheugen plaatsen.

 18. door Jasper

  @Kath: Ik vind iTunes juist een voordeel.. Hij zet automatisch muziek over als je de telefoon aansluit.. Ja je kan een iPhone niet als externe opslag gebruiken (veelgebruikt ios bash argument) maar wat is makkelijker mee te nemen en handzamer? Een usb kabel of een usb stick aan je sleutelbos? Laat staan een micro sd card reader..

  En de gemiddelde gebruiker haalt niet dagelijks zijn sim kaart er uit..

  Dus als je om zulke redenen een android toestel neemt dan mag ik hopen dat het redenen zijn om te verbergen dat je geen iPhone kan betalen anders dan denk je wel heel simpel:p

  Overigens ben ik wel schuldig aan het kopen van een android tablet omdat ik een 64 gig ipad te duur vond.. Als ze evenduur waren geweest was ik wel voor iPad gegaan

 19. door joow

  Waarom hebben ios apparatengeen micro sd ingang? Zoals alle grote telefoon bedrijven

 20. door Jasper

  @joow: Omdat iphone zo klein mogelijk moet zijn, er een 32 gig versie is en andere fabrikanten maar 8 gig intern geheugen er in doen. Als er echt behoefte was hadden ze wel een 64 gig versie gemaakt.. Alleen koopt 80% gewoon de 16 gig.. Dus waarom voor die paar mensen een 64 gig maken?

 21. door Kath

  Origineel geplaatst door Jasper
  @Kath:Ik vind iTunes juist een voordeel.. Hij zet automatisch muziek over als je de telefoon aansluit..

  Dat is persoonlijk en niet iedereen zal het daarmee eens zijn.
  Kijk eens hoe lang het duurt om een aantal videoclips te syncen.
  Dan kan je sneller een micro-sd kaartje wisselen.

  Origineel geplaatst door Jasper
  Ja je kan een iPhone niet als externe opslag gebruiken (veelgebruikt ios bash argument) maar wat is makkelijker mee te nemen en handzamer? Een usb kabel of een usb stick aan je sleutelbos? Laat staan een micro sd card reader..

  Een micro-sd kaartlezer is echt niet groter dan een één-euro muntstuk dus kleiner dan je huissleutel ;)
  Kijk maar eens op de site van o.a. Sandisk.

  Origineel geplaatst door Jasper
  En de gemiddelde gebruiker haalt niet dagelijks zijn sim kaart er uit..

  Het ging niet om de frequentie dat je je de simkaart er uit haalt, maar om het ‘gepriegel’ om hem er uit te halen.

  Origineel geplaatst door Jasper
  Dus als je om zulke redenen een android toestel neemt dan mag ik hopen dat het redenen zijn om te verbergen dat je geen iPhone kan betalen anders dan denk je wel heel simpel:p

  Zoals je in mijn vorige post kunt lezen heb ik zowel een Android als een iPhone.
  Het ging niet om het feit of je het kan betalen maar om welk OS flexibeler is als het om geheugen uitbreiding gaat.

 22. door Jasper

  @Kath: Hmm ik kan me het nut van even snel een micro sd kaartje omwisselen niet inbeelden… Dan moet je de hele tijd omwisselen..

  Ik heb zelf niet het idee dat het langer duurt om een clip op de iPhone te zetten of om hem op een android toestel te zetten..

  Maar goed iedereen heeft zijn of haar voorkeuren.. Ik acht de kans dat apple micro sd gaat ondersteunen niet heel groot..

 23. door someone

  Maar toch werkt het op me itouch ( niet gejailbreakt) en iPad 2

 24. door Peter

  Mensen ga eens Dropboxen. Dan heb je geen eens een stick nodig en synchroniseert automatisch met al je apparaten.

 25. door Jasper

  @Peter: Voor het synchroniseren zul je toch ruimte moeten hebben op je telefoon lijkt mij? En anders is je data limiet zo naar de knoppe want mensen die meer dan 32 gig willen hebben er voornamelijk grote bestanden op staan lijkt mij..

 26. door Thomas

  Kan iemand mij vertellen wat nou het nut is van een android telefoon met 16 gig 16 gig micro sd kaart ten opzichte van een iPhone 32 gig?

 27. door zonda

  Origineel geplaatst door Whatever!
  Bij een iPhone heb je dat probleem niet omdat je meteen een toestel koopt met genoeg interngeheugen

  Ik ben het ook met Muppel en Rick eens. Het onvermogen van de iPhone met extra geheugenopslag beperkt de gebruiker juist. De een heeft meer opslagruimte nodig dan de ander. De uitspraak “Bij een iPhone heb je dat probleem niet omdat je meteen een toestel koopt met genoeg interngeheugen” (nota bene bekrachtigd door een uitroepteken) komt geheel voor eigen rekening.

 28. door Jasper

  @zonda: Android telefoons hebben bijna allemaal 8 gig intern geheugen.. Kaartje van 32 er bij en je zit op 40.. Nou die 8 gig laat ik dan wel zitten.. Scheelt een lelijk micro sd gleufje..

  Als er ruimte was voor een micro sd dan had apple wel een 64 gig versie uitgebracht.

 29. door Kees Nooteboom

  Inderdaad, niet iedereen heeft de behoeft aan evenveel opslagruimte. Maar wat wordt hier een hoop onzin verondersteld !

  – Ik heb iets niet nodig, dus anderen ook niet ???
  – Intern geheugen plus grootte van één geheugenkaartje is maximale geheugen ?

  Redelijk kortzichtig allemaal. Nee, niet iedereen heeft dezelfde behoeften. De iPhone is een geweldig toestel en ik wil ook niet switchen, maar een micro sd slotje zou een geweldige extra stimulans zijn om een nieuw toestel te kopen. En als het er sd slotje er op zou zitten, zijn veel mensen blij …. en er is niet eens de verplichting het te gebruiken. Zou toch eigenlijk iedereen blij moeten zijn ;)

  Verder zou je, als je bijvoorbeeld veel moet vliegen oid, meerdere films op geheugen kaartjes mee kunnen nemen en zonder tussenkomst van iTunes kunnen afspelen ….

 30. door vincent_chong18@hotmail.com

  Mee eens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.