Pegatron krijgt opdracht voor 15 miljoen iPhone 4S’en

·

iphone onbekendEr zijn forse plannen voor de productie van de toekomstige iPhone en de huidige iPad. Volgens de website DigiTimes heeft fabrikant Pegatron Technology een opdracht van Apple gekregen om 15 miljoen iPhone 4S’en te maken. De apparaten moeten klaar zijn voor de lancering in september, zo beweren bronnen in Azië. De iPhone 5 is volgens deze insiders geen grote update ten opzichte van de iPhone 4. Pegatron leverde eerder 10 miljoen CDMA-versies van de iPhone 4 voor de Amerikaanse operator Verizon. Componentleveranciers zouden onderweg zijn naar de fabriek van Pegatron in Shanghai.

DigiTimes heeft nog meer nieuws van Aziatische bronnen vernomen: er zouden deze maand 5 miljoen touchsensoren voor de iPad 2 worden verscheept. Deze worden grotendeels geleverd door TPK Holding en Wintek, die elk verantwoordelijk zijn voor 1,5 miljoen stuks. De overige worden geleverd door Cando, Sintek, Photronic en Chimei Innolux.

Update: De productieorder heeft betrekking op de iPhone 4S, niet op de iPhone 5. De tekst van het artikel is daarom aangepast.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

40 reacties

 1. door jeffmeister

  Mooi op tijd, mijn abbo loopt half september af. Zou ik dus meteen van de 4 naar de 5 kunnen!

 2. door Mike

  “De iPhone 5 is volgens deze insider geen grote update ten opzichte van de iPhone 4″

  Aaargh!!!!

  Dan weer wel een totaal nieuw toestel, dan weer geen grote vernieuwingen? Omdat dit mijn nieuwe iPhone wordt ben ik razend nieuwsgierig, maar hier wordt ik gek van!
  Ik ga vanaf nu op een hutje op de heide zitten en kom er pas in december weer uit. Dan zal wel zeker zijn wat het wordt.

  En ik vind dat iedereen die tegen die tijd geroepen heeft dat hij/zij het weet en het dus mis had, 25 zweepslagen moet krijgen!

 3. door Cristhian

  Jammer dat ze nog geen echt plaatje van de iPhone 5 hebben geplaatst. Haha

 4. door Henkie

  Wat ik mij eigenlijk ondertussen afvraag: Zou de aankondiging van de nieuwe iPhone samengaan met het iPod-event? Dat is ook altijd in september.

 5. door iMars

  smaken verschillen, maar ik hoop echt dat de opvolger gaat lijken op die hier laatst is gepost.

 6. door Daejji

  @Mike:

  Maar er is toch nog nooit een grote update/kleine update geweest.
  Alles was toch een normale update tot nu bij elke iPhone.
  Alleen vanaf de iPhone 4 zag hij er van buiten heel anders uit..maar verder???

 7. door Patrick

  Origineel geplaatst door Cristhian
  Jammer dat ze nog geen echt plaatje van de iPhone 5 hebben geplaatst. Haha

  Misschien is dat stiekem wel gewoon de iPhone 5!

 8. door govaertdidier

  ze bestellen nu 15 miljoen stuks tegen september?

  hoeveel chinezen moeten zich nu weer doodwerken tegen een paar euro’s per week zodat apple multi-miljardenwinsten kan boeken?

  Ik begin mij toch serieus vragen bij te stellen bij die slavendrijvers van apple.

 9. door blackherrie

  Ik doe nu iets wat ik nooit doe. Ik wacht op de Iphone 5 (of hoe hij ook gaat heten). Mijn contract loopt over een paar dagen af. En gebruik nog steeds met tevredenheid de 3gs.
  Dus ik kan nog wel een paar maanden wachten.

  Stiekum wel benieuwd wat het gaat worden natuurlijk :)

 10. door rik

  Grote is een relatief woord. Dus al komt er een terabyte aan flash geheugen in en een 100000 mp camera. Dan nog kan je het een kleine update noemen :p

 11. door Mike

  @Daejji:
  Oke, alles is relatief.
  Maar als het uiterlijk gelijk blijft aan de iPhone 4 (wat ik niet mooi vind), en de camera geen 8 MP gaat worden, dan is het voor mij “een kleine update”.

  Zoals van de iPad naar de iPad 2, dat is voor mij ook een kleine update.

  Maar we zullen wel zien… of nog niet…of wel? BOEHOEHOE!

 12. door ruben matthijs

  @Mike: Is dat nu zo levensbelangrijk? Een iPhone is toch maar een gewoon gebruikstoestel? Ik heb sinds vorige week de 4. Ik heb 3 jaar met mijn 3G gedaan. Ik ben er blij mee maar moet nog steeds wennen aan het idee dat ik hier al die mooie centjes aan gegeven heb. Zo veel verschil is er toch niet?

 13. door Laurens

  Origineel geplaatst door blackherrie
  Ik doe nu iets wat ik nooit doe. Ik wacht op de Iphone 5 (of hoe hij ook gaat heten). Mijn contract loopt over een paar dagen af. En gebruik nog steeds met tevredenheid de 3gs. Dus ik kan nog wel een paar maanden wachten.Stiekum wel benieuwd wat het gaat worden natuurlijk

  Same here, maar dan met een 3g…. ;-)

 14. door micha

  Ipad met camera is toch wel een grote upgrade?

 15. door Jorgos

  En wat doet Foxconn dan? Lijkt me dat zij major geïnvesteerd hebben de afgelopen 4 jaar.

 16. door Laurens

  Hoe is dit zo zeker? ik mis de aanhalingstekens in de titel

 17. door Peter

  Origineel geplaatst door Mike: ”
  Ik ga vanaf nu op een hutje op de heide zitten en kom er pas in december weer uit. Dan zal wel zeker zijn wat het wordt.

  Een van de slimste keuzes die ik hier lees. Eerder is de nieuwe iPhone nl. ook vast niet verkrijgbaar voor ons klootjesvolk (al word ie in september daadwerkelijk aangekondigd)

 18. door thomas1

  Micha iPad heeft al een camera ! Zelfs twee .

 19. door Matjas

  Hier ook iemand die het uiterlijk van de iPhone 4 niks vindt. Ik vond het uiterlijk van de witte iPhone 4 echt prachtig, maar aangezien deze niet leverbaar waren heb ik toen mijn bestelling omgezet naar een zwarte. Gelukkig bestaan er mooie hoesjes. Oh, wat ben ik nog steeds verliefd op mijn 4 jaar oude iPhone 2G. Ook mijn witte iPhone 3Gs vindt ik nog steeds prachtig.

 20. door Runaque

  Ik vind het wel spijtig dat Apple de 5de generatie zo laat uitbrengt, ik (en mijn neef) hoopten dat bij afgelopen keynote de vijfde generatie zou worden voorgesteld, dan zouden we onze 3Gs voor een iPhone 5 inruilen, maar toen er geen nieuwe iPhone werd voorgesteld hebben we maar een iPhone 4 in huis gehaald. Als ik het geweten had, dan had ik nog wel een half jaartje met mijn 3Gs gedaan, maar dat wil niet zeggen dat ik niet tevreden ben over mijn 4, dat is echt een pracht toestel! :)

 21. door Middelbro

  Geen grote update betekend dus ook o.a. geen groter scherm. Jammer, 3,5 inch is echt wat aan de (te)kleine kant. Ik denk dat ik deze wel over sla en wacht tot begin volgend jaar. Dit is dus geen 5 maar weer een 4S (ofzoiets..) Zit apple minnend Nederland hier nu op te wachten? Ik in ieder geval niet.

 22. door Jan

  @Runaque Er waren toen al meer dan genoeg geruchten dat de nieuwe iPhone in september zou komen hoor.

 23. door stevenBaans

  @Mike hahaha schitterende reactie :) #25zweepslagen

 24. door Jan

  Ik zou het jammer dat het model weinig veranderingen heeft tov de iPhone 4. Ik heb die toch altijd veel lelijker gevonden van de 3Gs.
  Hopelijk is het antenneprobleem wel opgelost.

  Mijn abbo is binnenkort afgelopen. Ik heb tot de nieuwe iPhone komt een abbo van Simyo bij KPN. Is per maand opzegbaar en goedkoper dan de simonly van t-mobile

 25. door alchemist

  De grote update zal zijn ‘dit toestel kunt u ook gewoon vasthouden zonder ontvangst te verliezen!’
  En de zaal voor Jobs raakt helemaal in extase na deze woorden van Jobs en gilt ‘Praise Steve Jobs!’.

  Maar wat mij toch zeker essentieel lijkt aan het design is dat ze nu niet weer de blunder begaan om zowel de voor als achterzijde van glas te voorzien (= dubbel zoveel kans op glasbreuk).

 26. door Cristhian

  Een goed idee is, als je de telefoon niet meer aanraakt dat de telefoon op slaapmodus gaat, de telefoon is warmte gevoelig. Je hoeft het toestel alleen aan te raken.

  Als je de telefoon weer aanraakt gaat de telefoon aan.

  Zo hoef je geen sleepbutton meer te gebruiken, dit soort toestel moet Apple ontwerpen.

 27. door ferry

  OMG…wat is dit allemaal joh.
  De ene dag is het een kleine update van de 4. Dan is het een compleet nieuw toestel. Dan is het weer een kleine update van de 4. Dan is het weer een compleet nieuw toestel. blablabla…

  serieus…wat moeten we met deze info? Totaal zinloos gewoon.

 28. door Jitse

  @Cristhian in een drukke winkelstraat loop ik wel met mn handen in mn zakken

 29. door patrick

  Hmm, geen grote verandering? Mn abo loopt half Juli af. Als er begin augustus geen specs bekend zijn koop ik wel een galaxy s2 of een andere phone die wel vooruitgang boekt. De iphone 4 kan net zoveel als een 3g maar heeft een iets snellere chip en iets hogere reso camera. Als de iphone5 niets vernieuwends brengt haal ik wel een andere phone of ik gooi een goedkope simonly met basis internet op mn 3gs.

 30. door Gecko

  Wat een “telefoon” al niet teweeg kan brengen….puhhh.

  Ik wordt nu écht gek !

 31. Ik zou het vreemd vinden als er geen grote veranderingen zijn. Dit geintje heeft Apple toch klanten gekost, dus ze zullen wel met iets veel beters moeten komen.

  Maar ik kan in elk geval niet wachten. M’n 3GS wordt op dit moment gerepareerd bij Apple en moet nu een maand met zo’n gare HTC lopen. Als ie dan ook maar weer helemaal ok is, zodat ie de verkoop in kan zodra ik de volgende iPhone heb.

 32. door nadorst28

  De iphone4 is voor mij goed genoeg. Ik sla de 5 en 6 wel over. Ik kan gewoon geen zwakheden ontdekken, hoewel een groter scherm voor mij altijd mag.

 33. door Lars

  Haha ik las eerst Pentagon geeft opdracht voor 15 miljoen iphones.

 34. door skwosj

  @Lars: je bent niet de enige hahaha

 35. door Cristhian

  @Jitse:
  Ja voor deze vraag had ik ook al een oplossing bedacht, dubbel klik op de homebutton en je kunt warmte gevoeligheid uitschakelen, druk op je batterij icon

 36. door nico

  weet je wat mij erg stoort op het forum……

  Elke keer er iets wordt gezegd over lancering van nieuwe iphone, er altijd meer reacties zijn van: ooooo goed mij abo verloopt.

  Ik heb zelf een iphone maar om nu telkens te moeten uitkijken naar wanneer mijn abo vervalt om een nieuwe te kopen gaat er wel over.

  Koop dan een phone zonder abo of stop met honder maal hetzelfde te zeggen

 37. door peter

  Origineel geplaatst door nadorst28
  De iphone4 is voor mij goed genoeg. Ik sla de 5 en 6 wel over. Ik kan gewoon geen zwakheden ontdekken, hoewel een groter scherm voor mij altijd mag.

  Ja, daar ga je al: een groter scherm. Misschien toch ook nog een betere batterij, etc. etc. ;)
  Als het erop aan komt blijft het moeilijk om een nieuwe iPhone te weerstaan. Ik heb m’n best gedaan toentertijd de 3Gs uitkwam (en mijn 3G ineens erg sloom was in vergelijking met dat toestel), maar dat heb ik maar ternauwernood volgehouden!
  Straks blijkt de iPhone 4 super sloom op iOS 5.3 (ik noem maar wat) of iOS 6.x en dan wil je heus wel een nieuwe, hoor!

 38. door Goos

  Wat heb je nou aan speculere? Helemaal niks. Als iphone 5 niet veel beter is tov de 4 dan stap ik over op android

 39. door Rutger

  Ik was het wachten beu en heb de beslissing genomen van de 3G naar een Galaxy S2 te gaan……was beste keuze ever. Ook het syncen met mn macbook gaat super. Daaag Apple iPhone !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.