Patent: iPhone-verpakking als dock gebruiken

09 november 2012, 13:03 · Bastiaan Vroegop

iPhone dock verpakkingEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe de verpakking van een iPhone ook gebruikt kan worden als dock. Door de bovenkant van de iPhone-doos op de basis te zetten, kun je de iPhone rechtop zetten. Bij het gebruik van deze dock zou je iPhone wel nog steeds in een deel van het verpakkingsmateriaal zitten, waardoor hij omhuld kan zijn door bijvoorbeeld plastic.

In het patent is ook te zien hoe bijvoorbeeld een 30-pins connector aangesloten kan worden, zodat je de iPhone oplaadt terwijl hij in de dock staat. In theorie zou de verpakking van andere producten, zoals de iPad, ook als dock gebruikt kunnen worden. Volgens Apple kan een deel van de verpakking namelijk aangepast worden om andere producten te ondersteunen.

Het patent werd ontdekt door Patently Apple en zou door Apple zijn aangevraagd in mei 2011. Het is opmerkelijk dat Apple uitgerekend een dock wil maken van de verpakking van bijvoorbeeld iPhones. Apple heeft immers bij de iPhone 5 voor het eerst geen eigen dock, waardoor je bent aangewezen op andere partijen als je graag de iPhone rechtop wil zetten op je bureau.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

9 reacties

 • Ro
  1 year

  Haha geweldig, je moet het maar verzinnen.

  Antwoord Quote

 • Mit
  1 year

  Echt super!!

  Antwoord Quote

 • Jan
  1 year

  Nee echt… Is dit patent al toegekend? Ik mag toch hopen van niet, zo wel, dan is het echt verschrikkelijke patenten systeem zojuist nog wat triester geworden!

  Kop op, dit zijn toch geen technieken om te patenteren! Laten we anders patent nemen op het vouwen van een doos… Of zit er al een patent op?

  Antwoord Quote

 • den Os
  1 year

  @Jan, inderdaad meer dan droevig. Als dit nu innovatie is..

  Antwoord Quote

 • Swen
  1 year

  nou zal het aandeel wel 133 miljard omhoog gaan! goed bezig appel

  Antwoord Quote

 • geraaar
  1 year

  Moest de iphone uiteindelijk in een plastieken doos zitten zoals de nieuwe oortjes nu, dan zie ik er wel een soort stijl in..

  Antwoord Quote

 • eddy smart
  1 year

  Had Samsung nu net hetzelfde idee :)))))

  Antwoord Quote

 • Noël
  1 year

  Kansloos patent, innovaties hoor je te patenteren, niet dit soort onzin.

  Antwoord Quote

 • hcsies
  1 year

  Echt geweldig … En aangezien het de 30 pinsconnector betreft wordt het patent waarschijnlijk ook nooit gebruikt.

  Antwoord Quote

Comments are closed.