PhoneSoap: iPhone reinigen met uv-licht tijdens het opladen

·

PhoneSoapDe mensen achter het Kickstarter-project PhoneSoap kwamen er achter dat een warme smartphone een broedplaats is voor bacteriën. Een probleem wat ze hopen op te lossen met een wel heel bijzondere iPhone-oplader: door je iPhone in de PhoneSoap te leggen en hem met een 30-pin connector aan te sluiten, wordt hij tijdens het opladen schoongemaakt met UuvV-licht.

Naast de iPhone kun je ook andere smartphones opladen en schoonmaken met de PhoneSoap. Sterker nog: alles dat in het laadstation past zou met het uv-licht gereinigd kunnen worden. Zo zou je er ook sleutels of een fopspeen mee kunnen reinigen. Het schoonmaakproces duurt tussen de 3 en 5 minturen, waarna de uv-lampen automatisch uitschakelen. De iPhone blijft daarna wel opladen.

PhoneSoap is op het moment nog een project op Kickstarter. Door 39 dollar te doneren aan het project ben je verzekerd van een PhoneSoap op je deurmat, nadat de productie is gestart. Het geld wordt pas van je rekening afgeschreven als het project zijn beoogde bedrag heeft verzameld. Dit zit er wel dik in: met nog 20 dagen te gaan hoeven ze nog maar ongeveer 3.000 dollar te vergaren.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

18 reacties

 1. door barend

  En dan pak je je computemuis vast en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen… Die is namelijk gemiddeld 3 x zo vuil als de wc bril. Gewoon weerstand opbouwen ;)

 2. door Eric

  Hmm, ik ben benieuwd of je Iphone er dan ook zo gaat uitzien als de plastic schermen van de air flow kasten hier op het laboratorium waar UV lampen in worden gezet om ‘schoon te maken’. Die gaan echt in de loop van de tijd er verschrikkelijk uit zien: barsten, dof…
  Mij niet gezien, zo’n Soap…

 3. door Bubbly

  Dit lijkt me wel vet en handig tegelijk.. Maar worden zo alle 6 zijdes gereinigd?

  Video werkt overigens niet in Safari 5.1.5

  Edit: Geen enkele van jullie video’s werken meer in Safari.

 4. door sander

  Goed punt Barend, het is namelijk een feit dat doordat mensen steeds proberen ‘schoner’ te leven hun weerstand zwaar achteruit gaat. En dat geef je per generatie door.

  Dit is dan ook de reden waarom zoveel mensen zo slecht tegen pollen kunnen. Puur omdat mensen ze veel afweren, binnen blijven of in de stad wonen/leven. Zelfde geld voor andere allergieën.

 5. door Chris

  Plus nog 20 dollar extra voor international shipping.
  Dat is dus een totaal van: $59.

 6. door Mark

  Wat zijn minturen? :D

  En als ik dan toch bezig ben: wat is UuvV-licht? ;)

 7. door hcsies

  Minturen zijn de uren waarop het UuvV-licht mintgroen wordt.

 8. door Bubbly

  UuvV-licht is de doorontwikkelde kunstmatige vorm van UV-licht. Mathematisch staat het bekend als UV^2.

 9. door Jasper

  @sander: Allergieën worden veroorzaakt door een overactief immuun systeem niet door een zwak immuun systeem

 10. door Theo

  Oh, dus niet Ultra-ultra-very-violet licht voor een nóg schoner resultaat?

 11. door Alfred

  @Jasper: Niet een overactief immuunsysteem, maar overgevoeligheid (mnv. de slijmvliezen). Dat is even wat anders. Sander heeft zeker een punt, als hooikoortspatiënt ben ik al een tijdje bezig met allerlei maatregelen. Die bestaan voor een deel (immunisatie-injecties) uit het gedoseerd toedienen van de stoffen waar je gevoelig voor bent. Eigenlijk net zoiets als het vaccineren tegen andere ziektes dmv. het toedienen van een kleine hoeveelheid van het virus wat de ziekte veroorzaakt.

  Barend heeft ook zeker een punt. In landen waar de hygiëne en de medische zorg veel minder zijn dan bij ons, zijn de mensen veel minder gauw ziek, ze hebben veel meer weerstand. Als wij op reis naar zo’n land gaan, moeten we van tevoren allerlei vaccinaties hebben en dan nog moeten we in dat land heel voorzichtig zijn met wat we eten/drinken/mee in aanraking komen. Het nadeel voor de mensen in zo’n land is dan wel weer dat ze aan relatief simpele ziektes al gauw dood kunnen gaan…

  Wat dat betreft valt wat mij betreft dit product in de categorie “leuk maar ik heb er niets aan”. Tenzij je het wilt gebruiken als EPROM eraser, maar dat soort EPROMS kom je ook alleen nog tegen in apparaten van eeuwen oud, tegenwoordig is het allemaal EEPROM of Flash.

 12. door Jarik

  Jammer dat het geen virussen doodt ;)

  Maar wel goed natuurlijk, we weten allemaal hoeveel mensen er per jaar overlijden omdat iemand anders hun iPhone heeft aangeraakt…

 13. door Bubbly

  Klopt: doodgeslagen, ondergeniesd met dodelijk virus, enz.

 14. door Sam

  Koop ontsmetting doekjes voor je phone,keyboard,muis enzo. En klaar ben je max €3 bij ah

 15. door THOMAS

  Het moet niet gekker worden!

 16. door Tom

  die gast heeft duidelijk de Steve Jobs keynotes bestudeerd :p

 17. door iKarnemelk

  Maar wel goed natuurlijk, we weten allemaal hoeveel mensen er per jaar overlijden omdat iemand anders hun iPhone heeft aangeraakt…

  Oh, ik dacht juist dat het andersom was: dat per jaar juist veel mensen overleden omdat ze de iPhone van iemand anders aanraakten. Alleen had dat dan weer niets te maken met virussen, maar meer met korte lontjes.

 18. door zilli

  De buurvrouw is ook zo ‘steriel’. Kids spelen op school en komen ziek thuis.. Overdrijven is idd wel een vak apart…

  Alhoewel; een smartphone wordt altijd en overal gebruikt dus ik kan me enigszins wel voorstellen dat je als gebruiker je smartphone normaal kan blijven gebruiken. Niet dat het toestel je ziek maakt. Er is tot nu toe ook niet echt een goeie ontsmetter/schoonmaak oplossing voor een smartphone vind ik.. Dit zou op zich wel interesse wekken bij veel mensen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.